Hirdetés

Aktív témák

• toeri

aktív tag

AData MyFlash PD4 (avagy A-Data My Flash PD-4 -a keresők kedvéért) Pendrive problem.

A drive a következőket produkálta: Megformázva (FORMAT XP alól FAT v. FAT32) és MP3 file-okat ráírva az első használatkor máris invalid tartalmat találtam rajta. Egy Daewoo autórádióhoz vettem volna, ami lejátszik SD kártyát és USB-s pendrive-ot is. (Eredetileg inkább SD kártyát akartam venni, de az jóval drágább volt!)

Tehát először az autórádióra (AGC 5280) gyanakodtam, de más kártyákkal és PenDrive-okkal nem volt semmi baja. Ekkor inkompatibilitásra gondoltam, de előbb le akartam törölni az elromlott tartalmat. Ami persze nem ment. SCANDISK. Továbbra sem ment a DELETE. -> FORMAT. Majd MP3 file-ok újbóli felírása. Egy gyors SCANDISK ellenőrzésképp... És a teljes tartalom máris megsemmisült! Ezt eljátszottam párszor FAT és FAT32 alatt is, mert nem hittem a szememnek. Próbáltam másolni Total Commanderrel, az ugyan sokkal lassabban ment, de jobb nem lett a végeredmény. Innen már egyértelmű volt, hogy a PenDrive hibája, de nem adtam fel. (Beszéltem olyan munkatársammal, aki hasonló, PD-2-es drive-ot vett és egyből vitte is vissza gariba ugyanilyen tüneteknél.) És a dolog, úgy tűnik, megoldódott a következőtől /Command prompt/:

FORMAT F: /FS:FAT /V:MYFLASH_1GB /A:64K (Problem solved!)

-a lényeg természetesen az utolsó paraméter. Amíg ez kisebb volt, produkálta a hibát, itt már nem. Fokozatosan emeltem, feljebb még nem próbáltam ki. Azért írom ezt ide, hátha segít valaki másnak, akit szintén az őrületbe tud kergetni az ilyesmi. (De ha valaki tudja a dolog okát/magyarázatát, azt is szívesen elolvasnám, csak küldje el e-mail-ben is, mert mostanság ritkán járok erre. THX.)

Home: [link]

Aktív témák