- Három játékprofillal készült az új Arc meghajtó
- Befutottak a beágyazott rendszerekbe szánt, tempós Ryzenek
- Mi történik a szemeddel, ha napi 8 órát monitort nézel? | Orvos válaszol
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megkövetelésének kapcsán
- 350 Hz-es IPS kijelzővel gyarapodott a Samsung portfóliója
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
válasz
vakondka #1208 üzenetére
Bizonyára ez történt. A magic_quotes_gpc szerverenként változó, jellemzően a PHP 5-ben nincs bekapcsolva, így ide a bevitel során kell az addslashes, régebbieknél PHP 3 - 4 pedig általában be van kapcsolva, így ide fölösleges. Kiírásnál levő felesleges stripslashes (tehát addslashes bevitelnél, stripslashes kiírásnál, magic_quotes_gpc off) nem feltűnő, csak akkor okoz problémát, ha a szövegben szerepel backslash, például elérési út, ilyenkor eltűnik a backslash a tartalomból.
Ha portábilis kódra törekszem, akkor én így szoktam csinálni:
Mivel a form submit adatai nem feltétlenül kerül bele egyből az adattáblába, mert pl. nincs kitöltve egy kötelezően kitöltendő mező, ezért én úgy szoktam kezdeni, hogy a $_POST tömböt átmásolom egy másik tömbbe, és ha a magic_quotes_gpc be van kapcsolva, akkor kiszedem az általa beillesztett backslasheket.function n_slashes($p) {
foreach($p as $pkey => $pvalue) {
if(get_magic_quotes_gpc()) $post[$pkey] = stripslashes($p[$pkey]);
else $post[$pkey] = $p[$pkey];
}
return $post;
}
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
$p = n_slashes($_POST);
...
}Form submit esetén meghívom ezt a függvényt, azután eldöntöm, hogy beleírom-e az adattáblába vagy sem. Ha beleírom, mert minden adat megfelelő, akkor minden mezőre egyenként addslashes-t alkalmazok, ha nem, akkor kirakom újra a formot, és visszaírom a bevitt adatokat. Ez a módszer mindenféle beállítással működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3546
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest