Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szirty

őstag

válasz rsf #3407 üzenetére

Helló rsf!

"de a folyamatosan fennálló hibát eddig mindig a diag bufferben látható közeli időpontból láttam."

Utána néztem a dolognak.
    Az SF LED viselkedése CPU és FW függő.
    Pl. a PLCSIM-ben egy prog. error bekapcsolja az SF LED-et és úgy is marad akkor is, ha több progr error már nem történik. Az SF LED a program újraindításáig (stop->start) világítani fog, jelezve hogy volt hiba.
    A programming error ugyanis (ahogy korábban írtam) olyan amihez csak incoming event tartozik, outgoing nem. Tehát csak keletkezik, de nem szűnik meg (synchronous error).
    Míg pl. a dp station error meg asynchronous error és van outgoing eventje, ami szépen kikapcsolja a LED-et (ha másik hiba nem aktív mellette).
    Ez így működik néhány (talán régebbi) CPU-nál is.

Kipróbákltam egy CPU 314C-2DP-n (314-6CG03-0AB0 FW V2.6.6). Ennél ha a CPU nem fut rá több programming error-ra, akkor az SF LED magától kialszik kb 2 mp után.

A Siemens álláspontja ezzel kapcsolatban az, hogy nem a hibajelző LED kioltásával kell foglalkozni, hanem megfelelő hibakezeléssel meg kell akadályozni hogy a hiba bekövetkezzen.
    Az álláspont szerint tehát a LED azért világít, mert a programmal probléma van, amit ki kell javítani.

Új hozzászólás Aktív témák