- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Elkészült a zamatos hardverbifsztek
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rayoliviero
veterán
válasz
hellomi #228448 üzenetére
Rendben, köszönöm.
A másik kérdés, hogy a vezérlést lehet ellenőrizni, hogy kell-e cserélni? Elvileg 50000 km van benne, a szerelő szerint 120000-enként kell. De ha lehet ellenőriztetni, akkor megnézetném azért.
Az 1,6 CRTDI motoros Octaviamra amúgy egy másik szerelő azt mondta, hogy 80000-ként kell a vezérlést cserélni. -
Piftuka
veterán
válasz
hellomi #226991 üzenetére
Köszönöm az info-t!
A kérdés elsősorban a motorra vonatkozott. Tudom, sajnos közel lehetetlen manapság 2010 után gyártott, nagy, erős és megbízhatü benzinmotoros autót találni!A turbós benzines motorok közül a TSI motornak van a legrosszabb híre.
Ha beleszagolok az olajbetöltőbe és nincsen benzin szaga, a motor nem csattog, szépen, egyenletesen jár, vétel előtt átnézi szerviz (a motort nyilván nem tudja szétszedni ilyenkor), és rendben lévőnek találja (sebváltó, futóművek, alváz, kasztni, minden elektromos dolog), és mondjuk megveszem...
Majd biztosra menvén megörténik a vezérlés, a lánc cseréje, az üzemanyagszivattyú átnézése (ha kell cseréje), új gyertyák, gyújtás ellenőrzése, esetleg porlasztók tisztítása/cseréje... Mindez mennyibe kerül nagyságrendileg, kérlek? -
Piftuka
veterán
válasz
hellomi #226989 üzenetére
Ah, a manóba!
Köszönöm, hogy szóltál!
Ez a helyes link: VOLKSWAGEN SHARAN 2.0 TSI Highline DSG
Ez pedig a másik autó ugyanolyan motorral: SEAT ALTEA XL 2.0 TSI Freetrack 4x4 DSG -
Tyrel
őstag
válasz
hellomi #226943 üzenetére
Köszi!
Ez szép - egyébként a kinézetével nincs bajom. Számomra azért bukó a Kodiaq mert mindenképpen szükségem van arra, hogy a hátsó üléssor lehajtásával teljesen sík csomagtérpadlót kapjak. Az 5 személyes Allspace és a Tarraco a csomagtérpadlót a fenti állásába helyezve ezt tudja is. A 7 személyeseknek jóval magasabb a csomagtérpadlójuk, az alapból bukó.
A Kodiaq sajnos ezt nem tudja, vagy legalábbis én még nem láttam belőle olyat. Ez sajnos nekem kizáró ok, és fel nem tudom fogni hogy ugyanabban a karosszériában miért nem voltak képesek ezt megugrani, ha a másik 2-nek sikerült.
#226944 focvis
Köszi!
Aha, szóval a felfüggesztés más lehet... Hm, azt sajnálom, ha a Seatok sportosabbak, ill. keményebbek... Ezekre a f*s magyar utakra minél puhábban rugózó autót szeretnék inkább.A fedélzeti rendszer ill szoftver kb. ugyanaz?
-
rbalint88
addikt
válasz
hellomi #207678 üzenetére
Az ilyen extrabb szinkombinaciokat nehezebb eladni, ha megse jonne be az auto. 10.000€ legyen felreteve mindig szervizre, mert lehet csak a Porscheban nyulnak hozza, mezei szerelo elhajt. Vezerlescsere meglete kerdeses, ha nem volt meg cserelve, akkor abba a 10k€ jobbik fele bele fog ugrani elobb-utobb (motor-valto ki, lancos es a motor hatuljan van). Ha helykinalatban eleg, nezz ra a Macanokra is.
-
tibbike01
őstag
válasz
hellomi #206441 üzenetére
Ezt nagyon jól tudom, hogy ez a hír járja itt a fórumon, csak a tapasztalatok (mert mostmár vannak) nem ezt mutatják. Kérdeztem itt is, másik forumban is, facebook csoportban, külföldi oldalakon konkrét tapasztalatokat és túlnyomórészt csak jókat írtak, sokak 180ezer körül , de volt akinek 230ezer kmnél még teljesen gyári-hibátlan a száraz DSG váltója. Ezzel egyáltalán nem azt mondom, hogy jobb konstrukció lenne, mint az olajos, de szerintem nem kell annyira félni tőle, mint itt sokan hiszik.
Illetve van az az elmélet, hogy az olajasra mindig kell költeni (60ezrenként ~120ezer ft) míg a szárazra csak akkor ha baj van vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Adobe Premiere topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Battlefield 7
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest