Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Adott egy 1 Gigás pendrive, amivel anno "rendes" sebességgel tudtam olvasni, írni. Viszont egyik pillanatról a másikra ez megváltozott és most már csak 90 kbytes/s-el tudok írni.
Mi lehet a baj, tudtok segíteni? -
szombatitomi
senior tag
Helo. Maxell 360°-os 4GB-os pendriveom:
Enyhén szólva is aránytalan sebességértékekkel bír. Kicsi és nagy fájlok írása/olvasása között ~ 0,5MB/s különbség van. Írás: 3.6MB/s, Olvasás: 16.5MB/s ( stabil értékek ) Total Commander 7.04a-val mérve. Ezeket új korában mértem. Azóta egyszer beázott, ezután 1 hétig nem tudtam rá írni. Most rendesen lehet írni, és vissza is olvasni, de ha egyszer valamit felírtam rá, akkor azt nem lehet törölni ( csak formázással ). Előző pendriveom egy TDK Trans-it 2GB-os darab volt, azt elektrosztatikus kisülés ölte meg, de az 7MB/s-el írt, 14MB/s-el olvasott. Nekem jobban bejött, ezt a Maxellt nem nagyon ajánlanám...
-
kisza25
félisten
-
Üdv! Mire érdemes formázni őket (king 2-8-16Gb)? Most mind FAT32-be van és az egész házban win 7 van. Érdemes lenne NTFS-re megcsinálni őket? Nem vok témában. Köszi!
-
gorgo
őstag
Ahoj!
Vettem ma egy Kingmax 8Gb-os pen-t. A dobozán ez áll: írás 13.2 MB/s (max.) olvasás: 26.3MB/s (max). Namármost, az olvasás az megvan. Viszont az írás, az rohadtul nincs meg: a "rekord" 5.2 MB/sec volt.
Nagy file-oknál (film) 4.52 MB/sec, közepesnél (digitális képek) 3.62 MB/sec, kicsiket meg ki sem mertem próbálni!Szerintetek visszavigyem, mondván, hogy ez a felét sem tudja annak, mint amit ráírtak???
poén: retek ATTO 11.4MB/sec-et mér írásra és 32MB/sec-et olvasásra. Kár, hogy ez a valóságban nem létezik!
-
Giggles
tag
nekem 8gigás kingstone datatravelerem van és ugyanez a gondom, filemérettől függetlenül 98-99%nál 20-30 másodpercig áll, vista64-em van de próbáltam Xp-s gépen, és ugyanezt csinálja, ha másik pendriveot használok, akkor simán végigmegy, és tényleg idegesítő, mert eszméletlen módon megnyújtja a másolást: kb700megányi képet egy pár perc alatt feltettem haver pendrivejára, enyémre 30 perc alatt másolódott át
-
kisza25
félisten
válasz
magellaner #336 üzenetére
ha kiszámolod, 2x gyorsabban teleírod az 1Gb-ot 2Mb/s-el, mint az előtted hozzászóló a 8Gb-ost 8Mb/s-el
tehát mihez képest lassú
-
magellaner
tag
Miért ilyen lassú az írás?
-
valory
tag
Sziasztok
van egy 8GB-ás Kingston Data Traveler pendriveom és arról nézem a filmeket a Philips DVP5990 játékoson, a napokban pedig lepauseoltam egy filmet, kimentem a szobából és kicsit elidőztem a konyhába, mire visszajöttem a játékos már kikapcsolt, gondoltam sebaj, visszakapcsoltam, de már nem látta a sticket, pc-n leformáztam, 4,5GB üres helyet muatatott rajta a majdnem 8ból, majd újra formáztam ekkor már 5,5GB-át majd körülnézegettem és láttam, h ilyesmire a HP USB format Tool-t kell használni, leformáztam azzal, ekkor már rendesen mutatta az üres helyet, de ha nézek filmet, van mikor beakad a film, és kb. 30 másodper után folytatódik, persze annyit is ugrik előre, mintha mise történt volna. Visszamásoltam a hardra a rajta levő filmet, és ott ahol leakad a játékoson, pc-n elpixelesedik a film, az eredetileg rámásolt természetesen hibátlan. Hogyan lehet megjavítani a sticket? Nincs valami progi amivel esetleg mélyrehatóbb formázást lehetne végezni? És mitől romlott volna el, máskor is kikapcsolt vele a játékos... vagy esetleg menthetetlen?
Válaszotokat előre is köszönöm!
A teszt eredménye:
-
jilian
addikt
Halo!
Szoval:
Amikor elinditom a másolást (pendrive-ra) azt irja,h 90-200 Mb-tal kuszik fel rá a cucc a csik is felszalad, de megáll 99 %-nál! És töpreng. Több pendrive-nál is ez volt a tapasztalat.
(Corsair Flash Voyager 8Gb , Silicon Power 32GB eSATA/Usb \eSata-nál nem\, SANDISK Cruzer Contour 4GB)
Ez miért van?
Tökmind1 , h hol másolok (TC, Windows intézö , stb.)
Egyszerüen "megáll" a másolás, és olyan mintha befagyna és kell neki idö amig 'feláll.
Rohadt idegesitö!
Miért mutatja ,h 99%-ot felmásolt ha a valoságban még csak a pendrive kapacitásának megfelelö sebeséggel (20-30 Mb) irt rá adatot és még csak kb. a felénél tarthat?!?!Vista x64, Win7 x64
THx
-
RefeeZ
tag
sziasztok
létezik az, hogy ha pendrive-ra csak kisebb fájlokat másolok (néhány száz KB méretűeket), akkor bazira lassan totyorog át az adat, és ha nagyobbakat, akkor akár 7MB is átcsússzan másodpercenként? gondolom kb elképzelhető, de azért érdekel a véleményetek
meg persze az is, hogy ezt esetleg ki lehet-e küszöbölni? (bár gondolom, nem valószínű
)
köszi előre is
-
kisza25
félisten
ez gyakorlatban nagy fileoknál 28-30Mb olvasás 15-20Mb írás
kisebb file-oknál 6-7Mb írás
még most tesztelgetem -
Na ez már a pendrive:
Kingstone DataTaveler 16GB: -
sziasztok! Lenne egy problémám: vettem egy 16GB-s Kingston DataTraveler-t és nem tudom leformázni ntfs filerendszerre. Pontos hibaüzenet:"A windows nem tudta befejezni a formázást."
-
germanlacika
csendes tag
Van két Pendrive-om. Az új egy Corsair Flash Survivor 32GB, a régi pedig egy Corsair Flash Voyager GT 4GB. Azt sejtettem, hogy a 32GB-os sebbeségbe meg sem fogja közelíteni a GT-t, de hogy ennyire lassú az már kétségbeejtő.
Kérdés: Lehetséges e, hogy valamilyen rossz hardwarebeállítás miatt olyan a sebbesége mint egy szikratávírónak?
Bármilyen tapasztalat vagy ötlet érdekelne, mert ha így marad akkor lecserélem.
Előre is köszönöm.
-
Elisha_
tag
Sziasztok, pendrive-ot szeretnék venni és három típust néztem ki amik jó árban vannak. Tudnátok írás-olvasás eredményeket írni róluk?
1. Verbatim Store 'n' Go USB Drive 8GB
2. SanDisk Cruzer Micro 8GB
3. Kingston DataTraveler 100 8GB
Szerintetek melyik a jobb? -
dReFiX
senior tag
helló !
Láttam a Kingston DT100-as ATTO teszteredményedet, és érdeklődni szeretnék hogy milyen fájlrendszerre illetve mekkora lemezfoglalási egységre van leformázva a pendrive-od.
Köszi a helpet !ÜdV
-
dReFiX
senior tag
Sziasztok, most vettem 8gb Kingston DT100-ast, milyen fájlrendszerre illetve mekkora lemezfoglalási egységméretre érdemes formázni ? Főleg 1 GB-nál nagyobb fájlokat mozgatnék vele thx
szerk.: illetve az miért van hogy FAT32 -n kívül illetve illetve " alapértelmezett foglalási egységen " kívül semmi mást nem tudok kiválasztani a formázás ablakban ?
-
Mankó
veterán
Ilyet nézegetek:
OCZ Rally2 8, 16 Gb, illetve Apacer 16Gb AH225. Melyiket ajánljátok gyorsaságba és ready Boosthoz? -
ANT
őstag
válasz
Silent77 #311 üzenetére
A régi "tosibádban" jobb chip van. Egyébként ez nem meglepő, az újabb generációs (és nagyobb kapacitású) drive-ok általában belassultak. Ez van. Corsair Flash Voyager, A-DATA PD7, csak hogy a régi nagyágyúkat említsem...
Ne akarjad má', hogy gyors is, meg nagy kapacitású is legyen. -
-
ANT
őstag
válasz
utolsolevel #308 üzenetére
Tartósan nem érdemes, legfeljebb alkalmanként, ha egy-egy nagyobb .iso-t akarsz rajta cipelni.
Lásd: utolsó bekezdés -
utolsolevel
tag
sziasztok
az érdekelne hogy érdeme -e NTFS re formázni a 8gigás pendriveomat vagy mi lesz a különbség a fat32 höz képest?
-
jilian
addikt
Halo!
Ez a kettö közül melyik lenne a nyerö?
1.:OCZ Throttle 32GB eSata
2.:SILICON POWER 32GB eSATA/USB SSD
Melyik a jobb vétel szerintetek?
A kapacitás befolyásolja a sebességet? 16 Gb-->32 Gb -
sittes79
addikt
Sziasztok,
Van nékem egy maxell pendrive-om(8GB), sajnos olyan
2-3 MB körül ír! nem lehet ezt gyorsítani valahogy?
köszi -
kjany
tag
Szerzői jogdíj a pendrive-okra
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nyaralás topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Trollok komolyan
- Milyen videókártyát?
- Bestbuy játékok
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali médialejátszót?
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest