- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini PC
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dell notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Ezzel egyébként rohadtul félrelőttél.
A kalibrálás és profilozás lényege épp az, hogy korrigáld az egyes gyártók festékei, illetve festék keverési arányai közti eltéréseket.
Csodát persze nem szabad várni tőle, és minél mélyebbről indulsz, annál alacsonyabban érkezel, de elméletben egyébként el lehet így érni ugyan azt az ereményt a legolcsóbb (de azért normálisan papírba szívódó, stb) tintával, mint a legdrágább gyárival.
Másrészről pedig inkább úgy fogalmaznám át a példádat, hogy ha már van itthon egy diagnosztikai tesztpadom (mert autószerelő lennék), akkor rágurulok néha a kocsmázós trabanttal is poénból, mert ártani nem árthat, sőt, még valami jó is kisülhet belőle, de némi tapasztalatot mindenképp ad ez is (ha mást nem azt, hogy nem lehet vele elérni semmit).
mindent nem lehet 1Ft-ért megkapni.
Elsősorban fekete-fehér nyomtatásra vettem, nem ábrándozok én arról, hogy üveghangra színhelyes lesz. Csak ha már egyébként is itt van a műszer, akkor miért ne prbálnám ki mit tud elérni vele...? (Egyébként tapasztalatok alapján rontani nagyon nehéz vele, és egy minimális javulás is több, mint a semmi...)
Egyébként 1db A4-es oldalnyi pacával beprofiloztam már így a gyári tintát, és akár hiszed, akár nem, de sokkal homogénebb lett a szürke gradiense (a gamma sokkal jobban hasonlít a 2.2-re kalibrált monitoréhoz, és a színhőmérséklet hullámzása is mérséklődött viccesről elfogadható szintre ; igaz még csak ezt az egy szürke gradienses tesztábrát néztem meg, még nem pazaroltam többre...).
És egy jó profilhoz kéne azért ~3-5db A4 oldalnyi paca mérési adata. (Az "ingyen" tintával [de főleg azért mert sok lesz itthon nem csak a mellé csomagolt kis mennyiség] már nem átallok majd megereszteni 5 tesztlapot se, és végignézni több tesztet az eredményéről.)[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
sata005
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy HP Deskjet 2050, kifogyott a fekete patronom. Feltöltöttem tintával, de ez a mocsadék nem indul, a nyomtató mindig hibát ír ki. Most akkor mit tegyek? Segítsetek . Kösz.
-
janos666
nagyúr
Gond nélkül sikerült beüzemelni az ezPrint patronokat.
Ugyan nem volt a dobozban olyan kis műanyag kütyü, amit a youtube videóban használnak a régi chipek behelyezésére, de egy régi borotvapengével szépen lejöttek a gyári patronról, és a rajtuk maradt ragasztóval át is tapadtak az utángyártottakra.Tölteni még nem kellett őket, de ezzel kapcsolatban csalódtam egy kicsit, mert nincs rajtuk kifejezett töltőnyílás.
Van egy terület a felső papír alatt, amit először annak néztem, de közelebbről mégsem tűnik olyan puha műanyagnak, amit könnyen átszúrna a tű, majd kihúzáskor vissza is záródik a rés (mint a gyógyszeres üvegek). De egy öngyújtó és egy tű segítségével szerintem lehet oda lukat varázsolni, aztán fecskendezés után rányomni egy darab szigetelőszalagot. (Ebből a szempontból nem jobb, mint a gyári patron, de abból igen, hogy tényleg átlátszó, mint a képen, tehát könnyen ellenőrizhető a tintaszint, ami a chip alapján mindig 0 -> kikapcsoltam a chipkövetést az opciókban, mégis volt már 1-2 warning. és gáz, hogy ilyenkor hibásan jön ki a lap, miután OK-ot nyomok.)Poénból kiprofiloztam a nyomtatót az ezPrint tintával "sima fénymásolópapír"on.
Itt az eredmény: B110_ezPrint_plainpaper.icm
Ezeken a képeken a nagyobb test az sRGB színtér, a kisebbeik pedig a nyomtatóé: 01, 02, 03, 04Ha esetleg kipróbálná otthon valaki ezt a profilt, akkor csak perceptual rendering intent-el tegye, engedélyezett black point compensation-el, mert ez Lab profil, nem matrix+shaper, mint a gyári AdobeRGB profil. (A 3D nézeten látható, hogy még az sRGB-t sem igazán fedi le, így eltekintve attól, hogy minden egyes nyomtatót minden egyes papírhoz egyedileg kéne profilozni, valószínűleg jobb eredményt adhat ez a profil, mint az az AdobeRGB, amit magának telepít a driver...)
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz janos666 #504 üzenetére
Bocs a képek miatt, töröld ki a "http://src=" részt az elejéről és menni fog.
(Épp most keresem az új képtár szolgáltatóm, úgyhogy ezzel béna voltam így elsőre.)TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Sövi
csendes tag
Tud valaki küldeni leírást Epson Stylus PHOTO R265 nyomtató (patron 6 db) hogyan kell után tölteni. Után töltő kit, utángyártott patronok megvannak, + a chip resetelő 9 pines is megvan hozzá. De egyikhez sincs olyan leírás ami használható.Ha tudsz adni címet ahonnan letölthető vagy olvasható kérlek írj vagy küld ide:sovegesa@hdsnet.hu
köszönöm.Sövi
-
QwErTy42
addikt
Szia!
Jobb helyeken 5000 vagy alatta egy kicsivel. Ezért kinyomtatsz majd 500 oldalt.
Kicsi belépőtől ne várd hogy 3 forintért nyomtat egy oldalt!Ezek gyárival nem nyomtatnak 10 forint alatt viszont havi 20-50 oldalra találták ki általában, amikor talán már nem jelent gondot ez a tétel.
Ezért ne is küldd meg a nyomtatót majd lehetőleg 500 oldallal havonta, mert idő előtt szétesik.Másrészt az után gyártottal és vagy töltöttel számold le szépen, hogy hány oldalt nyomtattál!
Jó esetben 6 forint körül jössz ki...
[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Sz_Imre
senior tag
Sziasztok!
Egy kis előzmény A tintapatron típusa HP 301 fekete (CH561EE).
És a kérdés: Hogyha a patronról levesszem felül a címkét és megfordítom a patront, akkor ki kellene folynia a tintának nem? (mert nálam semmi nem jött ki belőle) Ha jól tudom akkor elméletileg felülről töltik a tintapatront.
(Ezt csak azért kérdezem, mert lehet hogy nem töltőt bele semmit az illető a patronba).Előre is köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
-
Sz_Imre
senior tag
Na ezt nem is tudtam. A számtechnika üzletbe ahol vettem, megkérdeztem hogy lehet-e tölteni a gyári patront, és azt mondta, hogy lehet tölteni. Utána nekem elméletileg újratöltötték, de úgy látszik akkor feleslegesen, ha már a HP letiltja alapból a gyári patront.
(Pedig másfél oldalt tudtam vele még nyomtatni a töltés után )Köszönöm szépen a válaszodat!
-
tag
Üdv Mindenkinek!
Van egy HP PSC 1410-em. Mind a két (színes/fekete-fehér) patron már rég megdöglött ami benne van. Szeretnék venni bele újakat, de a későbbiekben már töltögetni akarok csak. Két kérdés:
- Ha hosszútávú töltögetésre tervezek akkor eredeti HP patront érdemes venni, vagy jó(jobb) az után-gyártott is?
- Ehhez a gyártó-típus pároshoz vannak-e tapasztalataitok, milyen töltőanyagot érdemes venni?Segítségeteket előre is köszönöm.
CSERE/BESZÁMÍTÁS: antisztatizsacsi kártyáknak, VGA passthrough kábel, PCIe gen1 VGA, PCMCIA soundcard, Smat plug ESP chippel
-
őstag
Sziasztok!
Kérdéseim lennének:
Van 1 db HP 2550-es nyomtatóm, hálózatos. A nyomtató leesett, de elvileg működőképes, érdekelne-e valakit alkatrésznek? Ha igen mennyiért?
Zala megyében tudnám átadni, a súlya miatt elég húzós a posta.Vannak hozzá tonerok is:
Használtak (amik benne vannak, nem tudom hány %-osak):
fekete, magenta, sárga, kék, illetve egy üres Drum.Vannak még eladó tonerek, lehetőleg egyben, mind töltött, használatlan:
2 db Magenta a3973A
1 db kék Q3971A
1 db sárga Q3962A
1 db felújított használatlan Drum Q3964AÜres tonerek:
Kék 1db
Sárga 2dbÉrdekelne valakit valamilyen formában?
Számla nincs, üziket priviben, itt nem tudom figyelni a topicocat.Van 1 db töltött használatlan 15\A-som is eladó!
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
janos666
nagyúr
válasz janos666 #504 üzenetére
Túlestem az első utántöltésen, és bár sokkal piszkosabb eljárás volt, mint hittem, de végül sikerült.
Nagyon vastag tűt csomagolnak hozzá, így nehéz volt rendesen átszúrni a tubus gumiját is (féltem hogy eltöröm a tűt), a patronéról pedig azt hittem, hogy nem is átdöftem, hanem az egész gumi kiszakadt a keretéből, de nem...
Aztán menet közben trükkös volt, mert amint elkezdtem befecskendezni, már folyt is a tinta alul és felül is (a szellőzőlukon és ahonnan a nyomtató kapja), és az sem igazán segített, mikor először megpróbáltam vákuumot csinálni benne szívással, mert rögtön beszaladt a levegő ugyan ott, ahol kifolyt a tinta.
A megoldás az volt, hogy egy nagy szívás kifelé, aztán apró petyegtetés, lefelé fordított fecskendővel ki-be, ki-be, ki-be kb. 0.5ml mennyiségű levegő/tinta cserélt helyet, és így csak véletlen csöppent ki egy kicsi alul, és egész szépen telelett.
Viszont azóta már beszólt a nyomtató, hogy ez már használt patron, és persze megint hibás lett a lap, amit épp akkor kezdett, és OK után előről indult a nyomtatás sor. Odalett vagy 20 lap, amit kétoldalasnak kezdtem nyomtatni, és szétcsúsztak az oldalak. Hiába van letiltva a chip ellenőrzés a menüben, a windows driver csak beszól néha.
-
bokor28
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy lexmark S305-ös nyomtatót, lexmark 100 patron való bele. Ismeri valaki ezt a típust?
Maga a patron első ránézésre egy sima szivacsos megoldás műanyag tokban. Nincs chip, nincs légritkítás. Az interneten az kering, hogy a gyári patron ennek ellenére nem tölthető, csak az után-gyártott (egyébként 100A jelzésű). Találkozott már vele valaki?Mivel szivacsosnak néz ki, miért nem lehet tölteni? Leoldódik a bele, vagy kiugrik belőle a lexmark embere és letol?
üdv: I
-
egolady_
csendes tag
Sziasztok,
Olvasgattam a topicban, remélem nekem is tud valaki tanácsot adni.
Van egy HP2175ös nyomtatóm már kb. 6éves és semmi baj nem volt még vele. Mindig eredeti patront vettem, de most külföldről rendeltem és kaptam fekete utántöltő szettet.
Ma gondoltam megpróbálkozom a feltöltéssel. Mindent úgy csináltam ahogy a mellékelt leíráson le volt írva(lehúztam a fóliát a rézcucchoz legközelebbi lyukba lassan beinjekcióztam,ki is jött egy kicsi,ahogy a leírásban volt,majd visszaragasztottam. Behelyeztem a patront,lefuttattam pár tisztítási eljárást és próbáltam nyomtatni)
Az eredmény ugyanolyan lett mintha üres lenne a patron..56os van benne,a leírásban az áll,hogy amennyiben szükséges hagyjuk 8óán keresztül a patront(gondolom azt értik h ne nyomtassunk vele).
Szerintetek jó lesz ez később? Mit kellene csinálnom h működjön? Üdv[ Szerkesztve ]
-
Droidka
csendes tag
Sziasztok!
Ma töltöttem egy Canon MP 240 nyomtatóba való komplett színes ill. fekete patrononokat.
A fekete a második gyári patron volt arra csak rátöltöttünk, de a színes az eredeti gyári első kisebb kapacitású patron volt, láttam sokan mondták, hogy az első patron nem tölthető újra, mert letiltja a gép.
Na ez nálam nem jött be hibátlan lett a fekete és a színes töltés is. Próbából képet is nyomtattam, fotó papírra az is első osztályú lett.Gondoltam leírom, hátha segítek ezzel valakinek.
Jahhh és mi még le sem légtelenítettünk, meg ilyenek. Volt két fokozott tisztítási folyamat ( bár ezt ajánlják is mindenképpen) a feltöltés után és ennyi.
Halika
-
laci7878
csendes tag
Sziasztok.
Van nekem egy Samsung SCX4300 multinyomtatóm ami ki írta,hogy fogyóban a festék.Szeretném itthon házilag feltölteni,de nem tudom hol fúrjam meg a feltöltéshez,milyen port vegyek bele és mennyit kell beleönteni.
Ráadásul ha jól tudom resetelni kell a patront,vagy a nyomtatót,de nem tudom hogy kell.Ezekben kérném a segítségeteket,hogy miként fogjak bele.
Előre is köszönöm. -
laci7878
csendes tag
Sziasztok.Van egy scx4300-as multinyomtatóm és azt szeretném megtudni,hogy mennyi az a max.por mennyiség amit bele lehet tölteni úgy,hogy még megfelelően működjön.
[ Szerkesztve ]
-
bady65
csendes tag
HP Deskjet 2050 ilyen tipusu nyomtatóba fekete patront utántőltöttem müködik csak azt mutatja mind ha üres lenne. Mi lehet a gond.
[ Szerkesztve ]
-
kovevi
csendes tag
Sziasztok!
Hp 301-est töltöttem fel, elvileg nem volt semmi gáz, alacsony szintet jelzett a nyomtató, pedig dugig telenyomtam. Amikor nyomtatni akartam az oldal 90 százalékát gyönyörűen kinyomtatta, az alján viszont olyan volt, mintha kifogyna a tinta. Az újabb nyomtatásnál ugyanez. A lap teteje szép, az alja nem. Akárhányszor újrakezdem, az eleje mindig jó, a vége sosem. Mi lehet a baj? Járt így valaki?
-
janos666
nagyúr
Nekem csinált olyat a HP nyomtatóm, mikor WiFi-vel használtam, hogy véletlenszerűen lehagyta a lapok alját. (Azóta USB-n használom.)
De lehet, hogy megsérült a patron utántöltés közben, vagy levegős lett, stb. Csinálj egy fúvókatisztítást, az jó sok festéket kilocsol. Ha utána sem jó, akkor vagy megszokod amit nyomtat, vagy próbálj ki másik patront. (De persze lehet, hogy véletlenül épp most lett valami más baja a nyomtatónak...)TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Teszla_
senior tag
Sziasztok!
Nekem is HP 301-es patronnal lenne problémám. Nemrég vettünk egy HP 1050-es nyomtatót, ahhoz ugye ezt adják. A hozzá csomagolt kiürült, elvittem feltöltetni és a boltos elvileg fel is töltötte, de pár lapot tudtunk csak nyomtatni vele. Ahogy visszaolvastam, az alap patront nem lehet tölteni. Oké, így buktam 1000Ft-ot.
Ezután vettem egy gyári 301-est 3000Ft-ért, mert állítólag nincs belőle utángyártott. Ezt elhasználtuk, elég sok oldalt ki tudtunk nyomni vele. Utána ezt is visszavittük, hogy töltsék fel, egy ezresért meg is csinálták, de megint csak pár oldalt nyomtatott a töltés után. Ekkor visszavittük, hogy már másodjára nem úgy megy a dolog, ahogy kéne. Nagy nehezen megint feltöltötték, de otthon megint ugynaz volt, mint előtte, hogy pár oldal nyomtatás után semmit nem nyomtatott.
Ez most mitől lehet? Egy full gyári patronnal működik a nyomtató, utántöltöttel meg nem.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Teszla_
senior tag
Nah, azóta kiderült, hogy nem az utántöltött fekete patronnal volt a gond, hanem a gyárilag a nyomtatóhoz adott színessel. Ez még csak most fogyott ki. Ha a színes és az ugy. fekete volt benne, akkor nem nyomtatott semmit a lapra. Ha csak a színes volt benne, akkor fénymásolt színesen, de láthatóan nagyon kevés festék volt már benne és rosszak voltak a színek. Ha csak a fekete volt benne, akkor feketében nem fénymásolt, csak ha a színes fénymásolás gombját nyomtam meg (értelem szerűen fekete-fehérben másolt). De csak egyszer működött, utána akármit nyomtam, semmit nem csinált a nyomtató. Vettem bele egy új színes patront, és most már minden rendben megy. Érdekes volt, nem láttam még hasonlót.
-
abcukistván
tag
Sziasztok!
Tegnap töltöttem egy HP 300XL patront a kapott leírás alapján, a végén visszaszívtam 1-2 ml-t, és estére pihenni hagytam.
Most próbáltam, elején még nagyon vacak volt, utána pedig 2 sort szépen nyomtatott, 2-t kihagyott, és így tovább, amíg végül 1 sort nyomtatott, 4 kimaradt, meg kaptam jónagy pacákat.
Gondolom a légtelenítés hiánya okozza ezt, de nem kaptam állványt hozzá, manuálisan meg lehet valahogy oldani?
Köszönöm előre is.
-
abcukistván
tag
-
NAGYSADA
csendes tag
ÜDV..
VAN EGY EPSON SX 125 KÉSZÜLÉKEM.... (SAJNOS), MÁR KAPHATÓ HOZZÁ UTÁN GYÁRTOTT PATRON 9ml FEKETE 950-1600, ÁRON DE OLCSÓBB MEGOLDÁST KERESEK. INFORMÁCIÓT KÉREK A TAPASZTALATOKRÓL: -OLCSÓBB PATRON TÍPUS,MEGOLDÁS. -A KÉSZÜLÉKKEL KAPOTT PATRON TÖLTHETŐ-E, -AZ EREDETI, ILLETVE AZ UTÁNGYÁRTOTT PATRON TÖLTHETŐ-E, -AMENNYIBEN LEHETSÉGES, MI A TÖLTÉS FOLYAMATA. -
pyres
csendes tag
Sziasztok!
Ha tud valaki kérem segítsen. Most kezdtem el utántölteni egy Canon PG40-es patront Ink -mate utántöltővel de ahogy töltöm be felül a patron alján ki is folyik! Mit csinálok rosszul vagy már rossz lenne a (eredeti) patron?Köszi!
-
lamiki
senior tag
válasz NAGYSADA #537 üzenetére
Az utángyártott tölthető, csak itthon még nem igen kapsz hozzá resetelőt, valami ilyet keress hozzá majd kapható lesz az nem soká, szóval ne dobd ki az üres patronokat
[ Szerkesztve ]
Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!
-
themebuilder
senior tag
-
abcukistván
tag
válasz themebuilder #543 üzenetére
Topikban rákerestem a tintára, és valaki ajánlotta, hogy ő azt használja 300-ban. Gondolom 300XL nem különbözik.
-
Imy
veterán
válasz abcukistván #544 üzenetére
XL az a nagyobb kapacitást jelenti.
-
themebuilder
senior tag
válasz abcukistván #544 üzenetére
A tinta leírásában van utalás arra, hogy garantáltan jó azt a tintapatront utántölteni?
[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Imy
veterán
válasz abcukistván #546 üzenetére
Csak megerősítettem a sejtésed.
-
Laczik
tag
Sziasztok!
Hp 368-as fekete patront töltöttem újra, ment bele festék rendesen, de mégsem nyomtat vele a nyomtató. Színeset viszont tudok nyomtatni. Tudnátok segíteni mi lehet a baj? Eddig egy másik fajta HP nyomtatóm volt, azzal sose volt ilyen gondom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- PlayStation 5
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Milyen autót vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest