- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Hobby elektronika
- Canon EOS DSLR topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
Te készíted az oldalt, te töltöd fel a szerverre, te állítod be stb. Később ugyanígy be kell tudnod lépni (kell, hogy legyen hozzáférésed), mert bármi adódhat, amit javítani kell vagy ilyesmi, nem? És ha van hozzáférésed, akkor le is tudod törölni script nélkül is.
Vagy átadod az oldalt, elveszik a hozzáférésedet és ennyi?
-
spammer
veterán
válasz
trisztan94 #13835 üzenetére
Köszi szépen
kipróbálom majd, ha valami nyűgöm lesz, majd sikítok
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13831 üzenetére
Thunderbird+hmailserver megy nálam a dolog, csak egy localhostos mail fiókkal tesztelés céljából, ezzel nem tudok küldeni thunderbirdből magamnak, de majd letesztelem egy rendes fiókkal, köszi a tippet
Swift Mailerrel megpróbálom majd megoldani, de még nem használtam, remélem nem lesz túl bonyolult
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13828 üzenetére
Oké, köszi, akkor asszem nekem is fixálnom kell ezt a témát
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13826 üzenetére
Hát passz, beírtam subjectbe az Árvíztűrő tükörfúrógépet, nem volt semmi gondja, Thunderbirdben teszteltem le, localhoston. Minden karakter rendben volt, subjectben és a contentben is.
-
spammer
veterán
válasz
trisztan94 #13823 üzenetére
Nekem ezzel nem volt gondom:
$headers = "MIME-Version: 1.0\r\n";
$headers .= "Content-type: text/html; charset=UTF-8\r\n";
$headers .= "From: ".$email."\r\n";
$headers .= "Reply-To: ".$email."\r\n";
$headers .= 'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
@mail($email_to, $subject, $content, $headers); -
spammer
veterán
válasz
trisztan94 #13754 üzenetére
Session, addig marad, amíg be nem zárja a böngészőt vagy nem került törlésre a session (pl. kijelentkezésnél).
Chrome viszont nem törli a sessiont böngésző bezárásakor, erre nem árt odafigyelni. Ezért én 30 perc inaktivitás után mindenképpen törlöm a sessiont.
szerk: stackoverflow a témáról [link]
-
spammer
veterán
válasz
PowerBuldog #13745 üzenetére
A nyitó és a záró PHP csak véletlenül maradt le?
<?php
.....
?>Mert nálad csak ennyi van az elején:
?php
-
spammer
veterán
válasz
Tele von Zsinór #13712 üzenetére
Hát nem tudom, nálam a LIMIT-tel nem volt gond, ha erre gondolsz, hogy például:
ORDER BY valami DESC LIMIT ?;
Működik a bind.
-
spammer
veterán
ALTER TABLE nem lehetséges prepared statementekkel?
Például:
$query = "ALTER TABLE tablaneve COMMENT= ?";
$stmt = $db->prepare($query);
$stmt->bind_param('s',$comment);
$stmt->execute();Fatal error: Call to a member function bind_param() on a non-object....
-
spammer
veterán
Prepared statementeknél jelenthet problémát, ha pl. mindig 's' -t írok a bind_param -ba? Mondjuk olyan esetekben is, mint pl. az $id, ami egy szám.
$stmt->bind_param("sss", $id, $name, $text);
-
spammer
veterán
válasz
Petyyyyy #13698 üzenetére
Ja hogy a html részt a php printeli ki, akkor persze, hogy nem kell a <?php ?> rész. Akkor pl. úgy, ahogy (#13699) DS39 is írja.
Az általam írt formában akkor kell, hanem nem printeled vagy pl. echozod, tehát nem php kóddal íratod ki, hanem php kódon kívüli sima html kód.
-
spammer
veterán
Az alábbiakat eszközöltem:
- auto-logout 30 perc (Session: Ha utolsó aktivitás > 1800 sec, akkor session_unset, session_destroy). Ez Chrome miatt (is) kell, mert a böngésző bezárásával nem törlődik a session.
- login után egyből session_regenerate_id
- 15 percenként (mondjuk...) mindenképpen session_regenerate_id
Ez így oké, vagy nincs értelme 15 perceként is újragenerálni a session id-t? Biztonsági okokból nézve. SSL nem tudom, hogy megoldható-e, egyrészt mert még csak localhoston fut az egész és nem tudom, mikor és melyik szerveren lesz, másrészt ahogy látom ehhez vásárolni kellene tanúsítványt. Viszont az oldalon nem lesz semmi banki, pénzügyi vagy egyéb bizalmas információ/tranzakció, ezért nem is hiszem, hogy feltétlenül szükséges lenne ilyesmi. De azért nyilván amit lehet (ami alap dolog), azt szeretném elkövetni biztonsági szempontból
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13661 üzenetére
"Átlag felhasználók nem szoktak ajax hívásokat nézegetni, profikat meg nem lehet ezzel a módszerrel távol tartani."
Ez mondjuk igaz
Amúgy POST-ot használok.
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13658 üzenetére
Jaja, tudom, hogy ez nem halálbiztos megoldás. Amúgy user előtt nem lesz semmi "kritikus" ajaxos dolog, ami okot adhatna, de jobb félni, mint megijedni alapon akarom védeni a dolgokat
Meg tanulgatnom is, hogy mi lehet hasznos és mi nem.
(#13657) Tele von Zsinór: oké, még nem tudom mikor és melyik szerveren lesz, de ha lehet, akkor megoldom majd rooton kívül. Ettől függetlenül nem baj, ha van más megoldást is
(#13659) wis: köszi a tippet, kipróbálom majd ezt is
-
spammer
veterán
Ha .htaccess -ben le akarom védeni a php fájlokat, hogy direktben ne lehessen megnyitni őket (deny from all) akkor nem működnek az ajax hívások.
Console:
Failed to load resource: the server responded with a status of 403 (Forbidden)Mi a praktikus és biztonságos megoldás ilyenkor? Ajaxos php fájlokat rakjam külön könyvtárba és azokat ne védjem htaccess-szel?
(Még csak localhoston megy a egész, online még odébb van...)
-
spammer
veterán
válasz
ahetaton #13627 üzenetére
Teljes DB mentésre ezt használom [link]
Ez lementi kompletten egy sql fájlba egy megadott könyvtárba és rak mellé automatikusan egy htaccess fájlt is. Mondjuk én módosítottam rajta meg kiegészítettem nekem megfelelően, de alapnak szerintem használható, a dolgát elvégzi.
-
spammer
veterán
válasz
Tele von Zsinór #13613 üzenetére
Hát nem tudom számít-e, mert input mező, gondoltam biztos, ami biztos megadom, hogy kizárólag alfanumerikus karaktereket fogadjon el.
Bár ugye a $db->escape_string() -en átmegy.
Egyébként megoldottam közben, csak nem tudom, számít-e egyáltalán, ha amúgy is van escape_string sql query előtt.
-
spammer
veterán
Biztonsággal kapcsolatos kérdés:
Mi lenne a megfelelő módszer keresőmező validálásra?
$search = $_POST['search'];
if(!preg_match("/^[a-zA-Z0-9]+$/", $search)) die("Nem megengedett karakter.");De ez nem veszi figyelembe a magyar ékezetes karaktereket.
Ha mondjuk van ilyen:
$db->escape_string($_POST['search']);
Akkor érdemes egyáltalán preg_match / regexp-pel szórakozni (előtte)?
-
spammer
veterán
válasz
Speeedfire #13574 üzenetére
Köszi, ez is jó lett volna, csak azt én nem írtam, hogy updatelni akarom a megfelelő mezőket az adatbázisban, úgy meg már kicsit bonyolódott a helyzet. A megoldás pedig egyszerű volt, csak szétvariáltam az agyam közben
<input type='checkbox' name='stuff[]' id='$stuff' value='$stuff'>
Tehát csak simán tömbként kellett megadni az input nevet, a feldolgozó oldalon meg már csak ki kellett olvasnom a tömb értékeit, pl.:
$stuff = $_POST["stuff"];
$ertek1= $stuff[0];
$ertek2 = $stuff[1];stb. Ezeket meg már meg tudtam adni query-ben, hogy pontosan melyik mezőbe lökje be.
szerk: tudom, gagyi nevek, példaként írtam őket.
-
spammer
veterán
Van egy ilyen:
<form method="post" ............>
<?php
while($row = $result->fetch_assoc()) {
$stuff = $row["stuff"];
echo "<input type='checkbox' name='$stuff' id='$stuff' value='$stuff'>";
}
?>
<input type="submit" value="submit">
</form>A feldolgozó oldalnál:
$_POST["valami"] kellene a feldolgozáshoz, de változó számú input van, más más nevekkel, attól függően, hogy az előző oldal mennyit olvasott ki adatbázisból.
Így nem tudom megadni, hogy, például
$valami = $_POST["valami"]; - mert nem tudom előre a neveket, és nem tudom előre, hány darab lesz, amit fel kell dolgoznia.
-
spammer
veterán
Adatbázisból olvasok ki adatokat és azok alapján listáz a php (while....)
Pl.: ez van while-on belül:
<input type="checkbox" name="$stuff" id="$stuff" value="$stuff">
Eddig jó, ahányat talál adatbázisban, azokat szépen kilistázza, ha páldául kettő, akkor:
<input type="checkbox" name="cucc1" id="cucc1" value="cucc1">
<input type="checkbox" name="cucc2" id="cucc2" value="cucc2">De ezeket hogyan tudom átadni $_POST-tal a következő oldanak hogy be tudja írni őket a megfelelő helyre?
Mert a while -on belül ugye csak egy input van:
<input type="checkbox" name="$stuff" id="$stuff" value="$stuff">
De az inputok száma attól függ, hogy hány van az adatbázisban ugye, amit kiolvas onnan. Lehet, hogy 1, lehet, hogy 2, lehet, hogy 5 és stb...
Tehát while-ból hogyan kellene input nevet megadni, hogy POST-olni tudjam és a feldolgozó oldal az összeset lássa?
-
spammer
veterán
válasz
ahetaton #13559 üzenetére
Ha a feldolgozó oldalon van az ellenőrzés, akkor meg kell formáznod, hogy ne sima fehér kap legyen
Vagy használj jQuery/js-t, ami ellenőrzi a submit gomb megnyomásakor, hogy nem üresek-e a mezők és akkor elküldeni sem tudják a formot.
Modern böngészők már támogatják a html5 required attribútomot is:
<input type="text" name="username" id="username" required>
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13515 üzenetére
Jaja, a válaszokban már jó az == 1, meg tényleg felesleges az unchecked, hiszen alapból már az. Működik is. Én azt hittem, valami bonyolultabb a módszer, mindig túlgondolom
-
spammer
veterán
válasz
DeltaPower #13513 üzenetére
Igen, a válaszban is írják
Én is úgy írtam, csak ha == 1, akkor checked, kész
-
spammer
veterán
válasz
Tele von Zsinór #13511 üzenetére
Köszi, nem is tudtam, hogy php-vel input mezőn belül ezt így lehet
Itt meg is találtam közben [link]
-
spammer
veterán
Van pár checkbox, amelyeknél a value="1" , ezeket a form postolása után az adatbázisba boolean mezőbe írja (tehát ha checked, akkor 1-et ír be).
Na most vagy egy másik oldal, ahova le szeretném kérni az adatokat, és ha azt szeretném, hogy:
- ha az adatbázisból kiolvasva 1 az érték, akkor legyen bepipálva (értéke "1")
- ha az adatbázisból kiolvasva 0 az értéke, akkor ne legyen bepipálva (értéke "0"), de ha bepipálom, akkor nyilván az értéke 1 legyen majd postoláskor.Ezt hogy lehetne megoldani php-ben? Vagy felejtős, és inkább nézelődjek valami jQuery megoldás után?
-
spammer
veterán
Hogyan tudnék egy keresés után úgy listázni eredményeket, hogy a megtalált kulcsszót tartalmazó bekezdést mutassa, és többit ne. Vagy a megtalált kulcsszót és az előtte és utána lévő X karaktert, de úgy, hogy ne vágja szét a szavakat. Nem találok normálisan működőt
Ez nem jó, mert szétvágja a szavakat:
$sp = strpos($needle,$text);
$t = substr($text,$sp-200,(200+strlen($needle)));Ez sem, mert ez nem a kulcsszóra pozicionál, hanem simán csak mutatja a legelső bekezdést, holott a kulcsszó lehet, hogy az 5. bekezdésben szerepel:
$t = strip_tags(stripslashes($text)); // convert to plaintext
$match = substr($t, 0, strpos(wordwrap($t, 200), "\n"));Értelemszerűen a $text amit adatbázisból olvasok ki, $needle meg a kulcsszó.
Próbáltam a fenti kettőt kombinálni, de nem jött össze.
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13443 üzenetére
Köszi, msqli-t próbálgatom most, de kezdő vagyok, meg nem is lesz szükség semmi nagy vagy bonyolult adatbázisra.
Ennek így van értelme?
$text = $db->escape_string($_POST['text']);
Form adatokat ad át, és a text mező (ami egy textfield) html kóddal formázható (TinyMCE pluginnel). Viszont ha megnézem adatbázisban (phpmyadmin), simán úgy látom, ahogy a form elküldi. Például:
<p><a href="valami.com">valami.com</a> "html próba".</p>
Ez így?
-
spammer
veterán
Ha már úgyis szó van itt a mysqli-ről. Megnéztem a tárhelyszolgáltatónál, ezt írja a az infó:
MysqlI Support
Client API library version 5.5.24Tehát nyugodtan használhatok mysqli-t, ugye? Az a helyzet, hogy össze akarok dobni egy kisebb DB-t majd a weblaphoz, úgyis kellene mysql-lel foglalkoznom, de akkor jobb, ha a mysqli tutorialokat keresek egyből, ugye?
-
spammer
veterán
válasz
Peter Kiss #13415 üzenetére
Köszi
Azt hittem, valami bonyolultabb dolog lesz
-
spammer
veterán
Ezzel a kóddal keresek text fájlban [link], a keresendő kifejezést egy input mező adja át (tehát $needle = $_POST['search'])
A problémám az, hogy case-sensitive a cucc, tehát be beírom, hogy "mogyoró", azt nem találja meg, de a "Mogyoró"-t igen (nagy kezdőbetűvel), mert úgy szerepel a text fájlban.
Hogyan tudnám a fentebb linkelt kódban megadni, hogy ne tegyen különbséget kis és nagybetű között?
strtolower($needle) nem jó, mert az ugye csak lowercase-re konvertálja a keresendő szót, de attól még a text fájlban ha nagy kezdőbetűs a szó, akkor nem találja meg.
-
spammer
veterán
válasz
PiXeL90 #13408 üzenetére
Köszi, azóta már megoldottam, csak elfelejtettem beírni. Amúgy lehet, hogy rosszul fogalmaztam meg, mert nem csak egyszerűen szűrni akartam az eredményt (listát) egy If-fel, hanem ha az adott fájl adott sora = feltétel, akkor listázza a fájlokat és a kívánt tartalmukat. Kicsit bonyolult így, de a lényeg, hogy már megoldódott
-
spammer
veterán
Elakadtam.
Ezzel megkapom minden txt fájlból a 3. sorba írt adatot:
$dir = "articles";
$files = array_reverse(glob($dir."*.txt"));
foreach ($files as $file) {
$open = file($file);
$line = $open[2];
echo $line . "<br>";
}Például ezeket az adatokat kapom meg:
kék
zöld
sárga
piros
zöldHogyan tudom megadni, hogy csak azokat a fájlokat listázza, amiknek a 3. sorában ($line=$open[2]) az van, hogy "zöld" ?
Hova és hogyan kellene erre feltételt írni?
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #13394 üzenetére
Közben rájöttem, hogy jó lesz nekem a fájlnév szerinti rendezés is, végül is azok is lehetnek "dátumok", vagy lehetnek akármilyen számok is, mindegy végül is (az működik)
De bedobtam ide egy tiszta teszt fájlt, itt a kódja: php rész , txt példa
Tudom, hogy biztos, hogy nem jó a php fájl így, de próbáltam többféleképpen is, a usortot raktam más helyre, a $itemlist[] = $item -et próbáltam $itemlist[] = $items-nek is írni (mert feljebb ugye az van), meg variáltam mindenfélét, de sanszos, hogy béna vagyok hozzá
if(!function_exists("datum_rendez")) eredetileg nem volt benne, de azért kellett elé írnom, mert rinyált, hogy previously declared, holott a nem tudom, mégis hol, mikor egyetlen egyszer szerepel benne, de mindegy, gugliztam, ezt találtam, ezzel nem rinyált
Ha azonnal szembetűnik a hiba, akkor jöhet, hogy mit csesztem el, de egyébként tényleg ne tököljetek vele, annyira nem életbevágó
-
spammer
veterán
válasz
DeltaPower #13391 üzenetére
Sajnos nem oldotta meg, valószínűleg még túrni kellene valamit, de mindegy, nem szeretném sem a ti időtöket rabolni, sem a sajátomat, egyelőre visszaálltam fájlnév szerinti rendezésre, majd ha lesz sok felesleges időm, akkor elszórakozok vele
Természetesen hálás köszönet a kódért, elraktam későbbre
(Lehet, hogy majd kipróbálom egy teljesen "tiszta" teszt oldallal a jelenlegi helyett).
-
spammer
veterán
válasz
DeltaPower #13389 üzenetére
Köszi, de sajnos valamiért nem jó. Lehet, hogy én bénázok, de nem jól rendezi. Próbáltam csak 2 db txt fájllal is, de most éppen:
20131012
20131013Nagyobb van alul.
Na még kísérletezgetek, megpróbálok rájönni, aztán majd meglátjuk, mi lesz
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #13386 üzenetére
Van egy könyvtár, benne több txt fájl, melyek tartalma ilyesmi:
20131010|
Teszt cím|
Lorem ipsum bla bla bla|Tehát az első sor a dátum, második sor mondjuk a cím, harmadik sorban van a szöveg.
PHP beolvassa a könyvtárból az összes txt fájlt a fentebb leírt módon és a sorokat elnevezi ($date,$title,$text)Kiírja a egymás alá txt fájlok tartalmát, tehát például 2 db txt fájl esetén:
20131008 Teszt Cím Lorem Ipsum blablabla
20131010 Teszt Cím Lorem Ipsum blablablaJelenleg a fájlnevek alapján rendezi sorba (az alapján írja ki egymás alá). Ehelyett szeretném azt, hogy a fájlba beírt dátum szerint rendezze sorba: a példánál maradva (20131010, 20131008) ami ugye az $date lesz jelen esetben.
(#13387) DeltaPower: igen, elméletben sejtem, csak a gyakorlati része nem megy
Na megpróbálom a usorttal összebűvészkedni
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #13384 üzenetére
Köszi.
Más: picit változtatni szeretnék a meglévő listázón:
Egy könyvtárban van több txt fájl, amiket beolvas és kiírja a tartalmukat. A vonatkozó rész:
$contents = file_get_contents($filename);
$items = list($date,$title,$text)=explode("|"."\r\n", $contents);
$out[] = sprintf( html kód balblabla $date blabla $title blabla $text);Ezzel pedig fájlnevek szerint listázza (jelenleg épp a legutolsó hármat mutatja):
if (! empty ($out)) {
$out_reverse = array_reverse($out, true);
$out_slice = array_slice($out_reverse, 0, 3);
}
if ( ! empty ( $out_slice ) )
{
echo implode ( "\r\n", $out_slice );
}Na most azt szeretném, hogy a txt fájlba beírt egyik sor (pl,: dátum, vagyis a $date) szerint rendezze, és ne a fájlnevek szerint.
Gondolom a sortolni kellene $date alapján, de nem tudom, hogy a jelenlegi kódot hogyan kellene ehhez módosítani.
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #13382 üzenetére
Köszi, marad inkább "arcticles"-re vagy valamire átnevezve, és akkor tökölnöm sem kell vele és beszédes is marad az url
A cím meg a végére került ("slug" funkcióval).
-
spammer
veterán
válasz
DeltaPower #13377 üzenetére
Átírtam erre, most már betölti az oldalt, de az új linkeket nem érti így sem
pl. valami.com/about.html (.html nélkül sem)
Object not found!
The requested URL was not found on this server. If you entered the URL manually please check your spelling and try again.
Sorry ha bénázok
-
spammer
veterán
válasz
ztajti #13375 üzenetére
Köszi, de valamiért sajnos nem jó. Server error (Error 500) semmit nem hoz be vele, hiába írom be akár címsorba is a címet.
Próbáltam így is:
RewriteEngine ^([a-zA-Z0-9-*]+).html$ index.php?page=$1 [QSA]
valami.com?page=about , így ebből kellene valami.com/about.html -nek lennie, nem? Mert sajnos így is error.
Windowson csinálom, local server (EasyPHP alatt), ha ez számít, bár nem hiszem.
-
spammer
veterán
Ha már van egy oldal, amin a linkelések $_GET id, & stb. (php switch) dolgokkal vannak megoldva, akkor mi a legegyszerűbb módja, hogy normális, tiszta (SEO friendly) linkeket csináljak belőlük?
Például:
valami.com?page=news&id=42
valami.com/news/42Találtam ilyen htaccess fájlba firkálós megoldást [link], de nem mondanám annyira szimpatikus megoldásnak
Van egyszerűbb megoldás vagy maradjak a htaccess variálásnál?
-
spammer
veterán
válasz
vgyuri #13350 üzenetére
Közben megtaláltam a hmailservert, de ezzel sem megy. A mailserver jó, mert levelező kliensben küldtem a localhostos címre levelet és megérkezett, de a mocsok php nem küldi el
Pedig minden úgy van, ahogy a leírásban, php.ini -be is be vannak írva a dolgok. És nem.
Ez a test.php, most már 'Failure: Email was not sent!' -et ír ki.
$to = 'test@localhost.localdomain';
$subject = 'Fake sendmail test';
$message = 'If we can read this, it means that our fake Sendmail setup works!';
$headers = 'From: test@localhost.localdomain' . "\r\n" .
'Reply-To: test@localhost.localdomain' . "\r\n" .
'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
if(mail($to, $subject, $message, $headers)) {
echo 'Email sent successfully!';
} else {
die('Failure: Email was not sent!');
} -
spammer
veterán
PHP mail-t szeretnék küldeni de localhostról (tesztelés céljából). Ez [link] vagy [link] alapján belőttem a sendmailt, de sajnos Windows 8 alól nem működik, ahogy ezt a készítő is írta a honlapján: [link]
"i've had reports that TLS/SSL is not working on windows 8. unfortunately i don't have access to a windows 8 system to diagnose the issue just yet."
Guglizás után kiderítettem, hogy TLS/SSL probléma van a háttérben, azt olvastam, próbáljam meg a sendmail.ini -ben átírni smtp_ssl=none -ra, de akkor sem kapom meg az emailt. A PHP működik, ki is írja, hogy elküldte, de soha nem érkezik meg a levél. Valahol eltűnik az éterben.
---
Tehát, tud valaki tanácsod adni, hogy Windows 8 (és WAMP vagy EasyPHP) alatt hogyan tudnám megoldani, hogy működjön a php mail funkció?
Van egy form, aminek az adatait a php mailezi el, szerverre feltöltve működik is, csak macerás nekem az éles site "mellett" próbálgatni és kényelmetlen is, ezért lenne jó, ha localhostról tudnám végezni az egészet.
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #13347 üzenetére
Igen, közben rájöttem, hogy az idézőjelet valószínűleg rossz helyre írtam. Mindegy is, már túl vagyunk ezen a részen.
Közben úgy néz ki, megoldottam a dolgot, de lehet, hogy még lesz nyűgöm, és ha jQuery, akkor átfáradok a másik topikba. Köszi a segítséget!
-
spammer
veterán
válasz
spammer #13345 üzenetére
Haladás:
$('#destCalc').submit(function(){
var action = $(this).attr("action")
$.ajax({
url: action,
type:'POST',
data: $(this).serialize(),
success: function(data){
$('#message').html(data);
}
})
return false
})Ezzel már beleírja a #message div-be, csak az a baj, hogy ha nem adok meg a divnek fix magasságot, akkor nem látszik a szöveg, mert a tartalomhoz nem igazodik a magassága, hanem marad olyan, mint volt.
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #13343 üzenetére
Azzal működött, nem az volt a probléma, hanem hogy simán beírva a $dest vagy $dest2 nem ment.
Viszont most megint elakadtam, és már kezd kihullani a hajam, annyit próbálkoztam. Van ez a fenti téma, szépen kiírja a távolságot stb., de én azt szeretném, hogy a submit gomb lenyomására ne frissítse az oldalt.
Tehát van a form, 1 db input és egy submit.
<form id="destCalc" action="<?php echo $_SERVER["PHP_SELF"]; ?>" method="post">
<input type="text" name="dest" id="dest">
<input type="submit" value="Mehet">
</form>Alatta pedig a fentebb már ismertetett Google térkép API-s php kód, aminek az eredménye ugye akkor látszik csak, miután a submit gombra nyomtunk.
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
itt pedig a kód.
végén pedig echo az eredményekkel.
}
?>Azt szeretném, hogy oldalfrissítés nélkül betöltse a php kódot (hogy lássam az eredményt). Már próbáltam egy rakás jquery+ajax kódot, de mindegyik túl volt bonyolítva (számomra), meg több fájlból állt regisztrációs formhoz meg ilyesmi... Ehhez a részhez nem igazán értek, így örülnék egy minél egyszerűbb lightweight megoldásnak
szerk: megtaláltam ezt is [link], de nem tudtam belőni, béna vagyok hozzá
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13341 üzenetére
Köszi, így tényleg szebb
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13337 üzenetére
$dest = $_GET["dest"];
$dest2 = urlencode($dest);Nem jó így sem. Pedig megkapja az értéket, mert echoval kiírja a $dest és a $dest2 -t, de nem számol semmit. Hiába írom be a destination után a $dest2-t.
-
spammer
veterán
Van ez kalkulátor, ami távolságot számol Google Maps API alapján. [link]
Működik is, amíg be vannak írva neki "start-cél" címek. Na de én a célállomás címét változóval szeretném megadni, attól függően, hogy az input mezőbe mit ír be a user. Az input mezőbe beírt cuccot elküldi a form, $_GET-tel megkapjuk, de az url-be beírva már nem jó:
A vonatkozó php rész ez lenne:
$dest = $_GET["dest"];
$sResponse=curl_request('http://maps.googleapis.com/maps/api/distancematrix/json',
'origins=04429&destinations=$dest&mode=driving&units=imperial&sensor=false');Az eredmény 0, azaz valamiért nem kapja meg a címet. Hogyan lehetne ezt a változót helyesen megadni az URL-ben?
-
spammer
veterán
válasz
Peter Kiss #13286 üzenetére
Köszi, felraktam. Hát nem mondom, hogy egyszerűbb, mint az EasyPHP, viszont az tény, hogy elég sok minden konfigolható. Na majd ha lesz időm, ismerkedek még vele
-
spammer
veterán
válasz
Peter Kiss #13284 üzenetére
Oké, akkor más fájlnevek lesznek.
Bár az nem tudom, hogy ha egy input (vagy textarea) mezőből jól írja bele a fájlba a karaktereket, akkor ugyanúgy az input mezőben megadott névből miért cseszi el a fájlnevet. Én azt hittem, hogy ha nem jó az encode, akkor a txt fájl tartamában is is rossznak kellene lennie az ékezetes karaktereknek.
EasyPHP azért, mert évekkel ezelőtt ezt kezdtem el használni, aztán ennél is maradtam, erről az IIS-ről nem is hallottam még
De meglesem mi ez, aztán ha egyszerű, akkor belövöm egy próbára.
-
spammer
veterán
válasz
Peter Kiss #13282 üzenetére
Widows 8, localhoston csinálom, EasyPHP-t futtatva.
PHP 5.3.9
De a txt tartalmában jók a karakterek, meg mindenhol, csak fájlnevet cseszi el.
szerk: azért nem a legfrissebb, mert a friss EasyPHP valamiért dög lassú volt (valami bug, vagy nem tudom, mi volt a kínja), így visszatértem erre, mert ez megy normálisan.
-
spammer
veterán
Van egy php, ami a formba beírt adatokat menti ki txt-be. A txt tartalma jónak tűnik, de a fájlnév nem UTF-8, az ékezetes karakterek helyén furcsa karaktereket ír. Pl. árvíztűrő tükörfúrógép névből ez lesz: Ă�rvĂztűrĹ‘ tűkörfĂşrĂłgĂ©p
Beírtam elé ezt is, de semmi változás.
mb_internal_encoding('UTF-8');
header('Content-type: text/html; charset=UTF-8');
$handle = fopen("teszt.txt", 'w');
fwrite($handle, $write);
fclose($handle);Hogyan tudnám megoldani, hogy a fájlnevet is normálisan mentse/írja?
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13271 üzenetére
explode("|"."\r\n", $contents);
Működik, köszönet!
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13266 üzenetére
Igazad volt, köszönöm
$breaks = array("\r\n", "\n", "\r");
$val= str_replace($breaks, "", $val);Most már működik
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #13264 üzenetére
txt fájból olvassa be és echozza ki a megfelelő részeket ( | jellel van megjelölve a sorok vége, explode)
$contents = file_get_contents("teszt.txt");
$items = list($title,$val,$text)=explode('|', $contents);De mindenhol tökéletesen működik, szépen ki is írja, echoval is, direkt kiírattam, hogy lássam, nem-e rossz, de nem, szépen kiírja az értékét, nincs felesleges karakter, szóköz, semmi (elválasztójelet sem írja hozzá sehol, működik az explode).
echo $val; ->értéke: barna
Ha viszont kézzel beírom a változót és az értékét, akkor működik, szépen teljesül az if.
De miért nem érti meg az eredeti, beolvasott értéket, ha szó szerint ugyanaz, amit az echo is bizonyít.
( változókat normálisan el szoktam nevezni, csak amikor tesztelek/próbálgatok/példát írok, akkor rövid, egyszerű kifejezéseket használok
)
-
spammer
veterán
Mit rontok el?
$val értékét fájból olvassa be, hogy csekkoljam, ki is echozom, működik.
Az értéke például: barna
if ($val == "barna") $selected = "Barna szín";
elseif ($val == "kék") $selected = "Kék szín";
else $selected = "Nincs megadva";Miért nem teljesül az első if?
$selected értékére az else-ben megadottat adja ki
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13257 üzenetére
Ú, nagyon szépen köszönöm, úgy néz ki, tökéletes lesz!
-
spammer
veterán
Text fájlt szeretnék megnyitni, módosítani majd elmenteni php-vel. Beolvasás meg is van, input és textarea részekbe be is tölti a megfelelő sorokat, de miután elmentem, üres text fájt kapok.
Ez a save.php, ami kiírja a txt fájlba az új tartalmat.
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
{
$handle = fopen("teszt.txt", 'w');
fwrite($handle, $_POST['line1'] && $_POST['line2'] && $_POST['line3'] && $_POST['line4']);
fclose($handle);
echo "Sikeres módosítás.";
}
else echo "Nem sikerült";
?>Ha csak egy $_POST szerepel, akkor beleírja rendesen, de ha már többet szeretnék, akkor nem ír bele semmit. Nem && jelekkel kell elválasztani, ha többet akarok?
És még annyi, hogy ha sikerül minden értéket beleíratni a fájlba, akkor megoldható, hogy ezek külön sorokba legyenek és a sorok végén legyen egy | jel. Mert eredetileg is így vannak elválasztva a sorok a txt-ben, mert a másik php array-ként olvassa be a tartalmat és így választja el a sorokat.
-
spammer
veterán
válasz
Peter Kiss #13248 üzenetére
Köszi, épp az előbb sikerült megoldanom.
array_slice-szal szívtam, mert így hiába írtam:
array_reverse(array_slice($output, 0, 5));
Így működik:
$output_reverse = array_reverse($output, true);
$output_slice = array_slice($output_reverse, 0, 5); -
spammer
veterán
Hogyan tudnék beolvasni csak egy meghatározott számú fájlt egy könyvtárból. Például van egy könyvtárban 10 darab txt, de nekem mindig csak az utolsó 5 kell beolvasásra (fájlnév alapján).
opendir, readdir, scandir dolgokat megtaláltam, de eddig arra jutottam, hogy vagy az összeset tudtam kilistázni, vagy mondjuk a legutolsót. Hiába guglizok, nem találok példát arra, hogyan lehet úgy beolvastatni, hogy mindig csak az utolsó 5 fájlt olvassa be.
-
spammer
veterán
Sziasztok, elkélne egy kis segítség
Egy olyan php oldalt szeretnék ami egy könyvtárból megnyit/beolvas .txt fájlokat és azok tartalmát. Például:
ENTRY
--entry1.txt
--entry2.txtés így tovább. A lényeg, hogy ha bekerül egy új txt fájl, azt is olvassa be magától, tehát ne kelljen hivatkozni konkrétan a txt fájlnevekre, hanem a könyvtár tartalmát kompletten olvassa be mindig.
Na most ezekben a .txt-ben vannak tárolva adatok, amiket ki kellene olvasni. Például:
TITLE=A cím
DATE=A dátum
TEXT=A szöveges rész, blablablablablaTehát a php megnyitja a könyvtárban levő txt fájlokat, kiolvassa a tartalmukat és a "változók" (TITLE,DATE,TEXT) után részt, ami az egyenlő után van, szépen megjeleníti.
Ez egy txt fájl esetén már működik az alábbi scripttel:
<?php
function get_value_of($name)
{
$lines = file('ENTRY/entry1.txt');
foreach (array_values($lines) AS $line)
{
list($key, $val) = explode('=', trim($line) );
if (trim($key) == $name)
{
return $val;
}
}
return false;
}Csak ebben ugye konkrétan meg kell adni, hogy melyik txt fájlt nyissa meg, nekem pedig az kell, hogy egy könyvtáron belül mindegyiket nyissa meg és olvassa ki.
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #12546 üzenetére
Zéró adatbázis, hót egyszerű oldal, ugyanaz, ami előző verzióval hasított. Kb. fél mp alatt be kellene töltődnie. Bár most ahogy kattinthatom/csinálgatom, most egész gyorsan reagál.
Ha felraknám a régi verziót, menne simán (mert régebben is volt ilyen nyűgje, felraktam egy régebbi easyphp-t és ment, mint a villám). Na mindegy, ha megint beszarna, akkor lecsekkolom amit írtál, vagy próbálkozok más verzióval
-
spammer
veterán
Van valakinek tippje, mitől lehet tetű lassú az EasyPHP (local weben)? 5.4.6-os verzió, de már ezelőtti újabb verziók is lassúak voltak, míg régebbiekkel semmi gond nem volt. Egy frissítésnél sok sok másodpercet gondolkodik, aztán rányomok megint, még mindig gondolkodik, aztán egyszer csak betölt. Van amikor egyből befrissíti az oldalt, de sokszor csak tölt-tölt-tölt, csak azt tudnám, mi a fenét csinál?
Még a saját config oldala is (Local Web) lassan nyílik meg.
Visszarakhatnám valamelyik régebbit (asszem 2-es verzió volt), de így nem tudom használni a legfrissebb cumót. Volt valakinek ilyen gondja? Rendszer Win8, azzal semmi gond nincs, mert ezelőtt is az volt, hardver is ugyanaz (notebook).
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #9392 üzenetére
Oké, külön bontottam őket!
Köszönöm a sok segítséget
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #9389 üzenetére
Igaz, szét lehetne bontani minden egyes írást külön html oldalakra, csak nekem "nem tetszik", hogy szét lennének darabolva, mármint hogy "sok a file"
Meg akkor alapból mindegyiket egyesével be kell töltögetnie a php-nek, hogy a főoldalon mindegyik egymás alatt megjelenjen. Egyébként nincs és nem is lesz sok cikk, tehát nem lesz komoly terhelés, de lehet, hogy akkor mégis szétbontom őket külön html-ekre
Ezt a vizsgálatot majd kipróbálom, köszi! (Bár nem kapok hibaüzit így sem)
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #9376 üzenetére
Köszönöm a tippet, elrakom magamnak ezt a megoldást is, de tegnap rátaláltam a Simple HTML DOM Parser-re [link] és azzal sikerült megoldani
Most úgy van, hogy az index.php -n egy divbe töltődnek be a tartalmi részek és switch segítségével lehet váltogatni a tartalmakat. (index.php tartalmazza a fejlécet, menüt, láblécet, tehát az "állandó").
Például:
<?php
$error = "Hiba: A keresett oldal nem található...";
switch($_GET["page"])
{
case "cikkek":
if (is_file("cikkek.html"))
{
include "cikkek.html";
}
else
{
echo $error;
}
break;
case "kapcsolat":
if (is_file("kapcsolat.html"))
{
include "kapcsolat.html";
}
else
{
echo $error;
}
break;
case "cikk1":
if (is_file("cikkek.html"))
{
include('simple_html_dom.php');
$html = file_get_html('cikkek.html');
foreach($html->find('article#cikk1') as $e)
echo $e;
}
else
{
echo $error;
}
break;
default:
include("cikkek.html");
break;
}
?>Tehát ha a cikk1-re váltunk, aminek az index.php?page=cikk1
lesz a linkje, akkor simple_html_dom.php megkeresi a cikkek.html -ben a cikk1 id-vel ellátott article-t (vagy lehet akár div is) és azt jeleníti meg.Most ez csak egy példa volt az eddigiek alapján, de nálam gyakorlatban működik
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #9367 üzenetére
Igen, ilyesmi, csak ugye itt nincs blogmotor, meg semmi ilyesmi. Azért nem is wordpress-szel próbálkozom, mert nem blogról van szó, nem is lesznek folyamatosan új bejegyzések, max néha-néha 1-1 új, és localhoston ráadásul még nagyon lassú is a WP nálam..
Tehát ez egy sima, formázott html, van mondjuk például 8 cikk egymás alatt és ennyi.
Jól írtad, ha külön egyesével is megjeleníthető lenne egy cikk az oldalon, az lenne jó.. A sima anchor (#) megoldással természetesen működik, de az csak annyit csinál, hogy odaugrik az oldalon belül. Nekem pedig az kell, hogy a linkre (címre) kattintva hogy az egész oldalból az épp aktuális cikket olvassa ki (id alapján) a php és azt jelenítse meg új oldalon és akkor csak az látszik.
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #9363 üzenetére
"Ha arról beszélsz, hogy abban a bizonyos fájlban egy normálisan felépített HTML-tartalom van, és abból csak pl. egy adott id-vel rendelkező div-et szeretnél megjeleníteni"
Igen igen, erről lenne szó
Köszönöm neked is még egyszer ezt jQuery-s megoldást kipróbálom majd!
Egyébként igazad van, normál esetben adatbázis kellene stb., de semmi extráról nincs szó, elég egyszerű lap, nem portál, blog, vagy ilyesmi, és csak arra kellene, hogy a már meglévő írások külön is olvashatók és linkelhetők legyenek. És egyelőre csak localhoston megy az egész (easyPHP-vel), szóval még csak próbálgatás szinten van ez.
Köszi mindenkinek még egyszer!
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #9349 üzenetére
Azt, hogy csak egy megadott részt olvasson ki egy fájlból (pl. article id alapján).
Találtam egy oldalt, ahol hasonló dolgok akartak megoldani [link] array módszerrel ki lehet olvasgatni html fájból, de csak soronként, az meg macerás... iframe módszerrel is meg lehet oldani, de az sem túl szép.
Article id -vel lenne talán a legegyszerűbb, de azt nem tudtam megoldani, annyira nem értek hozzá. Majd kikísérletezgetem valahogy
-
spammer
veterán
Köszi mindkettőtöknek! Sajnos egyelőre nem sikerült megoldani úgy, ahogy szerettem volna, de majd kísérletezek
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #9343 üzenetére
Mert lehet, hogy kellene hozzá egy php, ami figyeli és megjeleníti a megfelelő részt.
Megpróbálom érthetőbben megfogalmazni
Tehát pl. van egy cikkek.html és a cikkek egy oldalon vannak egymás alatt
Cím1
loremipsum blablabla szövegCím2
loremipsumblablabla szövegNekem olyan megoldás kellene, hogy pl. a Cím1-re (cikkre) tudjak hivatkozni úgy, hogy új oldalon jelenítse meg, de ehhez az kellene, hogy csak a Cím1-es cikk jelenjen meg és a többi cikk ne. (Mint amikor egy blognál vannak bejegyzések egymás alatt, de ha rákattint valaki a címére, akkor csak az aktuális bejegyzés jelenik meg.)
De mivel egy oldalon belül van minden (nincs adatbázis, statikus), ezért gondoltam, hogy valahogyan meg kellene oldani úgy a hivatkozást, hogy a cikkek külön-külön is olvashatók és hivatkozhatók (linkelhetők) legyenek.
Talán ez megoldható lenne, ha lenne egy php file a, ami figyeli az article id-t és a cikkek.html-ből a hivatkozott részt jeleníti csak meg. És akkor valami ilyesmi lenne a hivatkozás például:
<a href="show.php?id=cim1">Cím1 megtekintése</a>
-
spammer
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, illetve infó, hogy megoldható-e, amit elgondoltam.
Van egy oldal, rajta írások, címmel ellátva, de az összes írás egy oldalon van. Ha a html5 article tag-jével adok nevet vagy id-t az írásoknak, akkor meg lehet oldani azt, hogy külön ki tudjam linkelni őket egyesével? Pl. mint a blogbejegyzéseknél a permalink.
Például:
<article id="teszt1">
Teszt szöveg bla bla bla..............
</article>Viszont az urlnél nem tudom hogy kellene hivatkozni, mert a sima anchor nem jó ugye:
<a href="#teszt1">link a teszt szövegre</a>
Szerintetek meg lehet oldani valahogy, hogy a hivatkozott részt, ami az article tag-gel van közrefogva külön meg tudja jeleníteni egy link segítségével
-
spammer
veterán
Na szakik, lenne egy kérdésem, bár nem tudom, kivitelezhető-e, amit akarok
- Van egy megrendelőlap (php) form, textfield, textarea stb. ami emailben küldi el az adatokat.
- Aztán van egy terméklista oldal, képekkel, cikkszámmal stb, szintén php.Meg lehet-e oldani azt, hogy a terméklistás oldalon mondjuk egy termék kódjára/cikkszámára kattintva azt a kódot beírja a megrendelőlap megfelelő "rovatába" (textarea).
Nincs adatbázis, szóval valamilyen cookie-s megoldásra gondoltam, így több terméket is rá lehetne küldeni a megrendelőlapra, és nyilván kellene egy "törlés" opció is, ha netán mégis más termék kellene, akkor ne ragadjon be cookie miatt.
Megoldható ilyen módszerrel?
-
spammer
veterán
válasz
Speeedfire #8943 üzenetére
A 2. módszerrel csináltam, működik! Nagyon szépen köszönöm!
-
spammer
veterán
Van egy megrendelőlapom, textarea, textfield stb.. ezeket szépen elküldi mailben, eddig oké. Viszont van egy checkbox, aminek az értékét el kellene küldeni. Pl. ha vásároló bepipálja, akkor mondjuk elküldi az igen szót, ha nem pipálja be, akkor elküldi a nem szót.
Hogy lehet ezt rohadt egyszerűen megoldani?
Mert $_POST dolgokkal próbáltam, textfieldnél működik, de checkboxnál nem.
-
spammer
veterán
Nem vagyok programozó sajnos, ilyen szinten nem értek hozzá. Egyébként a már meglévő kész oldalakra kellene beolvasni az adatokat, nem opció, hogy újakat generáltatok. Tovább bonyolítja, hogy táblázatban vannak a termékek is. Szóval nekem az lenne jó, hogy oda írhatnám a "beolvasó" scriptet a táblázatban a termékekhez külön-külön, ahova akarom.
-
spammer
veterán
válasz
Tele von Zsinór #8620 üzenetére
Annyira nem vagyok profi, meg igazából nincs semmi adatbázis, simán képek, árak stb. kézzel beírva. (Nem webshop, nincs túlbonyolítva). Azért kellene az excel, mert több cuccból is állhat egy termék, és így nem kellene mindig összeszámolgatni a részösszegekből, hanem elég lenne csak excelben a megfelelő részt átírni és kész, excel kiszámolja, php meg kiolvassa és megjeleníti a weboldalon a végösszeget.
Nézegettem a CSV-be mentést, és php-be olvasást, de az is kilistáz mindent egybe, ráadásul még a pontosvesszőt is benne hagyja (pedig az lenne a sortörés jele elvileg)...
Szóval valami olyasmi kellene, amivel ki tudok olvasni megadott részeket az excelből.
-
spammer
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
Van egy weboldal, amin vannak termékek, fényképekkel, árakkal. Nem webshop (amolyan bemutató oldal), csak kézzel oda vannak írva az árak. Mivel nem változik az árukészlet, nincs baromi nagy forgalom, nem kell webshop, sem mysql, semmi extra. DE!
Hogy lehetne azt nagyon egyszerűen megoldani, hogy a php egy excel fileból olvassa ki az adott termék árát? Így ha változna az ár, csak beírom excelbe az új árat, feltöltöm, és az oldal (php) onnan majd kiszedi magának.
Sok termék van 1 oldalon, így mindegyikhez meg kellene adni külön, hogy mondjuk például X terméknél 2. sor, 3. oszlopból szedje az árat, Y termék meg a 3. sor 3. oszlopból. Szóval nem csak egy sima excel megjelenítő kell, hanem meg tudjam adni, hogy mihez melyik sorban/oszlopban találja az árat.
Remélem érthető a kérdésem/kérésem
-
spammer
veterán
válasz
DeltaPower #5576 üzenetére
Működik, köszönöm! Azt mondod, hogy jobb ha nem használok kiterjesztést? Végülis igaz, mert így könnyebben elérhető a file kívülről. Ha kiterjesztés nélkül rakom a szöveges filet egy alkönyvtárba, az jobb, vagy milyen megoldást javasolsz?
Adatbázisozni azért nem akarok, mert itt nincs sok adatról szó, jóval egyszerűbb egy fileból kiolvastatnom. Persze szívesen fogadom a tanácsokat, hogy hogyan legyen ez biztonságos is
-
spammer
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.Adott egy form, amibe ha beírom pl. azt hogy peter, akkor egy peter nevű szöveges fileból kiolvassa az adatokat. Egyszerű FORM submit, és $_POST , és az If file_exist nézi hogy van-e peter nevű file.
Na most az a gond, hogy kiterjesztés nem adhatok a filenak (.txt) mert akkor a formba is be kellene írni, hogy peter.txt a peter helyett, az meg hülyén néz ki. Probáltam a kódba mögé írni a kiterjesztést, de volt jó.
$nev= $_POST["nev"];
if (file_exists($nev)) {
$file= file($nev);
itt még folytatódik a kód, de az már nem lényeg...Milyen formában kellene mögé írni a kiterjesztést? Mivel az $nev ugye dinamikus dolog, attól függően, hogy a formban mit kérdezünk le.
A másik dolog, hogy a kódot hogy kellene megváltoztatni, ha alkönyvtárba teszem a fileokat? Mert az $nev elé hiába írtam a könyvtár elérési útját, nem volt jó.
Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Hobby elektronika
- Canon EOS DSLR topic
- Napelem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest