Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phoebe
tag
A kérdésem az lenne, hogy hogyan orvosolható egy olyan vszeg. konstrukcióhibás gép ami nem kezeli a 800x600-as felbontást? HP OmniBook XE4100. Egészen meglepő hiba, a 2 legújabb BIOS-sal próbálkoztam javítani és 5 féle VGA-driverrel. A HP oldaláról letölthetőekkel is. A HP ügyfélszolgálatán lepattantam 2 rosszul kondicionált női imitátorról valamint a Recovery CD sem javított a problémán. A BIOS-ban lehet a gond, de nagyon korlátozott, lebutított Phoenix verzió, nincs erre vonatkozó kapcsoló, szinte semmit sem lehet állítani. De ilyesminek szerintem olyannyira alapértelmezettnek kéne lennie, mármint a régebbi felbontások kezelésének hogy csak na.
Nincs valami segédprogram mely irányítja a képernyőt, felülírja/kiegészíti a BIOS-t? A 800x600-as felbontás a rendelkezésre álló képernyőfelületet nem kihasználva, középen kis négyzetben jelenik meg. Például oprendszer. telepítésnél a széleken 3 -6 centiméteres fekete csík látható.
A leg lényegtelenebb hápés alkalmazások feltelepítése sem használt.
Persze ez vszeg. driver- és oprendszerfüggetlen dolog mivel már az indítóképernyő is kicsi és csak normálisan Windows alatt 1024x768-ban képes működni.
Phoenix BIOS Editor mire való? Van valakinek tapasztalata a használatban? Lehet, hogy kinyitom a ROM-filet, megkeresem azt a karaktertsort, hogy "1024x768", kiegészítem "1024x768, 800x600"-ra és már kész is? Vagy ennél lényegesen bonyolultabb?
Az alaplap nem mond magáról semmit, 3 programmal is próbálkoztam. Célom az volt, hogy valami „más” BIOS-t rakjak fel csak nem voltam elég bátor. Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OpenMediaVault
- Viccrovat
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Több könyvet passzolna el a Samsung, mint kagylót
- Minden út Palindrómába vezet: leépítésekkel tér vissza a Realme a gyökereihez
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX DDR4 RAM (32GB, 3200MHz)
- SK Hynix 32GB modulok egyben (1x32GB) 3200Mhz - több db elérhető!
- ASUS ROG STRIX X870-A Gaming WIFI alaplap Bontatlan
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Patriot Viper 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG Strix Z690-F Gaming WiFi - LGA 1700, DDR5, dobozos, számlás
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4463, 100% Akkumulátor
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 256GB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- LG 39GX90SA - 39" Ívelt Smart OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs