Új hozzászólás Aktív témák
-
jakewyler
senior tag
1.Samsung 740N
2. 3 napos
3. 0 Hiba
4. 0 Hiba
kop-kop -
N4r4ncs
aktív tag
Samsung 740BF egy hetes és napi 5-10 órát megy
0
0 -
Szakos
csendes tag
Ezek a monitorok nem nagyon voltak idáig:
Fujitsu-Siemens Scaleview X17-3 ( 17 '' )
Üzemóra : kb 2 év
Pixel hiba: 0
Sub Pixel: 0
( Metróban vettem kipróbálás nélkül )
Xerox XA3-17 ( 17 '' )
Üzemóra : 3 hónap
Pixel hiba: 0
Sub Pixel: 0
( Már nem, tudom Auchan vagy Tesco akció volt és az utolsó darabot hoztam el helyszíni kipróbálással)
Végigolvasva a topicot, kipp-kopp lehet, hogy szerencsém volt ? -
VigyorEX
tag
Haveromnak a 19''-es Samsung 931C-nél van egy helyen egy kis pulzáló pixel hiba...
Az a durva, hogy nem mindig látszik.
Van amikor tökéletes képet ad, néha meg sötétebb háttérnél előjön.
Ezzel ugyan mit lehet kezdeni ?
Ha visszaviszi és nem produkálja, hülyének nézik majd.
Mondtam várjon még egy kicsit hátha előjön rajta még vhol és akkor - attackolja - meg a szervizet -
Shodan
őstag
válasz
Bambusznád #394 üzenetére
A nyomkodós dologot próbáltad?
-
Bambusznád
tag
-
Thommyboj
aktív tag
1. Viewsonic VA1912W 19'' widescreen
2. 600 óra eddig
3. 0 db
4. 0 db -
Bambusznád
tag
Hát igen, de a baj azzal van, hogy már nem 3 napon belül van, mert 22-én vettem, egy számtechboltból (ismerős dolgozik ott) és ők hrp-ben vették. Holnap őket is felhívom, csak eddig leltároztak, aztán pénteken beviszem oda is, meg a Samsung által adott szervizbe is, aztán majd kiverem a balhét, vmelyik csak kicseréli (a pesszimista énem persze azt mondja, hogy vagy nem)
-
Chaser
legenda
LG Flatron 1919s, kb 2-3 hetes, hibamentes minden tekintetben
Akinek gondja volt a samsung moncsival verjen oda az asztalra mert cserélik...van számteckboltos ismerősöm, azt mondta eddig zűrös esetben minden samsung moncsit cseréltek szó nélkül. A samsung vevőszolgálatnál meg ha ennyire lámák kérd a felettest..tőlük vetted a moncsit..ha közvetetten is..mi az hogy nem tudja a garis feltételeket? akkor menjen zőccséget árúni a birkája..meg esetleg megemlítheted a fogyasztóvédelmet is..le van írva feketén-fehéren a cserés feltétel, 3 napon belül meg ennyi hibával simán cserélik../bár eggyel is-kicsit emeld fel a hangod..nálam eddig bevált asztalra csapás nélkül is -
polip
addikt
válasz
Bambusznád #389 üzenetére
drukkolok h cseréljék...
én egy info cégnél vagyok, van tk. egy laptopszalonunk is...pl az Albacomp 1 subpixel hibával is cseréli a notik kijelzőjét 3 napon túl!
az LG is normális...nem hittem volna h a samsung ilyen macerás...ha nem cserélik, eléggé leromlik a kép bennem...
írd majd meg, sikerült-e! -
Bambusznád
tag
Sikerült beszélnem a Samsunggal, ahonnan két másik szerviz számát tudtam meg. Fel is hívtam az egyiket, ahol egy egész normális pasival beszéltem, azt mondta vigyem be, és megnézik. Ha teljes pixel akkor cserélik... bár nem volt biztató, hogy azt mondta, hogyha a zöldön és a piroson nem látom, akkor nem cserélik
-
polip
addikt
válasz
Bambusznád #385 üzenetére
ezen számítás szerint a 4 pixel a nem megengedett, de a 6 semmiképp nem okés szám!
szerintem hívd fel azt a számot, amit belinkeltem, ennyit igazán megér... -
polip
addikt
válasz
Bambusznád #385 üzenetére
lassú a netem, véletlen 2x ment el...srry
[Szerkesztve] -
Bambusznád
tag
-
polip
addikt
válasz
Bambusznád #383 üzenetére
utánaolvastam neked :
SAMSUNG TFT monitorokra vonatkozó pixelhiba garancia.
A végfelhasználót megillető, a garancia jegyen feltüntetett vásárlás napjától számított 72 órán belül akár egy alpixel ( piros vagy zöld vagy kék ) hiba megléte esetén is jogos a csere.
SAMSUNG TFT monitorokra vonatkozó pixelhiba garancia.
A végfelhasználót megillető, a garancia jegyen feltüntetett vásárlás napjától számított 72 órán belül akár egy alpixel ( piros vagy zöld vagy kék ) hiba megléte esetén is jogos a csere.
A hiba megjelenésének két fajtája van. Fehér háttérnél a hibás alpixel fekete marad vagy fekete háttérnél a hibás alpixel folyamatosan világít piros vagy zöld vagy kék színben.
A 72 óra után bejelentett pixelhiba minősítését mindenkor csak hivatalos Samsung szerviz végezheti. Az elbírálás alapja a gyártók által általánosan alkalmazott ISO 13406-2 szabvány. A minősítés szerint a szabvány ajánlása alapján elfogadhatatlan mértéket meg nem haladó pixelhiba esetén a készülék javítására nem kerül sor. Tűrésen kívül eső pixel hiba előfordulás esetén a szakszerviz javítással, vagy ha az nem lehetséges készülékcserével hárítja el a hibát az ide vonatkozó garanciális javítási előírások szerint.
72 óra elteltével a Samsung TFT monitorok pixelhibáira vonatkozóan az ISO 13406-2 szabványban foglaltak az irányadóak.
----------------------
az LCD monitorokra vonatkozó, 2001-ben frissített, ISO 13406-2 szabvány. Ez meghatározza a folyadékkristályos kijelzők képének számos jellemzőjét, mint a fényerő, kontraszt, tükröződés, színek, vibrálás és a - számunkra most fontos - hibás pixelek száma. (A pixel az angol ˝picture element˝, azaz képpont szó rövidítése.)
A szabvány 4 minőségi szintet különböztet meg, a legjobb első osztálytól a legkevésbé szigorú negyedik osztályig. Az első osztállyal van a legkönnyebb dolgunk, hiszen az semmilyen pixelhibát nem engedélyez, tehát már az első feltűnésekor cseréltethetjük kijelzőnket.
Sajnos a ma forgalomban lévő LCD monitorok többsége a második osztályba (Class II) tartozik és itt kissé bonyolultabb a helyzet.
Pixelhibából is négyféle fordulhat elő:
Első típusú: A maximum fényerő parancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak nagyobb mint 75%-ával való reagálása a minimum fényerő parancsra (mindig fényesen világít).
Második típusú: A minimum fényerő parancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak kevesebb mint 25%-ával való reagálása a maximum fényerő parancsra (mindig sötét marad).
Harmadik típusú: Egyéb nem első vagy második típusú hiba, például egy beragadt subpixel. Az aktív mátrix LCD kijelzőknél minden egyes pixel pozíción 3 folyadékkristály cella helyezkedik el. Ezeknek a vörös, zöld és kék subpixeleknek (al-pixel) az együttes működése teszi lehetővé a teljes színskála megjelenítését. Minden egyes cellát egy egyedi tranzisztor vezérel, mely közvetlenül a cella felett található. A tranzisztor meghibásodásakor az adott képpont mindig vörösen, zölden vagy kéken világít. (A tapasztalatok szerint ez a leggyakrabban előforduló hiba.)
Csoporthiba: Kettő vagy több hibás pixel egy 5x5 képpontos területen.
A 15˝ LCD kijelzők felbontása 1024x768 pixel, ami összesen 786.432 képpont.
Első típusú (fényes) pixelek száma = 2 x 786.432 / 1.000.000 = 1,57
Második típusú (fekete) pixelek száma = 2 x 786.432 / 1.000.000 = 1,57
Harmadik típusú (vörös/zöld/kék) pixelek száma = 5 x 786.432 / 1.000.000 = 3,93
Tehát 2 mindig fényes pixelt már nem enged meg a szabvány 15˝ monitoron.
A maximum engedélyezett hibák száma (első+második+harmadik típusú): 5 képponthiba, melyből maximum egy lehet fényes, egy sötét és három vörös, zöld vagy kék.
Ezen kívül a csoporthiba szabály kimondja, hogy nem lehet több mint kettő hibás fényes vagy sötét pixel egy 5 képpont sugarú területen. Szintén hibásnak számít az a kijelző, ahol egy 5x5 képpontos területen 2 vagy több vörös, zöld vagy kék pixel fordul elő.
A 17˝ LCD kijelzők felbontása: 1280 x 1024 = 1.310.720 pixel.
Első típusú (fényes) pixelek száma = 2 x 1.310.720 / 1.000.000 = 2,62
Második típusú (fekete) pixelek száma = 2 x 1.310.720 / 1.000.000 = 2,62
Harmadik típusú (vörös/zöld/kék) pixelek száma = 5 x 1.310.720 / 1.000.000 = 6,55
Következésképpen 3 mindig fényes pixelt már nem enged meg a szabvány 17˝ monitoron.
A maximum engedélyezett hibák száma (első+második+harmadik típusú): 10 képponthiba, melyből maximum kettő lehet fényes, kettő sötét és hat vörös, zöld vagy kék.
Ezen kívül a csoporthiba szabály kimondja, hogy nem lehet több mint kettő hibás fényes vagy sötét pixel egy 5 képpont sugarú területen. Szintén hibásnak számít az a kijelző, ahol egy 5x5 képpontos területen 3 vagy több vörös, zöld vagy kék pixel fordul elő.
-----------------
a te esetedben eza szitu:
Első típusú (fényes) pixelek száma = 2 x 1.310.720 / 1.000.000 = 2,62
Samsung
Samsung Szerviz Információs központ
H-1039 Budapest, Lehel u. 15-17.
Tel.: (36-1) 453-1180
Vevőszolgálat: 453-1199
Fax.: (36-1) 453-1101
E-mail: info@samsung.hu
Egyedülálló módon, már akár egyetlen pixelhiba esetén is cserélik a TFT-LCD monitor készüléket, amennyiben a végfelhasználó azt a vásárlást követő három napban visszaviszi a boltba.
ezt írják a samsungról...
a vevőszolgálatot hívtad? -
Bambusznád
tag
Az volt az első dolgom, hogy hívtam a Samsungot ahol azt mondta a pasi akivel beszéltem, hogy ő nem tudja pontosan csak a szerviz ezért adta meg a Fókusz Javító Műhely számát ahol mondták, hogy nem cserés, csak 6-nál.
Úgyhogy már csak a nagykerben bízom. Holnap kiderül, hogy ők mint mondanak. -
polip
addikt
válasz
Bambusznád #381 üzenetére
ha fehéren világít, az teljes pixel hiba! pláne ha 3!!! ez 100% hogy garis csere...
esetleg hívd fel a samsungot...ők tuti tudják -
Bambusznád
tag
-
Shodan
őstag
válasz
Bambusznád #377 üzenetére
Vagy kipróbálhatod még a nyomkodós dolgot!
Kikapcsolod a monitort, fogsz egy puha rongyot ami nem karcol ,és elkezded vele óvatosan nyomni ahol hibás, közbe pedig bekapcsolod a monitort.Kicsit maszírozgatod hátha rendbejön. -
Shodan
őstag
válasz
Teljes vagy subpixel hiba? , mert ha teljes akkor cserélniük kell!
Ha 5*5 clusterben van két subpixel akkor is csere. A nagykert mindenképp próbáld meg! -
polip
addikt
válasz
én a helyedben jobban erőltetném a cserét...pl megkérdezném a céget, hol van leírva a 6 pixel dolog!
-
polip
addikt
válasz
Bambusznád #375 üzenetére
hát ez nekem több, mint fura!!
nekem LG van, és ott ez a garos feltétel:
LG pixelhiba politika
3 napon belül az LG minden pixelhibára (akár egyetlen alpixelre is cseréli az LCD monitorjait!
3 nap után az alábbi garancia érvényes:
Az LG nem enged meg főpixel-hibát, teljes pixelhibánál (ami három alpixelből áll) a monitor cserére jogosult. 1 teljes pixel, (főpixel) hibája egy nagy, 0,2mm nagyságú hibás képpontot hoz létre a képernyőn. Nagyító alatt ilyenkor látszik, hogy mindhárom alképpont működésképtelen.
Mivel a főpixel-hibás monitorok rendkívül ritkák és cserére jogosultak, az LG hibás pixelre vonatkozó leírásai alpixelekben megfogalmazottak.
1 pixel 3 alpixelből áll – vörösből, zöldből, kékből. Az alpixelek ezen kombinációja biztosíja azt a teljes színtartományt, ami a képernyőn mint 1 főképpont (főpixel) kerül kijelzésre.
A következőkben megfogalmazott pixel-hiba kritérium szigorúbb, mint a vonatkozó ISO előírások (ISO 13406-2, class 2).
Képernyő méret
Alpixelek száma
Megengedett hibás alpixelszám
15”
2,359,296
2
17”
3,932,160
4
18.1”
3,932,160
4
19”
3,932,160
4
20.1”
6,144,000
6
23'' és fölötte
6,912,000
7 -
N4r4ncs
aktív tag
Ez a pixelhiba amúgy mértjön elő?
-
whitehand
senior tag
ViewSonic VP930
0/0 2-3 hete remélem igy is marad hosszu évekre -
sgergi
veterán
Karácsonyra kaptam egy új LG monitort. Szerncsére eddig semmi baja.
Nagy fejlődés egy 15''-os katódsugárcsöves moncsi után.
-
Dictator^
veterán
Xerox XA3-17 17''es moncsi
0 pixelhiba, (mi a különbség a sub és a sima pixel hiba közt?) -
polip
addikt
válasz
Bambusznád #369 üzenetére
minden tft-re vonatkozik a pixelhiba garancia...ki kell hogy cseréljék...
vannak mindenféle ISO szabványok, hogy mennyi az a pixel ami fölött cserélik!
a 3 pixel az már cserés...
Ha meg samsung, akkor az lehet, hogy nem a szervízben garos, hanem külső gar van. -
Bambusznád
tag
Samsung 225BW -t vettem dec. 23-án (előtte a boltban az ismerősöm dec. 4-én vette a nagykertől, és azóta tesztelte párszor, addig semmi) és tegnap megjelent rajta 3 pixelhiba
Felhívtam a szervizt, és nem cserélik3 napon belül cserélték volna.. de tehetek én róla, hogy akkor úgy nézve egy hónap után jött ki
[Szerkesztve] -
dpe8
tag
Samsung 205BW teljesen új 0 pixelhiba
Samsung 710N teljesen új 1 pixelhiba (visszavittem)
Samsung 720N teljesen új 2 subpixelhiba (ezt adták helyette de holnap ez is visszamegy) -
polip
addikt
2 éves L1750S LG Flatron:
0 pixel
0 sub
thx LG! -
Utilitas
tag
Hali
AOC LF928 19'' monitor egy év alatt pixelhiba nélkül, ha ma vennék monitort ugyanezt a típust venném.
Minden jót
utiltias -
RoyalFlush
őstag
válasz
RoyalFlush #362 üzenetére
Ma megjelent egy halvány világos vékony csík is mely majdnem átszeli vízszintesen a teljes képernyőt kb. böngésző Fájl Szerkesztés Nézet stb. menük magasságában (ez érdekes módon csak akkor látszik ha már bebootolt, post-nál egyáltalán nem)
3 év gar. van rá, melyből kb. fél év telt el ..
[Szerkesztve] -
freemaan
csendes tag
Hanns.G HW-191DP
~50 óra (6 napja van meg)
0 pixel
0 subpixel
Remélem igy is marad
[Szerkesztve] -
Atlantis
veterán
Acer AL1912.
Kb. másfél éves céges monitorom, semmi pixelhiba.
Érdekes módon a szintén cégnél lévő két AL1916-osokon dobozból kivéve is volt 1-2 hibás képpont, pedig gondolom ugyanolyan panel van bennük.
Szintén céges Viewsonic VA1912W-ken semmi pixelhiba, igaz, ezek még csak pár hónaposak.
Minden monitor munkanapokon napi 9-10 órát megy, nemegyszer ütögetve, nyomkodva vannak, ami saját monitor esetén fővesztéssel, vagy minimum kézlevágással lenne büntetve, de az ember a főnökét ugye nem ugatja le, hogy ne tapicskolja össze a monitorát. -
RoyalFlush
őstag
LG L1750SQ-SN 17''
2006.04.hó -tól napi 4-8 óra
2006.12.hó 1 fehér pixel jobb szélen scroll -nál kb. 2 cm-re tálcától -
Trava
tag
Samsung SyncMaster 940B
Kb 1000 óra.
Semmilyen pixelhiba. -
LGLuke
őstag
NEC LCD1701
Most karácsonykor tölti be 3. ''életévét''!
Napi 10-12 óra használat!
0, ismétle NULLA pixel hiba!
Tökéletes! -
Korte123
csendes tag
Hi
Samsung 710N, 17'' moncsi:
bekapcsolás után kb fél óráig a képernyő közepén egy tök fekete pont, jóval mellette egy piros pont, ezek megszűntek. A piros később előjött, enyhe nyomkodásra ismét eltünt. Egyedül ami megmaradt: a lenti területen, pár centivel az aljától egy icipici kékes pont, melyet nevezhetünk pixelhibának, de nemigazán az.. ha nagyítóval megnézem, egy zöld pixelnek egy része (kb a fele) világít folyamatosan, de maga a pixel működik, mert a maradék része vezérlődik, csak a közepe világít. Mintha gyártáskor egy parányi porszem hibát (lukat) okozott volna valamelyik felületen. Egyáltalán nem zavaró. Ha por megy rá, az is kb úgy néz ki.
39ezerért vettük ElektroworldbenEgyébként király, nagyon tetszik mindenkinek!
Szóval Samsung 710N
0 pixelhiba
1 db fél subpixelhiba
(és a moncsi még csak 1 napos)
Ja és van még egy Samsung 720N
pár hónapos, azon még soha nem vettünk észre pixelhibát.
[Szerkesztve] -
HXY
addikt
én arra lennék kiváncsi, hogy az üzemórát honnan lehet megtudni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest