Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz lezso6 #3296 üzenetére

Az a helyzet, hogy valóban nem látom még át teljesen jól a korrekt megoldást, és az is való igaz, ahogy cucka is mondta, hogy esetleg ez egy gányolt fos kód így. Főleg annak lehet esetleg rossz látni egy ilyen kódot, akinek már azért bőven van tapasztalata hasonlók megírásában, de az nem én vagyok. :B
    Igazából ez az első komolynak nevezhető munkám PHP-ben - sőt, továbbmegyek: az első normális honlapom -, és nemrég kezdtem el tanulni az egész PHP-nyelvet, ezért bőven előfordulhatnak hibák, és hülye kérdések is, ezekért elnézést kérek, de az viszont nagyon jól jön, hogy mindig megpróbáltok segíteni. :R Nélkületek lassabban haladnék egyes problémákkal.
    Úgy próbáltam bizonyos feladatokat megoldani, hogy php.netről vagy gugliról keresett cikkekből, esetleg abból a szar PHP4 könyvből megpróbáltam ellesni trükköket, módszereket, és azt átültetni a saját oldalamra, több-kevesebb sikerrel.

Nyilván már egy komplexebb űrlapfeldolgozási feladatnál már azért nem elég beérni a gány technikával, de próbálom egyelőre a jelenlegi tudásomból kihozni a legtöbbet. Az admin felületet már átadtam, természetesen folyamatosan módosítgatom, javítgatom, toldozom-foldozom a kódot. Mivel haverom apjának készítem a honlapot, nem nyakaznak le, ha nem tökéletes a kód, mivel fingjuk nincs az egészhez - mint általában az emberek többségének :D -, és ők már ettől is el vannak ájulva :D

Rengeteg dolgot kellett rendkívül rövid idő alatt, iszonyú kevés szabadidő mellett, megfeszített tempóban csinálni, ezért sok dolognak egyszerűen nem volt időm utánajárni, meg kellett csinálni, működjön.
    Működik, de ezt majd lehet továbbfejleszteni, hogy úgy működjön, hogy attól egy jó programozó sem sírja el magát :D

Csak gondoltam elmondom, miért is teszek fel olykor amatőr kérdéseket PHP-vel kapcsolatban, hogy ne verjétek a fejeteket a falba ezek láttán... :B

Ha azt mondjátok, érdemes megvenni a PHP fekete könyvet, megteszem, mert valószínűleg jóval összeszedettebb írás van benne, mint a netről összeszedegetett információmorzsák és a PHP4 könyv egyvelege... :U (persze php.net fasza, de azért nem minden célra)

Szóval a problémát az okozta, hogy csekkoltam, hogy a felhasználó lenyomott-e gombot, és ha igen, akkor egyből elvégeztem mindenféle műveletet, feltölteni kívánt fájl ellenőrzése, ha minden rendben, akkor feltöltése, majd egyből vízjelezése, az eredmény azonnali megmutatása, thumbnailek készítése, ezek megmutatása, stb...
    Tehát magyarán minden egy fájlban van, az űrlap megjelenítése és feldolgozása is. Ez gond lehet.
    Lehet, hogy csak fel kéne töltenem, a háttérben elvégezni a vízjelezést, thumbnailek készítését, ezek eredményét pedig valahogyan eltárolni, aztán a későbbiekben megmutatni, de már fingom nincs, milyen sorrendben, hogyan kéne... :( (minél jobban belemerülök, annál jobban elveszek a részletekben)

Ha ezt az MVC-módszert alkalmaznám, valószínűleg nem lenne probléma, de egyelőre csak a körvonalait látom, hogy mi a lényege, rendes leírás (nem Wikipédia) sokat segítene...

Egyébként mindig az van, hogy elkészítem, örülök, hogy faszán működik, ahogy kéne, aztán rájövök, hogy mégis mennyire hiányos/kifogásolható a kód... :D Gondolom a kezdeti tapasztalatgyűjtéseknél sűrűn van ez, nem csak velem van a hiba... :D

Új hozzászólás Aktív témák