Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hipó

tag

Sziasztok!

Valakinek van tippje mi okozhatja azt, hogy alaplapcsere után kb megfeleződött az fps? Az adatlapomon látható lapot cseréltem egy asus p8z77-v lx-re. Újonnan telepített a rendszer (amikor kicseréltem a lapot, kíváncsiságból megnéztem a régi rendszerrel és már akkor is ilyen lassú volt), a beállítások ugyanazok maradtak. Frissítettem a biost, de nem segített. Legújabb driverek vannak fenn, pont úgy, mint korábban.
    Az eddigi 40+ ról nagy csatákban most jó, ha kapok 20-at (fullHd-ban). Ha nincs a képernyőn senki, akkor olyan 40-70 között van, ami szintén jóval alacsonyabb az eddiginél.
    Folyamatosan gpu limitet jelez a program, kivéve, ha minimumra veszem és átállítom a legkisebb felbontásba, de akkor sem ad többet 70-80 fps-nél, pedig korábban volt kb 200 is (MSI afterburner szerint végig maximumon jár közben a kártya).
    A bios beállításnál hiányzik a gen3 beállítás a pci-e slot-nál, gen2-n megy, de elméletileg nem kellene, hogy visszafogja a játékot.
    A ha a vga nem érintkezik rendesen, az okozhat lassulást? Már a régi lappal is volt olyan probléma, hogy elfektetve a házat ment a gép, de ha felállítottam, nem adott jelet a videókártya, meg kellett mozgatni picit és rendbejött.

Sajnos nem tudom, hogy mást programot érint-e a dolog, mert csak a ps2-vel játszom : )

Várom a tippeket! : )

Üdv!

Új hozzászólás Aktív témák