- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kicsi kecske
tag
Szia!
Sajnos igen.. 2 problémám is van, az egyik a hálóban lévő Samsung LCD-n a digi adás egyre jobban hulladék lett. Most volt nemrég lakásfelújítás.. automatán behoztam a csatornákat, de estefele az RLT és a TV2 nézhetetlen, szaggat a kép és csak néha hangja van stb... aztán próbálkoztam, QAMet módosítani, 256ről lefele, most asszem 64en vagy 32őn találtam digitális csatornákat.. De este megyek haza még játszadozom vele egy kicsit.
A nagyobb baj, hogy ahol az új TVm ST60 van behúztam egy új koaxot, faszán felvittem a terméskő fal mögött kihúztam stb minden ok és kurvára szemcsés az analog csatornák képe, digitálisat egyszerűen nem találok. Próbálkoztam az F splitter előttre rákötni a tv-t ott meg csodaszép kép és hibátlan jel van.. most aggódok, hogy törött a kábel vagy nemtom.. de sajna nem lehet már kioperálni, mert felraktam már rá a falat
Volt kint anno a digis haver ő kötötte a csatlakozókat szakszerűen stb.. mértek jelerősséget is, azt mondta, hogy nem rossz asszem vmi 60db-t mértek ami pont jó, mert a digitálisnak állítólag nem jó ha fent/lent az érték, a középérték a jó. Szóval most próbálkozok majd szétbontom a kábelt a konnektor mellett, megpróbálom, hogy ott is rossz e a jel vagy feljebb van törve/sérülve.. bár nemtudom teljesen tanácstalan vagyok..
Az a baj, hogy analóg bejön de kurva szemcsés, digitálisat meg egyáltalán nem talál se teljes se hálózatos semmilyen keresésbenAmúgy BD ISO filmeknél a tv képe egyszerűen gyönyörű.. fantasztikus élmény "ekkorában" nézni ilyen szép képen egy tv-t..
[ Szerkesztve ]
“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
őstag
-
HourHand
csendes tag
válasz zapco1269 #50783 üzenetére
Köszönöm a részletes választ. Igazából a GT típust néztem ki, viszont most nagyon képbe került a VT is. Valóban jobbak a szolgáltatásai és az üveglap frontrész az nagyon ott van.
Ami mellette szól: nagyobb kontraszt, jobb színtér, beépített kamera, érintőpad távvezérlés, Iker tuner, színárnyalatok nagyobb száma, egyetlen üveglap frontrész, szerviz port
Ha tudnátok segíteni az iker tunerrel kapcsolatban: pontosan mit jelent ebben az esetben.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz sad_Vamp #50794 üzenetére
Jelerősség 100%, jelminőség 5-30% volt, azaz szétesett a kép jónéhány adónál. Jöttek a mesterek, méregettek, beraktak valami -20dB-s osztót, mosz a jelerősség 70%, a jelminőség 60-70% és így nincs semmi gondom. Később derült ki. hogy van a tévé hangolási menöjében jelcsillapító, lehet elég lett volna bekapcsolni.
Egy szónak is száz a vége, a túl erős jel sem jó.
-
őstag
válasz kicsi kecske #50792 üzenetére
Szívesen. Egyébként valami baj van a képpel? Csak mert általában olyankor nézegeti ezeket az infókat az ember, ha valami nem tetszik neki. Nálam például a túl erős jel miatt lett gyenge a minőség.
-
őstag
Ha közelről megnézed a panelt a fekete részen, felváltva sötétszürkén villognak a sorok, János biztosan tudna erről írni, hogy miért van és hogyan működik egy 5000 szavas hozzászólásban, aminek kb csak a harmadát értenénk úgyis
Talán a dinamikus módban nem csinálja ezt a "villogtatást", de az meg ugye nézhetetlen.
-
BBéci
legenda
-
őstag
válasz kicsi kecske #50786 üzenetére
Van:
Beállítások> DVB-C hangolás menü>Jel állapot
-
MasterMark
titán
válasz kicsi kecske #50786 üzenetére
Beállításokban szerintem van neked is. Legalábbis UT50-en van.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
kicsi kecske
tag
Szisztok!
ST60-on van valahol olyan beállítás/menü/funkció akármi ahol a kábeltv DVB-C adások jel/zaj viszonyát lehet ellenőrizni? A régi samsung LCD-em van ilyen diagnosztika rész ahol látom, hogy mekkora a bithiány és a jelerősség, de itt nem találtam semmi ilyesmit!
Előre is köszi!
“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
cs-robert
csendes tag
Nekem S10-em van. Abban MPEG4-es tuner van. Az is ugyanúgy 2009-es modell, mint az X10. Én úgy tudom, hogy az összes 2009-es modellben MPEG4-es tuner van, az X10-ben is. Csak csinálni kell egy gyári visszaállítást. Utána meg valamelyik skandináv országot kell beállítani, hogy ott vagy. Én Dániára állítottam. Utána rögtön megtalálja a MinDig TV-s adókat. Nem minden ország választása esetén működik jól, de Dániát választva igen. Csak ehhez egy teljes resetet kell csinálnod a menüben.
-
zapco1269
tag
válasz HourHand #50780 üzenetére
Természetesen igen, mindhárom készüléken különbözőképpen láttam ugyanazt a jelet. Csak (UPC kábel) SD ill HD adásokat néztem, sőt ami volt SD-ben azt HD-ban is összehasonlítottam. Az ST60 valóbban picivel gyengébb képet produkál de átlagfelhasználóként az is nagyon jó. A GT-VT között alig látni a különbséget, csak fél óra elteltével és igen alapos tesztelgetés után mondható ki a VT egy hajszállal jobb a GT-nél. Persze csak TV adáson tudtam összehasonlítani őket. A GT egy nagyon jó készülék az ára is kedvezőbb. A köztük lévő árkülönbséget inkább az extrák miatt éri meg a VT. Nekem személy szerint a VT kinézete is jobban tetszik, én a VT választanám.
A GT50 ÉS VT50 között nagyobb volt a különbség tavaly.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz MasterMark #50770 üzenetére
Szélesvásznú film nézése közben szoktam figyelni, mennyire olvad egybe a felső fekete csík és a keret.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zapco1269
tag
Panashop Allee bevásárlóközpontban levő üzletében az '50ST60-50GT60-50VT60' egymás mellet megtekinthető, akit érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
válasz kovadika #50776 üzenetére
"és ha azon kevesek közé tartozol, akiket zavar, küld vissza"
Vagy akkor se, mert kevésbé zavaró, mint az LCD hibái.
Engem speciel nagyon zavar a vibrálás, de csak ha oldalról ér a fénye pl. gépezek egy lcd monitor előtt, és a periférikus látómezőmben van a tv. Főleg magasabb kontrasztnál, vagy világosabb felületen. Ha a tv-re figyelek, akkor sokkal kevésbé zavar.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
kovadika
őstag
válasz Jenő76 #50774 üzenetére
"Csak azért érdekel, mert ha direkt azt nézném akkor jobban megtudnám, hogy a vibrálás zavar-e."
Ne keresd direkt. Nézz meg otthoni környezetben egy plazmát ismerősnél, fórumtársnál, vagy rendelj egyet otthonra és ha azon kevesek közé tartozol, akiket zavar, küld vissza.
-
Jenő76
tag
Van olyan teszt videó ami a plazma állítólagos vibrálását jobban kihozza?
Ut 50-et néztem ma és nem igazán láttam vibrálást. -
Gicz
addikt
köszönöm mindenkinek, erre voltam kiváncsi, "megnyugtattaok"
-
BBéci
legenda
válasz TurboGPityu #50768 üzenetére
Teljesen még VT60-on sem olvad össze.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
TurboGPityu
csendes tag
A fekete teljesen összeolvad a káva feketeségével . Alul felül , mindenhol. (Ezt talán este sötétben nem annyira figyeled, de hidd el egy csoda a plazma feketeség ! ) Mikor filmet nézek, néha átvillan az agyamon, hogy melyik film legyen a következő amit megnézek ? Most vettem meg a 2001 ürodüsszeiat BD-n. 1968-ban készült, de csodálatosak a világűr fekete jelenetei ( ...orgazmus közeli ) Teljesen meg vagyok plazmásodva...
