- OLED TV topic
- OLED monitor topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
modder #12132 üzenetére
Azért nehogy valakit ez elriasszon a Drupaltól, még ha vissza is vontad
:
"egy drupal oldalletöltés több száz megabyte memóriát igényel"
Ez nagyon nem igaz.Csak akkor, ha egy vagy több Drupal-modul kegyetlenül el van kúrva, mert rengeteg erőforrást igényel. Múltkor itt a topicban írogattam Drupallal kapcsolatban ilyen memóriazabálós problémáról, hogy állandóan kifogy belőle, és azóta kiderült, hogy konkrétan melyik modul hibáztatható érte (egy modul!), létre is hoztam róla a hivatalos oldalon egy issue-t, és mellékeltem egy félmegoldást:
http://drupal.org/node/1836264
Egyébként az a része igaz, hogy általában a CMS-ek nem éppen az erőforrás-spórolásról híresek, de ez az ára a nagyon nagy rugalmasságnak. Ettől függetlenül egyébként normális esetben maximum 10-20 MB-ot fogyaszt egy átlagos Drupal-oldal (szerk.: ha csak egy-két statikus oldal van az oldalon, akkor lószart sem fogyaszt, magyarul nincs 10 MB sem, itt most némi dinamizmusról beszélek, adatbázis-lekérésekről, stb.). Ami nagyon komplex, az persze simán felmehet 60 MB-ig is, de általában ez úgy igaz, ha sok-sok egymásba ágyazott táblázat van, vagy számtalan kitöltendő űrlapmező, admin-oldalon mindenféle kliensoldali szkript betöltődik, és sok egyéb legenerálandó elem van az oldalon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest