Aktív témák
-
parandroid
félisten
Westlake, sorry. Erdokenek teljesen igaza van, ne statuáljunk példát. Minden konkrét vásárlással kapcsolatos 'vs' témát zárunk, ha ezt most nyitva hagyom, az jogalap mindenkinek arra, hogy nyisson egy ilyet. Kérlek, fogadd meg Erdoke tanácsát, és látogasd mindkét író saját topikját.
Köszönöm,
p -
[HUN]Newman
csendes tag
Dejó, nagy nehezen találtam egy topicot ahol full ON vagyok.
Pár hete még DVD íróval írtam audioCD-t (APE). Pioneer109-el. Rájöttem, h ez nem adja a legjobb minőséget, főleg, h 10x-esen tudott csak írni leglassabban (audio-t, piros slim philips 80min 52x-es cdr-re)!
Felbuzdulva megvettem a Plextor only CD-író csúcsmodelljét a PX-230A (52/32/52) dobozost.
Továbbá a Pioneer, elég gányul olvassa vissza a lemezeket, mint egy felpörgetett ember szívverése, ami csak lefelé ver. Magyarán nagyon mély gödrök (nero cd speed). Brutális. Gondoltam ezután cserélek DVD-t is Plextor-ra (740A, 750A, 760A túl drága), meg a minőség a fontos, nem a sebesség! Sebesség nem is érdekel hoz lázba...
Tehát a fő és első kérdésem:
- CD írásra használjam a Plextor (szinte csak audioCD és lossless -tömörítetlen- APE)
- DVD írására meg vegyek egy Plextort. De akkor melyiket? Minőség a fontos nem sebesség!
Vagy van olyan Plextor CD/DVD író ami jobb (audio)CD írásra (APE), mint a meglévő PX-230A -asom.[Szerkesztve]
-
VVoid
aktív tag
''Mindig tele írott lemezt, alacsony sebességen CLV-ben tesztelünk a Plextor írókkal.''
Miért kell alacsony sebességen tesztelni egy adott lemezt? A visszaolvasás általában nagyobb sebességgel történik, nem? Nagyobb sebességgel tesztelve meg nyilván rosszabb értékek jönnek ki. Teszteltem már olyan CD-t, ami 4x CLV-n semmi problémát nem mutatott, nagyobb sebességgel viszont nem is tudta végigolvasni, le kellett lassuljon a drive. Nem lenne mérvadóbb egy alacsony meg egy nagy sebességű teszt is?
PPéter adatbázisában ''Burst test'' látható a DVD PI/PO minőségellenőrzésnél, ez mit takar, nem a legnagyobb sebességet? (nem tudom, milyen sebességeket ajánl fel a Plextor a DVD ellenőrzéshez). -
mr_knight
senior tag
De most komolyan kérdeztem !
BenQ 1640-es Drive kezeli a CD minőség ellenőrzést vagy csak a DVD-nél tud ilyet ?
-
erdoke
titán
A ''teszted'' alapján (és egyébként is) teljesen fölöslegesen adna ki a Plextorért több pénzt. Sokkal jobban járna, ha venne egy BenQ DW1640-et a Pioneer 110D mellé, a Pioneerra meg ráflashelné a 110 DVD-RAM író FW-ét. Kb. azonos árban lenne két gyorsabb olvasója és egy RAM írója is. Nameg egy helyett két DVD-írója.
-
westlake
félisten
marmint cd irasrol...
annyi baj legyen.. ha en csak egyfele lemezzel, egyfele irasi sebessegen es egyfele bekotessel tesztelem le oket, mar az is megmutat valamit..
ha valaki pont az en tapasztalataim alapjan valaszt irot, akkor majd hasznalja ugy mint en
persze csak akkor, ha hajlando megvenni a plextor irojat majdnem dupla aron -
VVoid
aktív tag
Sokszor éppen a lemez külső részét problémásabb megírni, éppen ezért szerintem nem mindegy, hogy félig írt vagy teleírt lemezt tesztelsz.
Amúgy ajánlom figyelmedbe a [link]-t, PPéter tesztadatbázisát. Ha ezzel a topikkal valami pluszt tudsz hozzátenni, akkor nagyszerű, kíváncsian várom a folytatást. Ha nem, akkor szvsz fölösleges. -
westlake
félisten
miert ne letezne egy bizonyos sebessegre optimalizalt lemez?
oke, azt elismerem, hogy nem pont 52x-es irasra van optimalizalva, hanem a maximalis irasi sebessegre.. vagy te meg nem tapasztaltal olyat, hogy egy ilyen lemezt 20x-osan sokkal jobb minosegben meg lehet irni, mint 4x-esen?
mert ha igen, akkor megis csak magas irasi sebessegre van optimalizalva..
egy regi 4x-es tdk lemezre olyan minosegben lehet irni, amilyenre egy mostani lemezzel nem is szamithatunk -
westlake
félisten
válasz
Drótszamár #12 üzenetére
akkor mar tudom, miert nem a pio-t hasznalok irasra
ilyen problemak termeszetesen mindig adodnak, de azt meg mindig nem tudom elhinni, hogy irasi minoseg szempontjabol kihatassal lehet a mediara az, hogy en masterkent vagy slave-kent hasznalom az irot -
westlake
félisten
tele irott lemez? mond az neked valamit, hogy atlag?
szerinted egy felig irt lemez mennyivel ad mas vegeredmenyt, mint egy tele irt?
lehet hogy a kulonbsegek kisebbek (esetleg nagyobbak) lennenek, de a vegeredmeny szempontjabol teljesen mindegy..
sorry, de en meg inkabb ugy tesztelek, mintha eppen egy szoftvert telepitenek fel
a jatekokat sem ugy szoktam felrakni, hogy 2x-esen olvastatom be a lemezt (es azt sem hiszem, hogy te igy telepitenel) -
Drótszamár
őstag
Épp tegnap szívtam a bekötés miatt. Secondary master - Pio110 (ex D). Sec slavebe egy keret van, amiben nem szokott winyó lenni. Hát tegnap éppen volt. Az író a 8x TDK-t 12x-esnek ismerte fel, és amikor írni próbált rá, akkor kommunikációs hibát dobott a nero. Mire rájöttem mi változott az utolsó írás óta (új winyó), addigra 4 üres sessiont csinált a nero a lemezre (12x-8x-6x-4x sebességet végigpróbáltam).
-
erdoke
titán
Mindig tele írott lemezt, alacsony sebességen CLV-ben tesztelünk a Plextor írókkal.
''52X-re optimalizált'' lemez nem létezik, az adott író írási stratégiáit igazítják az adott lemezhez. Az 52X azt jelenti, a lemez gyártója ezt tartja a maximális írási sebességnek.
A C1/C2 hiba csak az egyik fontos paramétere egy lemez/írás minőségének. Jitter különbségeket, visszaolvasási tesztet néztél? Egy TY lemezzel a Premium lenne jobb, egy harmadikkal meg talán a Pioneer... -
westlake
félisten
-
westlake
félisten
tegnap megirtam harom verbatim cd-t.. a haromfele iroval.. bekerult meg egy plextor premium (mivel ez meg csak cd-t tud irni
)
kiirtam egy iso filet, blindwrite-al, 16x-osan.. mindjart megnezem oket a plextoolsal
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Találkoztam már ilyennel, pont a Pioneer 109-es volt erre nagyon érzékeny. Annyira nem, de a 110 is tud háklis lenni.
Amivel még nem találkoztál, az nincs is?
Tuti tesztkörnyezet:
Pucér XP, XP-s IDE driver, mindkét író Masterként 1-1 40 eres kábelen egyedül. Így csináltad?
Én is azt javasoltam, hogy írd le a tapasztalataidat, csak a helyét gondolom megváltoztatni. Itt jó esetben két emberrel fogsz diskurálni, rossz esetben egyedül.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Elég egyszerű kiszámolni, ha pl. 12 féle DVD-író kapható most a boltokban, mekkora a lehetséges páros kombinációk száma. Erre nincs szükség a fórumban, mert kezelhetetlen lesz. Gondolom, te se azért jársz ide, hogy egyedül írogass a saját külön bejáratú témáidba...
A nálad megegyező körülmények ugyanis nem feltétlenül reprezentatívak, vegyük akár az alaplapi vezérlőt, a kábelt, a jumperelést, a drivereket, na és persze legfőképpen a lemezek sokféleségét.
Hányféle lemezzel próbáltad őket? Hányféle gépben, hányféle bekötéssel? Minden lemezt többféle sebességen? Mindegyiket többféle teszttel?
Én továbbra is a #2 szerint gondolom, azokban a témákban már nagyon sokféle tapasztalat gyűlt össze, add hozzá a tiédet is, hogy aki olvassa, még többet lásson.
MOD (a te mododra): Miért ne lehetne? FW optimalizáció kérdése az egész, hardveresen nincs egetverő különbség a hasonló tudású írók között. Másrészt a jobb csak viszonylagos fogalom, keveset ér, ha a ''rosszabb'' is elég jó.
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
en nem igy latom... a kombinaciok szama pont akkora, amekkora en tervezem..
ket hasonlo dolgot teljesen megegyezo korulmenyek kozott tokeletesen ossze lehet hasonlitani!
mod: remelem erre teved ppeter es jol megcafol, de szerintem akkora kulonbseg nem lehet kozottuk, hogy a pl. a ty verbatimokat a plextor, a mcc verbatimokat meg a pioneer irja meg jobban
mod2: ha csak ezen mulik, akkor nem fogom sajnalni, a dvd-ket, hogy akar uj firmaware-enkent leteszteljem megint..
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Mindkét írónak van saját, jól bejáratott, látogatott témája. Szerintem tök fölösleges ilyen összehasonlítós témát nyitni, mert a kombinációk száma nagyon nagy. Ha mindenképpen együtt akarsz ezekről beszélni, akkor a pro és kontra érveidet inkább a ''Milyen DVD-írót vegyek?'' topicban helyezd el.
Félreértés ne essék, nekem is van mindkettőből, sőt még mellettük 4 másik író (pillanatnyilag), de ahhoz sokféle lemezt kell megírni, és sokféle tesztet futtatni, hogy általános következtetéseket lehessen levonni. És mire végez az ember, máris van mindkettőhöz új FW, és kezdheti elölről az egészet.
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
haliho..
igaz, hogy nem eleg konkret a topik cime, de remelem az nem nagy baj..
nehany tapasztalatomat megosztanam veletek ezzel a ket irofajtaval kapcsolatban, de ti is nyugodtan hozzatehettek.. gondoltam, hogy erdemes lenne osszehasonlitani a ket gyarto irojat, mert velemenyem szerint a dobogo elso es masodik helyezettjeirol van szo..
nem, nem kell egybol letamadni, hogy felesleges egy ilyen topik, mert csak flame lesz belole (remelem nem lesz) ne ertsetek felre, ez a topik nem egy ''minden szempontot figyelembevevo, osszehasonlito teszt'' akar lenni.. nem all szandekomban kiterni a ket iro arusitasi, arbeli, felszereltsegi kulonbsegeire, csupan a ket iro altal megirt lemezek minoseget probalnam meg osszehasonlitani..
egyelore ennyi, eredmenyeket kicsit kesobb..
a ket iro, amirol irnek, az a pioneer 110-es, es a plextor 716a..
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- (új, bontatlan) ADATA Ultimate SU650 120GB (Foxpost:+1400Ft)
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- (új, bontatlan) 500GB Kingston NV3 PCIe 4.0 NVMe M.2 (Foxpost:+1400Ft)
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Keresünk dokkolókat
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest