Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Akciókamerák
- Célegyenesben a Yettel TV
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
szasza0802
üzenetére
Sok oldalon csinálnak hasonlót. Olvasni, hogy pl életrajzot, vagy pdf-et generálhatsz pár száz forintért, aztán később havonta vonnak díjat, ezt már nem nézi a felhasználó. Sok oldal esetében le tudod mondani, de lejárat előtt pár nappal.
Jó lehet erre egy virtuális kártya, befagyasztva nullára vitt limittel, vagy nagyobb körül tekintéssel

-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Vistaboy
üzenetére
Anno néztem a telekomnál az emailt, nekem macerás volt, talán meg sem jött minden. ÉS már akkor is léteztek email fiókok, vipmail, citromail freemail, hogy csak párat említsek. mai napig ugyan az a telekomos email címem, de nagyon rég rá sem néztem, ha létezik még egyáltalán.
Gmail a legelterjedtebb általánosabb már régóta.
"Nem futja az előfizetési díjakból a fenntartásra az esetleges bővítésre, ennyire csóró a 4iG?"
Szerintem rétegigény, ki használ ma még (1-2 emberen kívül) szolgáltatói mailt? -
törölt tag
PayPal eladhatja nemzetközi fizetési üzletágát, a Xoomot
Ez a módszer sem tartott sokáig akkor...
-
törölt tag
Én nem toborzok tagokat. A csoport nem az enyém. Én is ugyan olyan sima tag vagyok ott mint bárki más. Az információk miatt léptem be oda is, néha olvasgatok és itt gyakran felmerült, gondoltam megosztom veletek. De azóta már cikk is született belőle (a csoport tulaja írta aki üzemeltet egy weboldalt is. https://revb.hu/igy-utalhatsz-ki-eurot-a-paypalrol-revolut-szamlara-atvaltas-nelkul/
pl a Revolut tanácsadás pénzért dologgal nem értek egyet. Ilyen alapon te is tehetnél így meg sokan mások is.
-
törölt tag
PayPal egyenlegről euró kiutalása 0,99 euró díjért Revolut számlára (2 perc alatt)! Tesztelve és működik!
Sziasztok!
Volt már itt szó többször a csoportban arról, hogy miként lehetne PayPal egyenlegről eurót kiutalni más deviza bankszámlára, mondjuk a Revolut számlánkra.
Ugye ez a PayPal fiókból nem lehet magyar címmel regisztráltaknak, mert a rendszer jelzi, hogy csak magyar bankszámla adatokat lehet megadni és csak forintban lehet kiutalni... ez meg ugye nem olyan jó, mert hát ahogy a PayPal vált, talán olyan árfolyamon a reptéri pénzváltók váltanak...
Már jelezték nekem páran, hogy a Xoom.com szolgáltatásával ez megoldható, 0,99 euró díj ellenében. Szóval kipróbáltam.A válasz röviden: Igen, ki tudtam utalni és megérkezett a Revolut euró egyenlegemre az összeg 2 perc alatt (külön regisztrációra sincs szükség).
Az Xoom.com oldalra rámész (egyébként ez is a PayPal tulajdona és magyar nyelven ez is elérhető), bejelentkezés és a PayPal fiókoddal bejelentkezel (nem kell regisztrálnod külön a Xoom-ra).
Pénz küldése, megadod azt, hogy melyik országba utalnál (Revolut számla magyar ügyfeleknél Litvániában van) és végigmész a folyamaton, kiválasztod, hogy eurót utalnál és euró érkezzen meg. Itt a díjtáblázat azt írja, hogy 0 euró a díja mindennek, de ez egy becslés, írják is alul, végül majd 0,99 euró lesz a díj.
Ezután van olyan lehetőség, hogy Visa bankkártyára utalás, vagyis az ahhoz tartozó számlára, de Litvánia nem támogatott, így ez az opció nem adott, így a bankszámlára utalás kell.Megadod a bankszámlaadatodat, ezután lesz olyan, hogy az ismerős adatait kell megadnod (vagyis a saját Revolut számládra utalás esetén a te saját adataidat), a végén ki tudod választani, hogy a PayPal egyenlegről akarod a megadott összeget kiutalni. Fontos, hogy ez az opció csak akkor jelenik meg, ha olyan összeget adtál meg, amennyi rendelkezésre áll a PayPal egyenlegeden, ezenkívül az elején kalkuláld bele a 0,99 euró díjat, ami erre rá fog jönni. Szóval itt jelzi a díjat is, hogy mennyi lesz, 0,99 euró, majd véglegesíted és ennyi. 🙂
Dollárra nem próbáltam ki, annál az elején díjként 7,99 dollár díjat mutat a PayPal egyenlegről dollár kiutalásra, de ez is végül változhat és több is lehet...
Sok sikert! 🙂 -
törölt tag
Nem otp-ről írtam. Ismerősnek volt takaréknál számlája és egy internetes vásárláshoz kellett beállítani az "ipin" jelszót. A biztonsági sms-t megkapta gond nélkül telefonszámára. És utána kérte az "ipin" a rendszer amit nem tudott megadni, mert nem volt beállítva, pont úgy mint pingvinnél. Elmentünk a legközelebbi atm-hez beraktuk a kártyát, beírta a kártya pin kódját és utána a menűből, nem pénz feltételt vagy pin kód módosítást választott ki, hanem internetes pinkód beállítása. Itt beállítottuk a jelszót és már ment is a vásárlás. Ez hétvégén volt, tavaly.
Ha neki is a takaréknál van a számlája akkor az átállás miatt most úgy sem tud sok mindent csinálni.
Más bank, internetes jelszónak, megint más valami másnak nevezi ezt a pin kódot és beállítását.
-
törölt tag
válasz
pingvin2023
üzenetére
ipin a takaréknál van, máshol más a neve. Ezt az automatáknál tudod automatikusan megadni, nem kell hozzá bankfiók, ott egyébként sem tudnak ebben segíteni valószínűleg.
Viszont most van az egyesülés leghamarabb május 2. probálnám meg a helyedben, akkor is, egy "ön korábban takarékbank atm előtt áll" matricával ellátott atm-et keres.
#46821 V
Nekem van olyan ismerős akinek a mai napig nincs és nem is hallott róla. Pedig vásárol netről csak utánvétellel. -
törölt tag
Ez túl van misztifikálva. Eleve az összehasonlítás is torz. A wise-nak van pár ezer max 10k ügyfele kb. Revolutnak meg kb 1 millió otthon, világszerte több 10 millió. A "veszteség" sem mindegy miből áll össze, működési költség (amit felélnek és nincs értékteremtés), vagy gyors terjeszkedés fejlesztésekből. Ez utóbbi jellemző inkább. A 2021-es beszámoló már nyereséges volt.
Én jobban bízok a Revolutban, mint a wise-ban. Wise inkább pénzküldésre, fogadásra jó. Revolutnak meg van egy széles palettája, mire használhatod, amire a wise sosem lesz alkalmas, nem is céljuk.
A magyar használat mellett annak jó a wise, aki ingyen utal rá, vagy oda kapja a pénzét. Esetleg eurót használ. Wise-nál nem rég volt/lesz emelés is forintos területen ezért váltásban is teljesen hátrányba kerül Revoluthoz képest, ahová ingyen lehet eljuttatni a pénzt is. Itt viszont nincs belföldi forint számla.
Mindegyiknek van előnye hátránya. Én szempontomból a Revolutnak több értelme van.
Wise akkor kerülne képbe, ha kellene vmilyen külföldi direkt számlaszám, amim így nincs.'Ez 8 év, ha vállalkozásom a 3. évben nem lesz nyereséges, akkor én valamit rosszul csinálok.'
Ez egyáltalán nem biztos. Ha te egy kis üzletet működtetsz a faluban akkor lehet, de ha egy globális céget, akkor már más szabályok vonatkoznak rá, más a perspektiva, más célok.Közös számlának,nem banki oldalról van gondja.
-
törölt tag
Forintot euro zsebbe rakni váltással lehet. De eurot lehet euro zsebbe rakni váltás nélkül.
Pont ez lett volna a lényege a vásárlásomnak, hogy euró van rajta és ők euróban számolnak akkor vonják le az eurót. De mivel magyarországi cég, ezért hiába euróban számolnak, forintot fognak levonni, mintha nem is lenne szó euróról. Közben meg az árak mozognak, az árfolyam függvényében... oké, ha lefelé megy jobban is kijöhet...
Ugyan nem ide tartozik, de felmerült bennem a kérdés, hogy vajon booking is így működik? Ha ott foglalsz és euró pénznem pl a szállás, és a bookingon is eurót állítasz be. De magyarországi szálláshelynél akkor is átváltja forintra, abban terheli, vagy ez esetben marad az euró levonása?
Első esetben az eurós ár "tájékoztató jellegű" - gyakorlatban abból képződik.
-
törölt tag
válasz
czanga
üzenetére
Revolutnál nincs külön "forint" "euro" stb számla. Az számít miben érkezik a terhelés (milyen pénznem) és milyen deviza van épp a kártyádon. Ha van euród abból vonja le, ha nincs akkor a forintból vált. Ha nagyobb az összeg(350e forintnál), vagy hétvégére esne akkor célszerű előre váltani eurót.
Ha véletlenül sem akarod elkölteni elrakhatod a széfbe...
Kérdeztem egy céget, hogy mivel euróban van kiírva az ár, ha eurós kártyával fizetek akkor eurót von le? (elkerülve az árfolyamos dolgokat). De azt mondták, mindenképp forintban, az csak tájékoztatás... (De ők euróban számolják...).
"vicces".
-
törölt tag
válasz
Sisco2
üzenetére
Társítást manuálisan végzik tapasztalatom alapján, írj nekik (chat) és hívni fognak, vagy maguktól hozzáadják. Első alkalommal nekem sms-t küldtek, azt kellett vissza olvasni (megerősítő kód, számok, betűk) A Hívás Dublinból jött , angolul.
Én is pénz kivétel miatt adtam hozzá számlát, de előtte töröltem a régi már lejárt bankszámlát.
A Paypal számla megszüntetéséhez, szintén írnom kellett nekik, de aztán a lezárást maguktól megtehették, mert nem kellett már vele, foglalkozni, mikor visszanéztem, már nem volt aktív a belépési adatok...
-
törölt tag
válasz
Beat Store
üzenetére
Én úgy tudom arra találták ki, hogy a kártyaadatok a paypálnál maradnak, nem közvetlenül adod meg a webshopnak. Magyarul ennek azaz értelme, hogy nem tudják lenyúlni az adatokat.
Viszont egészen biztosan vissza következő a költés - ha ez probléma nektek, a tranzakciós listában, számlakivonaton rajta kell legyen, hogy ezzel a kártyával vásároltál...
Nem cégek általi elrejtésre trükközésre találták ki... arra nem biztos, hogy jó lesz...
Más:
Sokan trükköztek azzal, hogy berakták gpay, apple pay alá a kártyát és úgy töltötték fel pl Revolut számlájukat, de már annak is vége. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Folytatás...
Ma töröltem a csatolt banki adatokat és pénznemet, 0 ft volt már a számlán. Így számla lezárása... megint a ügyfélszolgálatra irányított. Leírtam mi van átkerült egy ügyintézőhöz, este nézem van-e vmi fejlemény... annyi történt, hogy már nem tudtam belépni...
Ezek alapján nem volt semmilyen gond, hátralék, megbeszélni való - egyszerűen csak ők zárhatják törölhetik a számlát. Úgy tűnik ez a menete....
Ez jött emailben (még hosszabban).
Lezárt számla állapota
Sajnáljuk, hogy Ön úgy döntött, bezárja PayPal-számláját. A világ több tucat országában és régiójában több millió taggal rendelkező PayPal folyamatosan fejleszti és bővíti díjnyertes szolgáltatásait.
A PayPal a világ vezető online pénzkezelési szolgáltatása magánszemélyek, vállalkozások és kereskedők számára. A PayPal időtakarékos, biztonságos, költséghatékony és könnyen használható egyéni és üzleti megoldásokat kínál, legyen szó személyre szabott bevásárlókosárról, ATM-bankkártyáról vagy egykattintásos vásárlásról.
#46571 runner 125
A profilképre 
-
törölt tag
Ez igaz, nekem is kérte, amikor újra beléptem sok év után...
-
törölt tag
Több ezer felhasználó adatait lophatták el
2022. december 2. és 6. között 34942 PayPal felhasználó számláját törték fel illetéktelenek egy gyakran alkalmazott támadási technikával. A hackerek potenciálisan hozzáférhettek az olyan személyes adatokhoz, mint az ügyfelek neve, címe, születési dátuma, adóazonosító jele és társadalombiztosítási száma.
-
törölt tag
válasz
' Tzs ,
üzenetére
Írj nekik chat-en fel fognak hívni be kell diktálni a sms-ben kapott számokat és hozzáadják a bankszámlát a fiókhoz.
2. alkalommal már elegendő volt leírni nekik chat-ben...Első alkalommal, meg anno a száma kivonatról kellett bemásolni néhány karaktert próba terhelésnél... de az inkább bankkártya lehetett...
-
-
törölt tag
Számla lezárásra kattintva:
"Mielőtt lezárja a számláját…
Van valami, amit rendezni kell. Segítségért forduljon az ügyfélszolgálathoz."Tavaly novemberben volt pénzmozgás bankszámla hozzáadás és két kiutalás.
Ha jól értem akkor innentől 1 évig nem kell fizetni semmit igaz?
Vagy évente értendő a pénzmozgás? tehát lezárás előtt érdemes pár tranzakciót csinálni?Esetleg az adatok ki nem törlése miatt ugrott ez fel? (összefoglaló törölj minden adatot).
-
törölt tag
oké, de sokan vannak, így az fix, hogy hallják, hogy ez a tuti ezt használd, közben pedig ilyen fontos részletekről nem tudnak, nem kapnak infót...
vannak ennél is cifrább dolgok is...
pl vki letöröl egy alkalmazást és azzal azt gondolja minden rendben van...
utána meg jön az extra számla... (hallottam ilyen kamasz story-t is pl). -
törölt tag
-
törölt tag
Nem a Gránit bankkal volt a gond, mert másik hazai pénz intézettel is próbáltam és ugyan az volt az eredmény. A Biztonsági protokol miatt meg azt is tudni, hogy bármivel is probáltam volna, ugyan úgy nem ment volna.
Igen jelezni kell nekik munka időben chat-en p, és fel fognak hívni (ír számról hívtak). Ha épp nem tudod felvenni akkor is visszahívnak kérésre.
-
törölt tag
oké... akkor nincs...
Viszont nem engedte hozzáadni többször többféleképp próbáltam. Az ügyintéző is megerősítette, hogy látja a kísérleteket - bőven túl 5 banki napon az első(!), és pénz is volt a számlán.Mégis csak ügyintéző után lehetett elintézni. De nem kell hinned nekem.
Igen, ez régi bankszámla törlés cserélés kategória... de ez a fentiből is érthető, látható volt.
Lehet új regisztrálónál nincs ilyen. Anno nekem sem volt, de már ezt is írtam.
Én írtam be egyébként az adatokat. De könnyen eltudom képzelni, hogy egy 3. ügyintézőnél megint más a módszer. -
törölt tag
Amikor regisztráltam hozzájuk bankszáma + bankkártya hozzáadás a bankkártya kapcsán, valóban levontak kb 400 ft-nak megfelelő összeget. És a számla kivonaton volt egy kód azzal tudtad hitelesíteni, visszaigazolni, hogy valóban tiéd az a bankkártya, számla.
Ez 10+ éve volt. kb 7 évig nem volt használva, be sem lépve. A Belépés ennyi idő után azzal kezdődött, hogy email+ jelszó után kért egy telefonszámot + egyéb adatokat talán emailes hitelesítést. Azóta szinte mindig kér sms kódot (hiába lépsz be ugyan arról az eszközről, hiába van kipipálva a megjegyzés, nincs blokkolás vpn stb). A másik opció a hívás választása lenne belépéskor.
Ezek után ugye ott kezdődött, hogy jött ez a 2000 ft jóváírás levél, meg olvastam, hogy majd felszámolnak díjat inaktív számlára, ha nincs mozgás.
Akkor oké megcsinálom, azt majd kiutalom, később meg bezárom. De amikor töröltem a régi Cib-es bankszámlát, kártyát, ami rég 2013-ban lejárt. Utána már nem engedett hozzáadni semmit.
Ekkor kérdeztem szintén ilyenkor mi van. Te magad írtad fel kell őket hívni, vagy lehet chat-en is jelezni. Chat-en is hívás lett a vége egy sms kódot kaptam azt kellett bemondani, azonosítani magam, ami a tel számomra jött. Ezzel le is zárult volna a történet ha 4 órán belül hozzáadom az új bankszámlát, de nem tettem, mivel más dolgom volt, meg amúgy is hétvége úgy sem menne el az utalás...
Majd vasárnap este, elintéztem, igen ám, de akkor újra visszatértünk a kiinduló pontra. Ekkor írtam, hogy időkeret lehet - te pedig, hogy ez baromság. Írtam nekik Chat-en leírtam az előzményt, és rákérdeztem, hogy jól gondolom-e hogy időben limitálva van a változtatás lehetősége. Erre volt válasz, hogy igen 4 óra van rá.
Ma már elég volt, ha beírtam nekik chat-en a kapott sms kódot, és már hozzá is tudtam adni az új bankszámlát. Ami Gránit Bankos. Minden gond nélkül ment. Az utalás is 200 ft is engedte, és írja díj mentes igen.
Így a probléma megoldva, de gondoltam. Megosztom ezt az új információt. Remélem így elég részletes.
* természetesen ír számról hívtak vissza mind kétszer.

Ezt írta ki amikor hozzáadtam egyébként egy bankszámlát. És még te is mondtad, hogy ügyintéző kell hozzá... másképp nem fog menni. és így is volt. -
törölt tag
Én is 10+éve regisztráltam, pár évig használtam aztán egyéb okokból parkoló pályára került... Mivel nem volt vele gond ezért nem volt megszüntetve hátha kell még, jó lesz később is.
De itt a hivatalos válasz a kérdésre:
"I can see that you're trying to link bank account **, but this action is stopped by our internal security system. I have option for verification, which may help you complete this action
And just to refer to your question, once we complete a verification, it is recommended that you try to complete the action within 4 hours from it.
Let me know what option for completing the verification suits you."Vagyis 4 óra van a bankszámla hozzáadására. (Legalábbis régi egyetlen törlés esetén).
Meg is történt. Érdekes a 2. ügyintéző is hívott de épp telefonáltam/ nem csörgött pedig nem volt némítva... fura... neki elég volt oda beírni, az sms kódot is.
-
törölt tag
Másik bankszámlával is próbáltam, azzal sem ment. Mindkettő saját, hazai bank. A cib az a régi volt.
Más én nem paypal elleni szövegre gondoltam, hanem mondjuk jófogásra, közvetítő nélkül. (paypal közvetítő). Az első pont, változat, hogy az ügyfelet rávenni, hogy utalja nekik, a bankra hivatkozva. Ezt csak azért ide linkeltem mert a fórum társnak is ilyen hivatkozást mondtak. Nem árt oda figyelni, azért

Igen az érvelésed jó. Ez nekem is feltűnt... hogy ha eladok, akkor miért én fizetnék...
De eltudom képzelni, hogy fordítva is alkalmazzák. Úgy meg már lehet sikerül átverni....Fizetési kérelem, vagy hasonló nem csak paypalnál van. Na mind1... a jó szándék vezérelt.. nem offolni akartam....
-
törölt tag
De ez már megtörtént pénteken. És írták, hogy most már hozzáadhatom, van rá lehetőség.
Ennek ellenére Vasárnap este már nem ment, ezért kérdezem, hogy van korlát, új kell kérni gondolom.... ezt is jó lett volna tudni
Az egyeztetés oldódott meg. Csak akkor utána már nem adtam hozzá rögtön, pár nappal később lett volna. Mert már benne voltam közbe másban... de úgy látom kezdhetem "elölről".
#46128 embe
Most olvastam: [link]"Egy fogyasztó eladásra kínál egy árut, és a csalók vevőként jelentkeznek. Arra kérik az ügyfelet, hogy indítson fizetési kérelmet, ám ehhez egy hamis linket adnak meg."
-
törölt tag
-
törölt tag
oks akkor beírom a 24 karaktert. Azért kérdeztem mert elvileg 16 is elég

Forintról lenne szó.
Régen volt dollár is, de most már csak forint van rajta.köszi az infókat

-
törölt tag
Közben már megoldódott, írtam nekik üzenetben (paypal). És vissza is hívtak, mikor olvasták. Mondhattátok volna, hogy csak egy sms kódot kell beolvasni.

A Díjat azért kérdeztem mert eu-n belül elvileg hazai tarifa van nem? Tehát ha nekem 25/perc akkor elvileg ez is. Ha 0 ft akkor elvileg ez is.
Most már csak az a kérdés, hogy elég a Gránit 2x8-os bankszámla szám, vagy 2x8-ast kell megadni? (utolsó 8 az nálam nulla).
illetve van díja a kiutalásnak?
-
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok!
"A számla társításához egy kis segítségre van szükség. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és segítünk, de egy másik számlát is társíthat."
Elolvastam itt is minden infót. Egy Sima Gránit Bank számlát akartam csatolni, de másik magyar bank számával is ugyan ez jött fel.
Volt vkinek már ilyen?
Történet röviden:
kb 2011-ben lett regisztrálva, sokáig nem volt használva már ebből kifolyólag a csatolt Cib bankos számla/kártya már rég lejárt.
Most én is kaptam 2000 értesítőt aktiváltam... 2400 van az egyenlegen (ajándék+ kártya hitelesítés). Ezt szerettem volna kiutalni. Most töröltem a régi bankot, és újat akartam fel venni...
Lehet van vmi limit, hogy a régi törlése után várni kell x ideig, ha újat akarok felvenni? Votl vkinál már ilyesmi hogy megy ez?
mjuti - ez engem is érdekelne mert utána megszüntetném én is.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A profilképre