- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- UHD filmek lejátszása
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Megjött a Philips 21:9 képarányú, 175 Hz-es QD-OLED monitora
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz lemmy9 #54899 üzenetére
"Hát igen mindenki szajkózza hogy állítva, de közben míg a boltba ér, hatszor pakolják ide-oda fektetve-állítva, össze vissza."
Az még nem volna baj, hogy pakolgatják/szalagra teszik fektetve a depózásnál az adminisztrálás/szortírozás idejére, ha mindezt óvatosan teszik és utána a szállításhoz visszaállítják álló helyzetébe, adott esetben gurtnival rögzítik a kocsi oldalához. Ha az ideiglenes fektetett helyzetben nem ütögetik, nem rugdossák és finoman pakolják, akkor nincs gond. A probléma azzal van, hogy a futárok lóf*aszt nem tudnak a szállítási szabályokkal kapcsolatban, bódog-bódogtalan lehet alkalmazott, nem is ismerik a nemzetközileg elfogadott piktogram-rendszert sem (nem mintha olyan nagy ész kéne hozzá) és lazán elfektetik az olyan árucikket is, amit nem szabadna, illetve dobálják az autóban. Aztán hápognak, mikor a vevő közli, hogy jó öreg, akkor most nem veszem át a terméket és jegyzőkönyvezünk egy szépet, mert nem tartottad be a GYÁRTÓI utasítást, ami jól láthatóan rajta van a dobozon. Nekem ne hivatkozzon arra, hogy neki nem szólt senki a vevői igényről! Ott van a dobozon b*zd meg! És nem érdekel, hogy a depós droid sem tartotta be, mert pl. a szalagon feküdt, Te ettől függetlenül tartsd magad a dobozon látottakhoz, mert a depós csak egy szalagon átfuttatja, Te meg százkilométereket döcögsz vele úttalan utakon! A magyarok egyébként ehhez értenek a legjobban: mindig más a hibás, sosem ők!
Egyébként a gyárból raklapon jönnek, állítva, körbecsomagolva, így esélytelen, hogy fektetve szállítsák. Minden más a nagyker/kisker és az általa megbízott szállítók sara.
Get Moded!
-
zsoltee10
addikt
Tegnap megpróbálkoztam egy dilemmám felvetésével, de aztán megint össze vesztetek a kábeleken.
"Sziasztok!
Még mindig nem szántuk el magunkat plazma vásárlásra, apránként puhítom asszonykám ellenállását. A kérdésem az lenne, hogy a Samsung PS51F5000 gyengébb annyival az ST60-nál, mint amennyivel olcsóbb? (180k vs 280k). Mivel tud kevesebbet képileg? (az egyéb funkciók nem érdekelnek, LAN se kell, 3D se, semmi se, csak megjelenítőnek használom a tv-t.) Még a 180k-t jobban meg tudná emészteni a feleségem, főleg, ha eladom a 40B650 Samsung LCD-t.. "
-
addikt
-
janos666
nagyúr
válasz Ágógreen #54990 üzenetére
Függetlenül az eredeti kérdéstől, pusztán a logikát méltatva:
Hány fórumhozzászólást küldtél el eddig?
Volt hasonló, hogy pl. alma helyett älm¤ jelent meg az eredet szó helyett?
Nek3m m3g n3m. D3 Ł3H3ł¸ hogy v3l3lm v@n ¤z 3Ro˝.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Mimura
csendes tag
Sziasztok! Ma kaptam meg az ST60. Szeretném megnézni az üzemidőt a menüben.Ez az idei modelleknél is müködik?
1. "F" gomb az oldalpanelen.
2. Folyamatosan nyomni a hangerőcsökkentés gombot az oldalpanelen.
3. Közben a távirányítón 3x megnyomni a "0"-t
Elindul a szervizmenü.
4. Megnyomni a "2"-est.
5. "OK"
Bejön az SRV-TOOL
6. "PTCT"-hez menni.
7. A "PTCT" melletti üres cellába lépni!
8. "Mute" gombot nyomni kb 5-7 másodpercig.
Elő jön 2 számsor, az üzemidő és a bekapcsolások száma.Kilépés: az "Exit" gombot hosszan nyomni.
-
Ágógreen
senior tag
azt nem értem miért kell vitatkozni azon ami tény:
különböző fémek, vezetők, félvezetők különbözőképpen vezetik az elektromos jeleket.
ha nem így lenne akkor kutyaszarral is jól szólni a hifi vagy veszteségmentes lenne a képi jel.Mendelejev bácsi szépen összegyűjtögetette és csoportosította nektek jópár éve egy kurvaunalmas táblázat formájában világunk matériáit és ezzel jól ki is lőtte az egyébként álmunkban mindig is remélt végtelen fejlődés opcióját. hagyjuk már ezt a témát. létezik tökéletes ötvözet, létezik tökéletes kábel ? nem. lesz ilyen ? egyszer lehet. tartunk már itt ? nagyon nem.
inkább mondjon nekem valaki egy ideális alapbelőtt 42GT60 beállítást.
[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
42x60 felett gyözött az LCD lobbi.
Egymás mellett volt a 82-es pana LCD meg az x60. Az LCD képe szebb, meg, abban van smart, meg kevesebbett fogyaszt. Meg mikor meghallottam az eladó fényezését, mondtam is a barátomnak, hogy haggya rá az anyósára, mert ő már ott okos nem lehet. Aztán vettek még egy HDMI kábelt 5, 5e ért. +a szállitás. Igy csak 2e Ft al jött ki többe, a 82 es pixel halmaz, mint az X60 ajádék kábellel, szállitással. 1Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
bigdady
nagyúr
Hali
Egy brazos htpc-ről nyomom 1 méteres hdmi-n keresztül a HD filmeket az st60-ra. Pontosan milyen hdmi kábelt ajánlanátok annak lecserélésére? Köszi
-
blakey
titán
válasz tpeter77 #54951 üzenetére
Valószínűleg az "SC board" ment tönkre.
BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Neszójábe
senior tag
válasz forma69 #54970 üzenetére
A fényereje bőven elég, de mozizni sötétben kell (ha nem így tennéd, akkor a megjelenítő csak úgy tudna feketét produkálni, ha elnyelné a fényt... )
(#54973) kovadika: Nem érted, mit akar mondani?
50hz -> 2x pulldown -> 100hz -> látszik
24hz -> 4x pulldown -> 96hz -> látszik
60hz-> nincs pulldown -> 60hz -> nem látszikPeace
-
BBéci
legenda
Itt esik szó a HDMI kábelek kép- és hangminőségéről is. Azt a tesztet nem találom, amelyikben mérési eredményeket is mellékeltek, pedig már többször linkeltem.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kovadika
őstag
"ezt a jelenséget az 50hz bug okozza.. panáknak túl gyors a 100hz-es frissítés, amit ugye 50hzes forrásnál alkalmaz."
Az írásodból az jött le, hogy csak 50Hz-es anyagnál látszódik. Tisztában vagyok vele, hogy 24Hz-es anyagnál 96Hz-en jár a panel. Tehát a konklúzió az, hogy bármilyen anyagnál lesz/lehet poszterizáció.
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz kovadika #54968 üzenetére
de, csak elsiklottál a lényeg felett
nem az a lényeg h 50hz a forrás, hanem h 100hz-en megy a panel olyankor.
24p-nél 4:! pulldown miatt 96Hz-en megy a panel, ugynaz a probléma ott is, kevés ideje van képenként jól ditherelni a panelnak.
BBéci: hálókábel alatt lan kábelre gondoltam, nem tápkábelre. igen írtad, viszont érdekelne, hogy a tápkábelben levő "zavarszűrést" miért nem az eszköz tápegységébe építik? (azon kívül hogy akkor nem lehetne eladni 100 ezer forintos tápkábelt.)
mindamellet, hogy ebben lehet igazság, mert analóg ott minden egész a hangfalakig, még jobb hangot kapok ha a ház vezetékezését is ilyen kábellel oldom meg? vagy akkor kapom a legjobb hangot, ha paks mellett lakok, és közvetlen az erőműbe dugom be?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
"Hálókábel" alatt a 230 voltos hálózati, más néven tápkábelt kell érteni. Azok is jelentősen befolyásolják a készülékek hangját, de ezt már írtam Neked pár napja.
(#54970) forma69
Remélem az 5.0 kiegészül majd egy szubládával![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gicz
addikt
válasz MaUser #54965 üzenetére
a koax spdif teljesen más tészta, ott a jitter miatt tényleg van különbség kábelek között. ezért is nem használatos annyira. lan kábelek mik között voltak miközben volt hallható különbség? a két eszköz miért UDP protokollt használ a kommunikációra, ami nem ellenőrzött, miért nem TCP-t? teljesen kiköszöbölhető lenne a hiba.
aztán ott vannak jó példának a lemezlejátszók. hiper szuper erősítő, aranyozott még a tápkábel is. egyedül csak a hangszedőtől felmenő 2 pici kábelke van mindenféle árnyékolás nélkül nem tudom melyik márkánál de képeken láttam.
[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
válasz liszi70 #54887 üzenetére
Nem állítottam, hogy ST betegség, csupán arra utaltam, hogy szerintem az ST60 semmivel nem rosszabb ebben, mint az ST50. Valóban minden plazmán jelen van valamilyen szinten, de pl. az F5000-en szinte soha nem veszem észre, az ST-n pedig néha már tényleg zavaró volt. Ettől függetlenül persze szó nélkül visszacserélném, mert majdnem mindenben jobb készülék volt.
(#54891) Gicz
"ezt a jelenséget az 50hz bug okozza.. panáknak túl gyors a 100hz-es frissítés, amit ugye 50hzes forrásnál alkalmaz. amcsiban, japánban ahol 60hz van, ott nincs ilyen probléma."
Szerintem ez nem így van. Nem nézek 50Hz-es anyagot, csak 24Hz-eset és mégis néha durván észrevehető volt a dolog. Igaz, nem BD anyagnál, de már 1080p-s sorozatnál is könnyen előjött. És ez nem szőrszálhasogatás, még a párom, aki semmit nem ért a tévékhez is szóvá tette, hogy mi lehet ez.
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
válasz janos666 #54949 üzenetére
A legrosszabb jitter érték a listán 8,4 ns HDMI-n. Khz-ces tartományokban mintavételezett zenénél érdekes még ennek a legrosszabb értéknek hatását is vizsgálni. Ez megint egy jó üzleti fogás, legtöbben azt sem tudják mennyi 1 ps, vagy 1 ns. Az már csak hab a tortán, hogy a felvételoldali jitter javíthatatlanul benne van a felvett anyagban és érdekes módon arra nem nagyon panaszkodnak, hogy "Jajj, de jitteres ez a felvétel".
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
BBéci
legenda
válasz Neszójábe #54954 üzenetére
USB kábelek hangja között van különbség, ezt még a korábban vadul kételkedő Mauser és cekkk fórumtársak is elismerték, amikor részt vettek egy összehasonlító teszten.
(#54962) Gicz
Egyik kollégám szokott szerepelni a filmekben, én soha.[ Szerkesztve ]
-
MaUser
addikt
Ha visszaolvasol a házimozi erősítő topikban ezt már lezongoráztuk és nem én "jöttem ki jól" belőle. Én sem értem/értettem mitől van a difi (szintén mérnök, ráadásul közel 10 év k&f tapasztalattal a terület határán infósként...), de Bajnokpityu felajánlásának hála, volt szerencsém meghallgatni, hogy bizony van difi digitális hangátvitelre használt koax kábelek között megfelelő rendszerben. Nyilván az ő rendszere eléggé "ott van", hogy kijöjjön a difi. Ugyanígy hallottuk a difit a hálókebelek között is. A difi akkora volt, hogy a vaktesztnek sem volt értelme. Ahogy ott is írtam, bizony frekiknél jelentős kiemelést lehetett hallani kábeltől függően.
Hogy ez miért van jó kérdés, hiszen mastering (ram only) Sony rendszernél semmi, de semmi difit nem hallottam korábban, pedig az egy jóval drágább rendszer. Valószínűleg a difi oka - mint annyiszor - hogy a consumer cuccok "óccsók" és megfelelő ram-only v. késleltett és hibajavítással foglalkozó rendszert nem csinálnak. HDMI egyébként ebből a szempontból előrelépés, de spdif protokol estén bizony nagy durván kijött a difi, hogy bizony számít a kábel a mai felfogás (nincs hibajavított digitális átvitel és buffering) szerint gyártott eszközöknél.
Szerk: Nyilván hogy mennyire számít az rendszer/anyag kérdése. Azt már le sem írom, hogy Pityunál bizony az is kijött, hogy ugyanazon a HTPC-n éppen mac vagy win alól ment ugyanazon felvétel lejátszása.
Ellenpéldának ott van saját kis régebbi "high-end" rendszerem (Sony TA-E9000/TA-N9000/DVP-S9000, Kimber kábelek*) és biza hiába cserélgettem a kábeleket semmi difit nem hallottam. Ez lehet hogy az előbb rendszer e szűk keresztmetszet, lehet simán a hangfalaimmal van a gond (DIY) vagy csak a szoba aksztikája vacak (tényleg az).
*Ehhez annyit, hogy ők a hangfalból alapesetben hallható halk fehér zajt csökkentették elég erősen (hangfalkábelek mellett fut más kábel is, innen a zaj).
[ Szerkesztve ]
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
dedy70
tag
válasz Tyler Durden #54931 üzenetére
Múlt kedden (19.-én).
-
Gicz
addikt
válasz Skyhunter #54958 üzenetére
hogy hiszel nekem köszönöm
csak amikor arról van szó, hogy cégek lehúzásból profitálnak, azt nem szeretem, pedig szerintem a kácsa azt teszi hdmi-vel, de megértem, mert egy cég a profitból működik... analóg jelnél áldom, csodálom a munkásságukat, biztos nagyon jó kábeleket gyártanak, oda van is értelme.
a teszt akkor valószínűleg pesten lesz mert győrből gyulára mennem nem egyszerű
av-online-on aki a AT TV-t csiálja ő BBéci?
[ Szerkesztve ]
-
forma69
tag
-
Skyhunter
őstag
-
Gicz
addikt
válasz Gabor970 #54952 üzenetére
tévedsz, nem a jel a digitális. hanem az információ. nagy küléönbség. analóg technika, ergo hangfalkábel, nagyban számít a kábel minősége. hiszen az információt maga a "jel" szállítja. itt viszont ha a jel minősége nem közvetlen befolyásolja annak információ tartalmát. egyszerű példa. az a feladat, hogy 0-t vagy 1-et átvigyél. 0 szint legyen egyenlő 0V, magas szint, 1 = 5V középen van a kerekítés. ha jeled a gyengébb réz miatt, ami jobban csillapítja a jelet, mire odaér a 5 ből csak 4,8 lesz. de 2,5 fölött van, tehát az inforámáció, hogy "1" hibátéanul átért. ha a jeled csak 2,7V, azis 5 re kerekedik, tehát azis "1". nagyon különböző elektromos jelekkel átvittük ugynazt az információt.
Skyhunter: a ti látásotok nem egy egzakt dolog. átmegyek hozzád, viszünk a kácsából 5 kábelt. te nem látod mikor melyik van bent. mondjuk legyen 30 teszt. ha a felét eltalálod, elmegyek a kácsába hdmi-t árulni ingyen 10 évre.
tegnap úgyéreztem hogy itt a nagymamám szelleme. bizonyítottan van tehát túlvilág és szellemek?
[ Szerkesztve ]
-
-
Gabor970
addikt
van aki meg hacsak teheti, kerüli a mikrózott kaját. Pl én sem eszek sztem évi három alkalomnál több esetben.
Egy dolog nem csak attól létező vagy nem létező (pl kábelek hangzás vagy kép beli különbsége) mert két képlettel le lehet irni vagy sem. Még huszonéves koromban próbálgattam sokféle szigetelt, szigeteletlen, sodrott, tömör, ilyen-olyan vastagságú hangfalkábelt. És mindegyik máshogy és máshogyan szólt. Nem gondolom, hogy attól "ez a jel digitális" innét már nem számit a kábel.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
tpeter77
addikt
HELP!!
Amig a konyhába kentem a gyereknek egy szelet mogyorókrémes kenyeret kb 3x ki/bekapcsolta a tv-t.
Nem tudom mit nyomhatott meg, de azóta nem kapcsol be.Hibajelenség:
Bekapcsolom, a kattanást hallom, a zöld led sokáig villog aztán amikor újra kattannia kéne hogy megszűnjön a villogás és bejöjjön a kép, ehelyett a piros led kezd villogni 7x, az alábbi módom:
piros led 7x villog, kis szünet, és kezdi újra, villog 7x majd szünet ......mi mehetett tönkre? Házilag mit nézzek meg rajta?
GARIS még a tv.... -
janos666
nagyúr
Beférek harmadiknak?
Amúgy ebből a fajta mérésből jó lenne egy olyan, ahol minden más fix, de a kábel cserélődik.(#54948) Gicz
Mondd neki, hogy tegyen bele kis ólomgolyókat, hogy elnyeljék a sugarakat.
(Persze menet közben. )[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Gicz
addikt
válasz Skyhunter #54937 üzenetére
csak az idegesí h hogy állíthat valamit, amire nincs bizonyíték, csak az ember érzete, miközben fogalma sincs a technikai háttérről.
ilyenkor mindig eszembejut egyik ismerősöm, aki miután kivette a mikróból a kaját, vár 1 percet, hogy bizos kimenjenek belőle a mikrohullámok, mielőtt eszik belőle. nem sok tartotta h ne röhögjem képen.
-
Skyhunter
őstag
válasz Neszójábe #54941 üzenetére
LE32R51B volt a típusa, Samu DVD pontos típusára nem emlékszem, de mindjárt rákeresek.
Szerk : DVD-HR-770-es volt talán.
Hogy mennyire hihetelen ez? Évekkel ezelőtt itt a ph-n valamelyik topicba pont ezt az esetet már leírtam, és nem flame miatt....rákeresek erre is.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Én sem értem, sőt, botorságnak tartom.
(#54941) Neszójábe
Nem hit kérdése. Próbálni, próbálni, próbálni. Aztán lehet beszélni róla.[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz GrooveHero #54939 üzenetére
Azért nem értem mert nálam a számítógép munkakörnyezet, íróasztalon bill+egér, rendes szék, lámpa, nyomtató, stb. El nem tudom ugyanezt képzelni egy házimozi sarokban.
Meg egyszerűen pszichésen zavarna ha ugyanabban a székben dolgoznék, mint ahol házimozizom.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Gabor970
addikt
válasz lemmy9 #54899 üzenetére
Hát, amit én az MM-ben vettem samut 2010 májusában, az egy olyan raklapon volt, amit a gyárban raktak össze, minden darab állitva volt rajt. (tele volt a raklap ugyanazzal a tipussal) szóval nagyobb multinál megeshet, hogy rendesen állitva érkezik a TV. Én onnét vettem le, ki sem bontattam -a boltban garantálták, hogy pixelhiba vagy más baj esetén cserélik 72órán belül-, állitva be az én kocsimbam és irány haza.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
lemmy9
őstag
" infokommunikáció szakos villamosmérnök leszek, és én tudom hogy mi megy a kábelen."
Béci, mielőtt válaszolsz, nyomj be egy páleszt :-))[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
Skyhunter
őstag
Úgy 5 éve egy haver meg akart tréfálni, DVD-felvevő beszerelése közben.....32 colos HD-readys Samu LCD-m volt, és Samu DVD lejátszó. (Mennyei Királyság ment dvd-n). A durván 10k-s Neotech hdmi-met kicserélte egy 4k-s HAMA-ra........nem szólt semmit, várta a reakciót........"simán" átmentem a vakteszten, mert a konyhából visszatérvén azonnal kiszúrtam (bár nem tudtam hogy miben mesterkedik) hogy mitől lett olyan "f@s" a kép....
Én nem mondom, hogy a több százezres kábeleknek van létjogosultsága, de magasról teszek mindenféle műszerre, jelre, lehetsz tőlem akármilyen villamosmérnök....láttam, látom a különbséget a kábelek között, és nekem ez elég. (jelenleg 2 db középkategóriás Audiiquest "1"-es HDMI kábelt használok már 4 éve, a legnagyobb megelégedésemre.)
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz GrooveHero #54928 üzenetére
Igazából soha nem értettem miért jó a monitort tv-vel kiváltani.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
BBéci
legenda
A hangdobozok közötti távolság semmiképpen ne legyen nagyobb, mint amilyen messze ülsz tőlük. Kevesebb viszont lehet.
(#54933) Gicz
Egyrészt nem igaz, hogy soha, senkinek nem sikerül mérnie, másrészt nem minden mérhető, ami látható és hallható. A szórakoztató elektronika már csak ilyen műfaj.[ Szerkesztve ]
-
nglc
csendes tag
Valóban vannak drágábbak, rosszul fogalmaztam mert én csak a Kacsa márkára gondoltam...
Jelenleg közvetlen a tv mellett vannak /pont ennyi hely volt meg, 1,5 m széles a szekrény/, viszont mind a 2 oldalról magasabb elem határolja őket.Valahogy nem tetszik igy a hangjuk, csak a mélyeket hallom, és ha szabad igy fogalmazni nincs "tér".Ezért gondoltam rá, hogy kicsit messzebb helyezem öket, olyan helyre ahol nem fogja közre öket szekrény, es mögöttök is legalább 30-40cm szabad hely biztosított. -
Gicz
addikt
egyikünk véleményére sem lehet adni. te próbáltad a százezres kábeleket és állítólag láttál különbséget, amit érdekes módon soha senkinek nem sikerült kimérnie, és nem tudod milyen jelek mozognak a kábelen milyen fizika alapján.
én sosem próbáltam 100ezres hdmi kábelt, viszont a szakdogám védése után hivatalosan is infokommunikáció szakos villamosmérnök leszek, és én tudom hogy mi megy a kábelen.
csinálni kéne kettőnkel egy vaktesztet
ps: egy mérés nem mérés, ha van különbség akkor azt lehet mérni is, nem csak érezni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Neszójábe
senior tag
"nem lehet folyóméterben kapható hangszóróvezetékéhez hasonlítani"
Nem is volt szándékomban egy az egyben összehasonlítani őket."nem is szükséges drágábbat venni"
Ez pont annyira igaz, mint az optikai kábel esetén (igazából még annyira sem, mert egy jobb hangszoró kábelt évek múlva is el tudok képzelni egy jobb rendszerben, míg egy optikait már csak a technika fejlődése miatt sem, mind a mellett, hogy szerintem ott amúgy sincs különbség).Peace
-
BBéci
legenda
válasz GrooveHero #54928 üzenetére
Az LCD topikban csak annyit kérdeztél, hogy PC-hez csatlakoztatnád, azt nem árultad el, hogy monitor helyett használnád és éjjel nappal menne.
Azt javaslom, maradj az LCD-nél.
Vagy vegyél egy jobb monitort és a tévét használd tévének valamint filmek nézésére.[ Szerkesztve ]
-
GrooveHero
addikt
Sziasztok. TV-t szeretnék venni nemsokára és eddig a Samu UE46F6500-at néztem. Az ár is kb a max, amit költeni tudok rá. Ajánlanátok plazmát az LCD helyett? PC-re lenne kötve a TV, a mostani 24-es TN+film-es monitoromat akkor el is adnám sztem. Tehát éjjel nappal arról menne a gép. Tippek, trükkök, hogy hogyan használjam, stb? Gondolom minőségben azért van különbség.
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
BBéci
legenda
Tévedsz, lehet kapni KáCsáéknák sokkal drágább hangszórókábeleket is, íme néhány példa: [link], [link]
Nem tudod a TV közelében elhelyezni a Denont?[ Szerkesztve ]
-
nglc
csendes tag
válasz Neszójábe #54922 üzenetére
Csupán abból indultam ki, hogy a 110K-s kicsi Denon-hoz nem gondoltam volna több 10K-t hangfalkábelre költeni.De ha érdemes, és igenis minőségi javulás várható még ebben az olcsó mikróban is a drágább kábeltől akkor lszi javasoljatok!Nem zárkózom el a minőségi javulástól!
Kacsanal 1500hufnal nagyon nincs is drágább kábel...anno olvastam elég sokan még nagyságrandekkel drágább rendszerekben is használják öket.Gondoltam annyira nem lehet rossz... -
BBéci
legenda
Ezt megint a tankönyvekből olvastad, vagy van saját tapasztalatod is?
(#54921) nglc
Hány métert vennél és a mostani milyen hosszú? 2x1 vagy 2x2 méteres?(#54922) Neszójábe
Az 4200-ért 3 méter és csatlakozók is vannak rajta, tehát az árát nem lehet folyóméterben kapható hangszóróvezetékéhez hasonlítani. 1500 Ft/m áron már egész jó madzagokat lehet kapni és ahhoz a Denon minihifihez nem is szükséges drágábbat venni.[ Szerkesztve ]
-
Neszójábe
senior tag
-
nglc
csendes tag
Rendben, Kacsa lesz, köszönöm!
Viszont hangfal kábelt is kell vennem a Denon D-M39-hez, mivel a gyári 2 méter most már kevés.
Értelem szerüen szintén Kacsatól szerezném be, viszont a tengernyi kinálatban laikusként nem igazodok el.
Pls segítsetek melyiket válasszam kb 1500/fm-ig. -
BBéci
legenda
válasz liszi70 #54887 üzenetére
Igazad van, az F8500 is "poszterizélt".
(#54915) Neszójábe
Nem arról van szó, hogy van probléma, vagy nincs probléma. A hangminőséget nem lehet kilóra mérni és bizony az optikai kábelek között vannak különbségek. Az olcsóknak pocsék a hangjuk, de ahhoz készülékek és fül is kell, hogy meghallja valaki.
Javaslom az olcsóbbik KáCsa-féle kábelt, a Forest valóban teljesen felesleges egy tévéhez, mert onnan úgysem jön ki minőségi hang.[ Szerkesztve ]
-
Ágógreen
senior tag
úgy döntöttem, h a hangos tápú, fektetve kiszállított, lassú menüs 42ST60 helyett inkább a gyanúsan felsőkategória besorolású, dupla szemüveges GT-t veszem meg.
a kevesebb garanciális időt pedig a GT eladhatóságának könnyebsége valahol kompenzálni fogja talán. képjavulásról nem is beszélve.
[ Szerkesztve ]
-
Neszójábe
senior tag
Én már leírtam a véleményem.
De ha vársz egy picit, nemsokára valószínűleg jön BBéci (vagy más, aki nem az én véleményemen van) és elmondja melyik a jó kábel.(Én 5m-en használok filléres kábeleket és még soha nem volt problémám, volt dvi-hdmi, volt és van optikai és most vettem hdmi-t.)
Peace
-
TCr
veterán
Nem kellene, de ha ennyire nem jön be a noname kábel, akkor vegyél egy Hama-t 3.000 Ft-ért.
Ennél jobb / drágább tényleg nem kell az általad említett 2 eszköz közé.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
nglc
csendes tag
válasz Neszójábe #54908 üzenetére
Távol álljon tölem hogy vitát robbantsak ki ebben a témában, csupán ár-értek arányban szeretnék megfelelő kábelt választani.Mivel a környékemen nincs egyetlen normális üzlet sem /1db Euronics, de oda még a lábamat sem teszem be/, igy mindenképpen csak rendelni tudok.Nem pár ezer ft-on múlik melyiket választom, és visszaküldözgetni sem akarok semmit, mert a végén többe kerül a leves mint a hús.Tehát valami olyan kellene, ami megfelelő minőséget képvisel és az én 2 készülékem közé minőségben is passzol.Azért az általad linkelt 1500ft-os termék iránt kétségeim vannak, vagy nem kellene hogy legyen?
[ Szerkesztve ]
-
dedy70
tag
válasz Neszójábe #54908 üzenetére
Bocsánat, elnéztem.
(#54909) M_AND_Ms
Én is ma kaptam meg az 50GT60-at, szintén az Edigital-tól, nekem is állítva hozták. Reggel telefonon egyeztettem a futárral a kiszállítási időpontot, kértem hogy állítva hozzák. Azt válaszolta, hogy ők mindig így szállítják a tv-ket.
Plusz náluk a 8 napon belüli elállás esetén is ingyen történik a készülékcsere, míg a Panashop-nál ennek megoldása a vásárlóra hárul.[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
Idióták. Ki tudná kötözni, ha odafigyelne és akarná.
Nekem a pécsi eDigital üzletből a RoyalSprint hozta ki puttonyos kocsival, állítva és érdekes módon oda tudta kötözni az oldalfalhoz (szinte minden kisteherben van erre lehetőség)Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Neszójábe
senior tag
Itt állandó vita folyik arról, hogy digitális jelátvitel esetén mekkora jelentősége van a kábel minőségének. Én azt mondom, vedd a legolcsóbbat és ha nem hallasz hibát, légy boldog vele, ha igen, vidd vissza. Én ezt venném... (Ők nem árulnak xart.)
Dedy: kevered a szezont(hdmi) a fazonnal(optikai)...
[ Szerkesztve ]
Peace
-
MaUser
addikt
Nem találtam róla semmit: P55ST60-at fel lehet rakni univerzális fali tartóra? (Honlapján VESA tartót kihúzzták, ezért kérdem.)
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
dedy70
tag
11000 Ft-ért a 3 m-es Audioquest Forest ingyen van, én azt választanám.
-
nglc
csendes tag
Nem vág szervesen ezen topikba a kérdésem, de itt szeretném feltenni, mert csak ezt követem figyelemmel és a Ti véleményetekre adok.
Szóval szeretném összekötni az ST60-at optikai kábellel a hifivel /Denon D-M39/ és az alábbi 2 kábelt neztem ki:
Audioquest Forest 3m 11000huf
Kacsa KCE-OP03 4200huf
Kérdésem, megér-e 3 szoros árat az Audioquest, vagy ennek a célnak és ennek a minőségnek megfelelő az olcsóbb Kacsa is? -
nglc
csendes tag
Délután 2-kor ért hozzám a srác, alig volt már cuccos a kocsiban...Beszorítani vagy kitámasztani biztosan nem tudta volna már.Kikötözést szintén kétlem, nem láttam semmi kiálló kampót vagy bármit amihez rögzíteni lehetett volna.
Ja és nálam is elhangzott, azért hozta fektetve, mert állítva elborult volna...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest