Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter Kiss
őstag
Nekem bűzlik ez a példa, mert ránézve hard code-olt az egész.
Maga a configuration injection is elég nehézkes, de itt főleg, gyakorlatilag tesztelhetetlen configfájl nélkül. Biztosan nem tenném bele a Settings::getInstance(); hívást, hagyni kell a getFactorynak (vagy másnak) egy olyan pontot, ahol kódból bele tudom tolni az aktuális lehetséges válaszokat. (Ez a Settings cucc azért nincs itt, mert a factory-k mellett nincs nagy jelentősége, minden látható, ami kell belőle.) A másik, ami problémás lehet, az a switch-case; ha valaki ilyet lát, akkor gondolkodjon el azon, hogy ezt biztosan lehet máshogyan is.
Például, ha én csinálnám, akkor valószínűleg egy Activator vagy valamilyen más osztályt írnék, ami a konfigurációban szereplő adatok alapján tudna létrehozni objektumokat, nem pedig így hard code-olva switch-case-zel, ezt nagyon nehéz módosítani.
Factory se static lenne szerintem, hanem egy DI container-től el tudnám kérni az összes elemet, ami kellene.
DB_Abstraction_AbstractFactory-nak private constructor-t rak, de ennek ellenére pár sorral lejjebb példányosítja, aha.
A require hívásokról ne is beszéljünk...
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Metal topik
- Elektromos autók - motorok
- World of Tanks - MMO
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- EA Sports WRC '23
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- LG 50UM7450 4K WEBOS Magic Remote + ajándék!
- Segway Ninebot KickScooter D18E
- Apple Watch Ultra 3 2025 - rendelhető!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D / Nitro+ RX 9070XT/ 32GB DDR5
- Keresünk dokkolókat
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3842, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
A require hívásokról ne is beszéljünk...