Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
Bzozoo #20423 üzenetére
Ha jól értem, a session kezelése az, ami nem tiszta. Az egyik probléma tipikusan az szokott lenni kezdőkkel, hogy csak annyit látnak "php", és nem azt, hogy ott egy apache szerver, annak van konfigja (port, virtual szerver, defaul root file), aztán a php az apache alá van telepítve, annak is van egy konfigja (csomó beállítás session-re), és az egy nagy csomó mechanizmus, ami mind végig zajlik, még mielőtt az index.php scripted elindulna.
Vélhetőleg nem a megfelelő blogokat olvasod a kérdésben, linkelek olvasnivalót én:
https://www.php.net/manual/en/session.configuration.phpAzon az oldalon nagy halom php.ini változót találsz a default értékeikkel, aztán egyesével a hatásaik leírásai. Végig kellene olvasni. Mókás kérdésekre találhatod ott meg a választ.
"Ez az amire nem jöttem rá még hogy kell."
session_id("most_éppen_itt_repül_a_kismadár_a_session_id");
session_start();Ha azt beírod, fixen mindig az "most_éppen_itt_repül_a_kismadár_a_session_id" session fog futni. Ha csak ennyit írsz be:
session_start();
Akkor a függvény leírásánál leírt események fognak történni: https://www.php.net/manual/en/function.session-start.php
Ha bármi mást olvastál, lehetségesen nem a legjobb minőségű blogokat találtad. A php.net-et kellene olvasgatni a hozzászólásokkal együtt. Temérdek sok példát is találsz ott a függvények használatára.
"De jobb lenne tényleg csak egy sessionID-t átadni frontendre, a többit az elindított sessionból visszahozni, ez megy is abban az esetben, ha egy domainen van a front és a backend."
A session_id() függvény pont arra van, hogy bármilyen domain-ról rá tudj indítani a kérdéses session-re. A kliens oldali xhr például nem küld session cookie-t. Küldhet viszont session id-t post vagy get üzenet formájában (én a post-ot szeretem).
-
Mike
veterán
válasz
Bzozoo #20423 üzenetére
mert abban mi a necces?
a backend legyen ami a frontot kiszolgálja és ne a front tárolja az adatokat, arra ott a backend
a php nem angular, minden egyes php használatkor validálni kell a felhasználót erre meg a session tökéletes, ezt nem a front kezelia különböző apk-kat mind lehet egy backenden kezelni, de erre inkább tokent használj. akár belépésenként újat akár kommunikációnként
ha nem ismered még, nézd meg a Postmant is
Új hozzászólás Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Projektor topic
- MIUI / HyperOS topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Gamer Asztali Számítógép Eladó i5, GTX 1050, SSD + HDD!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest