Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
cAby
tag
Hali!
A következőt szeretném megoldani (röviden
):
Hirdetéseket listázok ki adatbázisból, 10 kerül egy oldalra, ha több, akkor megjelenik oldalszámozás és lehet lapozni.(ez ok) Szeretnék olyat csinálni, hogy lehessen ár szerint rendezni.Részletesen:
Ha több, mint 10 elem van, akkor megjelenik egy link: "... keres.php?page=" . $i ..."
$i az nyilván az oldal száma.Én a következőképp oldottam meg:
Van egy gombom: <input class='order_by_price_asc' type='submit' name='price_asc' value=' ' />Majd vizsgálom, hogy ha megnyomják a gombot, akkor felülírja az eddigi SQL lekérdezést.
if ( $_POST['ar_nov'] )
{
sql="SELECT ... ORDER BY price asc LIMIT $start_from, 10"; /* LIMIT-es rész a lapozás miatt van */
}Ez így azt csinálja, amit kell, az 1. oldalon rendezi szépen. Azonban, ha lapozok másik oldalra ez nem jó, mert ez így nyilván nem tartja meg a beállítást, mert gombot le kell nyomni, hogy rendezze.
Próbálkoztam úgy, hogy gombnyomásnál egy változó kap egy értéket, pl. $order='price_asc', aztán a gombnyomási feltétel után betettem egy: if (isset($_GET['order'])) {} részt, amibe a módosított sql kerül és ezt az order változót átviszem lapozásnál: "... keres.php?order=" . $order . "&page=" . $i ..."
De így sem mindig jó megoldás született, meg szerintem kell, hogy legyen ennek jobb módja is, de egyelőre nem jöttem még rá.
Valaki tudna erre egy jobb módszert?
köszi,

Csabi
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Gaming notebook topik
- Arc Raiders
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Villanyszerelés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- LEGO klub
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Shuangwei X79Z v161 LGA2011 alaplap + E5-1603 CPU + 64GB RAM 25e
- Cooler Master CM Stacker STC-T01 nagytorony, E-ATX ház extrával 30e
- Dell Precision M6600 (működik, de alkatrészként hirdetem)
- BenQ Zowie XL2586X+ Profi eSport, 600 Hz-en!
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ZALMAN Z1 Plus Cooler Master 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Apple iPhone 12 Mini / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
):