Új hozzászólás Aktív témák
-
MHStuki
csendes tag
Samsung 215TW, szerdán kaptam meg, még nem is lehetett itthon kapni kb, amikor rendeltük, 2 darabb jött, egyik jo, enyémen pedig két hosszanti csík, egy lila és egy kék.
Na most ennek a abolti ára 210Ezer itthon.
LOL -
ovecs
senior tag
Samsung Syncmaster 710 N
Lassan másfél éves, van, hogy napi 10 órát is megy.... És teljesen hibátlan, teljesen megérte a pénzét, nekem 1 tft-nek sem tetszett ennyire még a képe mint ennek. -
Viszlát
addikt
AG Neovo F-419
0 pixelhiba
1 subpixel új korától -
Racecam
nagyúr
Fujitsu-Siemens P19-2
1 év
0 pixel
0 szubpixel -
BlackWoOd
aktív tag
1. Fujitsu-Siemens T17-2
2. ~1800 óra
3. 0 halott pixel
4. 1 halott subpixel 0 perces korától. -
Sanya
nagyúr
Samsung Syncmasater 710N
1év
0 pixel,
0 subpixel hiba -
Ice Man
csendes tag
Samsung 920Nről vki? esetleg (pixel)hibák?
-
EQMontoya
veterán
samsung 730bf 1000 óra fölött ment már sztem, 1 subpixelhiba, ami gyárilag is benne volt.
-
Mauzes
addikt
Üdv!
Nézegetem itt a fórumokat,és bizonyára én vagyok figyelmetlen,de nem jöttem még rá,hogy pontosan mi is az a szubpixel és annak hibája mit is jelent.Nem tudnátok segíteni?A teljes pixelhiba (dead pixel) az a teljesen és mindig fehér/fekete pixelt jelenti,ha jól tudom,de ebben sem vagyok biztos.
A másik,hogy ezt mégis mivel lehet tesztelni?Annyi az egész,hogy pl. a TftTest programban kapcsolgatjuk a színeket,és sasoljuk a monitort vagy le kell futtatni valamit,az meg majd tájékoztat minket?
Thx! -
C^^
őstag
Fujitsu-Siemes C19-8
kb. 900-1000 óra
0dead pixel.
Kopkop -
spyki
tag
1. Samsung SyncMaster 930BF
2. kb. 1000 óra
3. 0
4. 0
Ez a 2. monitor, mert az elsőn volt egy halott pixel amit szerencsére még a boltban észrevettem, ezért el sem hoztam. -
JéPé
csendes tag
1. Samsung SyncMaster 940B ; TN II vagy TN III panel
2. Kb. 100 óra
3. 0 halott pixel
4. 0 halott subpixel
Amen. -
Bikeman
aktív tag
1. Samsung SyncMaster 730BF 4ms
2. kb. 800 óra
3. 0
4. 0 -
BullSoft
tag
1. LG1710S
2. Kb 4000 óra (2003. december)
3. 0
4. 0 -
EmThor
addikt
szűk 2 hónap után nyertem egy alig zavaró, szürke subpixel hibát - viewsonic va 1912w
3 év gari.. most akkor wtf?!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Omni
aktív tag
1, LG 1510S
2, Lassan 2éves, 2680 üzemóra
3, 0
4, 0
Jó monitor. -
Tyberius
aktív tag
1. Samsung SyncMaster 940B 19''-os
2. 1 hét, napi 12 óra
3. 0
4. 0
Eddig tökéletes, le is kopogom
Tyberius -
pkrisz
csendes tag
Hali!
1 hónapja vásárolt ACER AL1916Ws monitor, 8ms válaszidő.
Napi minimum 6 óra üzemidő.
Eddig kb 300 üzemóra.
0 pixelhiba
1 hónap után 1 zöld subpixel hiba a képernyő bal felső részén, szinte észrevehetetlen (én is alig vettem észre). (állandóan világító zöld subpixel)
A monitor amúgy tökéletes, semmi pénzért nem cserélném le, nem hiszem hogy kapnék jobbat!
A gyártó által az ACER monitorokra adott pixelgarancia nyilatkozat az alábbi linkről letölthető:
http://www.acer.hu/acereuro/wr-resource/3736713788/upload/E0Entity13/1/LCDpixelpolicy.pdf
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Kiskrampusz
csendes tag
1. Acer AL1751
2. 6 hónap, napi kb.10 óra
3. 0
4: 0 -
Most nézem, hogy már egy éve is beírtam...
Most olyan 4-5000 óránál járhat! -
Chieftec
őstag
1. Samsung 913N 8ms
2. ~2000
3. 0
4. 0
Fasza kis moncsi, mondjuk egy éve még nagyon drága volt, de sexben megérte.. -
wsteve
csendes tag
Ag neovo f-417 egy éves hiba mentes. Viewsonic 902-2 egy hónapos hibamentes
-
cro
csendes tag
Sziasztok!
A mult 7en vasaroltam Photohallban 1 Acer 1916w, boltban kiprobal semmi gond.Haza visz, kicsomagol, osszerak, bekapcsol... a kepernyo jobb szelen 1 piros szubpixel hiba...ideg elkap...Szerencsere a Photohall 3 napos hiba kereteben kicserelte, 2 napra ra meg is kaptam a cserekeszuleket.Ezzel eddig semmi gond(kopp kopp kopp..), +kozelitoleg olyan 40 orat ment iddig.A visszavitt szubpixel hibas monitort azon nyomban dobtak ki a kirakatba hatha elviszi valaki, aki kevesbe ramenos, es eroszakos mint en voltam be is szivja... szerintem.
Sellenberger mindenfele hirek keringenek a acer felaras pixelgaranciajarol...biztos forrasbol tudom, ugyanis felhivtam oket, hogy a pixel garancia csak a viszonteladok fele ervenyes, amit ok vagy tovabb adnak a vevonek, vagy nem. A szamlan 2 tetelnek kell szerepelnie, maganak a monitornak, es a kulontetelkent a pixelgarancianak.ezek utan pl nem ertem hogy nekem miert nem emlitettek, a boltban, hogy letezik ilyen, hisz ez a fajta szolgaltatas tobblet azert pozitiv iranyba vinne a forgalmat...mind pedig a forgalmazo megiteleset, az acer-nel sem ertettek, hogy miert nem szoltak a boltban, mivel allitolag a Photohall kiemelt forgalmazojuk, es tud errol.A dolog azonban csak 1 iranyu, ha a viszontelado nem kinalja a lehetoseget a pixelgarancia megvetelere, en vagyis a vevo nem is kerhetem... erdekes
cRo -
Magnat
veterán
Hi,
nekem az 1ik monitoromon a melóhelyen múltkor lett egy piros subpixelhiba, amire előbb azt hittem, vmi maszat ... odanyúltam, és ahogy megtöröltem a panelt, elmúlt. De kis idő után megint előjött, akkor jöttem rá, h pixelhiba ... érdekes módon viszont ki masszírozás után megint eltűnt és azóta sem jött elő ... ennek kb 2 hónapja.
Otthoni monitorom:
1. Neovo K-19
2. kb 5000 óra
3. 0
4. 0
1ébként érdekes ez az utánhúzás, a fent említett monitor 25ms elérésű és még semmi gaménál nem zavart, holott más, 20 ms körüliek meg kimondottan idegesítenek.
[Szerkesztve] -
pandor
tag
talán hasznos lehet másnak is az esetem (és lehet, hogy a fórumon is volt már téma):
ahogy a netet bogarásztam felvilágosulok, hogy van a dead pixel és a stuck pixel.
az első esetben elvileg nincs segítség (bár az alábbi írás egy kalap alá veszi a kettőt), míg a stuck pixel (''beragadt pixel'') esetében a következő segíthet:
[link]
egy másik vélemény szerint, ha az adott felületen gyorsan változnak a színek, az is újra működésbe hozhatja a beragadt pixeleket. A DPT tud ilyet, link:
[link]
hát ennyi. nálam működött a dolog, először egy rövid időre tűnt el a (sub)pixelhiba, majd visszatért, újabb nyomogatás, egyre hosszabb időre tűnt el, párszor még megismételtem.
most nincs hibács pixel a képernyőn, remélem így is marad.
[újraolvasva a sorokat, egy kicsit amatőr, de egy próbálkozást megér] -
ace_ventura
tag
válasz
ace_ventura #222 üzenetére
1. Acer AL1751As (17'', 8ms, TN+Film)
2. 5,5 hónap kb. napi 4 óra
3. 0
4. 0 -
4lewis
csendes tag
1.) 4db viewsonic vp930
2.) kibontas utan 3db monitor volt pixelhibas, kb.10 ora utan a maradek 1db monitor
3.) mind a 4 monitornal 1db pixel volt suck
Az, hogy a sotetebb tonusoknal zajos a kep, (zizego,hangyas) az normalis egy ilyen jonevu ceg altal gyartott csucs monitornanal?
(pro series muhaha..) -
pandor
tag
Sziasztok
Ha valakinek van tapasztalata a követlezőben, kérem segítsen:
vásároltam egy laptopot (hp nx6110) és a boltban nem vettem észte, hogy 1 pixel hibás (így utólag zavaró: mindig piros), tudom az én hülyeségem
állítólag csere csak 5-6-7 pixelhiba esetén van (létezik egyáltalán ''hivatalos'' hibahatár?), de a vásárlástól számítot 3 napon belül vagyok és szeretném kicserélni egy hibátlanra
van errre valamilyen szabályozás? (mármint, hogy 3 napon belül meggondolhatom magam)
Előre is kösz a válaszokat -
Villanyász
tag
1. Fujitsu Siemens C19-11 4ms
2. 80 óra
3. 0
4. 0
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32UL750-W Monitor, 31,5" 4K UHD USB-C eladó közel féláron
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG (34WR50QC-B.AEU) 34" QHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- 22"-os Lenovo ThinkVision T2254pc, 1680x1050, HDMI-s monitor, garancia!
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- MOST NAPONTA -1000 FT: Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged