- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Steam Deck
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jó kérdés, de "este még volt 20% töltöttség 95%-os állapottal, reggelre meg semmi."
Akkor simán lehet, hogy az akku védőáramköre lőtte ki magát.
Viszont Mac-es fórumokon szerintem van, aki szívott már ilyet. Illetve szerviznek sem feltétlen van tesztakkuja, bár normálisabb helyeken remélhetőleg tartanak -
-
0xmilan
addikt
Nekem anno a bsitszerviz.hu-t ajanlottak itt, bar vegul nem oda vittem.
-
-
Exian
addikt
Tipp: társasházakban lehet itt-ott tárolót bérelni, kollégám is a saját tárolóján túl bérel a házban még egy helységet (azt már pénzért). Illetve, kiadó garázsok is vannak, talán az a legjobb, persze valószínűleg a legdrágább is.
Ilyen kisebb méretű tárolóbérlési lehetőséget nem ismerek, de adott esetben engem is érdekelne.
Hirtelen EZT találtam, de nem ismerem őket.
-
-
-
-
Exian
addikt
Köszi, szűrőkancsót már úgy ~10 éve használunk, volt/van már szinte mindegyik létező, fellelhető márka, elsősorban Brita, Hyundai Aqua Optima, Tescos saját cucc (annak a szűrője borzalmas volt, alig tudott átfolyni rajta a víz), most pedig a Laica felé kancsó és szűrő van egy ideje, egyrészt ezt lehet jobban kapni sok helyen, plusz ez vált be leginkább. Eddig. Erre írtam, hogy a klór kiírtható, szellőztetéssel vagy szűrővel.
Brita szűrő betét hol kapható 500 Ft-ért?
Az a vásáros szódagép és palack érdekel, hol lehet megtalálni?
-
2 klímánk van. Egy az emeleten, egy pedig a nappaliban lent. Galériás a ház és simán lehűti, ugyanis a levegőnek az a tulajdonsága, hogy nem tud mit tenni a fizika törvényei ellen. Ha meleg, akkor felfelé megy, ha hideg, akkor lefelé. Nálunk a meleg megy a felső szintre, ahol hűti a fenti klíma, ami után elindul lefelé, azaz folyamatosan forog. Az egész ház lehűl, ha nyitva hagyod az ajtókat, így nálatok is le fog.
Alapvetően az a baj, hogy a klímákat általában rosszul használják. Nagy melegben úgy kell, hogy reggel kiszellőztetsz és bekapcsolod, ha elmész otthonról, nem túl hidegre, hanem mondjuk 25-26 fokra. Mikor hazajössz hideg lesz bent és alig-alig kapcsol be a klíma, hogy szinten tartsa. Ha egész nap hagyod felmelegedni a lakást, akkor sokkal többet fogyaszt és sokkal kellemetlenebb érzésre a használata, mert nagyon hűt.
Persze a fentieknél jól jön egy megfelelően szigetelt fal és egy árnyékolt nyílászáró, továbbá, hogy a vírus miatt ne egész nap a gyerekeddel üldögélj otthon. Egyébként amikor otthon vagyunk, akkor csak a fenti megy és a légcsere folytán elfogadható hőmérsékletet tart a nappali, konyha, étkező részen. Az a szobáknál már nem használ.
Szóval az egy klíma elég lesz és én fent vezetném az oldalfalig, aztán ott le. Gipszkartonból utána lehet falipolccal elrejteni simán, aminek az aljára világítást teszel és ott a hangulat. -
Exian
addikt
Nagyobb lakásban, főleg inkább családi házban már valami központosított klímarendszer kell, nem pedig helyi split klímák. Amúgy nyilván valamennyire átmehet a hideg a többi helységbe, főleg egy kisebb lakásban, ha jól van elhelyezve az ajtóval szemben. A házban egyik szomszédnál pont így van, ahogy te akarod, a lakás is hasonló paraméterű és elrendezésű, megkérdezem majd tőlük, hogy mi a tapasztalat. Ők így rakatták, ahogy te vázoltad fel, gondolom pont emiatt, hogy a lakás többi részét is hűtse valamennyire. Na, majd rákérdezek.
-
Exian
addikt
Tudni kellene a pontos paramétereket. Mennyi kismegszakítót raknak? Tehát hány áramkört építenek ki? Milyen FI relét raknak? Egy a lényeg: ha XBS megszakítót és FI relét rakna a "szaki", azonnal küld el melegebb éghajlatra és csapd rá az ajtót.
Amúgy a 33k ha rendes szaki, SZÁMLÁVAL, akkor elfogadható. De csak ha minőségi cuccokat szerel be és nem XBS-t. Mert a normál megszakító ára ~1000 / db, normális FI relé ~10k, akkor a 10-13e munkadíj nem sok, bár nem szoktak ilyen sok ágat csinálni, mint ahogy én csináltam, de szerintem egy panelben sem extrém a 10 áramkör, sőt, nekem néha kevés. Nálunk például külön egyedi kábelen és megszakítón van a hűtő, külön megszakítón és kábelen a sütő és külön a főzőlap is. Ez így elég korrekt.
-
Exian
addikt
Én ezt magamnak csináltam, már többedik lakásban. Legutóbb tavasszal csináltam, amikor új lakásba költöztünk. Eredetileg 3db megszakító volt, ahelyett raktam 10db új kismegszakítót, megfelelő karakterisztikájuakat a különböző cuccoknak. És persze raktam FI relét igen, azt feltétlenül rakass! Nagyon fontos! Az új szabványok szerint megszakító tábla cserekor eleve kötelező is. Illetve én húztam is 4db új vezetéket a konyhába, minden nagy fogyasztónak külön. Így a tuti. Ez nekem olcsó volt magamnak nyilván, amúgy szerintem 25-30e körül realis, persze kábelezés nélkül! De lehet, hogy simán a dupláját fogja mondani egy szaki, hallottam már meredek árakat ezügyben...
-
Exian
addikt
Itt a fórumon már többszörösen ajánlott klímás.
Nálam is volt kint, abszolút korrekt árat mondott, de még nem történt meg a telepítés, de biztosan ő fogja csinálni.
~230 lesz cakkpakk, hasonló paraméterekkel nálunk, szintén Gree. Persze a pontos ár nyilván változó a pontos típustól és a helyszíntől függően.
-
-
Meg lehet, de szaktudást igényel, különben inkább csak tönkre tudod tenni.
Pár napig hagyd rajta töltőn, volt már olyan telefonom is, ami 3 napig töltődött mélymerülésből... Fel kéne tudnia tölteni saját magát.Használt, vagy új amúgy? Mert ha használt, akkor (verd le az eladón), de lehet, hogy hibás az akku.
-
Exian
addikt
-
-
Vertigo18
addikt
Sajnálom. Nem az én álláspontomat hangoztatom, hidd el. Ez kevés ahhoz, hogy el is ítéljék. Feljelentheted, lefolytatják az eljárást, de meg is szüntetik. Bíróságra, meghallgatásokra kell járnod, de nem lesz ebből a részéből Veszélyes fenyegetés.
20 év tapasztalat mondatja velem, hidd el!
-
Lomha 8V
addikt
Ignis? Nem valami top ganxtával futottál össze.
Amúgy a gázspray és a gázpisztoly jó lehet ilyen esetekre. A spray-hez nem kell semmi, a pisztolyt ha hordani akarod vagy az autóban tartani, kell engedély, de csak írsz egy igénylő lapot és máris a tiéd. Már persze, ha nincs büntetett előélet vagy ilyesmi. Senki sem akar ilyen szituációba keveredni, de ha a másik fél tényleg egy begőzölt idióta, akkor akár az életed is veszélyben lehet; ebben az esetben pedig már kincset ér egy jó önvédelmi eszköz.
-
Ha a fenyegetésében szerepelt olyan is, hogy pl. "megöllek te disznó", azaz életveszélyesen fenyegetett, annak már lehet büntetőjogi következménye. Gyilkossággal fenyegetőzésért akár több év letöltendőt is adhatnak, nyilván olyan körülmények között... itt erről nem beszélhetünk, de a végén pl. egy távoltartás összehozható, ha pedig azt megsérti, akkor kaphat komolyabb jogi szankciókat a nyakába.
Esetleg a dühöngő őrült esetében fel lehetne vetni, hogy nem volt-e tudatmódosító szer hatása alatt. Ha kimutatnák, hogy drogozott (pl. kokózás nyomai sokáig kimutathatóak), akkor nagyon megüthetné a bokáját. Akkor kaphatna a nyakába egy házkutatást, ahol aztán lehet érdekességek kerülnének elő. Elég ha csak pl. illegális doppingszereket találnak, már azt is drogként kezelik. Szóval ha nagyon sok időd van és igazán genyó akarnál lenni, ki lehetne a majmát csinálni. Persze egy jó jogász ehhez nem árt segítségnek. -
dunc
nagyúr
Szép történet, de hiába vagy ártatlan meg fognak hurcolni, arra gondolok, hogy neked kell bejárkálni a rendőrségre, a te idődet lopják el, neked kell parkolásért fizetni stb. Viszont ha megbizonyosodik, hogy ártatlan vagy akkor mindképpen vágj vissza.
(a fenyegetés tettlegesség, és tanúk nélkül nulla) (ilyenkor szégyellem, hogy én is edzőterembe járok, mert az a típus akik leírtál rossz fényt vet a normális sportolókra )
-
Vertigo18
addikt
Ezt itt tutira nem fogod megtudni. Amennyiben megáll majd a feljelentés, lesz olyan mozzanat az eljárásban, hogy iratismertetés, akkor szembesülhetsz az összes irattal.
A "fenyegetés" része meg azért volt ismeretlen a Rendőrségnek, mert az egy másik jogi cselekmény, abban nem történt semmiféle feljelentés, így arról természetesen fogalmuk sem volt. Ugye nem gondoltad komolyan, hogy bemegy a másik fél ellened feljelentéssel élni és mellesleg megjegyzi, hogy megfenyegetett téged?
És még egy: a "Fenyegetés", mint olyan, nem a Rendőrségre tartozó eljárás. Van olyan, hogy "Veszélyes fenyegetés", de annak eléggé konkrétnak kell lennie, pl. egy késsel megy feléd és azt kiabálja, hogy "leszúrlak". Az, hogy valaki azt mondja neked, hogy el fog "p*csázni" az büntetőjogilag semmi. Lehetséges esetleg "Zaklatás" miatt feljelentéssel élned ellene, de azt neked kell megtenned, Magánindítványos eljárás. Esetleg még Önbíráskodás lehetett volna, ha meg is tette volna amit fenyegetett, mivel "vélt, vagy valós sérelmét" kívánta így megtorolni.
De, ha nincs a kocsidon semmiféle nyom se, akkor szerintem nem nagyon kell aggódnod emiatt.
-
UHHH
őstag
Ez biza vga hiba lesz, ami azzal végződik, hogy kuka az egész cucc, vagy mégsem:
Én úgy oldottam meg ezt a dolgot, hogy felraktunk egy windowst és ott nem engedtem, hogy feltelepüljön a saját vga driver, helyette a sima microsoftosat használják.
Eredmény: Aspect ratio biza el van cseszve, de legalább nem kuka.
Hivatalos szervizben is volt a gép, és visszaadták, hogy mégsem javítják meg semennyi pénzért SEM!Apple filozófia: LÉGY MENŐ, VEGYÉL ÚJAT!
Az összes ekkori imac be fog szarni, ha még nem szart be, van erről sok cikk.
-
Hunter2
addikt
tessék: www.alphaszerviz.hu
-
Exian
addikt
Az SZERINTEM nem lesz olyan egyszerű. Cseréltem már nem egy, nem két kijelzőt. De csak törötteket. Hogy hogyan lehet fájdalommentesen és főleg repedés nélkül leszedni egyikről és átrakni másikra, hááát, őszintén szólva nem mernék nekiállni. A ragasztást nem mindig gyerekjáték eltávolítani, még törött üvegnél sem.
-
Exian
addikt
Ha garanciás, akkor szerintem tuti. Bármilyen hiba garanciás lehet, mindenképp vidd vissza. Illetve nem tudom, hogy hogyan van a garanciajegy, lehet, hogy mint kiegészítő, akkor nem biztos, hogy van rá garancia. Legalábbis van sok cucc, aminél fel van tüntetve, hogy a kiegészítőkre nem vonatkozik a garancia.
-
Sir Riccio
addikt
Közel tripla futással nem lesznek még csak hasonló esztétikai állapotban sem. Ami meg számít (mert nem a kormány bőrözése, vagy az ülés fog tönkremenni), annak az állapota nem látszik. Egyébként sosem fogod megtudni, hogy hol/mire/hogyan használták. Legfeljebb amikor valami elszáll, következtethetsz rá.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged