Hirdetés
- Olyan lesz a Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Alaposan kitolhatod az Steam Deck üzemidejét egy új funkcióval
- Lassú lett a PC? Micsoda meglepetés: egy Windows frissítés lehet a ludas
- PlayStation 5 nélkül kínál PlayStation 5 játékokat a Sony
- Bekrepáltak a régebbi Forzák az NVIDIA új drivereivel
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
Tehát ha jól értem, akkor ebből
$kategoriak = array('szorakozas' => ['elozetes', 'film', 'sorozat', 'hbo', 'mozi'],'kultura' => ['mozi', 'szinhaz', 'múzeum', 'koncert', 'film'],'masszázs' => ['eufória']);ezt csináltad:
$kulcsok = array("elozetes" => "szorakozas","film" => "szorakozas","film" => "kultura","sorozat" => "szorakozas","hbo" => "szorakozas","mozi" => "szorakozas","mozi" => "kultura","szinhaz" => "kultura","múzeum" => "kultura","koncert" => "kultura","eufória" => "masszázs",);És akkor azt mondod, hogy így ezen belül az array_key_exists (key_exists) gyorsabban megtalálja az értéket, és egyből ott van hozzá a kategória neve is értékként.
Kipróbálom, köszi.Reggel amúgy rákerestem arra, hogy "php in_array slow performance", és volt egy válasz valahol, ahol azt ajánlotta, hogy a
$categories_szorakozas = array("elozetes","film","sorozat","hbo","mozi",);helyett legyen:
$categories_szorakozas = array("elozetes" => true,"film" => true,"sorozat" => true,"hbo" => true,"mozi" => true,);és így array_key_exists-tel ellenőrizni. Átírtam, futtattam egy tesztet (előzővel és ezzel is ugyanúgy 10 mp-re limitálva), és az in_array 10mp alatt 77 rekordot tudott feldolgozni, míg ez a másik fajt az array_key_exists-tel csak 38-at... Szóval vissza is írtam.
De a te változatodnak sokkal több értelme van, szóval teszek azzal is egy próbát.
Meg amúgy (bár nem hiszem, hogy túl sok időbe kerül az a kezdeti, "kulcsok" táblát feltöltő művelet, de) megcsinálhatom eleve úgy a "kategoriak" tömböt, hogy eleve abban a formában legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 17 PRO 256GB makulátlan 1 hónapos KÁRTYAFÜGGETLEN! 2026 szeptember 25-ig Apple garancia!
- Gamer 17' 144hz Asus ROG i7, RTX 2070 Super, 2TB m.2 SSD
- R5 9600X/MSI PRO B650S-WIFI/32GB DDR5 6500MHz/1TB M.2/4TB HDD/RTX 5070 OC/750W.PLATINUM/ARGB CSODA
- LOGITECH G Pro X Superlight 2 Fehér INGYEN SZÁLLÍTÁS!
- Hynix 16GB 2933MHz DDR4
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Gamer PC /Ryzen 7 9800X3D, RTX 4070Ti Super, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest