Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cucka

addikt

válasz lamajoe #3950 üzenetére

Valaki tudna írni egy gyors összefoglalót, hogy mit is kéne tudnom az objektumokról?
    Hát a szintaxis magyarázata is legalább 1 fejezet egy könyvben, általában az objektumorientált programozásról pedig rengeteg könyvet írtak. Ne várd el, hogy egy hozzászólásban elmagyarázza neked bárki az egészet. Szerintem vegyél egy könyvet, ahol részletesen le van írva és ha van konkrét kérdésed, akkor arra minden bizonnyal válaszolni fog itt valaki. Még annyit, hogy ha a procedurális programozással nem vagy tisztában (alapvető vezérlési szerkezetek, függvények, stb.), akkor nem érdemes belekezdeni az oop-be.

Addig meg van, hogy a class paranccsal hozunk létre egy osztálysablont.
    A class egy foglalt szó, nem pedig parancs, és osztályok megadásához lehet használni. A sablon mást jelent. (Php-ben amúgy nincsenek sablonok).

Azt olvastam, hogy a var kulcsszóval az osztály összes többi eleméhez hozzárendelhetjük alapértelmezett értékét a változónak.
    Nem.
    Az osztály képzeld el, mint egy változó típust. Az osztálynak lehetnek adattagjai (vagyis változók) és metódusai (pl. függvények). Arra jó az egész, hogy a logikailag összetartozó adatokat és függvényeket egy helyen tárold. Ezeket adod meg a class kulcsszó után. Ha használni szeretnéd, az osztályt példányosítani kell, erre jó a new kulcsszó, ilyenkor az osztályodból egy konkrét objektum példány lesz.

Annak is nagyon örülnék ha valaki felvenne MSN-re, vagy írna PM-et, hogy tudjunk kommunikálni, mert biztos, hogy el fogok még akadni.
    Nézd, nem akarlak megbántani, de szerintem senkitől ne várd el, hogy pusztán jófejségből sok-sok órán keresztül megtanítja neked azt, amit bármelyik korszerű php könyvben le van írva.

Új hozzászólás Aktív témák