Új hozzászólás Aktív témák
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #9922 üzenetére
A service locator patternre hozott példát, hogy hogy működik ez .NET alatt. Feltételezem, a kód C#-ból van, ott van ilyen szintaxisa a template-eknek. Első ránézésre valahol a Factory és a Dependency Injection keverékének tűnik.
Lambda, vagy más néven névtelen függvények. A php világban leginkább closure néven ismertek.
Becsatlakozva kicsit az épp folyó témába: nagyon sokáig használtam én is singletonokat, leginkább a már említett adatbázis-kapcsolat miatt, mert hogy abból legfeljebb egyet akarunk egy request során. Aztán amikor elkezdtem belemászni a tesztelésbe, meg láttam, mennyire is nehéz az ilyenekre épülő kódhoz unit testet írni (avagy: lehetetlen), gyorsan leszoktam róla.
Jelenleg a Dependency Injection a leginkább használt mintám, erre egy gyors és könnyen érthető megvalósítás a Pimple. Pár sorral megoldható, hogy a $app["log"] első híváskor példányosítsa a logger osztályt, a többi meg ugyanazt kapja vissza - mock osztályokkal innentől nagyon könnyen tudom például azt tesztelni, hogy egy service x függvénye y paraméterekkel meghívja-e annyiszor a loggert, ahányszor kell. Analóg módon az adatbázist (mondjuk $app["db"]) is le tudom cserélni a tesztek alatt egy erre tökéletes (akár tömbökkel működő) implementációra, amivel pontosan azt tudom tesztelni, amit akarok: a controllereimet.
És ez csak a felszín. Nagyon érdemes utánaolvasni részletesebben, kezdésnek Fabien Potencier cikksorozatának első két részét ajánlom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Nintendo Switch 2
- Egy óra, két rendszer
- 3D nyomtatás
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- Suzuki topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest