- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- Milyen egeret válasszak?
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszy
veterán
válasz
Bukmop001 #17746 üzenetére
Szerintem nem.
Itt egy teszt. De van több is a neten. Nézegesd és olvasd őket. Nekem megfelel a belső médialejátszó, ezért nem veszek ilyet. Egyébként tuti ezt választanám.
-
Predator2
addikt
Helló
Egyre több pixelhibát találok a Tv-n, az lehetséges, hogy panel kezd megpusztulni azért tapasztalom ezt?
Üdv -
Alien!
senior tag
válasz
Móncsa #17747 üzenetére
teljesen jók manapság a konverziók, csak pénz kérdése az egész. A Marvel filmek illetve pl Cameron 3D felújításai is simán hozzák a 3d kamerák minőségét. Igaz egy hadsereg dolgozik rajtuk.
Inkább az a probléma, hogy jobban meg kellett volna szabályozni, mire kerülhet ilyen plecsni. A rendezők nagy része szélsőséges formában értelmezi ezt a technológiát sajnos.
-
Szatura
aktív tag
Üdvözlöm a nagyérdeműt!
Eljött az idő, vennék egy új tévét.
Bő két és fél éve sok olvasgatás után (a lefagyós,bedöglős rémhírek ellenére) vettem első philips 49PUK7100/12 készülékem.
Döcögős android (amit nem használok) illetve a néhai ujrainduláson kívül egyetlen zavaró dolog amit meg kellett szokni, hogy késleltetve reagál a távkapcsoló gombjaira, egyébként köszöni jól van.
Amit még megszoktam és hiányozna ha nem lenne az ambilight, ezért ismét philips lenne.
Oledeset szeretnék,tudja a hdr-t, nagyot.
Látótérbe került a 65 OLED873 típusú készülék 2200 euro körül, kérdezném a hozzá értőket még mindig döcögősek a philips tévék? hanyatlás vagy javulás történt az elmúlt két évben? érdemes philipsnél maradni?
köszönöm -
törölt tag
válasz
PacsekMA #17709 üzenetére
PacsekMA Saphi Linux alapú, Philips által szabadalmaztatott operációs rendszer. Támogatást, frisítést, kiegészítőt is tőle kapja. Élettartama, Samsung, LG és Sony - hoz hasonlóan, erősen változó, átlagban 3 - 5 esztendő. Böngészésre, online tartalom (zene, video, kép) megnyitására teljesen alkalmas. Érthető, gyors, könnyen kezelhető, képességét "élete végéig" megtartja. Televíziót plussz adottságokkal kevésbé ruházza fel, ugyanez fejleszthetőségére is jellemző. Készülék erőforrásait maximum 40% - ig terheli, emiatt fagyásveszélye alacsony. Android Linux alapú, Google által szabadalmaztatott és jogvédett, operációs rendszer. Támogatást, frissítést, kiegészítőt is tőle kapja. Élettartama végtelen. Böngészés, online tartalom megnyitása mellett számítógépes feladatok végzésére (office, tervezés, játék) is alkalmas. Érthető, gyors, könnyen kezelhető, képességét karbantartás, megfelelő alkalmazások használatával, megtartja. Televízió összes szoftveres hibáját, hiányosságait kijavítja, több beállítási, szabályozási lehetőséget biztosít, könnyen fejleszthető, személyre szabható. Idővel és tapasztalattal számítógépet is ki tud váltani. Készülék erőforrásait maximálisan terhelheti, hajlamosabbb fagyásra, ugyanakkor, megfelelő alkalmazások és beállítások használatával, igénye 40% - ra csökkenthető, fenti hibát kivédve. Kérdésedre válaszolva, rövidtávon 6503 és Saphi, hosszútávon 7503 - Android volna tökéletes választás.
Móncsa Ambilight, Ambilux, Ambiglow és Hue mind Philips szabadalom, senkinek sincs lehetősége azonos vagy hasonló módon megvalósítani, piacra bocsátani. Házi, barkács megoldások léteznek, ugyanakkor boltok polcain csak Philips termékként ismerheted.
Debilon Remek választás az 50 PUS 6503 tv, film, játékkonzol használatához! Egyedi, piacon nem tapasztalható megjelenés, minimalista kivitelezés, igényes megoldások. Kijelzője mély, természetes, ugyanakkor valósághű színeket ad vissza, tökéletesen szabályozható képi beállítások mellett. Hangja mellőz mindenféle felesleges feljavító alkalmazást, ennek ellenére kristálytisza beszédhang, kedvező mély - magas arány várható el tőle, melyet, egyedi beállításain keresztül csak fokozni tudunk. Válaszidejét általános beállításokban lévő, 4K felskálázás kikapcsolásával, továbbá játéküzemmód kiválasztásával csökkenthetjük. Operációs rendszere felveszi a harcot, sőt, bátran állíthatom, néha túl is szárnyalja vételytársait. 50 PUS 6503 könnyen kezelhető, talán az egyik legkönnyebben Philips termékek között...Jelenleg 135 000 Ft
Geza26 SD adás, különös tekintettel T - Home előfizetésre, jó képbeállítások mellett, 49 avagy 50" tökéletes választás. Ebben a méretben kizárólag UHD 4K felbontású kapható, így nagyobb távolságról lesz nézhető, élvezhető. Megtévesztő lehet boltban "méregetni", mivelhogy nagy térben vannak elhelyezve, így kicsinek tűnnek, odahaza, falak között teljesen más. Érdemes 3 méterről RTL Klub vagy TV2 adást nézni, kapcsoltatni kereskedővel (SD minőségben érkeznek antennán keresztül), majd M1 (legjobb minőség), M4 (gyorsmozgás kipróbálása). végül M5 (természet, fekete - fehér filmek) így biztosan eldöntheted, zavaró avagy sem...
pjen Kedvenc csatornák Tudnivalók a kedvenc csatornákról
Létrehozhat egy listát kedvenc csatornáiról, mely csak
azokat a csatornákat tartalmazza, melyeket Ön szeret
nézni. Ha kiválasztja a Kedvenc csatornák listát, a
csatornák között történő keresés folyamán csak a
kedvencként megjelölt csatornák fognak megjelenni.
Kedvenc programok lista létrehozása
1 - TV-nézés közben nyomja meg
a LIST gombot a csatornalista megnyitásához.
2 - Válassza ki a kedvencként megjelölni kívánt
csatornát, majd nyomja meg a Kedvencként való
megjelölés gombot.
3 - A kijelölt csatorna jelölést kap.
4 - A művelet befejezéséhez nyomja meg
a BACK gombot. A csatornák felkerülnek a
Kedvenc programok listára.
Csatorna eltávolítása a kedvencek
listájáról
Ha el kíván távolítani egy csatornát a kedvencek
listájáról, válassza ki a csatornát a gombbal, majd
a Eltávolítás a kedvencekből gomb
megnyomásával távolítsa el a kedvencek közül.
Csatornák újrarendezése
A Kedvenc programok listájában szereplő csatornák
sorrendjét – a csatornák áthelyezésével –
átrendezheti.
1 - Tv-nézés közben nyomja meg
a LIST > OPTIONS > Csatornalista
kiválasztása gombot.
2 - Válassza az Antenna, kedvenc, Kábel, kedvenc
vagy a Műhold, kedvenc* lehetőséget, majd nyomja
meg az OK gombot.
3 - Válassza ki az áthelyezni kívánt csatornát, majd
nyomja meg az OK gombot.
4 - A navigációs gombok használatával helyezze át a
kijelölt csatornát a kívánt helyre -
pjen
félisten
Üdv Urak.Van egy 37PFL3007H/12 TV-m,a DIGI rendszerében használom,a csatorna sorrendet szeretném szerkeszteni,de nem találom hol kéne.A sugó tól sem lettem okosabb.A csatorna listát kitudom másolni USB re,egy bin file.Valami ötlet
-
mzso
veterán
válasz
Geza26 #17729 üzenetére
"Azt tudom, hogy 4K illetve full HD filmnézésre a nagyobb a nyerő, viszont SD adás (Telekom) nézésére is lesz használva a tv és kicsit félek, hogy annak már túl nagy lesz az 55 col."
Ilyen nincs. Az SD így is úgy is SD marad. Viszont a FullHD értelmét veszti ha kevés a képernyőméret.
3 méterről meg inkább 65 coll vagy több kéne, hogy láss is valamit akár a FullHD-ből
-
Geza26
senior tag
Sziasztok!
Az már 99,9 %, hogy Philips tv lesz amit veszek. (7363 vagy 7503, kérdés lesz-e jó árban ingyen hitellel a Media Marktban a 7363, sajnos most csak jóárasítva van, ingyen hitelt nem társítottak mellé
)
Egy kérdésem még van, 2,8-3 méterről az 50 (49) vagy 55 col lenne jobb választás?
Azt tudom, hogy 4K illetve full HD filmnézésre a nagyobb a nyerő, viszont SD adás (Telekom) nézésére is lesz használva a tv és kicsit félek, hogy annak már túl nagy lesz az 55 col.
Szerintetek? Vélemény, tapesztalat?
Köszönöm!
-
Debilon
addikt
üdv!
Tv cserén töröm a fejem, jelenleg egy Philips 42PFL5405 van.
méretben 49-50" környéke a cél, 3 de inkább 4 HDMI lenne a legjobb, árban nagyon maximum 250 ezer környéke
más kritérium nem nagyon van, UPC Direct műholdas rendszerről nézem a TV adásokat aminek a beltérije HDMI-vel van csatlakoztatva, valamint XBOX360 és egy droidos média lejátszó van jelenleg rákötve, amin keresztül a "tartalom fogyasztás" megy.
van-e valami javaslat ezek alapján?
-
Elux
tag
válasz
#24514048 #17722 üzenetére
Nagyon köszönöm a hasznos információt. Megerősítetted bennem, hogy a 49PUS6561 egy jó választás volt. Kettőt is vettem belőle. Miután az enyémmel elégedett voltam, így a párom szüleinek is ugyanezt vettem. Ráadásul szerintem jó áron jutottam hozzá. Kifogtam kétszer is leárazást az MM-ben, így az elsőt 159-ért, a másodikat 147eFt-ért kaptam meg kiszállítva. Nekem a talp elrendezése is tetszik, mert a soundbar szépen elhelyezhető így előtte. A közép talpasoknál ez nehezebb. Két HDD-t is használok rajta egyszerre. Az elsőre mennek a TV felvételek, időzítések, vagy az élő adás szüneteltetése (visszajátszható/megállitható műsor). A másodikon a letöltött filmeket nézem. Nagyon sok 4K-s filmet néztem már (60-80Gb), és sose akadozott egyik sem. A TV sem fagyott le sosem. A mindig TV kártyámat is kezeli, dekódolja. A 4K-s HDR-es filmek gyönyörűek. A netet is jól kezeli, amire én használom. Főleg youtube, böngészés. Vettem hozzá egy kis billentyűzetet, azt is jól kezeli. Az Ambilight-ot megszerettem, valóban nagyon jó a háttérfény. A 6561-et másoknak is nyugodt szívvel ajánlom.
-
törölt tag
kano Nem is lenne rossz ötlet, fel is hívom őket mai nap folyamán, hátha sikerül bejutnom
Viccet félretéve, mióta megvásároltam saját Philips Ambilight Android készülékem, s kicsit beleástam magam háttértörténetébe, sok mindenre rájöttem, ami eddig ismeretlen volt, sok megdöbbentő dologra, s ennek megfelelően próbálok minenkinek segítséget nyújtani...Elux Pontosítva TP Vision TPT490U2 IPS panel van benne, mely Philips továbbfejlesztett kijelzője. Minden gyártó, így a Philips is, arra törekszik, legtöbb szolgáltatás, mely vásárló maximális kényelmét szolgálná, magasabb áron kínálja. 2016 - ban 120 Hz panel 6561 - től, 2017 - ben 7502 - től, 2018 - ban 8303 - tól indult. Szerencsésnek érezheted magad, nagyon jó készülék mellett döntöttél, talán az egyik legjobb ár - érték arányban mind a mai napig. 2018 - as utóda össze sem hasonlítható vele, csak vegyük figyelembe impozáns, nem mindennapi külsejét. Én is gondolkoztam rajta, csakhogy kicsi helyre nem fért volna el, így hasonlót választottam.
mzso Pontosan, 5803 - ig (kivéve 4503) mind IPS, afelett változó (méret - és típusfüggő), de legtöbb VA. Kategorikusan kijelenteni, hogy LG vagy Samsung panel van benne, kicsit merész, hiszen Philips sem bolond fejlesztések nélkül felvértezni. Tőlük vásárolja, kicsit módosítja, alakítgatja, majd beépíti. LG szokta hangoztatni, a Philips is a mi kölykünk, csak mi (LG) jobbak vagyunk. 6162 kijelzője köszön vissza 7 - es sorozatszámú, 2018 - as Samsung készülékekben, hasonló képi hibával, mint amit leírtál.
-
PacsekMA
újonc
válasz
Geza26 #17710 üzenetére
Köszi az Ambilight linket. Rájöttem, hogy ezt már láttam egy ismerősnél és nagyon tetszett, ki is fogom kérdezni mi a véleménye a tv-ről, meg melyik típus van neki.
Még egy kérdés ezt még nem próbáltam eddig csak most, de a későbbiekben fontos lehet:
A Philips tv-k működnek vezeték nélküli megjelenítőként hang átvitellel együtt?Most pl. a lecserélendő Samsung TV előtt ülök laptoppal és kiterjeszett képernyőn vezetnék nélküli megjelenítőként kapcsolódva, Youtube-ról Full HD-ban Nigtwish koncert megy a tv-n hanggal együtt miközben ezt írom a laptop képernyőjén.
-
Bukmop001
csendes tag
-
Geza26
senior tag
-
PacsekMA
újonc
válasz
#24514048 #17703 üzenetére
A ritka lefagyáshoz hozzá kell tennem, hogy eddig nem nyüstöltem agyon a meglévő Samsung tv-t.
Műholdas beltéri HDMI-n keresztül, számítógép HDMI-n keresztül, azaz csak képmegjelenítés.
Egyedül a Youtube app volt aktívan használva a tudásából eddig.Viszont az android nem android kérdésében akkor felmerül, hogy 6503 vagy a drágább 7503 legyen (Telekom webshop)?
Mi az a 3 oldalu ambilight pl.?
Az androidosoknak normális a böngészőjük is?
Mennyire fagyósak?
Jobb az androidos rendszer mint a SAPHI?A hang kivételével a többi különbség az érdekes számomra.
(A hang nem számít mert külön erősítővel és hangsugárzókkal hallgatom a TV-t, az optikai kimeneten.
Ez azért tetszik, mert mindegy honnan jön a forrás, számítógép, beltéri, saját TV youtube app, egy ponton tudom levenni a hangot.) -
mzso
veterán
válasz
#24514048 #17703 üzenetére
Akkor jelenleg elmondható, hogy LG IPS és Samsung VA panelek vannak a Philips tévékben?
Mondjuk a 6162 (50-es) valahogy nem néz ki olyan jól mint egyébb VA panelesek. Amit láttam Samsungot, Panasonicot , az inkább csak enyhén halványodott (csökkenő fényerő) oldalról nézve. A 6162-es VA Philips meg kisápad, fehéredik. ami jól kisebb szögnél és jóval látványosabban jelentkezik.
-
mzso
veterán
válasz
#24514048 #17698 üzenetére
Hát ez az. Sorrended lehet manipulálni, de a konkrét számozást nem. Tehát hal valamelyik csatorna megszűník vagy teljesen más van helyette össze-vissza eltolódik ez egész ha valami logikus sorrendet akarok.
Nem lehet azt pl megcsinálni, hogy 30-40 legyenek a dokumentumfilm csatornák, 50-60 meg a sportcsatornák.
-
Elux
tag
-
törölt tag
válasz
Geza26 #17699 üzenetére
Geza26 Philips monitorokban TPV által gyártott, ha úgy tetszik, módosított IPS panelek vannak, alacsonyabb fényerővel, ugyanakkor magasabb színhűséggel és természetességgel, mint hasonló társaik (egyes Samsung, LG monitorok). Philips TV készülékekben (2016 - ban pl. 6561 és felette) kizárólag saját gyártású panelek kerültek elhelyezésre, s mióta LG IPS Eco Panel - lel próbálja ugyanazt elérni, amit Philips monitoroknál (mondhatni kevés sikerrel, már ők maguk is belátták), 2017 - ben, de inkább 2018 - ban áttértek VA - ra (pontosabban fogalmazva TPV módosította), melynek egyik legnagyobb gyártója maga a Samsung. Miért módosított, mivel tud többet? Ideális fény - szín - kontraszt arányt határoztak meg, megőrizve kép természetességét, élénkségét, vibrálását, egyúttal nem veszítettek annak értékéből. Jobb háttérelektronikával támasztották alá, tisztább, élesebb, kontrasztosabb képet kapva. Egyszóval jóból sokkal jobbat csináltak. Természetesen, alsóbb árfekvésben maradtak LG IPS kijelzők (5503, 5803), azok képe messze alulmarad VA társaikhoz képest, még 4503 egyes típusai is VA - val felvértezettek. Kivételt képeznek 8303, 8503, 9002, 873, 803, 903, amikben rendre LG panelek (NanoLed vagy OLED) vannak, s híresztelésel ellentétben, 2018 - as modellek 2018 - as új LG panellel érkeznek, erről az alábbi fórumon keresztül lehet tájékozódni (http://toengel.net/philipsblog).
PacsekMA Android TVnél sokan nem kapcsolják avagy nem tiltják le háttérfolyamatokat, melyek, rendszerint komoly erőforrásokat mozgatnak frissítés közben, emiatt tapasztalható kisebb - nagyobb lefagyás. Nem android TVk (Samsung, LG; Philips, Sony egyes termékei) gyártói javító csomagban kapják "update" - jüket, s amíg tart, addig értelemszerűen nem engednek hozzáférést készülékünkhöz. Így náluk nincs korlátozás, az más kérdés, medig lesznek életképesek Android társaikhoz képest, hiszen dönthetnek a gyártók úgy, nem adnak tovább frissítést, s az összes applikációt egy tollvonással megszüntetik. Ez történt Hollandiában is nemrégiben, legnagyobb arányban pont Samsung TVk...
pinnacle Mióta TPV lett a cég tulajdonosa, több lehetőség nyílt meg Philips TVk előtt, mint addig még soha. Neves európai cégekkel írnak alá szerződést nap, mint nap, díjat díjakra halmoznak, folyamatosan fejlesztenek, mindig új kihívások elé néznek, s ehhez kellő bázissal bírnak. Utóbbi hiánya miatt kezdte feladni Philips vezetősége 2011 - ben bármely készülék gyártását. Az ő történetük nem illeszkedik azon gyártók történetének sorába, melyeket felvásároltak, majd "gagyi" osztályba süllyesztettek (Vortex, Orion, Gaba, Strong, Skyworth, Sharp, Thomson), ők megmaradtak Philips - nek. Csak egy példa, régen a Philips Sharp - tól vásárolt paneleket prémium osztályhoz, ma már meg sem közelítik, ugyanakkor az LG 32LJ500 és 32LJ510 készüléke Philips kijelzőt kapott...
TIT 55OLED803 legjobb ár - érték arányú, míg 55OLED903 legjobb moziélményt nyújtásért kapott EISA - dijat, hogy csak a legnevesebbet említsem meg
-
TIT
veterán
Előbb beszarik a samu és képminőségre elbújhat mind.
Philips is kapott Eisa díjat,nem is 1-et.
Az mondjuk durva,hogy a táv 2 év után nem működik.
A én tv-m is 4 éves,a másik 10.
Hülyeség,hogy 7 alatt rosszak,a 6-osnak van olyan képe mint a 10 éves 9603-nak,pedig nem egy kategória.
2 év után mondjuk a 9603 eljátsza,hogy bekapcsnál nincs kép,csak hang,ezt már 8 éve.Geza26: Mikor ki? Pl.Lg.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
#24514048 #17696 üzenetére
Ezekkel a szófordulatokkal tényleg elmehetnél a Philips marketingesének.
Nem is tudtam, hogy hongkongi cég a tulajdonos. Átvétel után be is zárták a magyarországi gyárat. Itt van egy TV vásárlási ajánlat, a végén cégek összegzésével, Panasonicnak is az LG, Samsung tett be, nem is árulnak már az USA-ban TV-t, Philipsnél az alacsony kontrasztú IPS panelekre panaszkodnak, nem tudom, hogy ez a többi gyártó IPS paneljéhez képest jelenti? Egyáltalán van más IPS panel gyártó TV-hez, mint az LG?
Új hozzászólás Aktív témák
- Home server / házi szerver építése
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Peugeot, Citroën topik
- Total Commander
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest