Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Dollármilliárdokért csábított el Zuckerberg egy kínai Manust
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- Hálózati sebességre gyúrt a Minisforum új mini-munkaállomása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- DUNE médialejátszók topicja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Helló marten!
Szerintem hardverkulcs kell hozzá
Omron fejlesztőrendszerekhez nem kell hardver kulcs. Sem a SysWin-hez, sem a CX-Programmerhez, de még a jó öreg LSS-hez sem kell!
Bár mint mindennél, itt is akad kivétel. A Sysmate PMD-hez bizony kell hardver kulcs. De ha jól tudom azt nem az Omron fejlesztette ki (ez egyébként egy jó régi DOS-os ware, kb az LSS előtti időkből).
kétlem, hogy a PLC gyártók hagynák, hogy bármilyen számítógéppel kapásból kommunikáljon a vezérlő...
A kommunikáció az már más kérdés, kommunikálni nem csak programozási célzattal lehet egy PLC-vel
De mint írtam, Omron engedi a fejlesztői rendszer demó változatával is programozni a mini PLC-jét. A Demo pedig kisebb regisztrációs hercehurca után ingyen is letölthető. Illetve a CX-Programmer demóját szokták CD-n is osztogatni (pl. kiállításokon, bemutatókon, stb).
A kommunikációval meg az a helyzet, hogy omronál teljesen nyílt a dolog.
Az omron PLC-k gyakorlatilag bármilyen PC-vel (amennyiben a HW és SW körülmények megvannak) hajlandóak kommunikálni.
A kommunikációs protokollt sem rejti véka alá az omron, A Host Link, NT link, Fins protokollok leírása PDF formában (száp vaskos
ingyen letölthető. A doksi birtokában pedig a PLC-vel gyakorlatilag bármilyne kommunikációra írható program (én is írtam már Host-Link meghajtót PC-re, és S7-re is). A leírás teljesen korrekt.
Mondjuk ez csak tipp, én S5-tel és S7-tel találkoztam ''alapfokon...''
Pedig a Step5-höz (S5 prog. SW) a MicroWin-hez (S7-200 prog SW) és a Step7-hez (S7-300/400 prog SW) sem kell hardver kulcs. Van ugyan másolásvédelem rajtuk, de nem hardver kulcsos, hanem kulcslemezes (authorisation disk).
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Synology NAS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 26
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Robotporszívók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Sony A7 IV váz + Cage + Akkuk (3 év gari, 2500 expó)
- Intel Core i5-12400F CPU + gyári hűtő
- Lenovo i7 laptop, viseletes, üzemképes.
- HP ProBook 450 G6, 15,6" FHD IPS kijelző, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garan
- HP ProBook 445 G8, 14" HD kijelző, Ryzen 5 5600U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garanc
- Vadiúj VGA-k!! Kamatmentes részletre is! Érdeklődj!!!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 550W
- Apple iPhone 14 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest