Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Gaming notebook topik
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
feco100
tag
Sziasztok!
Egy ismerősömtől kaptam egy pendrive-ot, ami állítása szerint nem működik. Több gépen próbálták és egyik sem ismerte fel. Én is kipróbáltam de nálam sem ismerte fel a gép. Viszont azt tapasztaltam, hogy miután egy kis ideig csatlakoztatva volt a géphez nagyon felmelegedett, sőt szinte sütötte a kezemet a pendrive mikor kihúztam. Gondolom teljesen behalt, nem lehet életre kelteni.
Igazából csak kíváncsiságból kérdezem, hogy valaki tapasztalt-e már ilyen problémát, illetve mitől halt be egyik napról a másikra.
Erről lenne szó [link]
Kb. 4 éves, elég intenzíven használva.Előre is köszi a segítséget!
-
-
-
szabod
senior tag
válasz
csabyka666 #995 üzenetére
erre én is gondoltam, de nem ír semmit, konkrétan szabad terület 0 bájt, összes terület 0 bájt ilyenek vannak, néha megától megjavul, akkor lehet próbálkozni leszedni dolgokat, de elég hamar kifagy, egy kb 1,5 hónapos pendriveról van szó... Ezek a recovery programok nem értek semmit.
-
adalbert1
veterán
válasz
csabyka666 #993 üzenetére
Végül az oldotta meg a problémát. Én pont az ilyen esetek miatt mindig megőrzöm mindennek a dobozát és a papírjait (barátnőm utálja is ezt a tulajdonságomat
).
-
Üdv!
Sajátgép -> pendrive-on jobb klikk -> és itt megtalálod a méretét, fájlformátumát. Valószínűleg RAW lesz a tiéd is.
Én megpróbáltam a telepítős módszert, de sajnos nem jártam sikerrel. XP telepítő "unknown"-nak látja, nem is tudok rámenni, Win7 telepítő nem lát semmit. -
szabod
senior tag
Üdv nálam is ez probléma van, amit a többiek is írnak. Bedugom érzékeli, de nem tudom megnyitni, előbb formázni kéne, azt meg nem tudja... Ez egy 4 gb-s vadiúj pendrivenál (délután még jó volt, következő bedugáskor már nem, és másik gépen sem), illetve egy Gb-s SD kártyánál is jelentkezik. Ezt a windows telepítős módszert próbálta már valaki?
szerk: ahogy olvasom csak RAW formátumnál működik, azt hol tudom megnézni, hogy milyen formátumú a pendrive ?(bár sanszos a FAT) -
-
adalbert1
veterán
válasz
csabyka666 #991 üzenetére
Szerintem döglött lehet a drive. Másik 3 Kingston pendrive-om gond nélkül ment mind a három gépben, csak ez az egy kezdett el problémázni. Az a furcsa hogy a harmadik gép még egyszer beolvasta jól, de utána már az se.
Szerintem ma visszaviszem, majd kiderül hogy mit mondanak. -
válasz
muranyig #990 üzenetére
Sajnos én úgy veszem észre, hogy a témában mindenki ezzel a problémával ír. Az én helyzetem is ugyanez: bedugom a pendrive-ot, felismeri, semmi hiba, de "Helyezze be a lemezt..." szöveget kapom. Próbáltam már a feljebb felsorolt lehetséges megoldásokat, de egyik sem használt.
Szóval ha valaki tudja a titok nyitját, ne tartsa magában!
-
muranyig
tag
Sziaztok,
megmondom őszintén nem volt időm végig olvasni a hozzászólások sokaságát...
VISZONT segítség kellene:
Vettem egy 16gb-os pen drive-ot, ebay-ről, de amint bedugom a gépbe (2-ben is próbáltam.) telepíti a winfos7 x64, kiírja, hogy ok, használatra kész, de csak a a kezelőben látom MBR 0 bájt... sehol máshol nem látszik. Néztem, hogy az illesztő program 2006-os, lehet ezt cserélni kellene, és akkor megoldódna a probléma??? (bár próbáltam, de nincs elvileg ms online újabb...)SEGÍTSÉGETEKET ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!
-
adalbert1
veterán
válasz
adalbert1 #988 üzenetére
Azóta ezen a gépen se akar működni, hibajelenség a másik XP-s géphez hasonló:
Intézőben látszik, betűjelet is kap, viszont ismét a "Helyezen be egy lemezt a következő meghajtóba: G:." hibaüzenetet kapom.
Érdekesség hogy a tulajdonságoknál a Hardver fül alatt látszik hogy Kingston DT R500 USB Device, de ennek ellenére semmi. Megpróbáltam eltávolítani az illesztőprogramot, de erre se reagált (visszatelepítette magának mikor csatlakoztattam a pendrive-ot, de azóta se látja). -
adalbert1
veterán
Sziasztok, egy Kinsgton Datatraveller R500 16 GB-os pendrive-val van problémám.
Nevezetesen az, hogy hol működik, hol nem, részletesebben kifejtve:1. Péntek délután dugnám be az otthoni gépbe, amin Windows 7 fut. Ez a gép felismeri, legalábbis devices and printers alatt látszik, a led is villog, de se intéző, se total commander alól nem lehetett elérni (commander alatt látszott betűjel, intéző alatt az se).
2. Kipróbálom a Windows XP-t futtató laptopon, itt betűjelet ugyan kap, de ha intéző alatt akarom elérni akkor "Please insert a disk into drive H:" hibaüzenetet kapok, a properties-t megnézve pedig 0 byte-ot ír méretnek, formázni se engedi.
Itt jutottam el addig, hogy írtam garanciális ügyintézéssel kapcsolatban az Iponnak.
3. Meglátogattam anyámat vidéken, a pendriveot hoztam magammal, hogy visszafelé az első utam az Iponba vezessen.
Ma eszembe jutott hogy kipróbáljam, ez a gép (operációs rendszer szintén Windows XP) felismerte, és sikerült 1 file kivételével mind a 12 GB adatot lementeni ami rajta volt (azt az 1 file-t nem tudta olvasni). Jelenleg ott tartok, hogy formáztam is, ez is lefutott, kíváncsi vagyok hogy hosszú távon fog-e működni.Az egészben az a furcsa, hogy 2 gép amiben rendszeresen használom egyáltalán nem ismerte meg, egy harmadik pedig most elsőre. Ez szerintetek mitől lehet? A másik 2 gépen holnap délutánig nem tudom kipróbálni.
-
dorecki
csendes tag
Sziasztok egy régebbi típusú pendrive érdekelne. ( kingstone DTI G2 8GB ) . Ha valaki tud jelezze
-
válasz
sunahunter #985 üzenetére
Okés, a lényeg, hogy működik!
-
sunahunter
senior tag
válasz
csabyka666 #984 üzenetére
bios - disable multiple point - ájem veri heppi
Köszi az ötleteket, így jó lett.
-
válasz
sunahunter #983 üzenetére
Igen, én is erre gondolok. A csökkentett mód valószínűleg megmondja, de ha mégsem, akkor célszerű megpóbálni egy szűz Windows-on - persze ugyanezen a gépen.
-
sunahunter
senior tag
válasz
csabyka666 #982 üzenetére
A csökkentettet megnézem. Hátha összeakad valamivel.
A friss telepítésnél másik gépen hibátlan, meg úgy igazából mindegyiken jól mennek, csak ezen nem. Szerintem valami ezzel a géppel lehet, nem tudom mi. -
válasz
sunahunter #981 üzenetére
Húh, érdekes a kérdés. Én első körben azt nézném meg, hogy egy teljesen szűz Windows hogy viselkedik a pendrive-okkal. Szóval azt kéne megtudni, hogy a hiba szoftveres vagy hardveres eredetű-e.
De mégy egyszerűbb, ha csökkentett módban dugd rá a gépre. Úgy tudom, ott is van USB támogatás, viszont semmi program/driver nem fogja piszkálni.
-
sunahunter
senior tag
válasz
csabyka666 #980 üzenetére
Akkor nem, és a navi is működik háttértárként.
Vagyis tökéletlenül működik, mert nem lehet rá másolni, mert írásvédettnek látja, megszakad a fel-le másolás, bugos vele is, használhatatlan. -
válasz
sunahunter #979 üzenetére
És ha a telefont adathordozóként dugod rá? Akkor is megfagy?
-
sunahunter
senior tag
válasz
csabyka666 #978 üzenetére
Az egér onnan megy, illetve odaaza a net is oda van dugva, vagyis usbs wifi.
Csak pendrive-val van a hiba. Háttér merevlemezzel, és kicsi 2gb-os verzióval is fagy. -
válasz
sunahunter #977 üzenetére
Ha más USB-s eszközt dugsz rá, akkor nincs semmi gond? Pl. egeret, telefont...
-
sunahunter
senior tag
Üdv.
A gondom, hogy egy laptopon (Compaq EVO n610c) semmilyen pendrive-ot nem tudok használni. Bedugom, és azonnal, vagy pár mp után minden megfagy. Más gépeken hibátlanul működnek. XP SP3+a legfrissebb chipsetek, driverek fenn vannak természetesen. BIOS is up to date.
Mi lehet a háttérben szerintetek? -
-
jboris
tag
Na az engem is érdekel
remélem összeáll a kicsike :S nagyon fontos lenne :S nem baj h a régi dolgok vesznek :S de jó lenne ha megint jól üzemelne
-
-
jboris
tag
HELP HELP HELP!!! Haver odaadta egy pendijét ami vmiért csak 8 mb-os és vmi mbr rendszer van rajta FAT helyett, probáltam Win xp vel format de ott csak töröltem a partricciót /elég hülye ötlet volt tudom :@ /most RAW fáljrendzser és 0 bájt / de más progi 8 mb nak mutatja / vkinek vmi ötlete hogy helyre tegyem ?? vagy flash kell ?? de mivel érdemes ??
-
Susana
tag
Üdv mindenkinek!
Van egy 8gb maxell pendrivom amin elfelejtettem a kódot.
Mivel 2partíciós így még a lejátszók se látják.
Formázni nem tudtam mert írásvédett.
Lehet ezzel kezdeni valamit vagy rakjam vissza a polcra had porosodjon tovább? -
-
Ton-ton
tag
válasz
csabyka666 #968 üzenetére
Első körben a linux, azon is van partícionáló. Ha nem boldogul vele csak akkor kell másikat keresni.
1-2 odalt visszaolvasol, javasoltak itt is hivatkozással... -
-
Ton-ton
tag
válasz
csabyka666 #966 üzenetére
Tudtommal a RAW formátum a CD/DVD lemezeké. S mivel ez alapból csak olvasható média, ezért nem is engedi írni/formázni.
Linux alól elvileg látod, tudod formázni, illetve lementeni az adatokat. Ehhez keress egy olyat ami CD-ről is fut, nem kell telepíteni.
Ha ez sem segít, akkor kicsit visszaolvasva találsz partícionáló programot, viszont akkor az adataid elvesznek. -
-
Careesh
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Kingston Datatraveler 16Gb-os pendrive ami elromlott!
Win 7 nem látja, de mikor bedugtam neki feljött a kis ablak, hogy az eszköz telepítve van és használatra kész (bedugásnál, kihúzásnál hangot is ad!!)
Xp-vel is próbáltam ott már jobb a helyzet, mert az látja de semmit sem tudok csinálni vele!
Ha rákattintok azt írja hogy helyezzen be egy lemeztHa valaki tud segítsen !!!
Üdv:
Careesh -
Mónika91
csendes tag
válasz
Logicman86 #962 üzenetére
Ha minden igaz megtaláltam, a lemezkezelő érzékeli mikor csatlakoztatom a pendrive-t(azt írja egyébként,hogy üres a pendrive és,hogy a kapacitása is 0MB). De a sajátgépben már nem látszik. :S
-
Mónika91
csendes tag
válasz
Logicman86 #962 üzenetére
Ezt honnan tudnám megnézni?
-
-
Mónika91
csendes tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne,hogy nem ismeri fel a pendrive-t a notebookom. Amikor bedugom, világít(a pendrive), és mikor átdugom egy másik usb csatlakozóba ki jön egy ablak, hogy használatra kész az eszköz. De nem jön ki új "meghajtóként". Lehet,hogy evidens a válasz a kérdésemre, vagy a pendrive romlott el, kérlek segítsetek, mert nem értek hozzá. Köszönöm a választ! -
morbias2
aktív tag
Nekem pl. a 16gb azt csinálja ha rámásolok 99% áll utána kiírja,hogy nincs ilyen meghajtó.
Kiszedem vissza csat és felismeri ,és az átmásolt adat is hiba nélkül megy rajta. Ezt se tudom miért csinálja. :S -
bagdi69
csendes tag
Hááát
Lehet hogy ez az oldal megoldást kínál sokmindenkinek .http://www.regen.hu/hasznostippek/pendrive.html
-
-
morbias2
aktív tag
válasz
csabyka666 #955 üzenetére
Nekem is van egy 8gb ezzel a gonddal azt kuka :S
-
Üdv!
Nekem is lenne egy kérdésem. Adott egy Kingston DataTraveler G2 16gb-os pen-drive, ami nem hajlandó velem szóba állni. Rádugom a gépre, felismeri, meghajtók között is látom, de a tartalmát nem tudom megnézni, illetve formázni sem lehet - a panel sem jön elő, ahol tudnám formázni.
Kerestem neten programokat, de nem jártam sikerrel. Valaki tudna segíteni? Feléleszthető valahogy a pen-drive?
Köszi!
-
Blackdevil23
csendes tag
Üdvözletem!
Segítségeteket szeretném kérni, adott 1 kb. 1,5 éves, 4gb-os SanDisk CruzerBlade típusú óccsóságnak mondható pendrive
Ennyi idő után, egyik napról a másikra a notebookom "úgy döntött, h továbbá nem hajlandó vele dolgozni." WTF?
Egyfajta rasszizmus vette kezdetét, ugyanis, a szóban forgó pendrive minden más számítógépben tökéletesen működik, ÉS!a notebookom minden más pendrive-ot elfogad, mind3 USB portjában, de ezt, amivel eddig semmi baja nem volt, ugyan felismeri, de nem tudom megnyitni semmivel és a tartalmát sem látom.
- Más gépről gyors és alapos formázás is történt, eredmény: semmi.
- Windows újraindítása sem oldja meg a problémát.
- Hibaüzenetet nem kapok.Szóval, ti pro-k vagytok, ezért ide jöttem helpért
Köszönöm előre is!+info, esetleg hasznos lehet megemlítenem: Megváltozott a hozzárendelt meghajtó-betűjel.
-
010203
tag
Sziasztok,
hol tudom ellenőrizni egy Kingston termék sorozatszámát, hogy valóban eredeti-e?
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- További aktív témák...
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Sandisk 1TB SD kártya
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest