Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter Kiss
őstag
-
PazsitZ
addikt
válasz
DelArco #11366 üzenetére
Szerintem simán mehetne a dolog sql-ben.
INSERT INTO db5.table (
(SELECT db1.table.f1, db1.table.f2, ... FROM db1.table WHERE db1.table.x = x)
UNION
(SELECT db2.table.f1, db2.table.f2, ... FROM db2.table WHERE db2.table.y = y)
...
ORDER BY RAND()
);Bár az ORDER BY RAND() elég jó terhelést jelent, hosszasan futhat, de ezt úgyis csak egyszer lövöd el generáláskor.
Ez az insert rendezés mondjuk elhagyható, pl. utólag mondjuk a generált táblához hozzárendelsz egy random értékekkel feltöltött indexelt mezőt és lekérdezéskor az lesz az elsődleges rendezési szempontod, minden lekérdezés esetén. -
fordfairlane
veterán
válasz
DelArco #11304 üzenetére
Lehetséges az ékezetes karakterek használata. Benne van a manualban, hogy az azonosítók neveiben lehet használni a 127-255 kódú 'extended ASCII' karaktereket is. ( '[a-zA-Z_\x7f-\xff][a-zA-Z0-9_\x7f-\xff]*' regexp) Ez kapásból mindjárt azt is jelenti, hogy az UTF8-cal sincs probléma, mert mégha a PHP parser nem is tudja, mi az az UTF8, bájtonként feldolgozva nincs gond vele, mivel az UTF8 összes kiterjesztett karaktere 1xxxxxxx kezdetű. Nincs technikai akadálya, hogy ékezetes karaktereket használj, csakis a konvenciókat sérti (amiket otthon fakultatíve bárki betarthat vagy alár le is sz*rhatja).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DelArco #11301 üzenetére
Nem vontam kétségbe egy percig sem, de itt úgy tűnt, mintha épp Te tennéd ezt; igazából a félreértést az okozta, hogy nem nagyon definiáltad, mire is vagy kíváncsi, milyen technikai részletekre. Nyugodtan beszélhetünk róla, ha körülírod, mire gondolsz. Amúgy bocs, hogy türelmetlen voltam, és úgy vettem le, hogy kötöd az ebet a karóhoz, de akkor csak félreértettük egymást.
-
PazsitZ
addikt
válasz
DelArco #11301 üzenetére
Én személy szerint őszintén sajnálom, ha bármely reakcióm támadólag hatott, csak nem értem miért foglalkoztat ez.
Egyébként nem rémlik, hogy bármilyen kérdést megtiltottam volna, egyrészt jogom sincs erre, másrészt amúgy se tenném.De én tényleg nem értem. Engem sosem foglalkoztatott, különösebben eszembe se jutott, bár valahol úgy rémlik láttam már ékezetes változónevet, de már nem tudom hol.
Amúgy ami még inkább fura volt, hogy belinkeltél egy oldalt, ahol konkrétumok vannak leírva, miért nem szerencsés.
Csak az első ottani hsz-ben - pill, összeszámolom - 2 technikai buktató és 1 szakmai kommunikációs akadály magyarázata van leírva.
Ezért is még inkább érthetetlen számomra milyen választ vársz még?Az meg megint csak ott is, itt is le lett írva, lehetséges a használata, de nem ajánlott.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DelArco #11287 üzenetére
Még egy az előzőn kívül: már meg lett válaszolva a kérdésed, csak úgy tűnik, neked nem sikerült felfogni.
(ne a válaszadók szellemi képességeit vond kétségbe plíz)
Az általad "technikai hátránynak" nevezett valami épp az UTF-8-karakterek támogatottságának esetleges hiánya.
Ha ez sem elég az előzőeken kívül, akkor tényleg jobb, ha befejezzük a témát. -
PazsitZ
addikt
válasz
DelArco #11287 üzenetére
Nem tudom mit vársz, felteszel egy kérdést, amit önmagad egy linkkel megválaszolsz.
Erre írjuk, hogy ott van a linkben a válasz, felmerült itt leírt példa is.
Mit vársz még? Tovább megyek, ha nem akarod használni, minek érdekel egy ilyen szélsőséges érdektelen probléma/kérdés? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DelArco #11282 üzenetére
Lehet ékezetes változókat használni. De tényleg nem értelek. Már pont elkezdtem volna leírni jópár szempontot, ami miatt kifejezetten kerülendő az ékezetes változónevek használata, de most látom, hogy a szempontok pont az általad linkelt cikkben van leírva. Akkor mi a kérdésed?
Na mindegy, ha már leírtam (de nem folytatom akkor a sort, mert ott van minden egyéb szempont is a linkednél):
Pl. ha kiadod egy amerikai ügyfélnek az ékezetekkel teleb@szott kódodat, akkor az szerinted melyik éghajlatra fog küldeni, és miket fog mondani a szüleidről?Mit csinálsz, ha olyan billentyűzet-kiosztás előtt vagy, ahol nincsenek ékezetek? Mit csinálsz, ha épp olyan konzolról (pl. SSH-n bejelentkezel vhova) kell kódot megírni vagy változtatni, ahol az ékezetek nem támogatottak, vagy helytelenül jelennek meg? Vagy ha van olyan asztali kliens kódszerkesztőd, ahol ugyanez a helyzet? Ez csak egy pár darab szempont a rengeteg közül, de első körben ennyi elég lesz.
-
PazsitZ
addikt
válasz
DelArco #11282 üzenetére
Lehetni lehet.
De a szabványok nem viccből vannak kitalálva. Ettől függetlenül elvileg lehet ciril betűs kódot is írni, meg magyar ékezetest is, csak nem érdemes.Egyébként már pont a linked első hozzászólásában van 1-2 példa miért nem biztos, hogy ez jó ötlet.
Az az érv, hogy te magyar vagy és nem tudsz angolul, meg szebb a magyar ékezetes szöveg, hát hogy is mondjam..., inkább nem mondom
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Építő/felújító topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Parfüm topik
- Tőzsde és gazdaság
- Hővezető paszták
- BestBuy topik
- Autós topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Apple Pencil 2 (második generáció)
- szinte új MacBook Air M3 256GB SSD midnight éjfekete Apple magyar garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest