- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Projektor topic
- iPad topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
killer095
őstag
Sziasztok tegnap bekötöttem a netet a 42PFL7685H/12 típusú tvmbe.
Sikerült felmennem a net tv funkcióra meg minden de nekem olyan elavultnak hat az egész.
Nincs valami frissítés ami nem 1 éves? mert ami a hivatalos philips oldalon van azt már anno felraktam még mielőtt a net be lett volna kötve a tv-be..
Előre is köszönöm -
válasz
kalapacsolok #6338 üzenetére
# OFF TOPIC
Az utolsó off és bocsi a többiekért, de talán egyszer hasznos lesz, ha valaki visszaolvas(na).
A TV-n nincs RGB, azt Te hívod így... és azért van rajta az komponens, 3 csatlakozós bemenet, mert jelenleg ez az egyik legmagasabb minőséget biztosító analóg jelátvitel. Sok DVD lejátszón van és volt ilyen kimenet. Tehát ha DVD lejátszód lenne, amin nincs HDMI kimenet, akkor vagy
- komponens kábellel kötnéd össze (semmi köze az RGB-hez, még ha tetszik is a 3 szín a csatlakozón)
- vagy SCART kábellel (ez kompozit videó jelet illetve RGB jelet is tud átvinni, a beállítástól függ, hogy az asszem 21 oda/vissza irányú tüskék melyikét használja az eszköz
- vagy kompozit(!) un. sárga videójellel kötöd össze
- vagy ha van az eszközön S-Video csati és a TV-n is akkor az járható út.A SCART a legérdekesbb és legszélesebb tulajdonságokkal rendelkező állatfaj. Az RGB mellet képes kompozit(sárga) és Svideo jelet is átvinni... egy filléres elterjedt köztes csatlakozóval.
VGA-ból SCART-ot vagy bármi mást csinálni csak aktív eszközzel, konverterrel lehet biztosan.
A SCART2VGA megoldás, azaz az ellenkező irány működhet sima kábellel. Ebben az esetben pl. egy DVD lejátszóba dugott SCART képe megjelenik a VGA csatis projektoron. Visszafele már aktív eszköz(konverter) vagy min. némi forrasztgatás kell... ez függ a videókártyától (AMD, NVIDA más-mást használt a tüskéken, az Intelhez meg hozzá sem tudok szólni). Így talán jobban érted, hogy még az irány sem mindegy. Tehát aktív eszköz vagy konverter.... és még úgy sem lesz szép képed laposon.# ON TOPIC, elnézést mindenkitől... a többit privátban... ahogy időm engedi próbálok segíteni.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
bluemirage #6332 üzenetére
Ez most nekem kicsit bonyolult
Itt a fórumon ajánlotta vki, hogy ilyen kábelt vegyek. A laptopon cska VGA-van, a tévé adott, nincs pénz cserélni a dolgokat, tehát egy olyan kábel kellene, amivel lehet a nagy tv-t monitorként használni... De ezek szerint ezzel a kábellel biztosan nem fog menni? Akkor minek van a tv-n RGB, az mire jó?
-
redbulz
tag
Sziasztok,
Érdekelne használta-e már valamelyikőtök a Wifi Smart Screen funkciót? Nekem egy 6067 van, de az istennek nem működik a dolog a Myremote app-al Androidon. Lehet, hogy csak az Apple termékeit tisztelték meg ezen funkció működésével? Valamint azt jól sejtem, hogy Miracast/Widi képesség nincs ebben a tévében?
-
lorinser
senior tag
Bejelentették a 2014-es Philips modelleket:
- 6000-es sorozat
- 7000-es sorozatKimondottan ígéretes mindegyik, különösen a 7800-as.
-
válasz
_Smooth #6333 üzenetére
Röviden: számos aktív eszköz van a különféle csatlakozók oda-vissza megoldásaira. Az egyik amit én is ajánlottam. A lényeg, hogy viszonylag drága, de aktív dobozok bármit meg tudnak valósítani. Oda vissza és bármire... Azok valós konverterek. A gond akkor van, ha valaki csak a kábelben hisz, anélkül, hogy tudná vagy értené a hátteret. Pedig kutyából... mint tudjuk nem lesz szalonna. De átalakítóval... azaz vágás és füstölés után már igen
A VGA YUV - VGA elvben nagyobb eséllyel működhet, mert a VGA a Scart hasonlóan több módon megoldást kínál a 15 tüskén. Hasonlóan a teljes DVI-hez amin egyszerre lehet jelen DVI-D és DVI-A, azaz analóg is, az utóbbinál akár a RGB jellel. Miközben a monitor oldalán általában már csak a DVI-D része van használva a vastag kábelnek.
-
_Smooth
senior tag
válasz
bluemirage #6332 üzenetére
VGA-HDMI verzió nem létezik?
Mert EZT ismerem, de ez pont a fordítottja (visszafelé nem működhet?).
Magyaráztak nekem olyat, hogy a delock-nak van egy adaptere, ami oda-vissza viszi. Létezhet? Ha ott működik, akkor a többinél miért nem? Ők D-A/A-D convertert használnak, míg mindenki más csak D-A-t?Illetve ilyen YUV-VGA kábelből is láttam olyat, ami YUV (lejátszó)-ról VGA (megjelenítő)-re küld jelet - gondolom, a képeken látható kábel is ilyen lehet.
De ez egy passzív kábel. Hogy lehet, hogy egyik irányba működik, másikba már nem?Ha nagyon off a kérdés és nem bánod, akkor PM-ben is jöhet a válasz.
-
válasz
kalapacsolok #6331 üzenetére
Az elv tűnik rossznak a VGA2RGB...
A stúdiós múltamból annyi azért még megvan, hogy a VGA kábel RGB-t tud kiadni, azaz analóg 3 színt (red,green,blue). Ezt is hívtuk... főleg régebben komponens jelnek. VGA-ból SCART-ot lehet inkább csinálni, de passzív módon semmiképpen sem a következő szakaszban leírt komponens jelet:Tehát a másik komponensnek ma már inkább Y/Pb/Pr megoldást hívjuk. Ez is 3 RCA csatlakozó, amin analóg jel megy. Sajnos a kábelek színe is hasonló. Az Y, azaz a zöld kábel a fényesség, élesség és szinkron jelet közvetíti, TEHÁT NEM A ZÖLD SZÍNT, mint az RGB-nél. A másik kettő már szint visz, de nem tisztán, mint az RGB-nél, hanem valamit az Y-hoz viszonyítva. Pontosan nekem sem kellett tudni.
A lényeg, hogy szgép VGA-ból (ami analóg RGB-t tud vinni és így inkább Scart-ot lehetne belőle csinálni) nem lesz modern Y/Pb/Pr jeled.
Megjegyzem mivel a monitornak nincs(!) szüksége tudtommal az analóg RGB jelre, azért az egyébként 15 PIN-es VGA kábelnél a VGA kártyák típusától és driver-től függ, hogy támogatja-e egyáltalán azt az RGB jelet ami neked a lapos TV-re egyébként sem jó. A laptopoknál általában ez a feature engedélyezve van a tüskéken. Mondjuk ez esetben tök mindegy.VGA-ból, aktív eszköz segítségével lehet Svideo vagy kompozit (sárga kábel) jelet csinálni... emlékeim szerint kb. 10eFt. Valahol van a stúdióban egy néhány éves ilyen eszköz. Ha érdekel az eszköz típusa (te veszed meg) vagy maga az eszköz (tőlünk vennéd) dobj egy privit. Laposon érhető okokból nem lesz szép képe, csak hagyományos TV-n lenne. Lapost nem szabad analóg jellel etetni, azaz analóg kábelTV, és a többi analóg bemenet szomorú eredményt hoz. Pl. olyan DVD lejátszót kell venni amin van HDMI kimenet és felskálázza a képet 1080-ra... vagy a jobb TV teszi ezt az 576-os jellel, mert pl. esetenként a TV szebben rak ki 576i-t, mint ahogy a lejátszó skálázná. Az olcsó TV-k pont az SD jel kirakásában gyengébbek.
Másrészt vannak olyan monitorszerű TV-k főleg kisebb méretben, aminek van VGA csatija.
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Van egy hp compaq nc6220 laptop, egy laposképernyős, nagy televízió, RGB-VGA kábel (HDMI-kimenet nincs a laptopon). Ezt szerettem volna összekötni, hogy a laptop képe látszódjon a monitoron, de nem sikerül.
Mi lehet a baj a beállításokban? TV-nél source-ban mit kell pontosan beállítani? Próbálgattam az összeset, de nem ment... A laptopnál fn+f4 gombokkal kiraktam kivetítőre, a laptop képernyője elsötétült, de a tévén nem jelent meg... Lehet, hogy a felbontás rossz, vagy az intel graphics beállításainál állítottam be valamit rosszul?Képeket csináltam a csatlakozókról, lehetőségekről, szoftverbeállításokról:
https://www.dropbox.com/sh/nqv97z23c69mkim/uLVbNzFchW
Ha valaki tudna segíteni, mit és hogyan próbáljak, nagyon megköszönném!
-
pluck
újonc
Sziasztok!
Régóta "szenvedünk" egy Philips 39PFL3008H/12 készülékkel. Legújabb hülyesége, hogy kiírja a képernyőre: "Nincs csatorna kiválasztva. Kérjük lépjen az üzembe helyezés menüpontba és válasszon ki programot."
Ezt követően nem lehet csatornát váltani, és a kép elsötétül. A helyzet nem is változik mindaddig, amíg nem csinálunk egy teljes újraprogramozást (első üzembe helyezést). Találkozott már valaki ezzel bármilyen Philips készüléknél? Mi lehet ez? Megoldási javaslat?Köszi
-
crazyzozy
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni tv-t.
Jelenleg egy 32" 6636-os tv-m van. A kép minőségével tökéletesen meg vagyok elégedve.
Ilyen képminőségű tv-t szeretnék venni(philipset).
Amint látom csak 3D-s tv-ket lehet kapni.Ami nekem abszolúlt nem fontos.
Melyik a jelenleg kapható típus amitől ezt a képminőséget elvárhatnám?
39-42 méretben. -
hederz
csendes tag
-
danzig61
csendes tag
Sziasztok !
Vettem egy PFL 7008 tip. tv-t. Elötte egy PFL 7656 tip. tv-n külön beltéri egységgel UPC directkártyával tv-ztem . Mivel az új tv-ben van sat -tuner , ezért vettem egy CI+ modult , hogy a beltéri egység nélkül lehessen tv-t nézni . Két transponder (12015, 12034 ) kivételével tökéletes , de ez a kettő kockásodik nézhetetlenek az ezeken lévő csatornák . Mi lehet a probléma ?
-
TB
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Philips tv-t : 32pfl3168h
Digi kábelünk van,futtattam az automatikus csatornakeresést és amikor végzett az volt az eredmény,hogy pl. az M1 HD kockásodik,szétesik a kép,akad meg ilyenek! Voltak olyan csatornák amik jók voltak,de azoknál is fordul elő néha kockásodás vagy éppen elmegy egy pillanatra a hang! Újrahangoltam az egészet,a helyzet nem változott! Aztán annyit elértem,hogy próbáltam manuálisan finomhangolni a csatornákat,úgy már jobb volt a helyzet,csak nagyon ritkán volt egy kockásodás vagy éppen egyáltalán nem!A kérdésem az lenne,hogy valaki tapasztalt már hasonlót Digi-vel kapcsolatban? Hol lehet a hiba? A digi küld rossz jelet vagy a tv DVB-C tunerja hibás? Szoftverfrissítés segítene?
-
Gabir
aktív tag
Pontosan.
Ha TV-t akarok venni, talán Sharpot vennék, vagy olyat, ami küllemre tetszik. Van jó néhány, ami baromira jól néz ki.Hajszálvékony kávás LG vagy Samsung, vagy az üveglapos Sony-t.
De ha Philipset vennék ,akkor Ambist mindenképp..
(pontosabban azért Philipset, mert egyedül ez tudja.
3(Urambocsá' 4) oldalast, hacsak nem kívánok alá-fölé polcot/szekrényt; akkor elég a kettő.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest