Hirdetés
- Alienware notebook topik
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
Sziasztok
Most vettem egy új Hitachi 7K1000.C 1TB-os vinyót és keresgélés közben olvastam erről az advenced format dologról. Mielőtt partícionálnám és megformáznám a vinyót, gondoltam rákérdezek, hogy pontosan mi is ez a dolog és jó-e nekem, érdemes-e már így formázni az új vinyót? És ha igen, hogyan mivel tudom megtenni?
És a másik, hogy ezt olyan vinyónál is meg tudom csinálni amin a rendszer van (WD 6400AAKS), meg más egyéb adat? -
joccadoki
senior tag
-
alex73
tag
válasz
joccadoki #293 üzenetére
Hú ezt még egyszer.
Nem müködik a billentyűzeted, nos ez lehet vezérlő hiba vagy a partició manager nem tudja betölteni hozzá a vezérlő drivert. vagy nem annak ismeri fel ami.
Sajnos mostanság a PQ-magic hibás, mint azt feljebb taglaltam.
Sajnos én is egyre több hibába ütközöm vele.
A chkdisk az ha jól tudom a chkdsk error hoz kapcsolódik Scandisk kérelem.
Check Disk - ellenőrizi és helyreállítja disk problémát.
elvileg a DOS parancsot hívja meg ami :
Szintaxist
CHKDSK [meghajtó:] [[elérési út] fájlnév] [/ F] [/ V] [/ R] [/ L [: size]]
Kulcs
[Meghajtó:] A meghajtó ellenőrzésére.
fájlnév fájl (ok), hogy ellenőrizze a töredezettség (FAT esetén).
/ F automatikus javítás a fájlrendszer hibákat a lemezen.
/ X Fix fájlrendszer hibákat a lemezen, (Win2003 és a feletti)
leszáll a kötet első, bezárni az összes nyitott fájl kezeli.
/ R keresése és kísérlet javításukra rossz szektorban.
/ V megjelenítése a teljes elérési útját és nevét minden file a lemezen.
/ L: size NTFS only: változtatni a naplófájl méretét a megadott számú kilobyte.
Ha a méret nincs megadva, megjeleníti az aktuális napló méretének és a meghajtó típusától
(FAT vagy NTFS).
/ C Ugrás könyvtárban korrupció ellenőrzéseket.
/ I Ugrás a korrupciót vizsgálja, hogy hasonlítsa össze a bejegyzést
file rekord szegmens (FRS) a kötet master file table (MFT)
mindezeket ugye háttérben végzi.
Tehát úgy gondolom hogy ehhez kötődhet a hiba. bár csak találgatni tudok.
Több oka is lehet:
lehet hogy Chkdsk.exe segédprogram vagy a Autochk.exe
segédprogram nem tudta bezárni az partíciót.talán valami rezisztens program fut pl antivirus vagy a biosban antivirus védelem müködik.
Nem lehet egyéb lemezkezelő feltelepítve nálad? Az is szokott ütközést okozni.
meg az XP-nél az sp2 után szokot chkdsk hiba jelentkezni.
De PQ Magic hibák után kutattam:
Ezt találtam talán segítségedre lesz
]PartitionMagic 8,0 hibaüzenetek és megoldások
eredeti angol oldal:
PartitionMagic 8.0 error messages and solutions
Sajnos pont ezért a hibák ért hagytam el a PQ Magic használatát.
Ezért is igyekszem lebeszélni a használatáról másokat is. -
Hurkafej
aktív tag
Sziasztok!
Haveromnak csinálok egy gépet, és egy 500-as winchestere van, és azon kábé 250 giga adat, ami kell neki. A gond ott van, hogy egy particióba van neki az 500 Gb. Ezt akarnám 2 felé osztani. Elég lenne egy 40 gigás, hogy feltegyem rá az xp-t. -
joccadoki
senior tag
félre ovashattam mert reménykedtem hogy a világ legjobb partítion készíőjét ajánlod a barátunknak(sorry valami gáz lehet:convertálok és nem mindig müxik a bill
) én mindíg ezt haználtam a lgtöbb fileredszert ismeri és viszonylag pontos vagyis: pl:1024mb nem 878mb hanem 1013mb sztem ez már tűrhtő és az adaok is megmaradnak kivéve amit írtam az előbb hogy nincs elég szabad terület mivel adatot nem képes átvinni és primary part estében voltak incidenesek mikor esetleesen ütközött a rndszerel és újrault és ott kezdte el a part készítést ilyenkor 10%ban kapunk egy üzeetet a chkpmdisc.exe-től hogy nem tdja a jeen partot módosítani csak lérhzni ilekor az a 10gb kap eg új partíciot + kapja azt aterület amit jelöltél számára
-
joccadoki
senior tag
Igen én is a partition managert javaslom ennek megoldására.Bár a rendszerlemezen nem mindíg maradnak meg az adatok.de ott úgy is új rendszer lesz szóval nem gáz.Viszont nézd meg hogy az adatok milyen terjedelemben vannak a partíción mert ha estleg teli van akkor nem tanácsos minimum +15gb szabadnak kell lenni(10%)
-
alex73
tag
Válaszom igen csináltam ilyet párszor még a hőskorban win 3.1 re telepítet 95 idejében.ott PQ magic volt a hunyó. Első ilyen műveletem volt. Később aztán volt még ilyen 98 alatt.
Meg kb 1 éve ott arconis vagy a paragon volt használatban nem emlékszem. Az ismerős gépén kellet megoldani xp alatt.(Ismerőseimtőmindig nálam kötnek ki a alapszintu folyamatok hardware, és annak software kezelése.Persze letölteni, telepíteni stb tudnak de lemezt kezelni nem hajlandók. Mondván ha elrontják akkor nem lesz hdd jük.)
Mert nála triple rendszer fut
XP,WIN nemtudom mi, meg mindig valami a legújabb win amit meglát.
Mint azt feljebb olvashattad a PQ magic hibát okoz. Azzal nagyon nem javaslom.De azt már nem tudom melyik particiót mihez adtam elsőhőz a hátsót vagy forditva.
-
alex73
tag
ja igen ingyenesről volt szó a topikban:
linuxos Gparted, de mivel látom win ben gondolkodsz akkor
FREE EASEUS Partition Master 4.1.1 Home Edition KÉP
jó küzdést -
alex73
tag
Elvileg létezik a particionáló programoknál a megre funkció azzal megoldható.
Úgy hogy létrehozol annyit amit hozzá adnál a másikhoz és a létrejött particiót hozzáadod ahhoz ahova szeretnéd.
De minden esetben ajánlatos mentést végezni! dvd re cd re stb...
Ekkor viszont már meg már egyszerűbb újra particiónálni.
De ha "kockáztatni" szeretnél akkor a fenti művelethez a paragonParagon Partition Manager KÉPvagy az arconisarconis disk director KÉPprogramját javaslom.
PQ magic ellen javalt! -
roti86
őstag
Sziasztok.
(Remélem jó helyre írok, ha nem akkor elnézést.)
Adott egy 160Gb-os vinyó, amit régebben úgy partícionáltam, hogy a rendszer (c
10GB a maradék pedig a D meghajtó. eddig xp-t használtam.
Szeretnék Windows7-et feltenni, annak pedig nem elég 10giga a rendszernek. Megoldható valamelyik partícionáló programmal, hogy a d meghajtón lévő szabad helyből "átcsoportosítsak" egy pár gigányit a rendszer meghajtónak úgy, hogy a D meghajtót ne kelljen formázni hozzá (minden adat megmaradjon rajta).
Másik vinyó nincs, amire ki tudnám menteni az adatokat. Remélem érthető a kérdés
Roti86.
-
alex73
tag
Na olvastam egy infót:
DEBIAN
1. /home: ez a kövnytár a legnagyobb (ha kb. 60GB szabad
területünk van, akkor ennek a könyvtárnak osszuk ki legalább a
terület felét).
2. /swap: ez a virtuális memória, melynek mérete minimum a fizikai
memóriával legyen egyenlő.de memoria*2. De 4gb esetén más lép érvénybe. Úgy particionáljunk, hogy ez a könyvtár a lemez közepére essen, mert így az olvasó fejek gyorsabban érik el.
3. /usr: ide kerülnek a felhasználói programok, területe minimum 5GB,
maximum 15GB.
4. /var: minimálisan 4GB területre van szüksége, de ha gépünk
webszerver, akkor ez a könyvtár legyen a legnagyobb. Ha
levelezőszervert szeretnénk, akkor a /var és a /home könyvtárak
legyenek a legnagyobbak.
nekem 320 gb +20 gb hdd-m van akor gondolom csak elég lesz a home-nak 30 gb
így 20 gb ból meg csinalok backup particiót. remélem csak jó lesz. -
alex73
tag
válasz
joccadoki #283 üzenetére
hát sajnálom.
amit tudok
/boot bootoláshoz szükséges álományok pl grub config stb..
/swap cserepartició ez általánosan elfogadott hogy a memória*2
/A hierarchikus könyvtárfa kiindulópontja
/home rendszer állományok felhasználói állományok konyvtárak
/usr felhasználó állományai programok Alkalmazások, rendszereszközök tömkelege, a legforgalmasabb könytár
/var változó állományok adatokat tartalmazó állományok könyvtára mint www mysql meg még kitudja mit.
De hogy hogyan érdemes ftp,web,mail és egyéb server esetében azt nem tudom. -
alex73
tag
válasz
joccadoki #280 üzenetére
Sajnos nem vagyok ebben a témában tapasztalt.
De ezer féle megoldást olvastam. de szakmai leírást nem találtam arra, hogy mit miér és hogyan osszunk széjjel. mint pl:
/boot
/swap
/
/home
/usr/local
/var
vagy
/boot
swap
/
/usr
/opt
/home
/etc
/var
vagy a /var mellet még /var/ www
/var/mysql -
joccadoki
senior tag
Őőő sajna én nem értek a server gépek rendszerfelépítéséhez én inkább bite-ok gondolkodom de gondolom kell lenni egy oprerdszernek pl linux vagy win nt system's annak kell minimum 10gb az eszközökkel. Szerintem a 20as azt nem szedném szét.
a 320gb 4 fele osztva szerintem bőven jó 80gb adatmennyiség azért elég sok, bár ezt inkább te tudod. Ajánlom a program nevét de szerintem ismered: Paritition Manager Pro edition 2 -
alex73
tag
válasz
joccadoki #278 üzenetére
De hogy szóllak meg érte. Eleve hülyeség lenne tőlem, és nem is ez a cél!
Szerintem megvitatjuk ki mit tud és egy közösségi szinten szerintem a tudásunk össze adása a cél,hogy aki valamit nem tud azt is elérhesse.
Hiszen a tudás, ismeret nem öncélú. Legmagassabb bölcseség az ha másnak átadjuk.
Így tehát joccadoki köszönöm az információt.
De akkor vissza a particiókhoz.
20 gb rendszer ezt home,user opt, var mindent egybe vennéd?
a 320 gb hová csatolnád fel / ra vagy var ként vagy minek?
üdv. -
joccadoki
senior tag
észben igazad van de a quantum mielőtt felvásárolta a maxtor csődbe ment
és már a gyártósorról az összes "quantumos" elhagyta a terepet így csak a gyárt vette meg a maxtor.(Ezt megbízható forrásból tudom)A maxtorral pedig az a helyzet hogy a minősége az elfogadható alá csökkent (melegedés végett tönkrementek)Ezért az egyik legnagyobb hdd gyártót felvette egy kissebb nevű(mielőtt megszólnál érte :seagate elöbb megvolt mint a maxtor, de a maxtor volt a jobb sőt szinte a legjobb!!) -
alex73
tag
válasz
joccadoki #273 üzenetére
NEm akarok off lenni és megbántani sem akaroksenkit .
Ha véletlenül megtenném ELNÉZÉST KÉREK!
Ha Jól tudom nem csak azért mert gyerekes be-be én jobban tudom akármibe szeretnék keveredni.Maximum az ész érvek csatáját kivánom folytatni de igazából ha igy bele bentünk akkor beszélgetni róla.
Meg hát ha valakit érdekel a hdd történelem is. Engem mindig is érdekelt a történelem, az informatikában is.
mint pl mikor jelent meg az első hdd:
1952 januárjában Reynold Johnson, az IBM egyik mérnöke azt a feladatot kapta, hogy állítson fel egy új kutatólaboratóriumot, amelyet később neki kellett menedzselnie, és a kutatásokat is a tapasztalt szakember vezette. Az IBM nem szabta meg konkrétan, hogy mit kell az új laboratóriumban kifejleszteni, így Johnson véletlen elérésű adattároló eszközök fejlesztésébe kezdett csapatával, és kifejlesztette a világ első merevlemezét. A RAMAC 350 névre hallgató eszköz prototípusa 1955-ben készült el, egy évvel később pedig elkezdődött a sorozatgyártás.
Az első merevlemezes meghajtó 5 MByte tárolókapacitással rendelkezett - ennyi adatot tudott eltárolni 50 darab egyenként 24 hüvelykes átmérőjű lemezén. A RAMAC 350 lemezei percenként 1200 fordulatot tettek meg, a meghajtó elérési ideje 1 másodperc, adatsűrűsége pedig 2 kbit/négyzetcol volt. A két hűtőgép méretű eszköz 10 ezer dollárba került megabyte-onként.
De a felvásárlásokról:
A Conner hdd-t elég hamar felvásárolta a Quantum,.de azt meg késöbb a Maxtor vásárolta fel,de az pedig a Segate áldotzata lett.
vagy valami hasonló. valami hasonlót olvastam:
A Shugart Technology nem sokkal alapítása után Seagate-re változtatta a nevét, mivel a Xerox által korábban felvásárolt Shugart Associates perrel fenyegetőzött. A Seagate 1979 óta létezik, a vállalat nevéhez köthető az első 5,25 hüvelykes, tehát PC-kben is használható méretű merevlemez megalkotása. A cég 1989-ben a Control Data, 1996-ban pedig a Conner felvásárlásával erősítette pozícióit.(Finis Conner 1984-ben úgy határozott hogy elhagyja a Seagate-et, elhatározását 1985-ben tett követte. Conner 1986-ban hozta létre saját cégét, a Conner Peripheralst, amely nem meglepő módon merevlemezek gyártásával kezdett foglalkozni. Conner a miniatürizációban hitt, az akkor elterjedt 5,25 hüvelykes meghajtók helyett már 3,5 hüvelykes kivitelben gondolkodott. A cég egyik legnagyobb befektetője és vásárlója a Compaq volt.) A Maxtort 1982-ben alapították a kaliforniai Milpitasban. Majd 2000. október valamely napján egybejelentés történik
"A merevlemezeket gyártó Maxtor bejelentette, hogy megvásárolja a Quantum merevlemezeket gyártó részlegét, a Quantum HDD-t". Az üzlettel körülbelül akkor kb 1 milliárd dollárt érő részvénycsomag cserélt gazdát. Az ügylettel a világ egyik legnagyobb merevlemezgyártóját hozzák létre. A Maxtor szerint az ügylet után, továbra is több millió millió merevlemezt gyártanak majd le személyi számítógépekbe, szerverekbe, és más elektronikai eszközökbe.
Ennek talán nem örült a világ egyik elsőszámú merevlemez gyártója a Seagate Technology Inc., amely mindig komoly ellenfélnek bizonyult. A Seagate 1999-ben komoly mértékban növelte forgalmát és piaci részesedését."
Majd elérkezett 2005. a Seagate bejelenti azt, hogy egy pármilliárdos részvénycsere révén Maxtor bekebelezését hajtja végre és ezáltal piaci poziciójának megerősítését,a western-digital és az IBM-hitaci val szemben.
De ezek az aktivizációk nem vezettek a lemez árak növekedéséhez sőt , komoly technologiai fejlesztéseket hoztak és a lemezek ára is csökkent. nézd meg a mai és a 5-10 évvel ezelötti árakat.
Bár manapság ujabban az ide lemezek megint többe kerülnek a SATA lemezeknél .
SCSI ról nem beszélek hiszen azok sosem voltak olcsók.
De egyezzünk meg abban mindegy ki kit vásárolt fel attól nekünk még ugyan úgy meg kell venünk a HDD-t és az ideális kiválasztása ma sem könnyebb mint ezelőtt 10 éve.
Valamint ugyan úgy gondjaink akadnak és Örömmel vesszük veszem ha nálam gyakorlotabb tanácsot ad.
Tehát KÖSZÖNÖM joccadoki -
alex73
tag
válasz
joccadoki #274 üzenetére
Nos futna rajta joomla cms rendszer valamint ftp rendszer a méret változó de szerintem a legnagyobb file szerintem dvd5 vagyis 4,1 gb.
de főként webserver ként futna.
ha jól tudom a web rész az a /var alatt van és annak kell negy nak lenni a file szerver meg a /home hoz kötődik de ebben a témában még nem tiszta minden. -
joccadoki
senior tag
ööö világosítanék a nevekben 1quantum fireball és a maxtor egy időben léteztek a quantum már rég becsukta a boltot pár évvel később a maxtor is
szerintem összekeverted "a seagate felvásárolja a maxtort" című históriával.
az adatok eltünése pedig szerintem a fáljrendszer nem volt egészséges ált. a fat alapú file systemek sokták mívelni -
alex73
tag
pc-Server particionálás. (DEBian /ubuntu/ vagy CentOs /rhel/ rendszer alatt)
Hogyan? Milyen arányban?
Van 1 db ide hdd 20gb maxtor
Van 1db 320gb sata hdd samsung/dev/sda /
/dev/sda /home
/dev/sda /mnt/backup
/dev/sda /opt
/dev/sda /srv
/dev/sda /tmp
/dev/sda /usr
/dev/sda /usr/local
/dev/sda /var
/dev/sda /var/lib/mysql
/dev/sda /var/log
/dev/sda /var/tmp
/dev/sda /var/wwwEzeket milyen arányban vagy hogyan érdemes particiónálni?
Vagy más megbontás szerint hogyan érdemes?
Hogy ne telhessen be egy partíció, vagy esetleges újratelepítéskor könnyű legyen elkülöníteni az oprendszer saját dolgait a mi adatainktól.
Tehát hogyan particionáljam biztonsági illetve gyakorlati szempontok alapján?
Egyenlőre webserver ként lenne használatos a gép.
P4M2PRO-P alaplap 512mb ram tudom itt a swap 1gb nem árt.
1,4 es intel proci.
1db cd író 1db floppy. -
alex73
tag
javitanám a leirás adatait erre:
BootExecute azonosító a következő:
autocheck xmnt2002 /bat="C:\WINDOWS\TEMP\PQ_BATCH.PQB" /win="C:\WINDOWS" /dbg="C:\WINDOWS\TEMP\PQ_DEBUG.TXT" /ver=262144 /prd="PartitionMagic"
autocheck autochk *majd távolítsuk el az első sorban úgy, hogy az érték úgy néz ki, mint a következő:
autocheck autochk *
8. Click OK -
alex73
tag
válasz
joccadoki #269 üzenetére
Nos nekem két érdekes esetben segített a dolog az egyik az egy bad sector hibánál it több sektor volt rossz, a másik pedig egy olyan esetnél, hogy eltüntek az adatok a HDD-ről rendszeresen.
Ez még annó egy WD 3gb hdd volt és ezt megcsinálta havonta.
A másik meg egy Quantum volt ma maxtornak hivják ha jól emlékszem.
Nem volt virus mert napi szinter ment a virus írtás csak egyszerüen eldobta az adatokat.
Az hogy a program csak elfedte vagy el tüntette nekem édes mindegy volthiszen sikeresen eladtam számítástechnikai boltban ahol tesztelték a beadott használt alkatrészeket és utána fizettek.
Ami nem müködöt vagy sérült volt azt nem vették át.
De nekem átvették és fizettek -
alex73
tag
Úgy emlékszem van hozzá gyári formázó progi a hdd-hez úgynevezett "alacsony szintű formázással" végzi a lemez formázást.
Annó mikor bad sector hibám volt ide hdd-n akkor olyannal raktam rendbe a program gyári értékekre küldi a hdd-t de iszonyat lassú!
Úgy emlékszem 20 gb-ot 6 óráig buzerálta.
data eraser vagy data protection sys vagy mi volt a neve.
Néz körül a hdd gyártó oldalán!
Maxtor
http://www.maxtor.com/en/support/downloads/index.htm
ibm
http://www.hgst.com/hdd/support/download.htm
Seagate
http://www.seagate.com/support/disc/utils.html
Fujitsu -
http://www.fel.fujitsu.com/home/drivers.asp?L=en&CID=1
Samsung Samsungról
http://www.samsung.com/Products/HardDiskDrive/utilities/index.htm
Western Digital A Western Digital
http://support.wdc.com/download/index.asp http://support.wdc.com/download/index.aspDe megjegyzem áram szünet miatti károsodás elég macerás nekem volt hogy el szált az egész Bios új epromot kellett szerválni.
Tehát nagy valószínűség szerint a hdd-nek meszeltek! ha garis akkor irány a bolt ha nem garis akkor próbálkozni lehet de lehet hogy szép temetést rendezhetsz neki. -
alex73
tag
Nekem is lenne kérdésem:
Pc-ben otthon vagyok de web servert kellene particionálnom. Még sosem kellet szervert csinálnom. Lamp-xampp confignak utána olvastam,azzal majd megküzdök valahogyan
Lényeg hogy később a www bővíthető legyen pl: 2gb tárhelyről 10gb tárhelyre
a gépen joomla fog futni 1-2 esetleg 3 külön domain-al.
Az az 1-2 vagy három cms fog futni a gépen.
Ja igen: kis cég saját lapja lesz rajta nem szolgáltatni akarok!
még valami Linux os ötletek esetében kérem figyelembe venni hogy eddig Ubuntut használtam desktopként, ( de persze terminálos parancsokat nem tudom fejből le van írva papírra mert még mindig DOS6.22 parancsokat akarom írni azt tanultam sokáig és sajnos a linuxos parancsokat nem tudtam megtanulni) és wint csak játszani , vagy weblap készítésre.
Ugyan is nincs crossover progim,
http://www.codeweavers.com/products/
,hogy fusson az adobe termék linuxon.
köszöm! -
alex73
tag
Felhívnám figyelmét mindenkinek hogy a pQ magic 8.05 XP és win2000 alatt hibát okoz.
XP Boot Error: "xmnt2002 program"
xmnt2002 program not found - skipping AUTO CHECK
autochk program not found - skipping AUTO CHECK
Lehetőség a hibáknál a gép ciklusba esik és folyamatosan újra indul.
Vagy el indul az Xp, de induláskor a meglévő xmnt error üzenetet kapunk.
A hiba kizárólag PQ magic használatánál történik ha egy egybe formázott hdd, új partíciókat alakítunk ki. pl: hiren boot cd-n lévő PQ magic 8.05-el
Egyéb iránt több dokumentált hiba van Xp és vista alatt PQ magic alatt.
De legtöbb esetben sp1/sp2/sp3 után.
Az "Xmnt" hiba megoldása véleményem szerint SOHA ne használj PQ-M-et.
cmd line fdisk parancs :-) vagy bármi más! pl arconis, gparted mit tudom én ami bejön szubjektív. Én speciel Linuxot használok.
De ha használtál mint én mert nem volt nálam semmi a kinek meg csináltam annak csak pq m8 legális szoftvere volt és botor gondoltam akkor gyorsan lezavarom ha már ilyen van megfeledkeztem arról hogy nem szabad használni PQ M-et.
Tehát ha nálad is a fenti hiba létrejön akkor tedd a következőt:
1. Exit all programs. Lépjen ki minden programból.
2. On the Windows taskbar, click Start > Run. A Windows tálcán kattintson a Start> Futtatás parancsra.
3. In the Run dialog box, type the following: A Futtatás párbeszédpanelen írja be a következőket:regedit be regedit
4. Click OK. Kattintson az OK gombra.
5. In the Registry Editor, navigate to the following key: A Registry szerkesztőben keresse meg a következő kulcsot:HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager :
6.In the right pane, double-click the following value. A jobb oldali ablaktáblában kattintson duplán a következő érték.BootExecute BootExecute azonosító
The Edit String dialog box appears. Karakterlánc szerkesztése párbeszédpanel.
7. Remove the line that references Xmnt2002. Távolítsa el a sort, amely szerint Xmnt2002.
For example, if the data value of BootExecute is: Például, ha az adat értéke BootExecute azonosító a következő:autocheck xmnt2002 /bat="C:\WINDOWS\TEMP\PQ_BATCH.PQB" /win="C:\WINDOWS" /dbg="C:\WINDOWS\TEMP\PQ_DEBUG.TXT" /ver=262144 /prd="PartitionMagic" autocheck xmnt2002 / bat = "C: \ WINDOWS \ TEMP \ PQ_BATCH.PQB" / győzelem = "C: \ WINDOWS" / dbg = "C: \ WINDOWS \ TEMP \ PQ_DEBUG.TXT" / ver = 262.144 / PRD = "PartitionMagic : "
autocheck autochk * autochk * AutoCheckthen remove the first line so that the value looks like the following:
majd távolítsuk el az első sorban úgy, hogy az érték úgy néz ki, mint a következő:autocheck autochk * autochk * AutoCheck
8. Click OK. Kattintson az OK gombra.
9. Exit the Registry Editor. Lépj ki a Registry Editor.
10. Reboot the computer. Indítsd újra a gépet.Elvileg még van más meg oldás is xmnt másolgatása sytem és system32 mappába meg letöltés és program futtatás. a program neve valami BootExecute.exe segédprogram a Symantec FTP oldalon.
Ezek közül csak a hosszan taglalt megoldást végeztem és tökéletesen működött. -
doboa61
csendes tag
Biztos, ami boztos az adatok átmeneti lementését követően az egyik (nem rendszer!) partíciót egyesíteném a PM 8-asban a szabad felülettel, vagy meglévő törlését követően egy újat hoznék létre, a rendelkezésre álló teljes felületen.
Szerintem ez elég egyszerűen végrehajtható a Partition Magic-kel. -
lorcsi
veterán
van egy új winyóm wd blue 500giga
erre akartam feltenni a rendszert (12-235-230 felosztásban)
meg is formáztam ntsf-re még a régi rendszerben
de az xp telepítő sehogyan nem akarta rátenni a 11 gigáásra, mert az nem xp kompatibilismi lehet a gubanc ?
az ide winyóra gond nélkül feltette, pedig van a telepítő lemezen sata driver
-
HENE
aktív tag
Hali!
A jelenlegi merevlemezemen van négy elsődleges partíció. Kellene még egy, de az ugye nem fér el. Van szabad, formázatlan területem. Hogyan tudnék hármat logikai meghajtóvá alakítani az adatok törlése nélkül?
Üdv: HENE -
daveredline
tag
Nekem olyan gondom lenne, hogy nem tudom formázni az xp-s partíciómat. 3 partícióm van: egy xp ami nem indul el, egy amin win7 van és egy adat.
win 7 ben próbáltam megformázni először az xp-set, aztán EASEUS partition managgerel de egyik sem engedte. Mi a teendő? -
-
artiny
őstag
Helotok
Nem rendszer Hdd nek hasznalt 500GB hdd hogyan osztjak fel?
adattarolasra/filmek,zene,stb/ mit javasoltok? -
zshatvani
csendes tag
Van egy 500GB-os vinyóm és Vista operációs rendszerem. Szeretném újratelepítés nélkül felosztani, úgy hogy egy esetleges vírus támadásakor a legkisebb kár érjen. Ki, mit javasol?
Előre is köszönöm.
-
Paulo81
aktív tag
Sziasztok!
Most egy olyan kérdésem lenne, hogy egy ntfs partíciót át lehet-e konvertálni fat32-re adatvesztés nélkül? Ha igen, melyik progi tudja?
-
Kernel
nagyúr
Mit tudsz csinálni, ez nem partícionálási kérdés, elszállt a vinyó, mehet vissza a boltba, de ilyenkor igazság szerint vizsgálatra szorulna még a tápegység is.
Elképzelhető, hogy visszakapcsoláskor a táp káros impulzust tolt a vinyóra, vagy másik lehetőség, hogy csak maga a HDD gagyi, tehát önhibájából adta meg magát.
-
939
csendes tag
Segítséget kérnék, volna egy problémám: - vettem egy új 1Tb -os Maxtor vinyót és XP- t akartam feltenni rá úgy hogy, készítettem két partíciót -ekkor történt a baj: pár másodperces áramszünet - újra indult a gép és nem látja a Maxtort sem a BIOS, sem a Windows (a régi vinyóval kipróbáltam). Egy másik gépen is kipróbáltam ott is ez a helyzet. SEGÍTSÉGET ELŐRE IS KÖSZÖNÖM !!!!!
-
Kernel
nagyúr
-
kircipeti
senior tag
Udv!
Az lenne a kerdesem, hogy erdemes-e teljes formazast nyomni az uj winyora vagy eleg a gyors? Azt hiszem eleg sokaig tartana a teljes.
-
Paulo81
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 80 gigás vinyóm, 20 giga rendszerpartícióval.
Most vettem egy 1 terás vinyót és szeretném a rendszert átmenteni úgy, ahogy van az új vinyó rendszerpartíciójára.
Nem csináltam még ilyet.
Milyen progi tudja ezt a legegyszerűbben, legkényelmesebben megoldani?
És a partíció létrehozására van valamilyen szabály? (Ugyanakkorának kell lennie, ugyanolyan filerendszerrel, szektormérettel?)
Előre is Köszönöm a tanácsokat! -
Kernel
nagyúr
Esetleg tegyél be képernyőfotót, mivel többféle felállási lehetőség elképzelhető, amit írásban nem mindenki tud precízen átadni.
Felhívnám a figyelmet, hogy Alt+PrintScreen az aktív ablakot veszi le (vagy Paint, kivágás is létezik), úgyhogy teljesen felesleges bevágni egy fórumba az egész asztalt, ahogy sokan szokták itt. Meg aztán nem is mindenki kíváncsi mások full Desktopjára, ami netán szétfeszíti egy kisebb méretű kijelző kereteit, közben a lényeges ablakot meg szinte nem is lehet látni (volt már ilyen is, bár inkább átméretezős fórumon: Index).
Egyébként "Extended elnevezésű" partíciót (ugyanis ez egy partíció) nem is lehet formázni, csak ha létrehozol rajta logikai meghajtót, azt lehet formázni. Vagy törölni a kiterjesztett partíciót, utána elsődlegest készíteni helyette. Vagy egyiket sem kell csinálni, hanem csak széthúzni a már meglévő logikait (ha az) a kiterjesztett határáig. De erre írtam, hogy többféle felállás lehetséges.
-
ashot
tag
Szasztok,
Most vettem egy uj winyot, a regi teljes egeszeben at lett masolva, illetve az op rendszer
imagelve, minden faszan mukodik, de a windows csak 320gigat lat az 500gigas winyombol, partition magic8-al pedig van egy plussz sor a meghajtoknal extended elnevezessel, ami gondolom nem lett particionalva, de sehogy sem tudom ezt a hianyzo particiot leformatalni es hozzacsapni a tobbihez.Mit tegyek?
-
jahatpersze
aktív tag
jó már nem kell
-
jahatpersze
aktív tag
bootCD-ről futtatható grafikus partícionálót tud vki ajánlani? régen ilyet csak Floppyval csináltam partition magic 8-al, az újabbak tudnak CD-t is csinálni? vagy van másik megbízható vetélytárs ami tud?
-
Kernel
nagyúr
-
lazlo8
tag
igen csak 1 merevlemez ami még nincs szétparticionálva
ram teszthez milyen szoftvert használjak?? -
Kernel
nagyúr
Egyébként lehet a gépnek más hardveres problémája is (RAM stb.), ami ilyen és ehhez hasonló jelenségeket okozhat. RAM-tesztet is érdemes futtatni.
Lemezkezelőt azért írtam, mert azt hittem, másik gépbe van berakva, illetve másodlagos HDD, de közben látom a fotón, hogy C: meghajtó.
-
Kernel
nagyúr
Először a KillDisk-kel felülírnám az egész felületet, vagyis az MBR-től kezdve, hogy még a partíciós tábla is eltűnjön. Utána partícionálás, formázás. (XP Lemezkezelőben előfordulhat, hogy újraellenőrzést is kell futtatni, ha nem látszana.)
http://www.killdisk.com
Windows és DOS-ban is használható, HDD Regenerator szintén.
-
lazlo8
tag
hm lefuttatam pár merevlemez csekkoló progit
http://kepfeltoltes.hu/view/090724/chkdsk_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/090724/chkdsk____www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/090724/HDDsentinel_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/090724/hdt_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
hd sentinel szerint 100%kiválo a merevlemez állapota?akkor mégse volt bad sectroos a vinyom?
chkdsk- meg mérete nem érvényes, meg a file érvénytelen hivatkozást tartalmaz? ezek mit jelentenek pontosan?(futtatam /f javítással is de nem sokat ért)
hd tune talált egy darab sérült szektort az javítható?
a merevlemezzel az volt a problémám h letöltöttem file okat és nem tudtam sehova se másolni őket mert kiíírta h irásvédett stb,(term letöltés után sőt volt olyan h be se fejezte a letöltést)
ha rar-t töltöttem le 99%nál kiirta h lemezolvasási hiba
volt olyan hogy filmnzésés közbe a 1ora után leállt mert a file érvénytelen hivatkozást tartalmaz
ezért én azt hittem hogy bad sectros de akkor mégse? vagy megjavult magátol?
xp re install mehet rá? azt a 30 megás bad sectorral mit tegyek?pontosabban hogy tudom azt az 1 árva bad sectort kizárni?
mivel laptopról van szó (nincs usb-s floppy meghajtom)
hdd regenerator ugye dos alol megy? -
Kernel
nagyúr
Ha felülírod az egész merevlemezt (KillDisk stb), ott vírus nem marad, ha pedig tényleges (fizikai) szektorhiba, akkor HDD Regenerator, ami segíthet kipartícionálni is a hibás részt. Partíción belül nem maradhat hibás szektor, mert nem fog normálisan működni, akadni fog, kékhalál is lehet.
XP-nél a gyorsformat nem olvassa végig a felületet, így nem vesz észre minden hibát, a "teljes" formázás viszont igen. Azért tettem idézőjelbe, mert sokan azt hiszik, hogy utóbbi "jobban" formáz, pedig nem. Legfeljebb jobban olvas (XP-ről írtam mindezt, nem Vistáról).
-
-
dE4f
csendes tag
Sziasztok.
Egy eléggé buta kérdésem lenne, de sajnos nem tudom a választ: miért van az, h a frissen vásárolt 1 terrás vinyóm csak 931 GB adatterülettel rendelkezik? Épp most formázom először, és sajnos nem tudom.
-
lazlo8
tag
ha van egy bad sectoros vinyom ami 40Gb. érdemes megformáznom és felteni rá az xp-t? nem fog a telepítés felénél kék halállal meghalni? egyáltalán ha van rajta bad sectro meg tudja e formázni az xp telepito cd je?
bekaptam egy virust és nem tudom leirtani probáltam már csökkentet mod, de nem ment.
a bad sectorok nem lehetnek olyan nagyon számitásom szerint pár száz mega max 1gb -
Kernel
nagyúr
válasz
ROBERTOH #231 üzenetére
Még szép, a fájlrendszert az oprendszer támogatja, nem a fájlrendszerek támogatják egymást.
Képzeld el, hogy az oprendszer egy autó, ami támogatja az aszfaltos út, földút, sőt még a kavicsos út használatát is. Innen kezdve az autómmal bármit át tudok szállítani földútról a kavicsos útra, még szép. Még akkor is, ha aszfaltról startoltam, vagyis bootoltam, ez már tökmindegy.
Én bármikor kicserélem az autó alatt még az utat is. Vagyis az XP-t lemásolom Total Commanderrel, közben jól össze-vissza tömörítem ZIP-be. Partíciót formázom bármilyen támogatott fájlrendszerre (akár FAT16-ra), vagy FAT32 / NTFS-re és clusterméretet változtatok, ahogy épp nekem tetszik, XP-t visszamásolom (autót visszatolom), már szalad is.
Az Easeus talán nem jó bootszektort ír fel, vagy elfelejtetted aktívként megjelölni, különben is lehetőleg mindig az oprendszer saját formázó programját kell használni, nem pedig külső programokat. Egyrészt sok esetben felesleges is mást használni, továbbá az idők során az NTFS-t is fejlesztik, csiszolgatják, úgyhogy legbiztosabb a hozzávaló program használata.
-
ROBERTOH
őstag
Köszi!
Végül NTFS lett, viszont az Easeus partition master home edition-al megformázottra nem akart felmenni a windows, csak a windows telepítővel gyorsformázottra - érdekes.
NTFS és FAT32 nem zavarja egymást, mint megtapasztaltam: fat32 partícióról vidáman tudtam másolni NTFS-re, miközben NTFS-ről bootoltam. -
Kernel
nagyúr
Partíciók és a létrehozó program egymástól független, használat után a program eltávolítható.
2 Giga kevés az XP-nek, bár maga a rendszer (lapozó és hibernációs fájl nélkül )
1 Gigába is elférhet. Eleinte, aztán egyre hízik. Lapozófájlt persze átteszi automatikusan bárhová, ahol hely van, de hibernálni nem fogsz tudni, mert annak a rendszerpartíción kell lenni és a RAM méretének megfelelő helyet foglal. -
Kernel
nagyúr
válasz
ROBERTOH #227 üzenetére
Lehet nagyméretű FAT32-t készíteni, csak biztonsági okból nem ajánlott, nem is minden program engedi, például az XP Lemezkezelőnél is van egy korlát, már ami a létrehozásra vonatkozik. De ha már más programmal létrehozták, a meglévőt lekezeli.
Nagyméretű adattároló partíciót NTFS-re ajánlott formázni, mert a FAT32 sérülékenyebb. Windowsnak egyébként tökmindegy, mivel mindkettőt támogatja.
Ha tényleg csak NTFS alatt hozhatok létre nagyobb partíciót...
Partíciót nem az NTFS alatt hozod részre, hanem a partíciót formázod NTFS-re.
-
lazlo8
tag
van egy 500GB winchesterem amit öcsém sikeresen telebaszott virussal ugy h van tuzfal meg virusirtorouter mind1
ami idáig nem volt szétparticionálva ami nagy hiba volt) ezt particion magic8.0 val szetszedem. most van egy C meghajtom csinálok egy c d e meghajtot mondjuk 2 10 470gb-val. a mostani cucc nagyrészt iso formátum ami kéne ezt tenném át a 470gb-s részre+ami nem kell az összes marad a c meghajton.(kb 200gb fontos cucc van amit átteszek a D renagyrsészt *.iso)
berakom a win xp telepitot formázom a c-t h eltunjon a virus és ide ujra felteszem a win-t. nah most ha formázom a c-t amin volt a particion magic akkor a formázáskor letörlöm a particion magicet ami létrehozta a két particiot?? eltunik a két 250gb-s particiom vagy nem? ergo megint csak egy c meghajtom lesz 500gb val vagy meglesz a 250gb c d meghajotm? mert van 200gb iso adat ami kéne ez a install formázás alatt a D-n fog pihenni és ott is marad.
xp nek mint rendszer particio elég 2gb?csak xp lenne rajta semmi mást nem tennék rá program files minden menne az adat lemezre nevezzuk D nek
win 7nek? 10gb? ott is csak win7 lenne semmi program files gondoltam kiprobálom hátha az fasszántosabb.. ha 3 particiot csinálo akkor fen lehet egyik particon xp másikon win7? és egy ettol fuggetlen particion lennének a játékok vagy kulon fel kell telepíteni xp re meg win 7re a játékokat?
szoval tömondatok particonálás -aztán formázás- ha formázok eltunik e az általam létrehozott particio(k)?????
(és tudom hogy a merevlemezem ami 500gb-nak van "hirdetve" csak kb 470 gb tényleges adattárolásra alkalmas de most a fenti példában a kerekítést mellőzzük) -
ROBERTOH
őstag
Sziasztok!
Windows XP sp2-m van. Jól látom, hogy FAT32-vel maximum 512GB-os partíciót lehet létrehozni? Legalábbis az Easeus partition master home editionnal nem lehet tovább húzni a méretet, miközben NTFS-nél engedi. A windows súgója szerint viszont akár 2TB-os is lehet a partíció. Akkor most mi az igaz?
Ha tényleg csak NTFS alatt hozhatok létre nagyobb partíciót, akkor lenne még egy kérdésem: jelent-e problémát, ha az egyik winchester fat32, a másik pedig ntfs-es, mind fat32, mind ntfs-ről bootolva?A választ/válaszokat előre is köszönöm!
-
Kernel
nagyúr
Amikor én csináltam ilyet, csak közölte a program, hogy majd reboot és meg lesz csinálva. Másik lehetőség CD-ről indítva elvégezni.
Mindenképpen jó külön tartani az adatokat és a rendszert, így a Windows bármikor újratelepíthető, klónozással helyreállítható, ahogy tetszik.
Bár van lehetőség WinPE alapú CD-ről indítva törölni csak a Windows könyvtárait, utána a szokott módon újratelepíteni. Sőt, vissza lehet másolni egy régebben elmentett Windowst is, Total Commanderrel, de így össze-vissza töredezett lesz.
Én a D: meghajtón tartok olyan programokat, amik újratelepítés után is rögtön hajlandók működni. De összetettebb programok annyira beépülnek a rendszerbe, hogy Windows újratelepítés után ismét telepíteni kell azt is. Egyszerűbbeknél esetleg sorozatszámot kell megadni és működik, de ez regfájlból is megoldható. Vagy vannak eleve portable (hordozható) programok is.
-
Kernel
nagyúr
Ezt még le kell fordítani magyarról magyarra. A 120 Gigás partíció méretének összehúzására van lehetőség, ha elfér 10 Gigában is a rajta lévő adat. Acronis Disk Director, Partition Magic, vagy vannak ilyen képességű ingyenes programok is.
A vinyó elejére kell összehúzni, később a keletkezett partícionálatlan területen pedig új partíció hozható létre, ez már az XP saját Lemezkezelőjével is.
Mindamellett lehetnek problémák, a C: meghajtó megváltozása miatt előfordulhat, hogy nem bootol utána az XP, ennek magyarázata és megoldási lehetőségei: [link]
De az Acronis hajlamos megoldani ilyesmiket magától is.
-
Utao
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 120 GB IDE SAmsung vinyóm, amin jelenleg Windows és alap Program Files van. Meg tudom-e oldani azt, hogy a meglévő adatokat egy kb. tíz gigás partíción helyezem el, és a maradékot új partícióként jelenítem meg más fájlok számára, vagy mindenképpen elvesznek az adataim particionálás alatt?
-
ladlac
tag
Üdv!
A következő lenne a problémám. 640-es WD winchester, 80/516 (rendszer/adat) arányban megosztva. A 80-ason csak az XP volt meg pár fontosabb program (ehhez sok a 80 giga). Ezért úgy gondoltam, hogy Partition Magic-kel felosztom 200/420 arányba, és akkor a C: -re kerül minden, amit telepíteni kell. (Évekkel ezelőtt jártam úgy egy másik gépen, hogy a C: volt a rendszer, D: pedig adat plusz oda telepítettem a játékokat, a C: -t újra kellett rakni, azután a programok telepítése/törlése listában nem voltak ott a játékok, és sok el sem indult. Ezért akarok minden telepített dolgot a C: -re rakni.)
Viszont ugye most a C: -n van az op.renszer, így - mint utólag megtudtam - ezzel nem sokat tud kezdeni a PM. Persze nem tudtam, először használtam PM-et, megfagyott a folyamat közepén úgy tűnt a D: el is szállt, de hálistennek egy restart utáni CHKDSK megoldotta a problémát.
Van valakinek bármilyen ötlete, hogy mit tudnék ezzel kezdeni? Csak az a megoldás jöhet szóba, hogy PM-ISO-t készíteni, azzal indítani a rendszert, és úgy megváltoztatni az arányokat? De valami olyat is dobott már ki a google, hogy elvileg ilyen sem kellene, mert miután megadom az arányokat, újraindul a gép, és az XP betöltése előtt a PM ezt meg tudja csinálni. De ehhez mit kell beállítani, ill. miért nem csinálja automatikusan?
Egyáltalán jó ötlet ez a rendszer+telepített dologok / adat felosztás?
-
Bár nem egészen tartozik ide, de partíciókhoz van köze.
Ntfs esetén mit jelent amikor chkdsk azt mondja "apróbb inkonzisztenciák javítása"? Semmi infót nem találtam erről hogy pontosan mit javít / javíthat chkdsk. Rendszeresen visszatérő téma amúgy, naponta kb.
-
PeterHz
csendes tag
Sziasztok!
Most tisztítottam meg az 1 tb.s winyómat, a kérdés az lenne, hogy mi a jobbm ha particionálva van, vagy ha egyben van az egész?
Adattárolásra használnám, nem OS futtatásra.És még egy. A régi jó Partittion Magic-em nem futt Vista x64 alatt. Van hasonlóan tetszetős és funkciókban bővelkedő alternatíva.
-
Olcsi
senior tag
Olyan kérdésem lenne, hogy windows alatt a partition magic-kel lehet-e biztonságosan elkülöníteni x giga üres helyet? Köszi előre is!
-
scope2007
addikt
szevasztok!
pár gyors kérdés!
1. egy zsír új vinyónak mindegy hogy gyors formázva lett particiónálva elsőnek? vagy jobb azért a teljes formázás? egyik pár másodperc míg az utolsó akár jó pár óra is lehet...
2. milyen Foglalási egység méretet ajánlott választani mondjuk egy 1TBos HDDnek?
vagy ez mindegy? legyen alapértelmezett vagy küldhetem fel 64k-ra? -
John D'oh
aktív tag
Kéne egy kis segítség. Van egy 1Tb-os vinyóm, (1partícióval) amit korábban csak videók+ zenék tárolására használtam és egy külön vinyón volt a rendszer. Néhány hete azonban végleg elszállt szegényke, ezért kénytelen voltam a Terrás vinyóra is Win-t telepíteni.
Nos, szeretném azonban a meglévő 1 partíciót egy kisebb és egy nagyobb méretűre felosztani. Értelemszerűen azért, hogy a OS külön partíción mehessen.
Kérdésem az lenne, hogy ezt milyen progival lehet anélkül megoldani, hogy a meglévő fájljaim ne vesszenek el. Természetesen a már telepített Win-re nincs már szükségem -
Antigabo
tag
A Partition Magic 8 -al vagyok bajban
valamit nem értek.
Átmásolok egy teljes működő XP renszerparíciót egy tök üres másik fizikai HDD egyetlen első partíciójára
már ekkor figyelmeztet hogy:
may not be bootable -(de itt jegyzem meg hogy volt már hogy bootable lett !)
aztán elindítom és indúl is - mindaddig amíg azt a szülő fizikai HDD-t el nem távolítom (pedig pont ez a célom) a PC-mből -
ennélkül nem indul a klón rendszer
betölti ugyan szépen az xp-t de még a PM8 első installálása után kiírja hogy a system32 tömöritett vagy korrupt. és az üdvözlő képernyő után csak egy xp logó egy kék háttérrel...
Légyszi szakértő magyarázza el nekem hogy tehetem önnálóan működővé az új klón rendszert.Köszi !
-
Cyrusv10
tag
Szervusztok
Van 2 WD-m.
750es amin van 64 bites vista, elsődlegesen a rendszer, kiterjesztett(logikain) még 3 meghajtó.vettem egy 1 terrásat a 750s mellé. egyenlőre egy szűz 64-es vista (elsődleges) van rajta (a jövőben ez lesz a rendszer, a régit meg törlöm), és szintén kiterjesztett partíciót akarok létrehozni rajta és azt felosztani kedvem szerint.
És itt jön a gondom, nem enged még kiterjesztetett csinálni a teljesen szűz 1 terrásra csak elsődlegeset hajlandó a Vista lemezkezelője. Nem lehet 2 kiterjesztett még akkor sem ha külön winchesteren vannak? Vagy mi lehet az ok?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Slipandris #209 üzenetére
Akkor úgy néz ki sérült a partíció, Get Data Back progival próbáld helyre állítani az adatokat, itt kérj segítséget: [link]
-
audi100td
nagyúr
válasz
Slipandris #207 üzenetére
Tudnál linkelni róla egy screenshot-ot?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Slipandris #205 üzenetére
Szia,
kattints rá a sajátgép ikonjára jobb egérgombbal és menj a kezelésre, majd a menüben válaszd ki a lemezkezelést, ott fel lesznek sorolva a partíciók, keresd meg azt a partíciót aminek nincs betűjele, majd jobb egérgombbal adj neki egyet, utána elvileg jó lesz, feltéve ha a partíció még létezik.
-
Slipandris
tag
Üdv!
Olyan bajom van, hogy egy haver véletlenül ügyesen eltüntette az egyik partíciómat, (C és D volt, a D-t). Az adatok még rajta vannak, mert azt hiszem a partiton magic még látta is az adatokat rajta, de egyébként nem látom a meghajtót.
Hogy lehetne visszahozni azt a partíciót, úgy hogy ne kelljen formázni?
Köszi
-
-
Fecdzo
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Olyan problémám van, hogy cimborámnak van egy 500GB-os vinyója amit egy baleset folytán nem sikerült megfelelően partícionálni. Ez alatt azt értem, hogy egy 100GB-os partíció a vinyóból teljesen használhatatlan. Vistát használ és próbáltuk a vista lemez kezelőjével formázni, de hibaüzit kapunk. Mit lehetne ezzel csinálni. Egy partition magic 8,05 azt mondja a partícióra, hogy mbr error és semmit nem lehet vele kezdeni.
Mi lehetne a probléma megoldása? Hogy tudnánk visszahozni azt a 100GB-ot?
-
Davey7
senior tag
Nekem az lenne a kérdésem,hogy XP mellé szeretnék majd feltenni ubuntut,fedorat,opsensolarist és kicsit később minix-et.
Kb. mennyi helyet hagyjak ezeknek szabadon? Tantárgy céljából kellene,szóval nem lesznek hatalmas programok telepítve.
És mivel a legcélszerűbb leválasztani partíciót? (nekem van gparted,paragon partition magic)
Most 2 partíció van a gépben egy C: win D:minden más,és én a D-ről szeretnék lecsípni...hogyan tudnám a legegyszerűbben megoldani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
- Alienware notebook topik
- PlayStation 3
- Alkoholista nevelde
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Tippmix
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest