Új hozzászólás Aktív témák

• Peter Kiss

őstag

válasz Soak #11186 üzenetére

Nekem bűzlik ez a példa, mert ránézve hard code-olt az egész.

Maga a configuration injection is elég nehézkes, de itt főleg, gyakorlatilag tesztelhetetlen configfájl nélkül. Biztosan nem tenném bele a Settings::getInstance(); hívást, hagyni kell a getFactorynak (vagy másnak) egy olyan pontot, ahol kódból bele tudom tolni az aktuális lehetséges válaszokat. (Ez a Settings cucc azért nincs itt, mert a factory-k mellett nincs nagy jelentősége, minden látható, ami kell belőle.) A másik, ami problémás lehet, az a switch-case; ha valaki ilyet lát, akkor gondolkodjon el azon, hogy ezt biztosan lehet máshogyan is.

Például, ha én csinálnám, akkor valószínűleg egy Activator vagy valamilyen más osztályt írnék, ami a konfigurációban szereplő adatok alapján tudna létrehozni objektumokat, nem pedig így hard code-olva switch-case-zel, ezt nagyon nehéz módosítani.

Factory se static lenne szerintem, hanem egy DI container-től el tudnám kérni az összes elemet, ami kellene.

DB_Abstraction_AbstractFactory-nak private constructor-t rak, de ennek ellenére pár sorral lejjebb példányosítja, aha. :D A require hívásokról ne is beszéljünk...

Új hozzászólás Aktív témák