Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Belehúz a kapacitásbővítésbe a TSMC
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
moseras
tag
Szia.
"Így gyakorlatilag létrában egy és kapcsolatot nem tudok megvalósítani vagy hogy milyen komponensekkel lehet"
Ez elég szomorú. Akkor nem tudom, hogy mit tanítanak ottan...
Először is én akkor félreértettem a problémát, mert amit írtam megoldásként, az csak arra jó, amit először írtál (illetve amit én abból megértettem).
Itt egy lehetséges megoldás létrában (ez CodeSys alapú, a te rendszeredet nem ismerem, ezt neked kell adaptálni). Tehát ez az általam először leírt megoldás, nem az ami neked ténylegesen kell, de ha ezt megérted, akkor már azt is meg tudod oldani:

1. és 2. sor: 1Hz/50% kitöltésben előállítása
3. és 4. sor: ez lépteti az "sh"-ban a bitet, illetve ellenőrzi, hogy fel kell e tölteni újból
5.,6.,7.,8. sor: ezek 2 bemenetű ÉS kaput valósítanak meg, és kapcsolgatják Q0...Q3-atAz "sh.0" azt jelenti, hogy az "sh" nevű változó 0.-ik bitje. Általánosan igaz, hogy egy 1 bitesnél nagyobb változónak "változónév.bitszám" módon lehet hivatkozni a bitjeire (0-tól indul az index).
Az időzítő-nél leveheted a jelet az m0-áról is és az m1-ről is. m0 alapból alacsony, m1 alapból magas.
Változólista:
VAR
sh: BYTE := 1;
m0: BOOL;
m1: BOOL;
ton1: TON;
ton2: TON;
ftrig1: F_TRIG;
sh_eq_8: BOOL;
ftrig2: F_TRIG;
END_VAR
VAR_OUTPUT
Q0: BOOL;
Q1: BOOL;
Q2: BOOL;
Q3: BOOL;
END_VAR
VAR_INPUT
I0: BOOL;
END_VARImi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cyberpunk 2077
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Belehúz a kapacitásbővítésbe a TSMC
- Anime filmek és sorozatok
- Házimozi belépő szinten
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- GOPRO MAX 360 szett + 2 akku + duplatöltő + tartozékok
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N3350 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Logitech POP Keys mechanikus vezeték nélküli billentyűzet - Kailh Speed Bronze Switch
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- HP EliteOne 800 G4 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 5900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest