- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Apple notebookok
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- Egérpad topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz Shadowbull #41299 üzenetére
Csak 1500 euró? Az gyakorlatilag egy 65ST50 ára...
A legjobb aláírás a héten
-
Shadowbull
addikt
na, megjelent a VT60 a netes boltokban...
http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/3911521_-tx-p65vtw60-panasonic.html
durvan 1500 euro a felara a VT50-hez kepest..
http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/3221208_-tx-p65vt50e-panasonic.html
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
kovadika
őstag
válasz DM-Fan #41296 üzenetére
Az biztos, hogy ezzel már hosszútávra is ki lehet békülni. Ez az amire azt mondom, hogy simán lealázhatja a mozis élményt. Már csak megfelelő társaság kell hozzá. És persze rengeteg pénz.
Én is örülnék, ha egyszer összejönne egy ilyen. Sok ilyen képet láttam már, de eddig ez tettszik a legjobban.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz kovadika #41295 üzenetére
Egen, nekem is valami hasonló lenne a távlati célom. Már csak egy kisebb vagyon hiányzik hozzá, meg egy saját kertesház, aminek az alagsorában ezt megcsinálhatom. Nade majd egyszer...
Ha már OFF: nagyon jó volt a tegnap esti Depeche Mode koncert, pedig nem nagy várakozással mentem neki. Aki kinn volt, jöjjön át a topicba megvitatni!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kovadika
őstag
Ez nem néz ki rosszul.
-
DM-Fan
Topikgazda
A kérdéses TV szerintem még nem tudja a natív 24p-t, mintha 3:2 pulldown rémlene vele kapcsolatban.
Ha nincs 24p támogatás, akkor a fullHD 24p anyagoknál bizonyos röcögést, szabályos akadozást lehet megfigyelni. Sokan nem veszik észre, vagy nem tulajdonítanak neki jelentőséget, sokan viszont megőrülnek tőle. Ma már nem szabad olyan készüléket megvenni, ahol nem alapvető a natív 24p támogatottság, mozifilmek csak ilyenformán élvezhetők eredeti valójukban, mindenféle egyéb pulldown vagy erőltetett képkocka-interpoláció nélkül.
NdF: "Kérdésem az lenne, hogy mit gondoltok, mennyi az esélye annak, hogy akár szoftveresen, akár hardveresen javítani tudják az input lag problémát?"
Ez az a kérdés, amire jelenleg senki nem fog tudni neked egzakt választ adni.
"A korábbi éveket tekintve mennyire volt jellemző, hogy ilyen/hasonló hibákat javítottak volna? A TV-k világában mennyire működik a support?"
Változó. Pont a Panasonic-ra jellemző mindkét véglet: a 2011-es szériánát érintő fluctuating brightness problémakört például sikeresen javították egy nyári firmware-rel a legtöbb felhasználó megelégedésére. Ugyanakkor a tavalyi GT/VT szériánal meg pont jött egy szoftveres baki, amivel elrontották a kalibrálható Professzionális képmódokat, amit azóta sem tettek helyre. Ugyanezt csinálta a Samsung a D550-es szériával tavalyelőtt, amikor jelentősen lerontották a frissítéssel a feketeszintet.
Ha ősszel tervezel vásárolni, akkor még van időd kivárni a fejleményeket. Jelen állás szerint játékra egyértelműen a GT60 lenne a jobb választás, az ST60 ilyen szempontból jelenleg még lutri.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
NdF
csendes tag
Sziasztok!
Fél éve követem a forumot. Ősszel szeretnék egy plazma TV-be beruházni.
Nézési távolságom kb. 3 méter. A Panasonic 50ST60, vagy esetleg az 50GT60 készülékek között gondolkodom. Ez az input lag egy kicsit elbizonytalanított (eredetileg ST60-at szerettem volna, a GT csak az input lag miatt jött szóba). Szeretnék majd XBOX-ot is rákötni a készülékre. Kérdésem az lenne, hogy mit gondoltok, mennyi az esélye annak, hogy akár szoftveresen, akár hardveresen javítani tudják az input lag problémát? A korábbi éveket tekintve mennyire volt jellemző, hogy ilyen/hasonló hibákat javítottak volna? A TV-k világában mennyire működik a support? Gondolom nyilván nem úgy, mint egy média lejátszónál, vagy laptopnál, hogy viszonylag gyakran jelennek meg hibajavítások.Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv,
NdF -
TCr
veterán
Hogy néz ki az, ha egy 24p-t nem tudó plazma tv-re 24p anyagot engedek?
Hogyan jelenik meg a 24p hiánya?Egyáltalán tudja vajon a jelenlegi Samu LE32B550 LCD-m a 24p-t?
Sehol nem találok erről infót.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz liszi70 #41289 üzenetére
Az egyik hivatalos viszonteladó egyéni vállalkozó volt Budapesten, akitől anno évekkel ezelőtt legalább húszan rendeltük a TV-inket csoportosan, egyszerre, kedvezménnyel. A legtöbben nagyon elégedettek voltunk vele, korrekt üzletember volt, az esetleges cseréket is gyorsan és korrektül intézte. Legjobb tudomásunk szerint azóta sajnos elhunyt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kovadika
őstag
válasz DM-Fan #41283 üzenetére
A nagy multikkal sem lehet mellényúlni, gyári garanciát fognak adni. A 8 munkanapos elállás gondolom nem működik, de talán pixelhibás, sávos készüléket visszaveszik 3 napon belül.
Amúgy bárhonnan lehet vásárolni, ahol működik a 8 munkanapos elállás, a lényeg hogy előzőleg rá kell kérdezni a garanciára. A szürke importos üzleteket mondjuk érdemes hanyagolni.(#41282) TCr
Én abban a hitben voltam, hogy kollektíve 20 ezerért szállítanak 50 km felett, de ezek szerint csak neked jött volna ki annyira.
(#41285) DM-Fan
Igazad van, most néztem meg. Mikor utoljára néztem át elég hiányos volt, tele volt Saturnal.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
Alapvetően a Panasonic honlapján látható viszonteladói listán szereplő üzleteket érdemes preferálni, azokon a helyeken biztos, hogy gyári garanciával árulják a TV-ket. A Panashop jelenleg az egyedüli, aki gyári kiterjesztett garanciát is biztosít a vételár bizonyos százalékáért (+1 évet 5%-ért, +3 évet 15%-ért). Ő az elsőszámú, leghivatalosabb forgalmazó itthon.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nagyúr
válasz sad_Vamp #41277 üzenetére
"Ezek szerint az enyém nem ősöreg mert skype már van benne."
A skype alapból benne volt a tévéd smart funkciói között, nem a frissítés tartalmazta magát a skype-ot, csak valamit reszeltek rajta.
Én egyébként nem frissítettem az én mostani ST-met, az új firmware újításai nem érdekelnek, mert csak az általam nem használt smart-ot érintette. Viszont a hangerő-kijelzés grafikáját megváltoztatja, és az új nekem kevésbé tetszik, mint a régi.
(#41276) ktg3
"Ez mennyire jó ajánlat?"
0 forintért (ami a honlapon szerepel), SZUPER!
[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
Az Outletek bolti garanciát szoktak adni, vagyis náluk megy a szervizelés. Nem tudom hogy lehet kiszűrni a hibákat. Vagy jön, vagy nem. Persze ez benne van a pakliban az új készülékek esetén is, de ott a márkaszerviz hozza-viszi a készüléket, és jó kezekbe kerül.
50UT50-et már csak az Auchan forgalmazza. Üzletenként eltérő árakon. 180-200 ezer forint között. 50 km-es körzetben ingyen,
azon túl pedig 20 ezerért szállítanak.[ Szerkesztve ]
-
ktg3
őstag
válasz kovadika #41278 üzenetére
Garancia nincs ezekre?
Nem lehet valahogy szűrni a hibákat? Hozzáértő nem veszi észre?mod:
Dehogy vettem meg.
Viszont az UT50-est tudod linkelni?
Akkor lehet, hogy nem szarakodok és tényleg veszek olyat, csak nem találtam 200K alatt.Az a baj, hogy használt garanciával rendelkező TV-k szinte mindenhol nagyon durván túlárazottak.
[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
Outletből semennyire. Elég negatív tapasztalatot olvasni az ilyen helyekről. Gyakorlatilag az összes készüléknek valami rejtett hibája van, aminek javítása, cserélésre erősen megkérdőjelezhető. Lehet ki lehet fogni csak csomagolássérült modelleket, de szerintem ez csak a mesékben létezik.
Szerk.:
Látom el is fogyott miközben írtam. Ha te vetted meg, akkor sok sikert. Remélem nem szívsz majd a készülékkel.
+40 ezer forintból hibátlan, új, garanciás és jobb képminőségű 50UT50-et lehet venni.[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
válasz DM-Fan #41274 üzenetére
Köszi. Igen néztem is, csak nem írtam le a TV meg otthon van Ezek szerint az enyém nem ősöreg mert skype már van benne. De akkor ha a fő dolgokat (kép,menü, stb) nem érinti akkor akár fel is rakhatom, vagy hagyhatom a csudába mert tök mind1
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
ktg3
őstag
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz sad_Vamp #41272 üzenetére
Itt megtalálod a firmware-eket és a changelog-ot, hogy milyen újítást hoztak.
Az UT50-hez a 2012. szeptember 25-én kiadott Ver. 1.261 a legutóbbi firmware, ez a böngészőt toldozgatta. Alatta láthatod, hogy a korábbi verziók a Viera Connect-et és a Skype-ot érintették, magyarán ezen frissítések leginkább a hálózati funkciókkal voltak kapcsolatosak és a képminőséget nemigen érintették.
Azt, hogy a TV-den milyen verziójú firmware van, megtalálod a TV-d menüjében a rendszerinformációk között.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
sad_Vamp
őstag
Még ilyen kérdés: az UT-t ha LANra kötöttem látom, hogy talán lehet aktualizálni a firmware-t is? Érdemes? (jelenleg nem tudom milyen van benne, de PCkből már volt olyan tapasztalatom is, hogy az újabb gagyibb mint a régi, csak ezért kérdem)
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
DM-Fan
Topikgazda
Nagyjából azt, amit a PC- és konzoljátékok elején szereplő hasonló segédábrákon is: a fényerőcsúszkával addig állítod a feketeszintet, amíg az egyes lépcsők megfelelően nem látszanak (nem bukik be egyik a másikba, ugyanakkor látod a részleteket - tipikusan ilyennel szembesülhetsz mondjuk egy fekete zakó esetén: ott is látnod kell a hajtókát, a gombokat, ha jól van beállítva a fényerő. Alacsony fényerőnél bebuknak a részletek és egy fekete masszát látsz zakóként, túlzottan magasnál meg lesz egy szürke fátylad is, adott esetben pedig nő a ditherzaj is). Némi rutin azért kell hozzá, de alapvetően jó közelítéssel meg lehet találni a megfelelő fényerőszintet (vagyis ugye a feketeszintet) a használatukkal. A kontrasztot ehhez mérten úgy kell beállítani, hogy a fehérszint ne legyen bántóan sok.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Azokat viszont tényleg erősen ajánlottés magad is meg tudod tenni, mondjuk ha van olyan DVD-d (pl. Lucasfilm, vagy egyéb THX-minősítésű), amin van THX-optimizer nevű menüpont. Ott vannak pattern-ek, amivel be lehet lőni a megfelelő kontraszt-fényerő arányt. De lehet találni neten is grayscale-ábrákat, ahol a lépcsőket figyelve szintén megtehető a dolog. A semminél ez is többet ér és ingyen van.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Cypher7
tag
Sziasztok!
Kis reklámot szeretnék csinálni janos666 kollégának mert tegnap volt nálam a pár hónapos Panasonic TX-P50UT50E típusú TV-met műszeresen bekalibrálni és nagyon elégedett vagyok a munkájával. Profi, lelkiismeretes(majdnem 3 órán keresztül dolgozott) és jó munkát végzett mind 2D mind 3D kalibrálás terén. A hirdetése itt található. Elég sokáig böngésztem a neten és nem sok ember van aki hasonló munkát vállal. Aki szeretne még többet kihozni a Tv-jéből, annak különösen ajánlott.
Üdv!
''Ovatosan járj, és mindíg legyen veled egy tankhadosztály. Én ezt javaslom.''
-
Dorian
félisten
válasz kovadika #41256 üzenetére
Nálam bekacsolt öko-mód mellett 60-as kontraszt van beállítva. Így filmnézős sötétben az öko mód szépen leveszi az öko nélkül kalibrált 37-esnek megfelelő értékre, világosban pedig annyit ad rá, amennyi kell.
Így nem kell vacakolni, ha épp egy felhő takarja el a napot, vagy kisüt, vagy sötét lesz..Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
nagyúr
válasz liszi70 #41254 üzenetére
Ja, még annyi, hogy emiatt szoktak néha két kalibrált profilt is csinálni, egy nappali meg egy esti módot is. Én már ennyire nem vagyok igényes, ráadásul az ST-ben csak egy kalibrálható profil van, szemben a 2 professional móddal rendelkező GT-VT-vel.
De erről János tud majd kielégítő szakmai mélységű indoklást, értekezést írni.
-
Dorian
félisten
válasz liszi70 #41254 üzenetére
Ja így értem. Szerencsére ez "normál" felhasználásnál lényegtelen, hiszen filmnézős sötéthez kalibráltatja az ember a tévét, így filmeknél a kalibráltaknak megfelelő lesz a kontraszt, a tévénézés -ami esetleg pedig világosban történik- nem követel olyan kiemelt precízséget.
Mondjuk én tévézéskor sem vettem észre semmi furcsaságot, ezek a minimális eltérések talán csak teszt-üzemmódban észlelhetők.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
nagyúr
válasz Dorian #41253 üzenetére
Igen, gondoltam, hogy ezzel vihart kavarok.
Hát azért, mert a kalibrálás egy adott fényerőhöz készül, minden színbeállítás optimálisra állítása az user igénye szerint beállított fényerő-kontraszt érték alapján történik. Ha ezt megváltoztatjuk, természetesen valamennyire borul más beállítás is. De Jánost konkrétan kérdeztem a kalibrálás idejének környékén, ezt írta erről:"Az ÖKO mód nem szerencsés, de hatalmas károkat nem okoz, így ha jól esik, akkor ne vond meg magadtól."
Így hát úgy döntöttem, használom.
[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
válasz liszi70 #41251 üzenetére
Azon csodálkozom, hogy lehúzott redőny mellett (nappal) és este benti fénynél is tükröződik. Ennyi. (de ezekszerint félre érthető voltam, természetesen nem nappal verőfényes napsütésben akarok TVzni ...és ezért vettem lecseszésnek)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz sad_Vamp #41245 üzenetére
"Azt hiszem, erről rengetegszer hallhattál, nem értem a csodálkozásodat."
Hát, ha ez a mondatom neked "lecseszés", akkor te kórosan túlérzékeny vagy. Nem lecsesztelek, csak tényleg nem értem, hogy miért lepett meg az UT tükröződése. Nem olvastál erről a topikban eddig? 1-2 naponta előkerülő téma és te nem tegnap vetődtél ide.
"De legalább annyit megtudtam, hogy az öko-mód jobb, ha bekapcsolva van."
Én szeretem használni, bár az U20-on nem működött ilyen jól, az ST-ken valahogy intelligensebben dolgozik, nekem hasznos. (Bár a kalibrált beállításoknak kicsit odab@sz.)
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz Gabor970 #41247 üzenetére
Én is sötétben szeretek filmezni. Én tv-t nem nézek csak az asszony.
Amikor nincs otthon és egyedül filmezek akkor teljesen lehúzom a redőnyöket, hogy sötét legyen, mert ugye azért csak úgy lehet igazán élvezni a színeket.
Amikor az asszonnyal közösen filmezünk akkor fel kell kapcsolni egy kislámpát a szobában, ami a tv-től kb 2 méterre van, mert ő nem szeret sötétben tv-t nézni, pedig mondtam már neki egy párszor, hogy a moziban is sötét van.Amúgy pl hétvégente amikor megy a tv napközben, azért az ST50-be is lehet látni rendesen az ablakokat, amik jobbra vannak tőle kb fél méterre. De engem nem zavart, mert akkor asszony nézi a lányos műsorokat.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Gabor970
addikt
A mi tévénk is nagyon tükröződik. Csak mindkét ablak lesötétítésével van lehetőség élvezetes tévézéshez-filmezéshez. Este meg két kicsi állólámpa van a TV falának két végén a sarokban, az nem ad annyi fényt, hogy a többi falat, bótort, egyebet tükröződve lássuk a készülékben, de mégsincs sötét. Teljes sötétben én is csak filmezni szeretek max, de TV-t nézni nem. Nem azért mert bántaná a szemem a TV, az sosem bántja a szemem, nekem inkább jó ránézni
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
sad_Vamp
őstag
válasz liszi70 #41244 üzenetére
Na, még csesszél le, mert rákérdeztem. Azt is kibeszéltük a múltkor, hogy az S30on sincs, ott azért mégsem látom a lámpát/csillárt este a TVben. Bár igaz nem ugyan az a szoba. Csak ezért kérdeztem, hogy valami esetleges speciálisabb beállítások/praktikák vannak e.
De legalább annyit megtudtam, hogy az öko-mód jobb, ha bekapcsolva van.
-
nagyúr
válasz sad_Vamp #41243 üzenetére
"1.néha látom a villódzást"
Beállítás és fényviszonyfüggő a dolog, az öko mód világosban felnyomja a fényerőt, jobban láthatóvá válik a villódzás is, nagy, világos, homogén felületeken. Szerintem érdemes ennek ellenére is használni az öko módot. Sötétben nagyon jó szolgálatot tesz, alacsonyabbra veszi a fényerőt. Kár, hogy nem tudsz teljesen sötétben tévézni. (Miért nem? Az nem lehet, hogy sötétben is túlságosan felnyomott fényerő-kontraszt beállítást használtál, és azért nem bírja a szemed? Az öko pont erre tökéletes, egy középállás környéki fényerő-kontraszt beállítást is kellemessé korlátoz, ha a környezeti fény kisebb vagy nincs!)
"2.tényleg eléggé durván tükröződik, mivel lehet ezt -ha lehet egyáltalán- befolyásolni?"
Azt hiszem, erről rengetegszer hallhattál, nem értem a csodálkozásodat. Az ST-től van rajta szűrő, azon már valamivel kellemesebb a világosban tévézés. Egyébként megnyugtatlak, az újabb, jobb LCD-k is tükröződnek.
[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
Na meg van az UT, 0km-es, egyelőre -lekopogom- jónak tűnik.
Viszont 2 dolog:
1.néha látom a villódzást (érdkes, mert az S30-ason nem vettem észre soha)
2.tényleg eléggé durván tükröződik, mivel lehet ezt -ha lehet egyáltalán- befolyásolni? (mármint a tv beállításain belül, sötétben nem fogok tévézni nem bírja a szemem).Másik dolog, mik azok amikre a beállításoknál odafigyeljek?
Abban tudtok segíteni, hogy kb. mi az ideális kép beállítás TVzésre, Filmezésre és Xboxhoz?
-
BBéci
legenda
válasz hunspikey #41241 üzenetére
Képminőségüket illetően csak annyit tudok, hogy mindkettő szuper. Azt nem tudtam eldönteni, mennyivel jobb a ZT. Egymással 90 fokot zárt be a két TV és nem sikerült egyszerre ugyanazt rájuk küldeni. Valamint kalibrálva sem voltak.
Viszont még mindig azon a véleményen vagyok, hogy inkább egy 50 colos ST60 plusz valami jóféle használt vetítő és vászon a ZT60 4200 eurós árából.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
rgeorge
addikt
válasz dedy70 #41239 üzenetére
Ami már sajnos, vagy nem, nem elérhető. Nálam márciusban hoztak HD-s STB-t, Cisco-t, rákérdeztem, már csak használt, visszavett Philips lenne, ha lenne. Jó lett volna a 3 tuner, de állítólag a Philips maga elég hangos. A Cisco teljesen csendben működik.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Fogash
tag
válasz kovadika #41225 üzenetére
akkor tud mást rögzíteni, mint amit nézel, ha kéttuneres a készülék = amiben van PiP funkció, az felvesz mást is, amiben nincs, az csak a nézett adást/kiválasztott csatornát tudja felvenni. Külön beltérinél az egyik tuner a beltériben van, a másik a tévében.
Liszi70: mérnökszemmel (igaz gépész, nem villanyász) jónak tűnik és nem is otromba méret. Egy ilyen dobozba szépen belemegy (felülre a fedél alá), alulra meg 2db 230V 1fázisú dugalj, és van egy pontos és viszonylag esztétikus készüléked. Ez az egész IP mittudomén, szóval van hátulja, nem nyúl bele a gyerek és a digitális mérő miatt fekhet is a szekrényben.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz liszi70 #41234 üzenetére
Én már elég rég tanultam erősáramot, ezeket az újabb fajta szerkezeket nem ismerem, ha akadna hozzá dokumentáció, ott bizonyára kifejtik, hogy főleg ohmos terhelésre javasolják (vízmelegítő, kályha) vagy mire.
Az "almérő" fogalma eleve arra utal, ha jól tudom, hogy ilyet az áramszolgáltató nem ismer el, vagyis nem hitelesített, hanem csak egyfajta tájékoztató mérésre, költségelosztásra való (fogyasztók egymás között).
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
janos666
nagyúr
Épp Budapesten dekkolok, ha valaki épp ráér, most megspórolhatja a kiszállást egy TV kalibrálásból.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
spiky03
veterán
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Kernel
nagyúr
válasz liszi70 #41223 üzenetére
Legtutibb egy egyfázisú villanyóra. Illetve fogyasztásmérő, almérő néven is kereshető a Vaterán is, használtan is. Ha nincs is hitelesítve, még mindig jobb a digitális vackoknál. A hiteles/új persze aránylag drága, de az nem is kell, ilyen célra. Ha villanyszerelőtől veszed, nem sokból tart neki rákötni két vezetéket, dugóval, konnektorral ellátva. Ha valaki esetleg nem ért ehhez a részéhez, ámbár nem komplikált.
Más kérdés, hogy ormótlan mérete miatt az elhelyezés gondot okozhat, illetve arra is ügyelni kell, hogy a szokott üzemi helyzetben kell állnia (nem fektetve), a tűcsapágy kímélése és a pontos mérés érdekében.
Mindentől függetlenül csak megemlítettem, hogy szakmai szempontból ez a legkorrektebb, hiszen gyakorlatilag ugyanúgy mér, mint ami után fizetünk is.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
BBéci
legenda
válasz kovadika #41225 üzenetére
Erre a hétre ígérték, de közben bejelentkeztek Samuék is. Sajnos egyelőre LCD-vel.
Merevlemezes felvevőm szinte minden nap dolgozik, nem szeretjük a reklámokat és időnk sincs mindig olyankor a TV elé ülni, amikor valami néznivalót adnak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Gabor970 #41206 üzenetére
Éppen azon töröm a fejemet, hogy bármennyire utálom a beltérit, arról semmi szín alatt nem mondok le, hogy amíg az egyik adást nézem, egy másikat tudjak rögzíteni. Tehát vagy set top box és GT60, vagy Mediacard és VT60.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
válasz #75912448 #41222 üzenetére
"Mértél fogyi adatokat a 65" ST-vel?"
Mértem, de nem teszem közzé.
Az első bekapcsolása óta fogyasztásmérőn van, most 52 nap 21 óránál tart, 243:30 üzemóra mellett, és már többször kiszámoltam az átlagfogyasztását az összes elfogyasztott kWh és a szervizmenüben lévő üzemidő alapján, a kérésed miatt most is. Olyan hihetetlenül kevés átlag jött ki mindig (most is), hogy nem akarom borzolni a kedélyeket, amíg egy másik mérővel meg nem bizonyosodom róla, hogy nem a mérővel van gond. (Én hülye, eladtam régebben egy másik fogyasztásmérőmet, mert az nem tudott az alsó szegmensben (0-10W) pontosan mérni, de nagyobb fogyasztásokkal nem volt gondja. Milyen jól jönne most, kontroll gyanánt!)
Szóval most be kell szereznem egy nem túl drága, de megbízható mérőt, elindítom a projektet. Aki tud esetleg ilyet, segítsen. Sőt, ha valaki kölcsön tudna adni egy megbízható mérőt, ami kiírja a bekapcsolása óta elfogyasztott össz kWh mennyiséget és a bekapcsolás óta eltelt időt is (ez azért fontos, hogy tudjam, nem volt áramszünet miatt nullázódás a mérőben), annak szóbeli vállveregetés lenne a jutalma, természetesen kifizetem az ide-oda postázás költségét. (Egy nagy, buborékos borítékban simán eljönne-elmenne szerintem a cucc.)
-
kovadika
őstag
válasz zozy84 #41219 üzenetére
Attól függ mire. Gyengébb minőségű anyagoknak még jót is tesz, hogy távolról nézed, kevésbé hat pixelesnek. A Full-HD felbontás részleteit ekkora távolságból már nem fogod látni, azonban az általánosan jobb képminőség még így is érezhető lesz. Ekkora távolságra jobb lenne egy 60"-os tévé, persze ha nem futja rá, akkor egy 50"-os is előrelépés lesz a 42" után.
-
t-bali3
senior tag
válasz s7evcsenko #41217 üzenetére
Dióhéjban annyi, ha jól értem, hogy a Pana 3D algoritmusa (Single Scan 3D) 1080p és 540p képeket váltogat nagy sebességgel. Sajnos én nem nagyon értek hozzá, janos666 biztos el tudja részletesebben magyarázni, ha bővebben érdekel.
-
t-bali3
senior tag
válasz s7evcsenko #41215 üzenetére
Nem minden esetben.
Én ezt ebben a tesztben olvastam, a "3D" bekezdésben írnak róla. -
s7evcsenko
addikt
válasz janos666 #41188 üzenetére
"A horizontálisan polarizált passzív 3D felezi a sorfelbontást..., hasonlóan ahhoz, ahogy a Panasonic plazmák aktív 3D üzemmódja."
Ezt most nem igazán értem...
Akkor most a Pana plazmák 3D-je sem ad full hd képet?"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
M_AND_Ms
veterán
válasz cintula187 #41205 üzenetére
A holland Upc oldalon nézd, ott bővebb a lista (ugyanahhoz a kártyához)!
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Gabor970
addikt
szerintem szánalmas, ahogy ezt a led háttérvilágítás dolgot megetették az emberekkel. Még azt is hiszik, hogy ez előnyére válik a képminőségnek. A fogyasztás az egyetlen haszna felhasználói oldalról, amennyiben haszonnak lehet nevezni havi 300 Ft-ot. Az edge led megoldásról gondolkodtam itt.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Ispy
veterán
-
Gabor970
addikt
mármint LCD.... Korábban CCFL-nek hívtad az LCD tévéket?
Cintula187: meglepne ha nem lenne jó. Én meg sem kérdeztem az enyimről az ügyfélszolgálatot, mert az sincs benn a listában. Nem baj, ha már van előfizetésed, bemész, és kérsz egyet, hogy második tévébe kell. Hűségnyilatkozat nem kell. Elhozod, kipróbálod, ha tetszik visszaviszed a boxot, ha nem tetszik visszaviszed a mediacardot. Szerintem sokkal jobb, mint boxxal tévézni, hacsak nem rögzítős volt a box, mert ugye így a rögzítés kiesik (nem tudom, hogy az UT50 rögzítésképes-e, ha igen, akkor csak annyi lesz rosszabb, hogy nem lehet egy csatornát nézni, és mellé egy másikon rögzíteni)
[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
50(vagy 42 UT50 tulajok hogy működik nálatok a UPC mediacard? Engem az ügyfélszolgálaton lebeszéltek róla, merthogy nincs a támogatott tévék közt ez a modell a honlapjukon, de az a lista pláne a panasonicoknál eléggé szánalmas
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Cav__
csendes tag
Basszus benéztem, ez led
-
Cav__
csendes tag
Ahogy javasoltátok, kerestem 50UT50-et Auchanban.
A soroksáriban az utolsó mintadarabot próbálták rámtukmálni 193.000-ért.
Szegény felső polcos volt, meg sem tudtam nézni rendesen, de valahogy használtan nem volt kedvem elvinni ennyi pénzért, szóval letettem róla, keresgélek tovább.Az lenne a kérdésem, hogy VIERA TX-L50EM5E-ről tudtok mondani valamit?
Specifikáción kívül nagyon mást nem találtam róla.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Kuponkunyeráló
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Horgász topik
- PlayStation 5