- Azonnali informatikai kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Home server / házi szerver építése
- Apple asztali gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
törölt tag
Vettem ma egy 2gb USB 2.0 High speed pendrivot. Az eladó szerint ( PH-s, nem pedig bolti hülye ) Stabilan 2-3mb /s a sebessége. Most nem őt akarom fikázni, csak az a kérdés hogy nekem meg max 300k/s nagyfájlnál, kicsinál meg 40-50k/s, SP2 win, DFI nf4 lap.
USB kártyaolvasóra gond nélkül másolok 7-8 al is. A pendrivehoz csak w98 driver létezik.
Kingmax Super stick -
jani77
csendes tag
Sziasztok!
Feltettem az xp-t és megoldódott a pendrive probléma!
A Linux volt a kutya.
SOHA TÖBBET LINUXOT! -
Cloud_s
aktív tag
Sziasztok!
A házamon két USB kivezetés van elől. Adott két pendrive (pontosabban az egyik mp3-lejátszó), mindkettő 2.0-s. Az egyik 500mA-t (mp3), a másik 200mA-t kajál Win szerint.
A probléma pedig az, hogy ha a jobb oldali csatlakozóba dugom a pendrive-ot, a balba meg az mp3-at, akkor a pendrive nem működik. Megjelenik az eszközkezelőben és a meghajtóknál is, de a Win nem látja a tartalmát. A led villog rajta, ahogy normális. Ha fordítva rakom be őket (balba a pendrive-ot), akkor minden OK. Ha csak az egyiket használom akkor mindegy hova dugom, mindkettőben OK.
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a gubanc? -
jani77
csendes tag
IRIS-310 Tisza P4 3GHz/512MB/160GB/DVD+/-RW/Linux
Paraméterek:
Processzor: P4 3GHz 1MB LGA775
Alaplap: Asus P5VD2-MX LGA775
Memória: PQI 512 DDR2 PC4200
HDD: Samsung 160GB 7200 SATAII
Optikai drive: Samsung 18x fekete DVD+-RW
VGA kártya: Asus EAX550HM512 TD 256MB
Operációs rendszer: UHU Linux
Pc ház: Codegen 6210L-CA 350 ATX fekete
Billentyűzet: Chicony 9810 HUN Ps/2 fekete
Egér: Trust MI-2100 optikai egér
Ennyit tudok a gépről, mivel most vettem és még nincs használva. Csak egyszer használtam, mikor a pendrive-probléma jelentkezett. Lehet, hogy vissza kellene vinnem átnézetni? -
bocX
tag
...ez sem garis, igazából az adatok miatt lenne fontos, de akkor qka az egész, adatok, meg netalántán a pendrive is ha nem lehet formázni, vagy miii?! (mondjuk nekem nem a telcsi nyirta ki, meg pendrive-ot elvileg telcsi nem tudja kinyirni)
el vagyok keseredve.....
jolvan akkor azért köszi, majd akko lesz ami lesz.... -
mr_ricsi
veterán
''Az változtat a dolgok állásán,hogy a pendrive ledje a csatlakoztatás után egy darabig villog,majd abbahagyja?''
Igen! Azt jelzi, hogy nem tippeltem jól. (Ha nem kapna tápfeszt, nem is villogna)
Mit tudsz a kérdéses gép alaplapjáról? (Márka, típus, milyen chipset van rajta?) -
mr_ricsi
veterán
Szabvány szerint (akár 2.0, alár 1.1) az USB-be dugott eszköz nem vehet fel 100mA-nél többet. A normál hubnak 500mA-t, a lowPower hubnak pedig 100mA áramot kell tudnia szolgáltatni.
Az 1G-ás pendriveom pl. 40mA-t fogyaszt maximum, tehát bármelyik hubban illik működnie.
Az Apple-t nem ismerem, de a gépen valószínűleg 500mA-es hub van. Ugyan arról működik a billentyűzet is, és a benne lévő USB hub is, de még mindig elég tartaléknak kell(ene) lennie, hogy a pendrivod működjön.
Ha van a közeledben egy viás USB2-es alaplap, akkor dugd bele a pendrivodat, mert az eszközkezelőben mutatja az áramfelvételét mA-ben. -
Alex91
félisten
500 mA-et ad le, de a low-power modban 100 mA a maximum. Ha egy hubbal szetosztja az ember, akkor a rajta levo eszkozok is osztoznak a power-en. Az Apple bill.-em USB HUB-ja 1.1-es, es low-power-t (max. 100 mA) ad le. Pl. eger megy vele, de a pendrive-nal az OS kiirja, hogy keves az eszkoznek a kakao. De ez pendrive-ja is valogatja, van amelyiknek ennyi is eleg,,,
-
mr_ricsi
veterán
''az előlapi usb csatlakozó nem ismeri fel maxell pendrive-ot,viszont a fényképezőgépet igen.A hátlapi usb csatlakozón viszont gond nélkül felismeri.Mitől lehet ez??''
Az első csatlakozónál rosszul dugták rá a drótokat, ezért nem ad tápfeszt a pendrivenak. A fényképező a saját belső akkujáról működik, és csak a kommunikációja zajlik az USB-n. Tehát nem igényel tápfeszt -> ezért működik. -
Alex91
félisten
Ez nem OS fuggo. A szabvanybol adodik. Nalam se megy a pendrive-om az 1.1-es USB HUB-bal. Ha tenyleg minden azonos a ket gepen, akkor ez egy erdekes jelenseg. Ha a fenykepezogepet felismeri, akkor ugy nez ki, hogy jo a csati. Vidd vissza a boltba, vagy veszel egy USB-HUB-ot, vagy dugod hatulra. (En a hazra gyanakszom, de lehet, hogy a Linux nem jol konfigolja az USB-t...)
-
jani77
csendes tag
sziasztok!
UHU linux fut a sulinetes gépen, de az előlapi usb csatlakozó nem ismeri fel maxell pendrive-ot,viszont a fényképezőgépet igen.A hátlapi usb csatlakozón viszont gond nélkül felismeri.Mitől lehet ez?? -
bocX
tag
Sziasztok! Van egy Canyon 128MB-s pendrive....már valaki vetett fel ilyen problémát, hogy amikor bedugom felismeri, kiirja usb eszköz csatlakoztatva, a tálcán kis nyíl megjelenik. na most total cmd, nem ismeri fel, azt irja nincs ilyen meghajtó, sajátgép meg azt irja - ''Nincs megformázva, kívánja-e formázni most?'' elég fontos adatok vannak (bár lehet már csak voltak) rajta. Fel lehet még éleszteni? ...vagy format azt adatoknak kakukk?!
hiba forrása: valszeg ''eszköz eltvávolítása biztonságosan'' opció kimaradt....szal csak le lett huzva...
-
efi99
őstag
Én is ezirányban indultam. Mind a kártyaolvasó, mind a kártyaolvasón keresztül vezetett USB portban a pendrive más gépben kiválóan működik. Ezért már csak az alaplapi tűsor maradt gyanús. Már elkönyveltem, hogy valami megnyekkent, mikor aztán kínomban visszavettem a BIOS-ban az USB port sebességet 1.1+2.0-ról csak 1.1-re (Mondjuk azt sem értem, hogy ezt minek lehet állítgatni, ha egyszer kompatibilisek, na mindegy) Ez egyelőre hatott. Arra gondolok, hogy bármennyire úgy tűnt a sebességekből idáig, csak valahogy nem került fel 2.0-s driver? Igazából az Eszközkezelőből ez egyáltalán nem derül ki.
-
dzsorden
tag
probléma van a pendriveunkkal: nem találom... nem láttátok? ilyen kicsi - bár ezt gondolom tudjátok
ps: sorry -
efi99
őstag
Kénytelen vagyok a belső csatlakozóra, esetleg a kártyaolvasóra magára gyanakodni. Más pendrive-val és mp3 playerral is csinálja, csak azoknál jóval ritkábban. A hátlapiakon ráadásul jól működik mind.
-
udi
őstag
Sziasztok nekem van egy pendriveom és müködik.Akkor minek is irok?!
-
efi99
őstag
Hi!
Érdekes probléma volna a pendrive-ommal. Bedugom, felismeri, minden ok. Aztán 1-2 percenként folymatosan egy fél másodpercre lecsatlakozik, majd minden esetben azonnal vissza (a jól ismert hangok kíséretében, azért is tűnt fel) Az ember leginkább érintkezési hibára gyanakodna, de megmozgatva semmi hatás, meg az is furcsa, hogy mindig azonnal újra felismeri. A pendrive Kingston 512M és a munkahelyigépen nem csinálja. Jelenleg egy belső kártyaolvasó USB portján keresztül van használva, de előtte egy másik előlapi csatlakozón volt és néha ott is előfordult. MIndkét esetben az alaplapi belső USB csatlakozóra volt tehát kötve, a kártyaolvasó most is ugyanazon van (4 pin ugye neki, 4 pin az USB kivezetéséhez) és az nem csatlakozódik le soha. Oprendszer XP.
[Szerkesztve] -
megabit
csendes tag
-
Ziog
aktív tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy nem oszt ki betűjelet a pendrivenak? Rendre felismeri, feladatkezelőben is látszik. A probléma csak a céges gépnél jelentkezik, és akkor jött elő, mikor egyszerre két pen driveot akartam használni. A másik azóta is megy. SP1-es XP van a gépen. -
Sziasztok!
Nekem egy egyszerű problémám lenne(remélem nektek az). Van nekem egy 1GB-os Verbatim U3 SMART-os pendrive-om. A gond: XP SP1 - simán megy az u3-as cucc.
SP2 - Semmi, elindul az automatikus lejátszás asztán annyi. Manuálisan se megy a dolog. Ötlete van valakinek? Előre is köszi!
[Szerkesztve] -
uratti
tag
Sziasztok
van egy olyan problémám
adott egy 256MB pendrive, bedugom bármelyik usb-be, vagy másik gépbe, és USB Security Device-nak ismeri fel.
mi lehet a probléma?
pls segitsetek. -
toeri
aktív tag
AData MyFlash PD4 (avagy A-Data My Flash PD-4 -a keresők kedvéért) Pendrive problem.
A drive a következőket produkálta: Megformázva (FORMAT XP alól FAT v. FAT32) és MP3 file-okat ráírva az első használatkor máris invalid tartalmat találtam rajta. Egy Daewoo autórádióhoz vettem volna, ami lejátszik SD kártyát és USB-s pendrive-ot is. (Eredetileg inkább SD kártyát akartam venni, de az jóval drágább volt!)
Tehát először az autórádióra (AGC 5280) gyanakodtam, de más kártyákkal és PenDrive-okkal nem volt semmi baja. Ekkor inkompatibilitásra gondoltam, de előbb le akartam törölni az elromlott tartalmat. Ami persze nem ment. SCANDISK. Továbbra sem ment a DELETE. -> FORMAT. Majd MP3 file-ok újbóli felírása. Egy gyors SCANDISK ellenőrzésképp... És a teljes tartalom máris megsemmisült! Ezt eljátszottam párszor FAT és FAT32 alatt is, mert nem hittem a szememnek. Próbáltam másolni Total Commanderrel, az ugyan sokkal lassabban ment, de jobb nem lett a végeredmény. Innen már egyértelmű volt, hogy a PenDrive hibája, de nem adtam fel. (Beszéltem olyan munkatársammal, aki hasonló, PD-2-es drive-ot vett és egyből vitte is vissza gariba ugyanilyen tüneteknél.) És a dolog, úgy tűnik, megoldódott a következőtől /Command prompt/:
FORMAT F: /FS:FAT /V:MYFLASH_1GB /A:64K (Problem solved!)
-a lényeg természetesen az utolsó paraméter. Amíg ez kisebb volt, produkálta a hibát, itt már nem. Fokozatosan emeltem, feljebb még nem próbáltam ki. Azért írom ezt ide, hátha segít valaki másnak, akit szintén az őrületbe tud kergetni az ilyesmi. (De ha valaki tudja a dolog okát/magyarázatát, azt is szívesen elolvasnám, csak küldje el e-mail-ben is, mert mostanság ritkán járok erre. THX.)
Home: [link] -
lenoxa
csendes tag
Sziasztok! tudna vki segíteni, nagyon kezdő vagyok.
Egy régi Win98-as gápem van. Van rajta pendrive csatlakozó, de nem működik. Milyen programot és honnan kellene letöltenem? Előre is köszönöm. -
BR72
csendes tag
Szia Mindenki!
Van egy 512-es 2.0 Flash Disk (ChipsBnk) amiről eltüntek az adatok, ráadásul ha le akarom formázni akkor csak 8,0 MB-ra engedné (csak FAT), de ezt sem tudja befejezni.
A tulajdonságainál az jelenik meg, hogy típusa: Cserélhető lemez, Fájrendszer RAW, 0 foglalt, 0 szabad (Win XP prof SP2).
A kérdésem az, hogy ennek annyi, vagy valaki tud-e valami prg.-t, ami esetleg leformázná?
Köszönöm! -
VVoid
aktív tag
Ha Total Commanderrel másolsz, akkor jöhet elő ez a probléma. A menüből
Configuration->Operation->Copy/Delete-nél, a Use compatibility mode...-ot becheck, és beírod a pendrive betűjelét, ezzel sokat javul az USB-s eszközökre az írás sebessége.
Ha nem ezzel másolsz, vagy már beállítottad, akkor passz. -
tupacamaru
veterán
válasz
_MaSTeRFoXX_ #50 üzenetére
Nekem is volt ilyen problémám a kártyaolvasóval. BIOS beállítás volt a gond.
-
baluka
tag
Sziasztok!
A probléma: Többféle pendrive Win XP SP2-őn, naprakész frissítésekkel nem hajlandó működni, amennyiben hálózati meghajtót csatlakoztatok a rendszerhez.
A tünetek: a pendrive beszúrása után (bármelyik slotba) a tálcán kijön a biztonságos hardvereltávolítás ikonja, hangjelzést is ad a gép, viszint nem kínálja fel az XP, hogy mit akarok tenni a pendrive tartalmával, sőt, sajátgépre kattintva nem szerepel ott semmilyen removable sem.
Ha lecsatlakoztatom a hálózati meghajtót (sajátgép, jobb klikk), mindez megszűnik.
Mi lehet az oka?
Előre is köszi!
Ja, és nem csak az én gépemen csinálja, a kollégáimén is! -
zfarkas
senior tag
Sajnos kénytelen vagyok én is ide írni: a pendrive-omról minden adat eltűnt. Bedugtuk egy gépbe, láttunk rajta minden adatot, aztán a gépen maradt (ez egy családi gép). Nem tudom, csinált-e rajta valaki valamit is, valszeg senki sem törölte vagy formázta, mikor észrevettem, hogy nincs nálam, lehúztam az akkor más kikapcsolt gépről.
Ma egy másik gépen néztük, és minden adat eltűnt róla. Olyan, mintha le lenne formázni. Mondjuk furcsa, hogy azt írja a Windows, hogy 7MB foglalt hely van rajta.
Próbáltam a GetDataBack-et, de nem túl sok fájlt adott vissza. A 128 MB-os pendrive-nak több, mint a fele foglalt volt.
Első dolgom az volt, hogy lementettem image-be az egészet. Hát, nem sok értelmes adat van rajta, nagy része ismétlődő 0x00 és 0xff
Kérdéseim
- ha formázva lett, a FAT tábla lesz csak törölve? Vagyis a fájlok adatai megmaradnak?
- ha véletlenül lehúzta valaki menet közben, az idézhet elő fenti szitut?
- vagy mitől törlődhet így egy pendrive?
Köszi,
Zoli
Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte AORUS 2TB M.2 NVMe PCIe 3.0 SSD!
- Crucial P5 1TB M.2 PCIe 92%-os (CT1000P5SSD8)
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest