- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Házimozi belépő szinten
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
válasz
all6atos #91248 üzenetére
Három Sony OLED-del - igaz, mostanában nagyon ritkán néztünk bármit is, tévéadásokat eleve nem nézünk már - azt tudom mondani, hogy valóban, a plazmában van valami a technológiából adódó "életteliség", ami, akármilyen gyönyörű is a képe, az OLED-en hiányzik. Ez különösen mozgásokat bemutató jeleneteknél érzékelhető, de nyilván csak hosszú éveket plazmázó felhasználó számára, neki is csak talán. Valahogy "hihetőbb" a plazmán a látható képi elemek "térbelisége", egymáshoz viszonyított távolsága.
Éppen a minap néztem a megmaradt kis 42X20-ast, és a felbontás és OLED-éhez képest szürke feketéje mellett is megfogalmazódott bennem valami hasonló.
Viszont az OLED tényleg nem fárasztja a szemet. Végre volt kis időnk és néztünk egymás után több filmet, beszorulva a négy fal közé. -
all6atos
tag
válasz
szika87 #91224 üzenetére
Mondjuk engem érdekelne, mik a tapasztalatok, szakmai konszenzus
lx5090 / KRP 5-600 vs VT-ZT60 tekintétben. Képzaj, vibrálás, mozgásmegjelenítés, stb.
Engem az ABL miatti szürkülés és vibrálás zavar a leginkább. Nem tudom egy veterán Pioneer hosszabb távon hogy tolerálja, ha az ABL ki van kapcsolva (normál, nem PC desktop eset term.).Cseréltem volna st60-ról vt60-ra, de ami szóba jöhetett, az a hőterhelés alatti foltosodás miatt nálam kiesett, VSUS ide vagy oda.
Megbízhatóság, javíthatóság terén a KRP-k külső doboza nem tudom milyen, engem még az tartana vissza.
GZ2000-en gondolkodtam nemrég, de gyanús, hogy hiányozna a "filmzaj" / "organikus" képélmény; túl plasztikus, "nyugodt" lenne az OLED képe. -
salapp
addikt
válasz
liszi70 #91239 üzenetére
Na, de viccet félretéve.
Gally, de szép az élet!
Épp azt mondom, hogy a szlengben már pont, hogy a tönkre megy analógiájára, valóban a faágra gondolva mondják, hogy gallyra megy. Szarnak a gaj szó jelentésére, nem is ismerik eleve. Ez van. Lehet izmozni rajta, de egy évtizeden belül ki fog kopni az eredeti írásmód is és az új értelmezés lesz az elfogadott. -
-
Alemida
tag
65VT60 doboza van valakinek eladó vagy kölcsön Budapesten vagy környékén?
-
Ispy
veterán
Ő, jó helyen vagyok, ez itten a plasma topic?
-
Nem értette félre, már egy éve is részt vett az erről folyó beszélgetésben.
Találtam egy vicces érvet is a gally mellett:
A legtöbben gallynak írják és mondják, és nincsenek tisztában az eredeti jelentésével (már amennyiben biztos, hogy az az eredeti), és soha nem is hallották a jiddis gaj szót. Csak egy szűk kisebbség van tisztában ezzel, és én sokkal szívesebben "járatom le magam" egy szűk kisebbség előtt, mint a nagyságrendekkel nagyobb merítés előtt, akik azt gondolnák, hogy de ciki ez a liszi, gaj-nak írja a gally szót! Úgyhogy a túlélés érdekében alkalmazkodok a tömegigényhez.
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #91230 üzenetére
Szerintem csak harmadik és nem okítás.
Számos olyan szó létezik a szótáramban, amit szándékosan, poénból elferdítettünk anyámmal (amnesztia/amnézia, allergia/algéria stb.) de nem járatom le magam azzal, hogy nyilvánosan a helytelent írom le.
Nem az internet jóvoltából tudom a gajra megy eredeti írásmódját, hanem az évtizedek során, 6 éves korom óta elolvasott több ezer könyvből. -
"Gallyra?
"
Jubilálunk, most olvasom tizedjére tőled ezt az "okítást".
Igen, gallyra, mert én a "tönkre" helyett használom, értsd (fa)tönk. Tönkremegy > gallyra megy.Fiatalkorom értelmezése ez, és a régi általános értelmezés is ez volt, amikor még fogalmunk sem volt róla, mi az a gaj, hiszen nem volt internet, ahol rá lehet keresni egy kifejezés feltételezett értelmezésére. Így hagytam tudatosan, így van egy kis humora is, míg az eredeti egy senki által nem ismert héber szó. De remélem nem megy emiatt tönkre, gallyra, gajra a jó kapcsolatunk!
-
Alemida
tag
válasz
salapp #91227 üzenetére
Különbözőek vagyunk. Nálam az Oled az utolsó lehetőség, miután minden plazma elporladt akkor szükségből veszek egyet ha nem lesz már újabb technológia. De addig amíg elérhető és reálisan javítható nem szállok le a plazmavonatról. Engem nem vett meg a szemki.@szó oled fényerő és színkavalkád, a mozgás megjelenítésről meg nem is beszéljünk.
-
salapp
addikt
Múlt tavasszal 300-ért új 55A8(H) OLED-et vettünk. 5 évre kiterjesztettük a garanciáját is. Valahogy az jobb deal, mint az ilyen idős készülékeket több százezrekért bepróbálni. (Tény, hogy a 65A80J és az 55A80J már nem volt ennyire jó ár/érték arányban, de még mindig nem volt azoknál sem rossz)
-
válasz
sambenez #91223 üzenetére
"Minimum egy 100-ast engedni kellene belőle."
És simán lehet, hogy enged is belőle egy százast. Majd.
Állandóan megy a rugózás különböző használt készülékek túlárazottságán, holott a dolog végtelenül egyszerű. Ha elviszik annyiért, akkor az eladónak igaza volt. Ha nem viszik el, akkor majd lejjebb megy az árral. Én is magasabb áron kezdeném el árulni bármimet, ha nem sürgős az eladás. Ha elviszik annyiért jól jártam, ha nem, majd korrigálok. Ennyi. -
szika87
aktív tag
Nem ez az "Andrea0707"-es felhasználó volt egyszer az aki meghirdetett egy VT60-at jófogáson valami 80-100-ért, majd néhány percre rá fel vitte 300+ra?
Márk (91217) Függetlenül attól hogy nekem is ez van, én is inkább ezt a KRP600-ast választanám a 300 ezres pana helyett, mindkettőt rizikó megvenni ennyi évesen, a képminőség pedig szerintem kb ugyanaz lehet a kettőnek (max mérésekkel lehet eltéréseket látni), éppen ezért nem indokolt 3x-os ár a panaáért.
És ha tegyük fel tönkre megy 1-2 éven belül, inkább bukjon az ember cca 100 ezert, mintsem 300-at. -
válasz
sambenez #91216 üzenetére
Ez az érvelés ott bukik meg, hogy ha most beszarna a 65ST50-em, akkor én simán megvenném ezt a 65VT60-at, ha hibamentes. És egész biztosan nem vagyok egyedül ezzel.
Nyilván megpróbálnék alkudni, szokásomhoz híven. Az eladó is beleszámolta ezt valószínűleg. Legrosszabb esetben is 300-ért elhozható szerintem. Mit kaphatnék 300-ért újban ebben a méretben? Oké, 9 éves tv, de amilyen lejtmenet tapasztalható az új műszaki cuccok tartósságában, nincs rá biztosíték, hogy egy új tévé a gariidő után nem megy gallyra ugyanúgy. Viszont elég sok régi plazma meglepően jól tartja magát a mai napig.
-
Alemida
tag
Őrültség?
VT60 -
ldave
félisten
Mit állíthattam el a menüben, hogy nem megy a Chromecast (régi, nem Google TV-s) azon funkciója, hogy a tévé távirányítóján nem működnek már videó streamelés (pl. Netflix) közben a play, pause gombok? 50GT60-as tévéről van szó.
-
oil120
senior tag
Biztos többször esett róla szó, de nem találom. Hogyan tudom mrgnézni az üzemórát szervizmenüben?
-
Ispy
veterán
4 éves múlt a használtan vett 50ST50, ami a 6 évesen betört kijelzőjű 50ST50-et váltotta, a padláson pihen annak a bele, hátha kell majd egyszer...szóval csere majd akkor lesz, ha nem lehet javítani így sem.
-
oil120
senior tag
Sziasztok,
Napi használatban lévő 50STW60 szinte reggeltől estig megy, asszony otthon dolgozik és háttérnek is használja. Szerintem rettenetesen sok üzemórával, de szeretjük és nem szeretnénk lecserélni. Mivel foglalkozom tv javítással, ezért ha meghibásodna igyekeznék megjavítani, annak ellenére, hogy egy aligüzemórás 50GT 60 dobozában lapul. -
szika87
aktív tag
Nem tervezem eladni én sem a Pioneer KRP-600M-et, boldogan használom mai napig, félelmetes belegondolni hogy 13 éves és mégis milyet mutat.
Én nem Dune HD Duo-val használomHanem rá van kötve a HTPC-re, de néhány klasszikus megvan blu-ray lemezen is természetesen, ilyenkor pedig szépen lejátsza a playstation 3 is, kristály tiszta képet adva
Valamelyik nap voltam sógoromnál mutatta büszkén az új tv-t amit vett, valamilyen philips 4K HDR, ledes, hangulat világításos csodamasina és abszolút nem estem hanyatt tőle, ne értsetek félre szép képet adott DE közel se volt olyan összhatása mint amit a plazma nyújt. Ez annyiból szomorú hogy ennyi év alatt se raktak még össze jobb kijelzőket mint amik ezekbe vannak, oké az OLED lehet jobb, de azt még nem láttam ismerősöknél.
Múltkor néztük az Avatar 2-t párommal moziba 4DX 3D-ben, és film közbe odafordult hozzám hogy otthon sokkal szebb képe van a filmeknek, valami rossz a vetítőben?
De hogy írjak valami negatívumot, ennyi idő elteltével, világos nagy fehér háttérnél már azért hallatszik a "Buzzing" azaz a zúgás, de csak akkor hallom ha le némítom a filmet közbe. Ez ugye gyerekbetegsége minden plazmának, csak valamelyik gyártónál csendesebb, valamelyiknél hangosabb. Lehet cserélni kéne benne a kondikat, és/vagy meghúzni néhány csavart hátul, hallottam más csoportokban hogy ez is sokat segít, de én nem foglalkoztam vele mert annyira nem zavaró csak ha néma csend van. -
DM-Fan
Topikgazda
Én mai napig elégedetten használom a 65VT60-at és bármennyire is kacsingatok a 65”-os OLED-ek felé, egyelőre marad a csúcsplazma egész addig, míg ki nem leheli a lelkét, ami remélem még azért odébb lesz. Azért is merem remélni, hogy még odébb lesz, mert szüleim mai napig vígan használják napi sok órát az első plazmámat, a Panasonic 42PX80-amat, ami két hónap múlva lesz 15 éves! Ezen felül megvan még az 50G20-am is, igaz, az kicsit kihasználatlan, de annak is csodás képe van mai napig - az egyik legzavaróbb vele a kapcsolatban a bizonyos helyzetekben tetten érhető, előző HSZ-ekben emlegetett floating black jelenség.
Szóval tömkeleg 4K BD a polcon ide, PS5 oda, high-def streaming szolgáltatók amoda, egyelőre bizony erősen kitartok a plazma mellett, mert a 65VT60-ra mai napig nem igazán tudok rosszat mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest