Új hozzászólás Aktív témák
-
pelyib
tag
válasz
#68216320 #21171 üzenetére
PHPStormnak van egy EAP (early access program) nevu valtozata, ami ingyenes. Amikor lejar, torlod, letoltod az ujat, telepites, folytatod ahol felbeszakadt.
VS Code is egesz hasznalhato, kell par plugin (opcionalisan az Intelephense pluszban). En a devcontainer megoldasat nagyon kedvelem.
Onsanyargatoknak meg termeszetesen VIM, en az utobbi fel evben a NeoVim-t hasznalom, nem egy PHPStorm de nekem bejon. Termeszetesen ennek a setupolasahoz egy elet is keves
-
Bzozoo
tag
válasz
Én a helyedben valami nagyon könnyű framework-el kezdenék, főleg, ha a backend és API megvalósításról van szó, mint a Slim4 https://www.slimframework.com/
-
coco2
őstag
válasz
A válasz attól is függ, mennyire szeretnéd megérteni azt, amit csinálsz? Ha csak legyen kész, használj bármit, amire copy / paste-elhető példákat találsz. Összehajigálsz mindent tech stack-be, és reméled, hogy soha semmi nem lesz hibás későbbi verziókban, nem fognak összeakadni a dolgok és társai
Ha meg alapokat tanulni szeretnél, maga a php már egy framework, afölött nincsen szükséged másikra. Ami kell, osztályok formájában megírod te, és lesz talán egy kicsi rálátásod arra, néhány FW-ben miért úgy vannak a dolgok, ahogy, illetve felis mered majd már ránézésre a feature-ök alapján, ha némelyik eszköz egy összehajigált vacak. A csapásirány árnyoldala, hogy temérdek sok időt fogsz elhasználni tanulásra, ami közvetlenül nem hasznos. Ha türelmed nincs - sok türelmed - inkább az első opciódat válaszd.
-
nevemfel
senior tag
-
miroon
aktív tag
válasz
Szia!
IDE-nek phphoz én a PhpStorm-ot mondanám
Vannak külön laravel helper, symfony helper stb bővítmények amikkel még tovább lehet okosítani.
A framework elég sok mindentől függ szerintem, én laravel párti vagyok.. de ha nagyjából ismered a laravelt akkor egy symfonys projekt se fog rajtad kifogni - és ez szerintem fordítva is igaz.
Laravelnek szerintem az egyik nagy előnye,hogy baromira jól dokumentált.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Villanyszerelés
- Házi hangfal építés
- Egyéni arckép OFF
- Stellar Blade
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest