Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Teljesen jogos.
Sanszos, hogy a filter_var($uri, FILTER_VALIDATE_URL) fv.használat esetén is igaz ez, egyébként sem százas, most hirtelen nem ugrik be, milyen URL-nél, de előfordult, hogy bugosan viselkedett (valamilyen cikkben írták a hibát), teszteltem is akkor, tehát az is hibázhat.
-
omega88
csendes tag
A következő hibaüzenetet kaptam
A szerver:
Offline kapcsolat megszakítva idő túllépés miatt. Ilyenkor gondolom$fp = @fsockopen ("tcp://vardawow.game-server.cc","8129",$errno,$errstr,5);
Résznél kel az utolsó számot módosítani pl.:20-ra
Módosítottam 100-ra
Az üzenet ugyan az szerintem blokkolja valami. A honlap 100 mp alatt jött be és sajnos ennél többet már nem szeretnék.
-
vamzi
senior tag
A könyvtárlista az megy, jelenleg is így iratom ki a felhasználókat, megnyitni csak azért nyitom meg, hogy lássam az ip-t és időt. Tényleg, a . és .. fájlokat hogyan tudnám eltűnteni? (Ugyebár linuxszot használok és ott ezek fileok, nem tudom windowszal mizu). Ezeket hogyan tüntessem el? próbáltam iffel "." || ".." de nem történt semmi.
Egyébként köszi
-
vamzi
senior tag
Ez a megoldás tökéletes lenne nekem(igen, a felhasználó neve a fájlnak a neve). Erre tudnál valami megoldást, vagy iránymutatást írni? Úgyis mindig csak az utolsó dátumot meg ip címet olvasom ki a fájlból, de az ipcím akár el is hagyható lenne és jelentős terhelés csökkentés lenne a szervernek, hogy nem kell minden egyes alkalommal több száz fájlt átolvasgatnia(ami jelenleg még csak pár 10 soros, de idővel sokkal nagyobb lesz).
Az adatbázist egyelőre hanyagolnám, amőgy is csak egy hobbi oldal, amit azért is szerkesztgetek, hogy tanulgassam a html-t és php-t. mysql-t egyelőre nem akarom(főleg a kevés erőforrás miatt)
-
Ateszzero
őstag
Jól van. Megnyugodtam. Tudtam én hogy jó helyre írok.
Akkor csak blöffölt a srác, az általad felsoroltak közül csak a fix IP cím van meg.
A srác nem dolgozik semmiféle ilyen szolgáltatónál, és nem is volt annyira durva dolog hogy akárki csak úgy kiadja a bizalmas infókat. Ráadásul nem ért ennyire az ilyen dolgokhoz, azt is megtudtam.Köszönöm a gyors segítséget !
További jó fórumozást mindenkinek -
Sixkiller6
őstag
ha adatbazis utf8 es html is, akkor az adatbázisadatok jól jelennek meg az oldalon, de a html kód tele van kérdőjelekkel illetve négyzetekkel (böngészőtől függően)
nyilván a html-lel van a gond, csak nem értem h mi. elvileg sima txt fájl (mármint nyilván php, de sima nyers szöveg)
szóval ezt most nem értem, h mit csinálok rosszul, pedig pár év php azért benne van az ujjaimban. igaz jópár éve nem nyúltam kódhoz. -
Speeedfire
félisten
Összehasonlítottam, de nem az volt a gond. Szimplán már megint nem figyeltem oda a részletekre.
Nyomtam egy lépésenkénti firebugo-t és akkor kiírta h nincs betöltve a jquery, akkor nézem a head-ben, hogy a plugin előrébb van mint maga a jquery.
Saját magamat szop@tom folyamatosan -
pumatom
aktív tag
Szia!
Nem volt időm mostanában feljönni megnézni a választ a kérdésemre...
Nem igazán értek ehhez, ezt is egy script-es oldalon találtam...
Van egy oldal, ahol van egy index fájl, ami egy úgymond képnézegető... Kattintásra váltja ezzel a kóddal a megadott mappában található képeket... Azt szeretném elérni, hogy a megjelenített aktuális kép linkelhető legyen, azaz ha megjelenik mondjuk egy sunshine.jpg nevű kép vagy legyen akármi a neve azt a címsorba látni lehessen; http://weboldalneve.com/pic/sunshine.jpg így mondjuk elküldhető e-mailen...
Kb. ehhez az oldalhoz hasonlót szeretnék elérni; [link]
Remélem így érthetőbb a dolog
Köszi!
-
krokk
senior tag
köszi ez szerintem jó lesz.
azt hittem hogy ez kicsit népszerűbb probléma és gyorsabban lesz rá válasz meg googliban is hiába keresgéltem, valahogy sosem ez a probléma volt a téma.más: ajax lett látom az új probléma kör.
üzenőfallal küzdöklatin-2es az adatbázisom és a fájlok kódolása is.
én is az újratöltést ajaxxal oldottam meg. viszont postnál ahogy a dokumentáció mondja csak és kizárólag utf-8ban tud küldeni... nem lehet kijátszani sehogy nem? vgay getre kell váltanom, vagy pedig mentés előtt át kell alakítanom utf-8ról... jól gondolom? -
x123456
aktív tag
Ö... izé... az örök kötekedő (úgy értem: én
) : OK, hogy a szabvány felületen az 1.0-s user nem tud átadni semmi hülyeséget. De mi van a rosszindulatú, de némileg szakértő userekkel?
Ja igen, most látom a zárójeles részt... szóval akárhogy töröm a fejem, mindig oda lyukadok ki, hogy ha engedni akarja valaki a HTML-t, akkor azzal együtt jár, egy tisztességes HTML v. BBcode ellenőrző csomag felhasználása/megírása is.
Rosszul gondolom? -
krokk
senior tag
úgy szerettem volna ahogy itt is működik (illetve úgy is van) hogy bbkód is használható meg a szerkesztővel te is gyárthatsz mint itt is gombokkal.
de lehet a te ajánlatod lesz az igazimivel akkor nem kell törődni azzal amit kézileg írnak be
csak azt kell akkor már vizsgálni hogy kikapcsolta e a js-t vagy sem -
krokk
senior tag
úgyértem hogy beleír egy plusz [ B ]taget nem arra céloztam hogy spec karatert ír bele
mod: persze rios kiegészíti
jah és persze most tök mindegy hogy bbcode vagy html tag... ha kihagyja akkor lényegtelen melyiket hagyja ki. ahogy már írtátok többször is át lesz konvertálva html taggé és a hiányzó mindkettőben hiányozni fog.
-
x123456
aktív tag
Mondjuk tárolni a BB code-ot tárolnám eleve és csak a megjelenítéskor konvertálnék. De azt sem feltétlenül úgy, hogy egy string replace-szel kicserélem a BB code-ot HTML tag-ekre. De tény, ehhez is kell valami elemző, visszaforgató eszköz - akár már megírt, akár saját gyártású. Viszont lényegesen biztonságosabb, mint beengedni bármit egy megjelenítendő HTML kódba. (bocs, én csak mint ex rendszergarázda beszélek bele)
-
L3zl13
nagyúr
Heh.
A -><B> valójában [B]-><B> akart lenni, csak nem escapeltem ki rendesen. Szét is nyomta a hozzászólásom második felét.
És úgy tünik a RIOS is automatikusan beszúrt egy záró tagot a hozzászólásom végére, hogy ez ne menjen tovább a következő hozzászólásra, nem pedig a BB code akadályozta meg a dolgot. -
whYz
őstag
Bocsi a hülye fogalmazásért.
PHPmyadminban nézem, ott jelenik meg így: "ü Å‘ ö"
A mysql ugye full utf8, a phpmyadminnal együtt, tehát itt egy mezőbe beírok utf8-al, azt egy php lekérdezés(egy egyszerű utf8-as oldal) nem tudja megjeleníteni. Tehát ékezetek helyett ilyen lesz: "�"default charset apache-ban, mysql-ben és php5-ben és utf8-ra van állítva.
-
Speeedfire
félisten
hát ez kicsit bonyolult nekem így elsőre, jobban bele kell még merülnöm a mysql-be
viszont lenne egy másik gondom
elseif (empty($_SESSION['captcha'])) {
if (strtolower($_POST["captcha_code"]) !== $_SESSION["captcha"]) {
echo "Hibás biztonsági kód!";
}
}egyfolytában dobja a notice-okat, h nem definiált index a captca
kiírja, hogy hibás de felette azt is h :Notice: Undefined index: captcha in C:\wamp\www\design\bekuld-kat.php on line 43
Hibás biztonsági kód! -
Speeedfire
félisten
erre gondolsz szerintem:
echo "Sikeres beküldés!";
echo "Tovább ...";
sleep(5);
header("Location:index.php");
mysql_close($con);azt szeretném megoldani, ha sikeres volt a beküldés akkor kiírja, hogy ok minden és továbbküldünk
hogy lehetne ezt helyesen megoldani?
lezso6: egyelőre ez a biztonságtechnika kérdés fel sem merült bennem,sql injection stb
hát majd valahogy/valamikor az is meglesz csinálvamás: az egyik oldalon kicsit komlikáltabb ellenőrzés és adat felvitel lesz
viszont az lenne a kérdésem, hogy azt hogy tudom megoldani (a kevesebb mysql adat miatt), hogy beküldésnél ne pl ne azt írja a táblába hogy kocsi, hanem a kocsinak az "id-jét" és a lekérdezésnél már azt írja ki h kocsi?
[link]tudom kicsit sok lehet már belőlem
-
cucka
addikt
Mindenképp kell ellenőrzés a szerver oldalra, méghozzá az előtt, hogy az adatokat feldolgoznád (pl. bekerülnének egy adatbázisba).
Lehet bohóckodni ajax-al meg javascript-el, de a konkrét adatfeldolgozás akkor is úgy kezdődik, hogy a szerver kap egy POST vagy GET kérést. Ilyen kérést pedig nem csak böngészőből lehet küldeni, tehát az egész kliens oldali ellenőrzés könnyedén kikerülhető. -
Realradical
őstag
A formátum 100%-ban ugyanaz eltekintve egy felsorolástól
szövegszövegszövegszövegszövegszövegszövegszövegszövegszöveg
szövegszövegszövegszövegszövegszövegszövegszövegszövegszöveg-1
-2
-3szövegszövegszövegszövegszövegszövegszövegszövegszövegszöveg
szövegszövegszövegszövegszövegszövegszövegszövegszövegszövegValami ilyesmi és nekem a felsorolás kellene belőle.
Igazából pont az első kérdésedre keresem a választ, hogy hogyan jusson hozzá a php a levél tartalmához.
Ha már be tudnám tenni egy változóba a szöveget onnantól okés lenne a dolog. -
vakondka
őstag
Nincs semilyen hozzáférésem a szerverhez, csak a tárhely szolgáltató admin felületén be tudom állítani a CRON-jobokat.
Egyszerűen a webcímet és az időpontot megadom a webes felületen és azután ők ezt kezelik a szerveren egy programmal.Ha jól veszem ki szavaidból, akkor legalább 744-es jogosultságot kellene adnom rá...?
Mert jelenleg 644-es... -
petersonal
tag
Naná állandóan ilyen felülirási problémák voltak, de természetesen megoldhatóak. Hát ez angol leírás
mind1 van egy középfokúm, azért thx a linket.
Thx az easy phpt meg a wamp szervert, de ragaszkodnék ahoz amit ismerek. Ha nem megy vistán akkor viszarakom az xpt vagy egy gépre felnyomom a vistát és az xpt is, remélem megférnek egymással.
-
Gus
aktív tag
-
supesz
aktív tag
Na. Jó hogy valaki benézett ide.
A helyzet félig meddig megoldódott.
A baj az volt, hogy ott vágta le mindíg a szöveget, ahol ékezetet talált. Ezt azzal próbáltam orvosolni, hogy az egybevetés attribútumnál kiválasztottam a latin2_hung... kódlapot.
Namármost ettől végre beviszi a teljes szöveget, de az ékezetes karakterek helyére kérdőjelet szúr be. Azt nem tudom miért csinálja.
A másik problémám pedig az, hogy ha nem írok be semmit a FORM-ba és befrissítem az oldalt, akkor feljön eg ablak, hogy újra akarom-e küldeni. Rutinból ütök egy entert (a felhasználó is megtenné) erre elküldi újra az előtte beírt szöveget és bekerül ugyanaz a bejegyzés az adatbázisba. grrr.
Egyelőre ez a két probléma van, de feltöltöm valahova a kódot, délután aztán megnézhetitek. Kezdő vagyok még ebben.supesz
-
PetyaKmet
csendes tag
-
Thunder78
őstag
Az első verzió nem igazán fog menni, mert amíg a Crystal szedi össze az adatokat, addig a Page Server nem fog válaszolni, így azt hiheti a script, hogy nem fut. Ez csak azért gáz, mert van olyan, ami 5-10 perc alatt szedi össze az adatot.
A másikat meg nem értemNekem elég lenne azt tudnom, hogy a szerveren a main ablakba mi van megnyitva ... mondjuk a "http://server/kereskedelem/export.htm", és akkor tudom, hogy a 2-es szerveren az alábbiak szerint kell meghívnom az index-et: "http://server2/index.php?page=kereskedelem/export" és ekkor ugyanazzal az oldallal fog megelenni a másik szerver, és a user dolgozhat tovább ... észre sem vesz semmi különbséget, mivel két tök egyforma gépről van szó (hardver és szoftver is ua.).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest