- Videós, mozgóképes topik
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Milyen videókártyát?
- Léghűtés topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Amazon Kindle
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DNReNTi #15223 üzenetére
Bizony, minden alkalommal, amikor ilyen kódot osztasz meg, God kills a kitten.
"Hogyan lehetne másképp?
"
Úgy, hogy prepared statementeket használsz.
Meg a SELECT * FROM ... sem egy jó szokás, ne az legyen az alap, hogy minden mezőt lekérünk, mert az teljesítményromlással is jár, hanem soroljuk fel szépen azokat a mezőket, amikre szükségünk van.
Nem beszélve az elgépelésekről, de az mondjuk a legkisebb gond.(#15225) :
"Hüm. Ha esetleg a prepared statements-re gondolt akkor amiatt nem kell aggódni, ahol kell azt használom"
Jogos volt cucka korábbi kérdése, hogy hol nem kell."csak PDO helyett mysqli-t. Itt a példában nem akartam még azzal is karatézni. De jogos."
Teljesen mindegy, hogy PDO vagy mysqli (ez egyben válasz (#15224) mobalnak is), a lényeg a prepared statement volt.
Az pedig szerintem nem jó hozzáállás, hogy a kezdőnek jó lesz szarul is prezentálni, de mi közben a saját fejlesztéseink során jól használjuk. A kezdő ne tanuljon meg rossz példákat. Most pedig nyilvánvaló, hogy az alapján csinálta meg, amit te mutattál neki...(#15232) :
"Például olyan metódusokban nem szoktam használni ahol a szerver oldal ad át ellenőrzött paramétert, mondjuk egy user_id-t, azaz garantáltan nem jelent veszélyt."
Uhh, ez rossz megközelítés, ezt inkább felejtsd el, nincs olyan, hogy "garantáltan nem jelent veszélyt"... de látom ezt közben cucka kifejtette.(#15231) laceeeboy :
Ismerjük az atw.hu-t, komolytalan.Felejtős.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest