Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jimmy8
senior tag
Hello atMike!
Bezony-bezony
). A G..F már csak ilyen
)
Ha felteszel egy kicsit jobb minőségű képet, akkor talán megoldható lenne egy kis segítség...
Elsőre úgy tűnik,, hogy ez valami munkadarab továbbító (adagoló) rendszer. A jobb oldalon fentről érkeznek a md-ok. ha leérkeztek az alsó részre, a munkahenger balra kitolja őket, majd a bal oldalon lévő érzékelő jelére (ha már ott a md), leengedi egy szinttel lejjebb a bal oldalon látható másik munkahenger, majd gondolom üresen visszaáll a továbbítási szintre. Talán mintha jobbról is lenne egy érzékelő, de nem látszik tisztán...
Kevés az információ... Vagy a tanár úr nem adott eligazítást, mikor kiadta? Pedig ők tényleg segítőkészek...Lassan vizsgaidőszak lesz, nem vagy elkésve vele?
-
Jimmy8
senior tag
Köszi
Így már megy... 
Annyi a probléma, hogy a második és a harmadik blokk nem akar bezöldülni.
De a motor kimenet zöld lesz, tehát 1 az állapota...
A te képeden is látszik, hogy az első blokk sárga (nálam ez a második feltétel), nos nálam is ilyen marad, de ettől függetlenül működik. -
Jimmy8
senior tag
-
Jimmy8
senior tag
Hello!
Megint itt vagyok
Már szinte kész a program, de az alábbi problémával már elcsesztem egy fél napot:
Nem akar működni

A napos része frankón zöldül, de az idő összehasonlító rész nem. Szimuláció közben csak kisárgul a felső része a téglalapnak.
A D változó táblát megfelelően kitöltöttem és elmentettem a projectbe, mégis azt látom szimuláció közben, hogy a belső óra értéket szépen olvassa (pörögnek a számok), de a az alján a szám, amihez hasonlítania kellene, az mindig 0000. Mintha nem olvasná be a D táblából..
A progi hibás, vagy én vagyok a béna? -
Jimmy8
senior tag
A kimenet terhelhetőségéről csak ezt találtam:

Azt nem találtam sehol sem leírva: COM portonként, vagy kimenetenként értendő a 2A max. terhelhetőség?
A bekötésnél és a címkiosztásnál nagyon nem mindegy, mert valamelyik COM porthoz 4 kimenet is tartozik.
Az eszem azt súgja, hogy csak COM portonként, mert ha kimenetenként lenne, és mindet maxra terhelnénk (elméletben), akkor az 16×2 =32A jelentene. Ez már kicsit soknak tűnik... -
Jimmy8
senior tag
Szia Szirty!
Akkor elkezdeném az alapoktól. Elnézést, ha amatőrnek tűnnek a kérdéseim, de nem ebben dolgozom, így csak könyvekből van meg szegényes infóm.
A kiválasztott PLC : Omron CP1L-M40DR-A
Most állítom össze elméletben rendszert és a bekötési metódus nem teljesen tiszta számomra.
Itt látható a manual szerinti bekötési mód
bemenet:
kimenet:
Jól gondolom, hogy a bemenetet csak úgy tudom vezérleni, ha 24VDC tápot kacsolok rá, azaz a 24 volt egyenáram kapcsolásával lehet a beneteket kapcsolni? Tehát ha egy érzékelő csak egy kapcsolót bont és zár, akkor ezzel a kapcsolóval kell bontanom és zárnom a 24V-os áramkört a COM és az adott bement között?
És azt jól látom, hogy ehhez a PLC-hez nem kell külső táp, mert a kimenti oldal alsó és felső sorának első csatlakozópontja a 24VDC táp?
A kimeneti oldalon viszont külön relé nélkül egy ből a kimenetről kapcsolhatóak nyugodtan a 230V-os hálózati fogyasztók (persze figyelve kapcsolt áramerőssére) -
Jimmy8
senior tag
Sziasztok!
Volna-e valaki aki OMRON (CP1E, CP1L) programozásban "otthon" van?
Szakdolgozatom készítem, és mivel sajnos nincs külső konzulensem egy-két dologban van egy kis "homály", vagyis nem tudom jó irányban indultam-e el.
Szeged környékén ha volna valaki aki le tudna velem ülni 1-2 órát, hogy átbeszéljük, ahol elakadtam, nagyon megköszönném (természetesen nem ingyen).
Esetleg messzebb lévő személy jelentkezését is várom, akivel-emailben kommunikálhatnánk, de sajnos nagyon szorít a határidő...
Csak segítség kellene, és nem "bér" szakdogaíró!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
). A G..F már csak ilyen
Így már megy... 
De a motor kimenet zöld lesz, tehát 1 az állapota...