Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kekk
csendes tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
SZIA TALÁLTÁL Hűtöt hozzá???
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
egy hete szereztem puposkondikkal, rendbe lett téve, meg ment bele 2*1400as tua p3, meg 2giga ddr1

eszemágáan nincs eladni
hekkelősmasina lesz belőle, mert nem kerül annyiba mint az i3, meg ha valamit kinyírok rajta, nem 40k egy proci bele

maj belekerül egy 3850 a matrox helyett és meglássuk mit tud -
Viktor77
titán
Tökmindegy mivel értesz egyet és mivel nem. P3-nál nem lehet állítani, lábkötögetés és egyéb trükközések nélkül.
"Bizonyos prociknak ha állítod a szorzóját..." Már itt bukik a felvetésed, mert nem lehet állítani.
De mesélj már erről bővebben. Ha veszek egy 800-as, vagy egy 1000-es P3-at, állítom a szorzóját (tételezzük fel, hogy lehet) és az fsb-jét, akkor minek ismeri fel? És ha másik procinak ismeri fel, akkor nem P3-lesz (aminek még mindig nem lehet állítani a szorzóját) ?
-
Badman 4ever
őstag
De én szeretem a barátságos megoldásokat, ami törés és zúzás nélkül folyik le.

Ilyen esetben én lefestem vagy leragasztom a nem kellő lábakat.
A 440BX meg híres arról, hogy bármi belemegy, ami s370-es, PPGA-s, FCPGA1-es, FCPGA2-es proci, sőt ha Slot-os, akkor átalakítóval belemennek az előbb felsoroltak és a Slotosak is, csak hát nem túl barátságos a 2X-es AGP és az ATA-66.
Nekem is van és volt is ilyen lapom (Abit BH6), úgyhogy ismerem a képességeit.
-
Johni5
őstag
Ütsd be a googleba,hogy Tualatin modd.
-
Johni5
őstag
No a szorzóval sem értek teljesen egyet
Bizonyos prociknak ha állítod a szorzóját és az fsb-jét,akkor más procinak ismeri fel 
-
Johni5
őstag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Nagyon téves
Három lábát kitöröm a procinak.A foglalat hátulján 2 pontot összekötök,és kész.
440 chipsetes lapban volt már 1300-as cerkám 
-
janos80
senior tag
sziasztok
van egy acer power sc lapom és egy 1.4 celeron tualatin és egy 1.26-os pentimum procim.
szeretném tuningolni. a biosban be is allitom a szorzot,de az istenert nem fogadja el. fsb-t sajna nem tudok allitani rajta. lehet hogy azt kéne?de olyat sajna nem talaltamudv
Janos -
Johni5
őstag
Most egy kis moddal próbálom majd bele tolni egy nem tualatin lapba az 1400-es cerkát.(Abit VH6II)Mivel ez több beállítást enged a bios-ban,így ígéretesnek látszik.A max fsb-je 188.Vagy a ramom bír ennyit.188/188.SDRamban ez a világ 4. legjobb eredménye.

-
ata99
tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Az elemkivétel nem segitett, viszont winreinstall az igen. Csak azt nem értem hogy most meg miért tudja a win lecsukni a tápot is és én meg miért nem tudtam leoltani kézzel bioszból.
-
stratova
veterán
-
Johni5
őstag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Szerintem a cpu.Az st6-ban ugyan annnyit ment a proci.Ja a hűtésre nem válaszoltam.
Aero cool DP-102-vel.1 Ventit használtam hozzá. -
FlekkeN
aktív tag
válasz
stratova
üzenetére
Bocs elírtam a verziót: 8.04
Grafikus felület nélkül raktam fel és másik gépről ssh-n keresztül konfigurálom módosítom ha kell. Nem nyúlok a géphez csak hálózaton keresztül, persze a telepítést közvetlenül csináltam.
Azért választottam régebbi 8.04-eset mert úgy gondoltam régi géphez régi rendszer dukál és azért is nem újabb ubuntu szervert, mert erőforrás igényesebbek ráadásul a kernel is többet nyom nekem meg nincs semmi perifériám vagy különlegességem ami miatt újabb kellene.
Azt nem tudom, hogy lehet a grubosat megoldani, de van egy olyan dolog hogy runlevel és ha azt át állítod a megfelelő számra automatikusan konzolban vagy GUI-ban indul. GUI futás közben is ha megnyomod a ctrl+alt+f"szám" gombokat azok között váltasz.
Leghet van olyan kapcsolo amivel lehet változtatni ezt hogy grubból úgy induljon, mivel ha a recovery opciót-t választod ki akkor terminál jön be, de az "visszaállításra" van.
Hát igen nem érdemes keverni, mert akkor a szerver sokkal jobban ki lesz téve támadásnak meg az folyamatos futásra van, de ha van másik géped(vagy több) mellé akkor jól jön a server. -
stratova
veterán
Köszönöm válaszod.
Valami hasonlóra gondoltam én is. Ha jól emlékszem az Ubuntu szerverek graf. felület nélkül jönnek alapból, ami ugye erőforrás takarékos, nomeg szerverre minek alapon konzolból csinálná a dolgokat az embör.
Ámde lehet-e olyat, hogy még a rendszer indítása előtt (grubnál) kiválasszam, hogy grafikus felülettel vagy anélkül induljon, ha épp tartalék gépnek használnám szerver helyett. Megoldható ez egyetlen Ubuntu használatával ahelyett, hogy konzolból indítsak graf felületet vagy akkor már célszerűbb egy szerver és egy desktop Ubuntu egymás mellet (20 GB HDD-n csak elférnek ketten). Alapértelmezetten pedig a szerver indul. Feltételezve pl., hogy épp nem én használnám.Ha te használsz graf. felületet milyet? (korábban nézegettem az xfce és lxde megoldásokat de a függőségek miatt elegem lett belőlük, nem merültem el a témában). Illetve milyen megfontolásból használsz 8.10-es verziót (nem régebbit vagy újabbat)?
Majd igyekszem összevadászni a gép pontos specifikációját.Közben kicsit körülnéztem, úgy látom nem érdemes keverni a két feladatkört egy rednszerben.
-
FlekkeN
aktív tag
válasz
stratova
üzenetére
Szia!
Hasonló felépítésű gépen van nekem is! Házi szervert csináltam belőle. Szerintem nagyon hasznos!
Éjjel-nappal fut rajta torrent kliens aminek letöltéseit bárhonnan kezelhetem webes felületen keresztül ezen felül backupnak használom és ftp szervernek. Egy Ubuntu 8.10 servert raktam rá.
Tervezem, hogy kiegészítem webszerverré esetleg. Továbbá nyomtató szervernek is szeretném használni de nem sikerült még rendesen belőni sajna.
Mivel rajta kívül 3 gépem van ezért könnyű elérni mindenkinek a saját cuccát mert egy helyen van és nem kell mászkálni és bekapcsolni másik gépet, mert azon volt elmentve. -
stratova
veterán
Sziasztok!
Van nálam egy úgymond mára csak vésztartalék fekvőházas Veriton masina (még nem is Acer van feltűnteve gyártóként).
(monitor nélkül csak félig az
hirtelen kellett egy gép mert meghalt páromé ez meg 3000 Ft volt bontóból felment rá egy XP meg Office miután megkapta az elfekvő SD ramokat).
Benne:
CPU PIII 450
HDD 20 GB-os tán Fireball
RAM 2x128 MB
teljesen integrált, de hangkártya van benne, mert az alaplapi rossz ahogy az előlapi usb is.
Legnagyobb meglepetésemre ebben a felállásban lejátszotta a DivX-filmeket amire az elhalálozó 550-es K6-II nem volt képes. Elvileg alig eszik csendes sajnálnám kidobni sokat már nem érhet.
Mit lehetne vele kezdeni (hálózati kismindenes torrent kliens?) és érdemes ebbe valami erősebben tekerő P3-at netán Cerkát tenni max. 500-1000 Ft-ért? Milyen rendszer futnal el rajta tűrhetően? (Tiny XP-vel nincs jó tapasztalatom, Linux is lehet tán)
Volt 3x256 SD ramom is de elajándékoztam, mert akinek adtam elsődleges gépben használta, ennek 2 foglalata van slussz. -
Johni5
őstag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Én is megpróbáltam 2GHz fölé vinni az 1400-ast,de Elszált a memória.

Feszmoddolva is 1860 volt a vége.(1.45@1.825V)
Viszont 800-as p3 procival Abit VH6II vel 1119.7 és memória 187.7MHz!!!! 3-3-3-6 beállítással frankón ment. -
ata99
tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Próbáltam a 2 ghz-et, a bioszt beolvasta de a Win-t már nem, viszont most már nem műkszik a lecsukás funkció mert a venti a procin leáll de a tápban nem és restartol. Valszeg valami elszállt az örök vadászmezőkre.....
-
Johni5
őstag
Sziasztok!
Én is toltam egy kis tuningot a p3-al.[link] -
Badman 4ever
őstag
Hivatalosan 69 fok a Tualatin Pentium III maximuma, a Celeronnak 71 fok van írva, ez nagyjából igaz is, utána a hővédelem lekapcsolja a processzort (ami a Windows kifagyásában realizálódik, az egész kép kimerevedik úgy, ahogy van, tapasztaltam).
Videó a Pentium III hővédelemről: Klikk!Intel Celeron 1,30 GHz hivatalos: Klikk!
-
ata99
tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Miért, mennyi a tua mag maximumja? én idáig úgy tudtam hogy úgy 1.8 körül és tovább nem is próbálkoztam, na meg a hűtést is meg kéne akkor picit buherálni mert pill alatt fenn volt 60 fokon
-
ata99
tag
Üdv mindenkinek.
Picit megráncigáltam az 1.3-as cerka bajutszát egy MSI MS-6337-esben:[valid] -
Speeedfire
félisten
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Köszi a segítséget.

-
Badman 4ever
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nem mennek bele sajnos, H-PBGA479 a foglalat hivatalos neve, amibe belemennek.
És igen, a géped úgy 35 W-ot fogyaszthat egészébe. -
Speeedfire
félisten
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Hmmm! Nekem egy 650-es p3 van, aminek 17w a tpd-je, akkor lap, ram kb olyan 27-37 w maximum ha jól értem. Vga low cost (s3 trio 3d). Lényegében a mostani moddolt routert szeretném leváltani egy teljes értékű rendszerre, de ezek a fogyasztások kicsit elrémítenek. Egy ion-os lap is ennyit eszik kb és mégis erősebb. Gsejt lenne az ideális, de az meg nagyon drága. Ezeket a mobil p3-akat meglesem még aprón hátha vannak. Ezek is belemennek a sima socket 370-es foglalatba vagy más lap kell nekik?
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Most nézem, hogy nem processzort, hanem gépet kérdeztél, a memória és a lapkakészlet az még 10-20 W simán lehet, annál több nem hiszem, egy normális VGA-val (9600 XT vagy FX 5600) és egy merevlemezzel olyan 100 W-nál nem nagyon esznek többet. (Viszonyításként a régi Compaqjaimban 90 W-os tápok vannak, egy másik, a családban lévő PIII-at pedig egy 125 W-os táp simán elhajt, abban 1 GHz-es PIII, 2X128 MB RAM, GeForce 2 32 MB és egy merevlemez van egy DVD-kombó meghajtó társaságában.)
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Típustól függően 5.9-44 W között fogyasztanak, régebbiek nagyobb csíkszélességgel készültek, de lassabbak voltak, tehát az összes PIII egy adott intervallumban mozog fogyasztás terén.
Az Intel oldalán meg tudod nézni a pontos adatokat, de azért szemezgettem neked pár adatot:
Intel Pentium III-S 1,4 GHz (SL6BY) - TDP: 32.2 W max. (átlag 28 W) - (Legutolsó és legerősebb PIII.)
Legnagyobb fogyasztás:
Intel Pentium III Xeon 500 MHz (SL2XV,SL386,SL3CA,SL3DA) - TDP: 44 Watt max.
Legalacsonyabb fogyasztás:
Mobile Intel Pentium III 800 MHz - 5.9 Watt max.
Intel Pentium III (Asztali/Szerver/Xeon/Low Voltage) -
Speeedfire
félisten
Üdv!
Nem tuning témával kapcsolatos a kérdésem, de jobb híján nem tudom hol tegyem fel.
Ezek a régi p3-as gépek mennyit fogyasztanak? -
FlekkeN
aktív tag
válasz
czundermák
üzenetére
Majd kipróbálok egy 80-ast mert az van itthon elfekvőben meg rákötök egy potmétert.
-
FlekkeN
aktív tag
válasz
czundermák
üzenetére
Az a baj hogy csak egy 4cm-es vagy max 6cm-es fér a közelébe és azok a kicsik elég kakik egy idő után. Olyat akarok, hogy mivel nincs cdrom benne annak a helyére egy 12-est berakni és akkor az fújna vga-ra tápba meg a prockóra is.
Egyébként a vga(geforce2 mx400) hűtését is lecseréltam passzívra, ami egy magas chipsethűtő. Előtte egy kb 1mm-es vastagságú fémre fémre volt rácsavarozva egy 4cm-es ventillátor ami elég szörnyen nézett ki.
Az egész config nincs messze az ágyamtól szóval azért passzív majdnem minden, viszont így meg a régi 20gb-os vincseszter hangoskodik benne. -
FlekkeN
aktív tag
válasz
czundermák
üzenetére
Én is úgy vagyok vele. Most annyit csináltam hogy mivel az alaplappal párhuzamosan van a táp pont a hűtő felett lyukakat furtam a táp tetejére, így tulajdonképpen onnan szívja a levegőt. Bár nem sokat segít, de legalább ez is valami.
-
czundermák
aktív tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Használtam énis 450-es katmai-t passzívan, lehet az én bátortalanságomnak tudható be hogy képtelen vagyok elviselni ha megégeti a kezem miközben nyomom a deus ex-et, egyszerűen sajnálom a veteránt, néztem cpu world-ön hogy 75 fokig stabil a működése, de hosszú távon nem károsodik?
-
FlekkeN
aktív tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Köszi! Visszarakom 550-ra, de más ventillátor nincs a házban, csak a tápé úgyhogy figyelni fogom egy ideig hogy megy.
-
FlekkeN
aktív tag
Hello!
Van egy p3-mas 550mhz-es katmai procim. Van a borda tetején egy ventillátor amit leszedtem és az órajelet is visszaszedtem 100mhz-el. Szerintetek stabil marad vagy vegyem mé vissza?
Torrent és ftp szervernek használom. Köszi a választ! -
R̲e̲m̲
senior tag
kicsike? még jó h 2 van benne xD

-
R̲e̲m̲
senior tag
na srácok eggyelőre így áll a ketyere: [link]
feljebb nem megy a pci-clock miatt... -.- -
dízelracer
őstag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Úgy lesz.

-
Badman 4ever
őstag
válasz
dízelracer
üzenetére
Értem, ha van még probléma szólj és segítek.

-
dízelracer
őstag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Bevallom fogalmam sincs ezekről mert én akkoriban még elvakult AMD fan voltam. A P3 korszak nekem totál kimaradt az életemből.

-
Badman 4ever
őstag
válasz
dízelracer
üzenetére
IDE-sbe is mennie kell, a 160-asom PATA-s.

Sőt az ennél régebbi '98-as Compaq Deskpro-m az ATA-33-as vezérlőjével is felismeri és tudja kezelni (az i440BX/ZX hibrid lapkakészletes). -
dízelracer
őstag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Tényleg sata vezérlő kártya... Erre nem is gondoltam.
. -
Badman 4ever
őstag
válasz
dízelracer
üzenetére
Egy 160-as Samsung SP1654N winyóval használok Abit ST6-ot, ami i815-ös (i815E, mint a te lapod, pontosabban i815EP), de elvileg 500 gigáig nincs vele gond, talán az 1 tera is elmegy vele. A PCI-os SATA vezérlő végén meg egy Samsung HD502HJ 500GB megy ugyanebben a lapban.
-
dízelracer
őstag
Na újra itt. Gondoltam mielőtt bevásárolok megkérdem, hogy egy i815e chipset-es alaplap mekkora vinyóval bír el? Ha veszek bele egy 160-es IDE vinyót és meg se mukkan vele tökönszúrom magam.
Ja a konkrét lap: [link]
szerk: google-el sem lettem okosabb, szinte semmit nem találtam róla.

-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
benéztem, a 9800 xt 256bites
-
Viktor77
titán
-
Hunyus
senior tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Nem mondod hogy 1.4ghz penyo cpuval elmegy a Crysis

-
Badman 4ever
őstag
válasz
dízelracer
üzenetére
Nem azért írtam, hogy azzal játsszon, hanem hogyha ezek elfutnak, akkor egy Monster Inc. nem gond. Mondjuk én a 9600 XT-met, ami gyárilag tuningos is tuningoltam, az 500-as GPU 550 MHz-en a memók meg 600 helyett 700 MHz-en mentek (bár igaz, hogy 700 MHz-esek a memók, csak a VGA járatja őket 600-on, szóval ez a 100 MHz ingyen járt, rizikó nélkül, hogy bírja-e a VGA).

-
Viktor77
titán
válasz
dízelracer
üzenetére
Nekem egy sima Radeon 9500 (nem moddolt) van mellette. Dettó ilyenekkel tolja unokaöcsém (Spiderman, Ice Age, ilyenek), 1024-ben közepes graffal mind szépen elfut. Igazából még a 9600XT is sok a procinak, viszont gyengébb VGA-val még rosszabb lenne az eredmény. Jó választás lehet a 9600XT, vagy a Pro.
Vagy, hogy hazabeszéljek, egy sima 9500, az enyém épp eladó lesz pár napon belül.
-
dízelracer
őstag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Bazzeg 6éves kiscsaj nekem ne Crysist toljon. Maradjon csak a Monster Inc. -nél meg a Shrek 2 -nél. Az a neki való játék.

-
Badman 4ever
őstag
válasz
dízelracer
üzenetére
Nekem ASUS 9600 XT-vel ment egy ideig az ilyen procim, most egy Sapphire HD 3650 GDDR3 AGP van mellette. a 9600 XT-vel még a Crysis, meg a HAWX is eldöcögött 20 FPS körül minimumon 1024x768-ban.
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
dízelracer
üzenetére
ha 9600 xt akkor ne sapphire-t vegyél
az el lett baltázva, mert csak 128bites. az abit-féle 9600xt az 256bites. messze veri az összes többit. -
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
dízelracer
üzenetére
váá ez a 1400as tua már tömegcuccá nőtte ki magát. ha sok a pénzed vegyél mellé 3650es radeont. abbol asszem van még agp-s. de attól függ mit akarsz vele csinálni. nekem személy szerint egy integrált is megtenné, mert szerverként megy a p3-asom egy abit vp6-ban, egy mx200as gef2 van benne passzívan. monitor sincs rajta, de ha nme teszek bele semmit, akkor el se indul

-
dízelracer
őstag
Egy ilyen proci mellé milyen videokártyát érdemes tenni?

-
Hunyus
senior tag
válasz
dízelracer
üzenetére
Jah hát,értem én ezt.De kíváncsi lennék mi megy el vele.
-
dízelracer
őstag
Nem igazán. Amit több szálra írtak az nagyon nyögve nyelős lesz egymagos procin HT ide vagy oda. Nekem 661-es volt (3.6GHz/2MB,HT). Azt cseréltem egy E2140-re. Játékok alatt alap órajelen is egyenértékű volt a P4-el, kis tuning hatására pedig egyensen megtáltosodott. Az akkor újdonságnak számító Quake4-ben 2.0GHz-en csúnyán elverte a 4GHz-re húzott P4 procit.
-
Hunyus
senior tag
Sziasztok.Igaz nem p3,de nem találtam rá külön topikot.Van egy pentium 640es cpum 3.2ghz ht-s.Ez a cpu elviszi a mostani gameket?
-
Badman 4ever
őstag
válasz
dízelracer
üzenetére
Hát ha megfelelő lefogató van hozzá igen, de elég kevés ilyen új hűtő van.
Azóta már ki lettem okosítva, amióta azt a hsz.-t írtam, az új AMD hűtők csak kinézetre hasonlítanak az s370-es hűtőkre, de egyébként nem mennek rá. -
dízelracer
őstag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
AMD s462 hűtők tudom, hogy passzolnak rá de az újabbak is rámennek?
-
Lalaland
tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Az a baj, h már ekkora fsb-nél felrobbannak a 133as ramok

Majd még tesztelem, csak használatban van...
Előtte 1300as tua celeron volt az sem volt gyenge: [link] ez eladó akár
Neked mennyi volt a cpu vége? -
Lalaland
tag
Ezt hoztam ki az új szerzeményből: [link]
1.6on használja faterom, mindent jól visz -
wagi
senior tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
De attól még a cpu feszültséget ki kellene írnia nem?
-
wagi
senior tag
Vagy egy Compaq gépem P3 733-as procival.
Mitől van az,hogy a proci hőmérsékletét és a feszültségét nem tudom megnézni egyetlen progival sem?
-
KisTopi95
aktív tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Nem lehet a proci órajelét, hanem csak az fsb-t, de viszont az meg a 133 helyett olyan 77körül megáll, nem tudom följebb nyomni és így is 570mhz :S
-
KisTopi95
aktív tag
Sziasztok!
Az mér lehet, hogy öcsémnek a gépébe vettem 1 nagyobb procit(adatokat a végén), de csak kb fele annyin megy? 423mhz-n megy csak a proci amit most raktam bele
Ez előtti
350mhz
128mb
16mb vantamost
866mhz
128mb
16mb vanta.Van egy másik gépem is itthon, és abban meg megy. Ez az alaplap tudtommal 1ghz-ig kezeli a procikat.
Köszi kistopi
-
weedem
csendes tag
Nagy dilemaban vagyok
melyik valltozattal lesz gyorsabb a gep?
tuning kizart alaplap miatt
p3 650 100 fsb vel vagy celeron 1100 szinten 100 as fsb vel
netezni filmezni zenelni akarok a geppel
melyik a jobb valasztas?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Így már értem. A másik procim nem szorzózáras, de akkor ebben a lapban is jó lesz. Reméltem, hogy nem a lap lesz a ludas, de akkor így jó lesz, ha belerakom. Ebből most zenehallgatós gépet akarok csinálni, az ebédlőbe. Fogyaszt vagy 50W-ot, vagy még annyit sem. Egy Matrox Mystic 220 2Mb (64bit) van benne, aminek nagyon szép képe van amúgy. Mondjuk már 733Mhz-es procival , és 512Mb 133Mhz SDRAM-al is nagyon gyors erre a célra, sőt, lehet hogy benne hagyom, tehát nem bolygatom.
Ráteszek egy kis teljesítményű 2.1-est és had szóljon dumcsizás, vagy kajálás közben, már régen akartam oda egy kis gépecskét. Asszem rooterrel még netet is osztok ki neki.
-
anonimus25
aktív tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
amd duron socket A 462-es 1666mhz-es procirol lenne szo, egy asus A7A266-e alaplapban van benne.remélem igy jo a válasz.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
anonimus25
üzenetére
Először is, milyen prociról beszélünk? Baja nem lesz, valószínűleg csak a gép nem indul el ha nagyon megrántod, de akkor egy CMOS-Clear-el megoldható a dolog. Az tehet be egy procinak, ha túl nagy feszültséget kap és elfüstöl a gyenge hűtéstől.
-
anonimus25
aktív tag
sziasztok szeretnék érdeklödni töletek hogy : lenne egy procim az xp 1666mhz-nek ismeri fel.de viszont a biosban két beállitás közül lehet választani vagy azt tudom beállitani hogy 1400mhz ezen van jelenleg,vagy azt hogy 1700mhz ha ennyivel tulhuzom a procit akkor lehet valami problémája vagy kuka lesz a vége?remélem nem rossz hejre irtam nektek.elöre is köszi
-
tzsolesz
nagyúr
Üdv.
van egy új P3-as cuccom.
na már most egész jó kis i815-ös deszka van benne.
érdekesség. Nem tudok szorzót állítani, mert be van szürkülve. A másik lapomban egy 1Ghz-es proci van, és abban tudok szorzót állítani, úgy hogy változik is.
Ebben egy 733Mhz-es coppermine van. lehet hogy ez a proci szorzó záras? Mert akkor megpróbálom az 1Ghz-es prockót belerakni, hiszen az most használaton kívül van a hozzá tartozó lappal együtt.
Nem nagyon akarom megbontani ezt a kis szörnyet, azért is koncentrálok csak a proci cserére.

-
milszab
senior tag
Nah közben megjavult a gép! A 3.ramom az másfajta volt mint a másik 2ő és az nemtetszett neki! Cak így most 512 van benne de úgynézki amire kell a gép arra elég...
-
milszab
senior tag
Na megjött a proci + alaplap,de valami nemjó, mer ha ráadom a tápra az áramot 1ből bekapcsol a gép! Meg felraktam az xp-t de az meg nem indul el! Még a betöltő képernyő megy aztán elsötétül a kép és annyi! Mi lehet a baj???
-
milszab
senior tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
KÖrbenéztem neten és egy MSI Via694T lapot + Intel Pentium III-S Tualatin 1400/512/133 1.45V processzort + hűtőt rá, ajánlanak 6000-ér! Szerinted megéri? Úgynézegettem ez a lap se rossz...
-
milszab
senior tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Értem! Úgynéztem abba a legnagyobb proci : 1000mhz/256kb/133
Csak most nemtudom hogy ezzel mennyivel lenne jobb a gép! Mer ha nemakadozna a flash meg a netes videók akkor elég lenne ez is!Mer gondolkodok azon is hogy veszek 1 másik lapot meg bele ezt a Pentium III-S Tualatin 1400/512/133 procit és akkor fullos lesz a gép! Csak akkor nemtudom mien alaplap is legyen bele! ASUS TUSL2-C ajálgatták ahogy olvastam fórumokat hogy ez jó kis lap! Hát nemtudom milegyen...
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Bocs, elírtam, az ApolloPro 133 egyik változata se támogatja a Tualatinos procikat.
Szerk.: Megint benéztem, az ApolloPro 133T támogatja.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Három lábát kitöröm a procinak.A foglalat hátulján 2 pontot összekötök,és kész.