Aktív témák
-
Zebu
addikt
Na srácok nem bírtam tovább, ráakasztottam a fogyasztásmérőt az újdonsült bejáratós 50S20-ra.
Néztem mezei SD adást, HírTV-t, Zoom1, 30-as fényerő+kontrszt, TrueCinema mód:
120 körül ugrándozott.... Öko mód bekapcs, akkor kb 10W-tal lett kevesebb. energiagazdálkodás szintén be volt nyomva az egyéb beállításoknál. Ennek a ki-be kapcsolása nem változtatott semmit.Következő tesztalany Sport1 kézilabda meccs. Beállítások ugyanazok mint az imént.
150 körül ugrándozott, Öko móddal -10W.Ezután HDMI-n megnyomtam egy full HD, 1080p Avatarral. 20. és 30 perc környékén kékes és mindenféle jeleneteknél a fogyasztás 90-100W között mozgott, Öko mód bekapcsolásával kb. 5-öt esett...
Toy Story 3 720p 10. perc körül néztem állóképet és járattam kicsit. 100-100W között ugrándozott, öko mód kb 5W-ot jelentett.
Megnyomtam egy fullHD 1080p The Earth című természet filmmel. 10. perc, jegesmedvék, hó, szép fehér háttér. Fogyasztás kb 240W, öko módban 210 körül állt meg.
Őszintén szólva nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Igazából nem látom értelmét az öko mód használatának. Egy kicsit, egy árnyalatnyit kb sötétedik, de távolról ipphogy látszik a különbség, ha valakit még ez a pár +W is zavarna. Nálam most be van kapcsolva, mert napközben a TV adásoknál a családnak szerintem holt mindegy... este, ha már mozizás van, akkor az az első, hogy kikapcs!
Érdekes a TV kikapcs metódusa... Kikapcsolom, piros státusz LED bevillan, majd egy rövid idő elteltével kattan egyet és kikapcsol. Ez alatt a rövid időszak alatt 10W-ot kajol.
Le a kalappal. Ez a plazma sokat fogyaszt kérdés egy nagy baromság.... a 40C6000-es EdgeLED TV-m 60W körül fogyasztott 4-es fényerőn. Ha feljebb tornásztam 8 körüli értékre akkor ha jól emlékszem 80-100 között.