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz MasterMark #50765 üzenetére
igen, ilyesmire gondoltam.
tehát ha ha a képernyő momdjuk 4/5 része fekete, a maaradék meg mondjuk gyertyafénynél egy arc, akkor a feketét gondolom tényleg feketének fogom látni?
tudom hogy jelenleg nemigen tudok megfizethető ráon jobbat venni, csak mégis motoszkál bennem hogy megér e ez 280 ezer forintot? mert jövő héten venném elviekben. illetve nyilván full sötétben nem is tudom nézni, pláne úgy hogy a szemem is hozzászokott a full sötéthez, hiszen film/TV közben sosem lesz olyan
-
janos666
nagyúr
Teljes sötétségben még gond nélkül megtalálod a szobában az ST60-at is fekete képpel (ó, még az egy nagyságrenddel sötétebb OLED kijelzős telefont is, ha tényleg tökéletes az árnyékolás és teljesen kitágult már a pupillád), de újságot már nem olvasol mellette. Ha lerakod mellé az IPS-t, már nem lépsz rá véletlenül a fekete macskára. Egymás mellett olyan, mint ha az LCD nem is próbálna fekete lenni, hanem szándékosan sötétszürkén világítana (mondjuk igazából ugye mindkettő[három] csak sötétszürke, csak így relatívan beszélve...).
Persze, ha nem engeded meg az LCD-nek, hogy fekete képhez letekerje, sőt, akár teljesen lekapcsolja a háttérvilágítást, mert akkor az LCD nyer (úgy még az OLED-et is veri csak ez nyilván nem mértékadó).
Ha hozzászoksz egy akár Samsung, de főleg ha újabb Panasonic PDP képéhez, akkor mindig olyan lesz egy IPS, mint amin folyamatosan fénylik a fekete (szimuláld ezt úgy, hogy nézd kis szögben felülről, vagy átlós irányból az IPS-t), és mint ha egy műanyag lencsén át néznél mindent.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Neszójábe
senior tag
Én inkább egy bd50-es tartalom sötét részét nézném meg először. Le fogod **opni magad lcd után. Aztán szépen lassan hozzászoksz, az lcd már csak egy jó poén lesz és rájössz, hogy még lehetne ennél is feketébb (oled). Közelről valóban látni egy érdekes hangyafocit, messzíről nekem ilyen kicsit barnás majdnem feket képernyőnek tűnik a teljes fekete, persze össze sem lehet hasonlítani az lcd-vel, de kicsit azért világít.
Peace
-
Gicz
addikt
a sötét részek részletességéhez...
az st60 lesz az első plazmám, és tudom, hogy tesztek alapján hány cd/nm a feketeszintje, de érdekelne szavakkal leírva hogy ez mégis milyen. IPS LCD-m van, nappal bőven jó a képe, de este negyon kiábrándító a szürkén világító fekete.
milyennek kell azt elképzelni? full sötét szobában ha full fekete képet teszek ki rá akkor mit fogok látni? leírnátok a tapasztalatokat kicsit bővebben hogy milyen is ez?
köszönöm!
-
BBéci
legenda
válasz #75912448 #50742 üzenetére
Az általam tesztelt és János által kalibrált ST60 kontrasztja 50/100 volt és maximálisan megfelelőnek, élvezhetőnek találtam. A sötét részek részletességére nagyon háklis vagyok, abban sem volt hiány.
(#50758) ldave
Éppen azért hozták létre a 8 (munka)napos elállás jogát, hogy legyen mód a termék otthoni kipróbálására.[ Szerkesztve ]
-
todie
tag
sziasztok!
van egy panasonic 50x10e plazma tv-m, ebben csak dvb-t mpeg2 tuner van es nem mpeg4, szoval foldfelszini digit vetel nalam kilove. van ugye a set top box vasarlas lehetosege (nem szeretnem), viszont erdekelne, hogy a tv hatuljan levo ca modulba nincs e esetleg olyan kutyu, ami lehetove tenne a set top box kiiktatasat?
elore is koszi!
-
őstag
válasz hatesz #50749 üzenetére
Miért nem mész be a legközelebbi panashopba, ahol van készleten. Egyébként ha neten rendeled és bolti átvételt választasz, akkor él a 8 napos elállási lehetőség, ha véletlenül valami nemtetsző dolgot tapasztalnál, vagy olyan pixelhiba lenne a készüléken, ami önmagában nem ok a garanciális cserére.
-
hatesz
tag
Srácok, tudtok ajánlani BP-en egy olyan helyet ahol normális áron és megbízhatóan lehet pala plazmát venni? Nagyon szemezek ezzel a TX-P50ST60E-vel...
Hogy mire való a nyomtató? Lassítja a papír haladását a szemetes felé...
-
sad_Vamp
őstag
válasz liszi70 #50743 üzenetére
nem vagy az. Nálam: true cinema, kontraszt 36-40 körül öko mód.... fényerő meg +1 vagy +2 (nem emlékszem) így is úgy is be kell sötétítenem, hiába nyomtam fel az értékeket, végül így maradt, és meg is felel.
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
Norbi 72
veterán
What hi-fi? 2013-as nyertes tv-k:[link]
3 Pana plazma is nyert!
-
tobias40
veterán
A 2012-es panáknál volt sávosodás és még vmi más probléma is főleg az ST50-nél.
Mennyire jellemző ez az idei ST60 GT60-nál?
Nem látok róla írásokat tehát gondolom már kijavították az idei szériákban..
GT60-ra hajtok én is de még kivárok és hátha lemenne decemberre még 20-30 ezret..[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #75912448 #50742 üzenetére
Többen is mondjátok, hogy a 42-es kontraszt öko móddal kevés. Elhiszem nektek, biztos máshoz szoktunk mindannyian. Lehet, hogy én vagyok hülye, de számomra teljesen elég, nem is tudom elképzelni, miért kellene több. Használtam egy ideig 48-50 es kontraszton, de aztán visszavettem megint. (Az 50-es szérián 60-as a skála, a 60-as széria 100-as skálájú.)
Hát nem tudom. Ahogy írtam is, jövő héten úgyis mérem a fogyasztást 50-es kontraszttal. Majd meglátjuk, hogy beleszeretek-e!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz liszi70 #50741 üzenetére
Persze, mérési szempontból tiéd a valósabb eredmény, mégis furcsa, de a beállításaid magyarázatot adnak rá. A 40 körüli kontraszt szvsz kevés, de nem is ez a lényeg. Átlag user úgyis úgy használja ahogy az LCD-t, feltol mindent mert a színhelyes beállítás fakó, szürke és színtelen Na jó, plazma tulaj felelősségteljesebb.
-
nagyúr
válasz #75912448 #50740 üzenetére
"1 óra vegyes tartalom 2D-ben"
Hát, ez nem túl reprezentatív. Én hetekig mértem, és hasonló értékeket kaptam, mint a dokumentált 79 üzemórás időszak alatt. Hidd el, ahogy írtam is, a különbség oka ez : 42/60 kontraszt, középállású fényerő, legtöbbször sötétben-félhomályban tévézés öko móddal, kizárólag 2D. Ennyi, nem misztikus dolog ez.
(Még az is tényező lehet, hogy kinél-mennyi a teljes képernyős és 4:3 vagy 21:9-es filmek aránya. A sötét csík nemigen vesz föl túl sok áramot. )
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Neszójábe #50732 üzenetére
Bekapcsolt öko mellett kevés a 42/60 sötét szobában, hiszen az öko lejjebb viszi. Öko nélkül a kalibrált értékem 38/60, ez = öko-val 60/60. Tévéműsorok valahogy fényesebbek, ott 55/60-at használok öko mellett.
Barátnőm háttértévézéséhez (mert leszoktatni nem lehet róla) leveszem 0-raKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
nagyúr
válasz Dorian #50729 üzenetére
"42/60-as kontraszt bekapcsolt öko mellett brutál sötét lehet."
Nekünk egyáltalán nem. Sötétben minek kellene több, világosban meg szépen megemeli az öko. Komolyan mondom, teljesen elég számunkra. János hatására egy ideig használtam 48-50-es kontraszton, aztán visszavettem 42-re. Most egyébként egy hétig megint mérem a fogyasztást ezen a beállításon, utána mérem majd egy hétig 48-50-es kontraszton is. (Egyszerre két mérővel!)
Nem túl magas kontraszt, középállású fényerő, általában sötétben-félhomályban tévézés öko móddal, kizárólag 2D használat. Szerintem ez az oka nálam az alacsony fogyasztásnak. (Valószínű egyébként, hogy ez a titka annak is, hogy még tartós ghostingom sem volt soha.)
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz #75912448 #50731 üzenetére
Ugye ST-n nincs, de GT-től a THX profilok jó támpontot adnak a fényerőhöz is. A normál THX jár a legközelebb a kalibrált Pro módhoz, míg a THX Bright Room a fényes környezet miatt felad egy keveset a pontosságból. Tehát lehet "magas fényerőn" is elég jó képet összehozni, de az igazi még mindig az, ami a THX profilban gyárilag alkalmazott fényerő közvetlen környékén van.
Ez a 82-90 már elég horrornak hangzik.Szerk: Pontos menü értékeket szándékosan nem írok, mert valahol a 30-as és a 60-as széria között variáltak egy nagyot a skálán.
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
-
törölt tag
válasz erdoke #50727 üzenetére
Srácok, nem izgat a fogyasztás, nem azért írtam , érdekes, hogy liszinél a fele jött ki. Minden tévém színhelyes, semmiféle harsány szín és képi világot nem tűrök el. A 42-es kontraszt már látatlanban is egész biztosan kevés az ST50-nek, a 75 pedig sok, csak a viszonyítás miatt írtam le. Itt egy calibration report az ST60-ról 90-es kontraszttal, szörnyülködjetek
szerk: egy másik 82-vel ugye az emberek fogják és bemásolják ezeket a beállításokat jobb híján saját készülékeikbe.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
-
Neszójábe
senior tag
"Éppen most néztem utána csak puszta kíváncsiságból és gyárt a Panasonic 4k-s plazma TV-t, 152 inches méretben. (az majd 4 méteres képátló )"
Peace
-
erdoke
titán
válasz #75912448 #50725 üzenetére
Tuipikus, harsány LCD-hez szokott szemre vallanak a beállításaid, és nem csoda a magas fogyasztás, amit tapasztaltál. Liszi beállításai környezettől függően hasonló képet adnak, miközben a valós fényerő úgy 50-120 cd/m2 között változik.
Ha jól rémlik, kalibráláskor bekapcsolt Öko mód mellett felnyomják a "fényerőt", ami onnan szabályoz lefelé.A legjobb aláírás a héten
-
törölt tag
válasz liszi70 #50723 üzenetére
Már beszéltük, de azóta sem értem Én ugyanekkora ST60-nal mértem 300w körüli 2D, és 350w körüli 3D fogyasztást. Eltérések, hogy öko-mód nálam állandóan kikapcs, mert látványosan bezavar a képminőségbe, és 42 helyett 75-ös kontraszt volt. Fényerő és panel fényerő 0/alacsony, létező összes képjavító kikapcsolva.
-
nagyúr
válasz Dracula #50720 üzenetére
"A plazmámnak volt kb. 150-250W"
Valószínűleg, mint oly sokan, te is a pillanatnyi fogyasztást nézegetted, aminek SEMMI értelme nincs plazma esetén! Itt az én tesztem, ha hihetetlen, ha nem, ez valós. Beállítások, nézési szokások, fényviszonyok, öko-mód, a forrás képaránya. Ezektől függ főleg a plazma fogyasztása.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Dracula #50719 üzenetére
Én nem láttam még olyan LCD-t, amire egyszerre igaz, hogy egész jó a feketéje (sötét és homogén), és nincs érzékelhető csóvázás a sötét árnyalatokon.
Az IPS (LG szabadalom) sokkal kevésbé csóvázza a sötétszürkéket, mert közel lineárisan vált, nem exponenciálisan lassulva a kontraszttartomány szélein, mint némely VA panelek (a PVA pedig Samsung szabadalom, bár van még MVA is, de nem manapság és nem TV-kben).
Viszont az IPS-nek van a leggyengébb feketéje (a legolcsóbb féle TN mellett/után, de azt ebben a topicban inkább már ne említsük meg), ami ráadásul jellegzetesen felfénylik 90 foktól eltérő szögben nézve, tehát még nehezebb vele összehozni, hogy a képernyő szélein is sötét legyen a fekete (pusztán amiatt, hogy oda már más szögből nézel, mint a képernyő közepére, már szinte lehetetlen, hogy ott is ugyan olyan sötét legyen, még ha igazából homogén is a panel, míg minden részét szemből nézed).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
BBéci
legenda
válasz Dracula #50720 üzenetére
Egy idei 42 colos plazmatévé átlagfogyasztása 140 W körül lehet, azzal számolj! Egy LCD mellett kénytelen vagy valamilyen lámpával világítani, különben a feketéje, illetve a helyette megjelenített szürke fogja bevilágítani a szobát.
Olyan LCD tévét még nem gyártottak, aminek a kontrasztja és a feketeszintje egy napon említhető lenne a GT60-éval.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dracula
őstag
válasz MasterMark #50718 üzenetére
Van egy 32"-es LG itthon. Mennyi is, 45W a fogyasztása? Oké, a 42"-nek mondjuk legyen 70W. A plazmámnak volt kb. 150-250W. Ez 2-4x-es fogyasztás. Nem a 2-3e Ft / év miatt, csak tényleg a fogyasztás több.
De úgyis már sorba veszem a LED izzókat, hogy legalább azok LED-esek legyen ha már a TV plazma (lenne). -
Dracula
őstag
válasz MasterMark #50716 üzenetére
Én plazma fan voltam. És talán vagyok is, mert vsz. egy GT60 lesz az új. Azzal nem egy kategória.
De csak annyit mondok, hogy önmagában ahogy egy 120-130e-res olyan LG-t néztem, elég jó képe volt.
Meglepően... És tudom a kontrasztot meg az utánhúzást stb. Hát nagyon szép feketéje volt (nem edge LED!) és utánhúzást nem láttam. -
Dracula
őstag
Pontosan. Nekem 2 gondom volt. A főbb, hogy villogott - vibrált. Engem ez nagyon zavart. A másik, hogy sokkal többet fogyasztott - fűtött...
Egy ismerősnél most néztem 3D-t is (passzív) egy 42"-es LM LG LED LCD-n és igazán volt ahhoz képest, amit pl. régebben egy Samsung 40"-esen láttam.
A fő gond az, hogy 100e+-al drágább a GT60, mint a 42LA660.
-
Dracula
őstag
válasz MasterMark #50644 üzenetére
És miért?
-
MasterMark
titán
Meglepően jól néznek ki a sima DVD filmek is (XBMC-vel).
Nem gondoltam volna.Hát még egy olyan csoda chipes BD lejátszóval, is kíváncsi lennék rá.
Switch Tax
-
M_AND_Ms
veterán
Egy tuner van benne. Azt rögzíti, amit a tuner vesz. De már felvett anyagot, vagy külső forrást nézhetsz közben
Átnevezni nem lehet. Így írták meg a szoftvert. (más készüléknél se nagyon lehet, még a linuxos boxoknál se)
A felvétel minőségében én semmi romlást nem látok az eredetihez képest.
[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Jenő76
tag
Köszönöm mindenkitől a felvilágosítást !
-
oncsi
őstag
A G20 tv felvétel képminőségéről kérdeznék.
Létezhet, hogy csak felezett sorszámmal rögzit? Az 1080i az még érthető, de a 720p is a ferde vonalaknál kockásodik. Van valahol, valami teszt a felvétel minöségéről? Más tv-k is ilyenek?
Miért nem lehet (technikailag) sd adást nézni, mikőzben megy egy DVB-C felvétel? Gondolom, csak 1 hangoló egysége van -
És már sokszor kérdeztem, de tényleg nem lehet a felvett anyagnak címet adni?Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
erdoke
titán
-
-
janos666
nagyúr
válasz Jenő76 #50701 üzenetére
Technológiailag semmi akadálya, hogy csak digitális SD csatornákkal használd a CI kártyát, a szolgáltatók merev gondolkodása viszont vezethet ilyen gyakorlati zsákutcákba, hogy ők csak HD csomag mellé adnak kártyát (de akkor elérhetővé válhat vele a digitális SD is), erről őket kell megkérdezni.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
mixi80
aktív tag
válasz Gabor970 #50688 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, upc kábeles szolgáltatásról van szó.
Volt már felvevős, most sima STB-om van, de nem látom értelmét, mert az ezáltal nyújtott opciókat nem használjuk ki a párommal, ezért döntöttem a card mellett, így megmarad +1 szabd bemenetem a tv-n, -1 box és távirányító.Üdv!
-
Jenő76
tag
válasz erdoke #50699 üzenetére
Ez a mediacard létezik nem HD minőségben is?
Most tányéros upc direct médium csomagom van és igazából nem szeretnék előfizetni a direct hd-ra.
Ha lecserélném a a scartos mediaboxot, mediacardra akkor a legalább ingyenes hd csatornákat nézhetném, vagy a direct hd nélkül nem is adnák oda a hd mediacardot?
Ezt a mediacardot párosítani kell a kártyával vagy a boxból csak kiveszem is átdugom a medicardba?
Ha a upc nem ad media cardot akkor ki lehet kerülni őket ha veszek valami mást tipusút ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest