Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• CSorBA

őstag

Most elnézést kérek, mert nem követtem az elejétől fogva.

Te gyakorlatilag akarsz egy képnézegetőt, vagyis albumot. Ahol látszik az akutális kép, meg kicsiben mondjuk a körülötte lévő pár. Az lenne a fontos neked, hogy közvetlen ne linkelhessék a képet, azaz más oldalra ne ágyazzák be, vagy közvetlen jobb gombbal ne mentsék le. Ha ezt akarod akkor nekem az lenne az ötletem, hogy:

1, Apachal tiltom a képek közvetlen elérését.
    2, A képeket csak a galériában lehet megnézni, amit a fentebb említve így töltesz be pl: galeria.php?kepid=id&egyebamitakarsz
    3, megjelenik mellette jobbra balra a kövi, előző kép.
    4, ha a user meg akarja mutatni a képet, akkor fogja az urlt bemásolja, ami erre az OLDALRA (azaz nem közvetlen a képre) mutat.
    5, nah hogy a képet ne mentsék le, én feldarabolnám, és erre írnék valamit, szvsz ez a nehezebb része.
    Pl ha nem is pixelenként, de mondjuk 9 felé, on the fly (lehet ez terheli meg kicsit.)
    Szóval van 1 képed, beolvasáskor nem csak kirakod, hanem feldarabolod, majd a darabokot 3*3as rácsban kirakod divek háttereként, és még fölé mehet egy egész div átlátszó png-s bg-vel. Ha le akarja menteni valaki, az max kifényképezi.

Bocsi, tényleg nem volt erőm visszaolvasni az előzményeket, de úgy érzem már elég régóta tárgyaljátok :D

Új hozzászólás Aktív témák