Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz modder #12132 üzenetére

Azért nehogy valakit ez elriasszon a Drupaltól, még ha vissza is vontad :DDD :
    "egy drupal oldalletöltés több száz megabyte memóriát igényel"
    Ez nagyon nem igaz. :D Csak akkor, ha egy vagy több Drupal-modul kegyetlenül el van kúrva, mert rengeteg erőforrást igényel. Múltkor itt a topicban írogattam Drupallal kapcsolatban ilyen memóriazabálós problémáról, hogy állandóan kifogy belőle, és azóta kiderült, hogy konkrétan melyik modul hibáztatható érte (egy modul!), létre is hoztam róla a hivatalos oldalon egy issue-t, és mellékeltem egy félmegoldást:
    http://drupal.org/node/1836264
    Egyébként az a része igaz, hogy általában a CMS-ek nem éppen az erőforrás-spórolásról híresek, de ez az ára a nagyon nagy rugalmasságnak. Ettől függetlenül egyébként normális esetben maximum 10-20 MB-ot fogyaszt egy átlagos Drupal-oldal (szerk.: ha csak egy-két statikus oldal van az oldalon, akkor lószart sem fogyaszt, magyarul nincs 10 MB sem, itt most némi dinamizmusról beszélek, adatbázis-lekérésekről, stb.). Ami nagyon komplex, az persze simán felmehet 60 MB-ig is, de általában ez úgy igaz, ha sok-sok egymásba ágyazott táblázat van, vagy számtalan kitöltendő űrlapmező, admin-oldalon mindenféle kliensoldali szkript betöltődik, és sok egyéb legenerálandó elem van az oldalon.

Új hozzászólás Aktív témák