Hirdetés
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
FlekkeN
aktív tag
válasz
stratova
üzenetére
Bocs elírtam a verziót: 8.04
Grafikus felület nélkül raktam fel és másik gépről ssh-n keresztül konfigurálom módosítom ha kell. Nem nyúlok a géphez csak hálózaton keresztül, persze a telepítést közvetlenül csináltam.
Azért választottam régebbi 8.04-eset mert úgy gondoltam régi géphez régi rendszer dukál és azért is nem újabb ubuntu szervert, mert erőforrás igényesebbek ráadásul a kernel is többet nyom nekem meg nincs semmi perifériám vagy különlegességem ami miatt újabb kellene.
Azt nem tudom, hogy lehet a grubosat megoldani, de van egy olyan dolog hogy runlevel és ha azt át állítod a megfelelő számra automatikusan konzolban vagy GUI-ban indul. GUI futás közben is ha megnyomod a ctrl+alt+f"szám" gombokat azok között váltasz.
Leghet van olyan kapcsolo amivel lehet változtatni ezt hogy grubból úgy induljon, mivel ha a recovery opciót-t választod ki akkor terminál jön be, de az "visszaállításra" van.
Hát igen nem érdemes keverni, mert akkor a szerver sokkal jobban ki lesz téve támadásnak meg az folyamatos futásra van, de ha van másik géped(vagy több) mellé akkor jól jön a server. -
FlekkeN
aktív tag
válasz
stratova
üzenetére
Szia!
Hasonló felépítésű gépen van nekem is! Házi szervert csináltam belőle. Szerintem nagyon hasznos!
Éjjel-nappal fut rajta torrent kliens aminek letöltéseit bárhonnan kezelhetem webes felületen keresztül ezen felül backupnak használom és ftp szervernek. Egy Ubuntu 8.10 servert raktam rá.
Tervezem, hogy kiegészítem webszerverré esetleg. Továbbá nyomtató szervernek is szeretném használni de nem sikerült még rendesen belőni sajna.
Mivel rajta kívül 3 gépem van ezért könnyű elérni mindenkinek a saját cuccát mert egy helyen van és nem kell mászkálni és bekapcsolni másik gépet, mert azon volt elmentve. -
FlekkeN
aktív tag
válasz
czundermák
üzenetére
Majd kipróbálok egy 80-ast mert az van itthon elfekvőben meg rákötök egy potmétert.
-
FlekkeN
aktív tag
válasz
czundermák
üzenetére
Az a baj hogy csak egy 4cm-es vagy max 6cm-es fér a közelébe és azok a kicsik elég kakik egy idő után. Olyat akarok, hogy mivel nincs cdrom benne annak a helyére egy 12-est berakni és akkor az fújna vga-ra tápba meg a prockóra is.
Egyébként a vga(geforce2 mx400) hűtését is lecseréltam passzívra, ami egy magas chipsethűtő. Előtte egy kb 1mm-es vastagságú fémre fémre volt rácsavarozva egy 4cm-es ventillátor ami elég szörnyen nézett ki.
Az egész config nincs messze az ágyamtól szóval azért passzív majdnem minden, viszont így meg a régi 20gb-os vincseszter hangoskodik benne. -
FlekkeN
aktív tag
válasz
czundermák
üzenetére
Én is úgy vagyok vele. Most annyit csináltam hogy mivel az alaplappal párhuzamosan van a táp pont a hűtő felett lyukakat furtam a táp tetejére, így tulajdonképpen onnan szívja a levegőt. Bár nem sokat segít, de legalább ez is valami.
-
FlekkeN
aktív tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Köszi! Visszarakom 550-ra, de más ventillátor nincs a házban, csak a tápé úgyhogy figyelni fogom egy ideig hogy megy.
-
FlekkeN
aktív tag
Hello!
Van egy p3-mas 550mhz-es katmai procim. Van a borda tetején egy ventillátor amit leszedtem és az órajelet is visszaszedtem 100mhz-el. Szerintetek stabil marad vagy vegyem mé vissza?
Torrent és ftp szervernek használom. Köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Napelem
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest