Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szirty

    őstag

    válasz crucified #6485 üzenetére

    Szia!

    "A fejlesztő cégnek - hangsúlyozom, csak szerintem - nincs igaza, Akkor sérti valaki a szerzői jogot, ha azt a szellemi terméket máshol is felhasználja"

    Nem azt mondja hogy meg fogod sérteni a szerzői jogait, hanem ezzel az intézkedéssel kizárja a lehetőségét is. Azért írtam hogy szerzői jogi okokra hivatkozva.

    "Én mindig mindenhol otthagytam a forrástprogramot is, sokkal több korrekt céget ismertem meg így mint inkorrektet."

    Ezzel teljesen egyetértek. Én is átadok mindent, forrásprogramot is, védelem nincs. Egy kivétel volt eddig, amikor védelmet raktam bele. A körülmények miatt a számlakiegyenlítési hajlammal kapcsolatban kétségeim támadtak, de miután kifizette egy utolsó (más okból is esedékes) módosítás során leszedtem róla.

    Szerencsére valóban több a korrekt cég amelyik nem védi a programot, de sajnos nagyon sok amelyik igen. Az olaszok pl. szinte mindig. Német gépeknél is találkoztam már vele sokszor.
    Lehet hogy viszonylag kevés a védelem, de nagyon nagy (időzített bomba jellegű) problémát tudnak okozni vele.
    Főleg az olaszok, amikor a probléma felmerülésekor a gép életének tizedik-huszadik évében derül ki, hogy az olasz "garázs cég" már évek óta megszűnt jogutód nélkül. Tehát nem csak a forrásprogram beszerzése határos a lehetetlennel hanem az is hogy a fejlesztő cégek bízzák meg a javítással vagy módosítással.
    Volt olyan eset, amikor újra kellett írni az egész programot emiatt.

Új hozzászólás Aktív témák