Hirdetés
- Mini PC
- Fujifilm X
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
moseras
tag
válasz
molntomi
üzenetére
Üdv!
Ha jól értem a skálázó blokkjaidat, akkor megméred a nyomást egy külső jeladóval, a felső skálázó blokk ezt számmá alakítja, aztán ezt a számot a másik skálázó blokkal visszaalakítod az analóg kimenetnek megfelelően,
illetve ezt az analóg kimenetet rávezeted a Festo szelep alapjelére, az alapjel bemenetére.Ennek így mi értelme van ? Szerintem semmi.
A mért értéket nem lehet beadni az alapjel bemenetre, az alapjel bemenetre az alapjelnek megfelelő feszültséget/áramot kell beadni.
A másik, hogy a linkelt pdf alapján, bár ilyen szelepet még nem láttam, de szerintem ebben van egy zárt hurkú szabályzás (valószínű, hogy egy PID). Ennek csak alapjelet kell adni 0-10V vagy 4-20mA formájában. Maga méri a tényleges nyomást, és szabályoz is egyben.
Ha így van, akkor amit mérsz nyomást, azt ki kell rakni a kijelzőre. Aztán a kijelzőn bekérni a Setpointot is, azt feszültségre/áramba konvertálni, beadni a Festonak, aztán próba.
Itt egy videó, beadja a feszt, és tartja a nyomást:
De lehet, hogy rosszul értem, hogy mi a célod. Azt én sem értem, hogy miért kell kettő szelep.
Imi.
-
Mazsika
őstag
válasz
molntomi
üzenetére
Valóban nekem is az lenne a logikus, hogy az egyik szeleppel nyomást lehet elengedni, bár ha folyamatosan töltitek a terméket akkor a nyomás esés úgyis folyamatos.
Kétlem, hogy azzal a két blokkal meg tudod oldani, hiszen azok csak skálázzák az analóg értékeidet (pl 0-27648 analóg érték -> 0-6 bar).
Neked biztos, hogy kellesz egy PID szabályzó. Szirty honlapján találsz egy nagyon jó kis leírást, példaprogrammal együtt, azzal szerintem könnyedén meg tudod oldani. -
Szirty
őstag
válasz
molntomi
üzenetére
Szerintem a skálázással nem tudod megoldani.
Ha egyszerű lenne a megoldás, akkor valószínűleg a gépgyártó programozója megoldotta volna.Nem azért van két prop. szelep, mert az egyikkel növelni lehet a nyomást a tartályban a másikkal meg leengedni belőle?
Talán PID vezérlőben gondolkoznék én is...
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350M R5 1400 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest