Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gaben92

őstag

válasz levelko #8549 üzenetére

Elég a legolcsóbb. Gyakorlatilag CPU és RAM amiben van eltérés, de az alap i5 is bőven elég mindenre és a 16GB RAM is elég 1 TIA Portalnak. Ha párhuzamosan futtatsz néha 3-at mint én akkor oda azért nem árt több.

CX One-nal nem lesz probléma, Somachine-t nem ismerem. Igazából amire megéri befizetni HA találkozol vele, az az S5 bővítőmodul, de nem adják olcsón.
    Viszont én Field PG-t csak akkor vennék ha tényleg lesz terepen használva + kellenek az integrált dolgok amik egy normál notebookban nincsenek, mint PN, DP, Prommer 300/400 kártyákhoz, soros port, stb. Ha csak online akartok menni a PLC-vel PN/MPI/DP-n, arra pénzkidobás.

Nálam speciel egy Thinkpad P15 Gen1 a melós gép. Nem annyira masszív mint egy M6 és nincs rajta annyi interfész, de az enyém (i7-10750H, 6mag, 12 szál, max 5Ghz + 32GB RAM + Quadro T1000 bár ez irreleváns) megáll 7-800 ropi körül 5 év garival. Na ezzel én néha 5 TIA-t futtatok egyszerre, 3-at VM alatt, 2-t lokál és nem félek terepre vinni. Hátulütője ugye az, hogy 300/400-as PLC-k kártyáihoz prommer kell illetve DP-hez is egy USB-DP adapter. De ennek ellenére nem adnám oda egy M6-ért.

Új hozzászólás Aktív témák