Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Jó okkal kerülte a felskálázást és a sugárkövetést a Nintendo
- Bluetooth hangszórók
- Autós kamerák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
Kösz a gyors választ.
Ilyent még nem halottam. Csak a lemezes verzióról.
Sajnos Home volt a gépen, és ez nem felelt meg a felhasználónak. -
Loha
veterán
válasz
7Heads Drago #196 üzenetére
Ez az Acer helyreállítási particiója, elvileg BIOS boot alatt ALT + F10 -re indul el, és újrahúzza neked a gyári oprendszert.
szerk: látom már megelőztek...
-
DarkDeer
senior tag
válasz
7Heads Drago #196 üzenetére
Azon a rejtett partíción van a gyári Vista. Onnan lehet újratelepíteni, Vista telepítő dvd-t általában nem adnak az új notebook-okhoz.
-
7Heads Drago
veterán
Van egy Acer notebook.
Gyárilag felrakták rá a Vistát. Egy 160 vinyó van benne. sajnos valamiért elszállt neki a vga drivere. És csak a reinstall segített.
Miután felállt a Vista utána vettem észre hogy a vinyón van egy 9,76 GB partíció is. Amit ha jól emlékszem még a Vista telepitő lemez se jelzett ki nekem.
Az érdekes az benne, hogy nincs neki normál fájl rendszere. Azt írja ki rá hogy: EISA konfiguráció
Mi ez?
A Vista lemezkezelője csak a sugó menüt engedi behozni rajta. Se formázás, se particiónálás, se átnevezés.
Volt már nálam egy néhány laptop, de ezzel még nem találkoztam. -
harley
őstag
üdv
szeretném két particióra szedni a vinyót de már fent van a vista.
de az a bajom, hogy a 280gb szabad helyből csak 90-et enged leszedni, a számítógép kezelésnél akartam zsugorítani..
most mit csináljak?
nincs valami jó ingyenes progi, amivel ketté tudom szedni a vinyót a vista alatt??
-
audi100td
nagyúr
válasz
razorbenke92 #191 üzenetére
Természetesen használtan...
Kb. 5, max 6e Ft egy használt 160-as vinyó, olyan ami hibátlan állapotú, 7-8k-ért meg már 250-esek vannak.
-
válasz
audi100td #190 üzenetére
ne viccelj már?!
Komolyan lehet ennyiért (5000) egy hibátlan állapotút kapni?
Nem hitetlenkedésből vagy ilyesmi, de tudnál nekem pü-ben olyan linket adni ahonnan ilyet le took bonyolítani mert akkor inkább az lenne.
Köszi szépenu.i:amúgy kicsit azért reménykedtem, mert nekem az egyik őskori leletemben amit sz*rakodni tartok (mivel csak 200wattos táp van benne) egy 6 gegás quantum vinyó van és jó másfél éve bírja úgy hogy 30 hibás szektorról 32-re nőtte magát, aztán gondoltam hátha ez is kihúzna egy-másfél évet, mert akinek intézném annak akorra már új gépe lesz.
-
audi100td
nagyúr
válasz
razorbenke92 #189 üzenetére
Ennyi pénzért már hibátlan állapotút lehet kapni!!!
1-2 gyenge szektor még nem probléma, de itt már arra utal a helyzet, hogy csak rosszabbodni fog kiláthatatlan időn belül.
-
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segítséget adni olyan téren hogy van e valami arány a vincsóknál amennyi hibás szektor után már nem szabad vele foglalkozni teszemazt GB/hibás szektor vagy ha van x hibás szektor az úgyanúgy gáz kicsinél nagynál?
Ezen az oldalon a 160-as 28 szekhibás samsung vinyóhoz mit szóltok???
Megköszönném asegítséget!
-
Melez
csendes tag
Még egy párhuzamos topikban kapam segítséget dedixtől (http://href.hu/x/806z), ezt szeretném megköszönni, csak azt azóta lockolták, ha jól nézem, úgyhogy akkor itt.
Köszi!
Hasonló következtetésre jutottam, miután mégtovább olvastam a témában angolul is, de azért sosem árt a megerősítés. Kösz újfent! -
mhn
tag
válasz
audi100td #184 üzenetére
szia!
szerintem is vmi ilyesmi a probléma
valszeg nem csak a 80GB particionálatlan területhez nyúlt hozzá hanem az egészhez.
de ha újra particionálta a területet, akkor az adatoknak viszlát...igazából lemondtam róla, csak mielőtt particionálom ntfs-re, gondoltam megkérdezek nálam okosabbakat is, h van e vmi kevésbé killer megoldás.
-
mhn
tag
sziasztok!
kölcsönadtam a külső vinyómat egy haveromnak akinek MAC-je van. volt rajta egy 300GB-os ntfs partíció, meg 80GB particionálatlan terület. ezt a 80GB-t akarta FAT32-re beállítani, mert állítólag a a MAC nem írja az ntfs-t.
nem tudom mit csinált vele, de a lényeg, h úgy kaptam vissza, h a windows szerint egy 380GB ismeretlen partíció van rajta, a partition magic 8.0 szerint meg:Partition Type: Type AF
+ ilyen hibát ír ki:
Error #109: Partition ends after end of disk.
ucEndCylinder (48641) must be less than 48641.
Info: Partition didn't end on cylinder boundary.
ucEndHead expected to be 254, not 80.lehet ezzel valamit kezdeni, vagy elbúcsúzhatok a rajta lévő(volt) 200GB adattól?
-
audi100td
nagyúr
válasz
razorbenke92 #181 üzenetére
Hali,
szerintem te a Raid-re gondolsz, ebben a hsz-ben le van írva legalul: [link]
-
Hello!
Olvastam egy pc-s újságban valamit, és az újságot azóta elhagytam, ezért kérdezek rá itt:
Azt olvastam hogyha két wincsó van a gépben akkor lehet olyat hogy min a kettőből particionálok egy egy ugyanolyan méretűt és lehet őket egyesíteni, és így egy nagyobb sebességű partíciót csinálni.
Az újságot keresem mint állat, de megköszönném a segítséget!
Megköszönném a pü-t!
-
halipoo
csendes tag
hello!
leírom a gondom. volt a gépemben egy 40gb-os pata vinyó, két részre osztva. az egyik partíció az elsődleges (C), ezen van a rendszer, mellette egy másik. Most betettem mellé egy sata 500 gb-os vinyót, ezt is két részre osztottam. Ezután vettem részre, hogy én h*lye, az új vinyó mindkét partícióját elsődleges partícióra csináltam, és mikor indítom a gépet a "Hardware initiate failed, please check device.The bios does not be installed. Press <g> to countinue! " üzenet jön. Ha megnyomom a g-t, elindul a win. Gondoltam ez azért van, mert elsődleges partíciót csináltam, úgyhogy az új vinyón mindkét partíciót átalakítottam logikai partícióvá.
Azonban a helyzet nem változott, csak a g megnyomása után tölti be a rendszert, és minden indításnál megjelenik ez az üzenet.
Mit kell beállítanom, hogy simán elinduljon a win?
Előre is köszi mindenkinek!!! -
gyga
senior tag
senki nem vágja?
-
gyga
senior tag
hali.
olyan gondom lenne hogy:
adott 1 120g-s wincs. ketté van particionálva 20-100 arányban(majdnem) Betűjelei C: ill E:
a C:-n van a winpista a másikon progik. a C:-n kemény 784-hely friss win és program telepítések után. Az E:-n van 34G hely, erről akarok átcsoportosítani 20g-t a vista alá a C:-re.
sajna a a vista bépített particionálója nem engedi érdekes módon az E: zsugorítására csak 330mb-ot enged holott sok a hely rajta. Az oprendszer meg magalatt nem engedi buzerálni a particiót.
Kellene vmi fájdalom mentes eljárás a C: megnöveléséhez.
köszi -
Xterms
tag
Sziasztok!
Találtam egy jobb topikot, kérem a sata2-s topikból a hsz.-em törlését. A problémám a következőkből kiderül:
Sp2-es XP-n múltkor egy játék kifagyása miatt reseteltem, ekkor szétment a windows. Az üdvözlőképernyő után csak a háttér jelent meg, az asztal az ikonokkal és a tálca csak az explorer.exe feladatkezelős elindítása után jöttek elő. Mivel ez nem volt állapot, megpróbáltam kijavítani a telepítőCD-ről a windowst. Ekkor a telepítés közben kiírta, hogy szeretné telepíteni az általam használt Avance AC'97 audio drivert, mely nem ment át a logo tesztelésen, ezért van két lehetőségem: telepítés mellőzése/telepítés folytatása. Ettől a pillanattól kezdve azonban nem reagál sem az egérre, sem a billentyűzetre, ezért semelyik opciót nem tudom kiválasztani.
Így a telepítés abbamardt, felraktam viszont azonos HDD-re, azonos partícióra egy másik, friss Windowst, windows2 mappába. Ez most tökéletesen működik, de a másik windowsomon volt egy halom mappa az asztalon, melyek feleslegesen foglalják a helyet, de nem tudom őket törölni, mert megtagadja a hozzáférést.
Próbálnám törölni a másik windowst a telepítőcd-ről, de csak partíciót enged törölni (ergo a friss windowst is le kéne törölni), külön windowst nem. Annyi nem elég, hogy törlöm a windows mappát, mert akkor a documents and settings/saját nevem/asztal mappában ugyanúgy ott marad 5Gb felesleges adat.
Megpróbáltam törölni az audio drivert, és úgy javítani a másik windowst, de most azt írja telepítés előtt, hogy: "Kevés a rendszererőforrás az API végrehajtásához."Aztán újraindul.
Remélem érthető voltam.
Szeretném megtudni, hogy hogy javíthanám meg a windowsomat, vagy hogy törölhetném a mappákat, melyekhez nem enged hozzáférni.
Kérlek titeket, segítsetek!
Üdv -
BoriszG
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy USB-s notivinyó amin van egy 50gb-os partíció amit szeretnék jelszóval védeni, tudnátok ajánlani valami progit ehez? thx -
kjany
tag
Kihalt a topic ?
-
kjany
tag
Sziasztok !
Hogyan tudok külső 2,5" USB rackbe egy origi szűz vinyót életrekelteni".
Windows alól akartam, de nem látta a rendszer igy, kénytelen voltam előbb rákötni közvetlenül az alaplapra, és Win.XP cd -ről bootolva, előbb particiót létrehozni.
Azután már a rackbe téve is felismerte (F) meghajtónak, és lehetett formázni.
Müködik a dolog, de érdekelne, hogy nem e lehet egyszerübben, közvetlenül az USB rackból ? -
bozont
veterán
Nálam sajnos nem így történt. Most telepítek az új vinyómra és létrehoztam először egy partíciót a swapnak aztán egyet külön a rendszernek. A telepítő alapból 'c'-nek ismeri fel a swap partíciót mivel a lemez elején van és 'd'-nek a másikat és hiába mondom hogy a 'd'-re települjön akkor is a másikra akar. Nem vészes bár kicsit zavaró hogy most a 'd' meghajtón van a rendszer, de a 'c'-t sem tudom átnevezni mert az a rendszer a 'd' pedig rendszerindító. Jó lett volna ha a megszokott meghajtó jeleket tudom használni.
-
-
-
Thrawn
félisten
válasz
Batka666 #159 üzenetére
Ez akkor fordul elő, ha a telepítővel törölted a partíciót és újat hoztál létre. Ha csak simán formázással telepíted, akkor a C, C marad. Ha mégis törölted akkor a partíció létrehozása után lépj ki a telepítőből és kezd el újra. Ha minden jól megy az lesz a C amelyikre a rendszer kerül.
-
Llew
senior tag
Hali!
Érdemes a rendszeren kívül a játékoknak külön partíciót csinálni? Azokat rakom fel, szedem le a leggyakrabban. Illetve ha külön partícióra telepítem a játékokat, és esetleg a windowst újra kell rakni, akkor a játékok attól majd menni fognak? Vagy a win újratelepítés leszed olyan dolgokat amik kellhetnek a játékoknak?
Llew
-
Batka666
csendes tag
Sziasztok!
Újra kellett telepítenem a régi WinXP Pro-mat, és nagyon furcs és elég bosszantó dologgal találkoztam. A telepítés során, amikor a telepítő számba veszi a merevlemezeket átpakolta a betűket. Az eddig C: meghajtóként nyilvántartott rendszerpartíció most hirtelen D: lett, illetve a D: jelű meg C:. Próbáltam a telepítés végén betűket változtatni (Acronis Disk Director, regedit), de semmi nem jött be.
Sajnos az adatoknak fenntartott partíciómat nem tudom megszüntetni, mert nincs helyem backup-ra, de mindenféleképpen szeretném a rendszert a C: meghajtón tudni.
Milyen megoldás lehet itt?
A rendszer:
Dell Inspiron 6400 noti
WinXP Pro
a HDD-n két partíció van: System: a Windows-nak
Data: Dokumentumoknak, meg minden egyébnek -
KMT
addikt
Melyik programot ajálnjátok, ami xp alól tud rendszervinyót partícionálni?
-
3d
tag
válasz
greatchaos #155 üzenetére
Ok, köszönöm a gyors választ!
-
3d
tag
Sziasztok!
Károsíthatja a vinyót a partícionálás megszakítása?
-
rétisün
veterán
nálam (igaz az még asszem a 8-as volt) nem ment vista alatt, paragon partition manager viszont jó volt.
mod: a partition magic xp alól se tudott mit kezdeni a vista partíciójával, a paragon igen, de ugy emlékszem az is csak xp alól, vista alatt nem. viszont már van belőle 9-es, arra a honlapján már írják a vista supportot.
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy ViSTA alatt melyik a legjobb particionáló program?
XP-n a Partition Magic 8.05-öt használtam /ez az ujabb javított Symantec-es verzió/.
De ViSTA-n nemtudom menni fog-e? Ugy tudom nincs ujabb verziója sajnos.Köszi a választ előre is ;) Szép napot!
-
-
rétisün
veterán
elküldtem az adataidban lévő e-mailre, kaptam egy visszahibaüzit, szóval lehet hogy mégse kapod meg.
-
rétisün
veterán
egy sataII vinyó + egy ide vinyó összeállításban nálam is remekül tette a dolgát. aztán az ide vinyóból is sataII-es lett, ott már nem boldogult. egész pontosan, ha az egyik vinyórol akartam a másikra csinálni a mentést. ugyanarra a vinyóra, másik partícióra nem is próbáltam, lehet, ugy is jó lett volna.
-
rétisün
veterán
a 2003-al nekem az volt a bajom, hogy nem boldogul sataII vinyóval. a 11-es bootcd-je viszont korrekt, ajánlom.
-
fLeSs
nagyúr
úgy tűnik megoldódott, rossz ghost-verziót használtam.
Most más problémám van, véletlenül formatáltam a boot-pendriveomat, amin rajta volt a régi, JÓ ghost verzió, és nincs róla másolatom. Találtam egy csomóféle verziót a neten, de vagy nem ismeri az NTFS-t, vagy nem müxik rendesen a billentyűzet velük, csak tabbal vagy ALT+billentyűkombinációval lehet lépkedni a menüpontok között, viszont partícióválasztásnál így nem lehet kiválasztani semmit, szal végeredményben nem érek vele semmit. -
Thrawn
félisten
It is possible to use a Windows 98 or Windows Me boot diskette to get a larger FAT partition formatted. Link
Namost, ha jól értelmezem a Win98 és a WinME normálisan kezeli, de a többi OS verzió nem?
Még egy tipp: Valami adatmentő program is segíthet, a GetDataBack-nek van FAT verziója. -
Thrawn
félisten
Azért írtam a Linux-ot, mert kezelik a large-FAT32-t. Talán át tudja másolni neked a ghost fájlt úgy sima FAT32-re, hogy működőképes marad az image. Ha sikerül akkor már nyert ügyed van.
Nem egy Maxtor vinyó az? Volt valami gyári utility hozzájuk régebben amivel meg lehetett partícionálni és formázni. -
Thrawn
félisten
Van egy olyan érzésem, hogy ez nem lesz egyszerű menet. Hirtelen eszembe jutott, hogy esetleg a Windows-os lemezkezelővel át kéne konvertáltatni NTFS-re, de el is vetettem azonnal
Megvárom, hogy a kissebb FAT32 partícióval sikerül-e átmenteni. Amit eddig találtam az az, hogy FAT32-large-nak hívják az ekkorára méretezhető partíciókat, Linux-al készíthetők, de a clusterezés miatt kb 40%-a elveszik a hasznos területnek.
Van egy módosított Fdisk is de az csak kb 180 GB-ig jó. -
fLeSs
nagyúr
Nem.
Igazából tökmind1 a fájlrendszer típusa.
Egyetlen lényeg van: a ghost image-eknek működnie kell.
A helyzet a következőképpen néz ki most, ha esetleg az előbb értelmetlenül írtam volna le:
1. a 250 GB-os vinyón a 230 GB-os FAT32 partíción található ghost image-ek tökéletesen működnek
2. az 500 GB-os vinyón akármilyen partíciót csinálok, a ghost image-ek nem működnek
3. van egy harmadik vinyó is itt, ez 200 GB-os, NTFS partícióval, a ghost image-ek ezen sem működnek.Nem működik = az image visszaírása elején hibát ír ki, és kilép a programból. Ugye veled már priviztem ezzel kapcsolatban, ghost image-ekben tárolom a különböző tesztrendszereket, pl. a procisat is.
szerk: még1et most megnézek, hogy az 500-asra készítek egy mondjuk 50 GB-os FAT32 part.-t, és megnézem, hogy müxik-e.
szerk2: nem jó így sem. Annyit még észrevettem, hogy ha a ghost image-en futtatok egy ellenőrzést, akkor mindig pont ugyanattól a ponttól kezdődően (kb. 45%) elkezd akadozni, és érdekes hangokat hallatt a vinyó. Ez igaz az 500-asra és a 200-asra is, viszont a 250-es nem csinálja.
-
fLeSs
nagyúr
Üdv.
Van nekem egy 250 GB-os vinyóm, ezen van egy 210 GB-os FAT32 partíció (meg egy másik kisebb az OS-nek). Nem elírás!
Az a helyzet, hogy már fogalmam sincs hogyan csináltam meg ekkorára.Viszont most van nálam egy 500 GB-os vinyó, és arra át kéne mentenem az adatokat, de nemtok rajta létrehozni ~130 GB-nál nagyobb FAT32 partíciót.
Vki nem tudja véletlenül, hogy hogyan lehet ennél nagyobbat kreálni?Igazából az a problémám, hogy a kisebbik vinyóról ha átteszem a ghost image filejaimat a nagy vinyóra, akkor azokat a ghost többé nem tudja értelmesen beolvasni, holott a 250 GB-os vinyón ezek a ghost image-ek teljesen jók. Az 500-asra már ráengedtem a Samsung, a Hitachi és a Seagate diagnosztikai progiját, és kiderült, hogy nem hibás a HDD.
Kipróbáltam egy másik, kisebb vinyóval, hogy arra tettem rá a ghost image-eket, és azon sem voltak jók, szóval nem értem. -
D@ni88
addikt
hali, partíció közben elszállt egy korábbi partícióm... szval most formázatlan területnek írja ki. meglehet oldani h visszanyerje az adatokat?
-
Psych0
őstag
Én mindenféle partícionálásra, átméretezésre stb. gparted live cd-t használok. Egyszerű mindent tud és ingyenes.
-
Laslow
senior tag
-
Laslow
senior tag
500GB-os HDD-t akarok min. 2, de minél kevesebb partícióra szétbontani. Az egyikre Vista + proggik mennének, a másikra meg adatok. Több kérdés is felmerült bennem:
1. Max. mekkora méretű partíciók megengedettek? (Hogy XP és Vista tudja még kezelni.)
2. A Vista + programok (játékok nem!) vajon mekkora partíciót kapjon? Én 20-25GB-ot tippelek - aki már berendezkedett ilyen környezetbe, hogy látja?
-
Lala6
őstag
Sziasztok!
Van egy winyó amit ketté kellene osztani. Milyen programot ajánlotok rá? P Magic-al már rontottam el gépet, így kicsit tartok tőle.
Most csak C van és kellene egy D is. A C-n van egy működő XP, ami meg is kellene, hogy maradjon, minden mással együtt. Jelenleg 110GB szabad hely van, ebből kéne 100-at D-nek tenni. Most csinálom a töredezettség mentesítést, hogy rendben legyen rajta minden.
Sajna nincs most nálam linux telepítő, pedig az meg csinálná két perc alatt.
Milyen progit ajánlotok hozzá? Valami nagyon egyszerű kellene.Köszi
Lala -
Rocko66
aktív tag
Hali!
Valaki segítene?
Egy 320-as samsung vinyót kéne kettéosztani xp cd segítségével addig értem hogy kitörölöm a partíciót és utána új létrehozása oda bekell írni egy számot gondolom az elsődleges partíció méretét, utána automatikusan megkapom a másik partíciót is? -
Daweee
őstag
Hello
Sikerült egy jó régi topicot felhozni, de a Vista topicban nem válaszolnak...
Szóval annyi lenne a harci feladat, hogy 20 gigát le kéne csípni a partícióból. Mindezt megtenni WinVista alatt, 0Ft ráfordítással (ergo nem veszek meg hozzá semmi progit, amit meg találtam annak nem találok virágbolti verzsönt) mert ami progit találtam ami elindul, az annyira demo, hogy beállíthatsz magadnak mindent f@szán, ebből, ebbe, ennyit, mindent, aztán amikor apply-znám, vedd meg mert így sz@*t se csinálok neked...
Megvolt: Acronis disk editor, Paragon PM., stb... Partition Magic, amihez meg lenne az a dolog amivel rábírhatom hogy vásárlás nélkül használhassam, a mai napig nincs Vistán működő verziója... Szerintem ez szégyen a Simantecre nézveSzóval a kérdés, hogy mit tegyek? - Ja és a Vista gyári cucca egy hígított f*s, egyrészt csak 1-5 gigát szedne le, ahogy épp kedve van, másrészt meg hibaüzenetet dob, és nem hajlandó működni... Bocs a stílusért, egész délután ezzel szopok, nem csoda hogy megöl az ideg...
Előre is kössz -
Morris
veterán
jó, bocs, hogy ezt megkérdeztem, de sajnos még mindig sok az olyan sufni.szgép szerelő, aki simán rátelepíti a régire.
mindegy.
akkor viszont meg kellene próbálni a másik partícíóról minden adatot lementeni, már ha szükséged van rá, utána telepítésnél mindkét partíciót törölni, csinálni egy nagyot arra fel a windózt. (remélhetőleg itt már fel fog menni)
ha ok, akkor win fel és végignézni a vinyót, nem lehet e bad-szektoros ilyesmi. Ha ez is ok akkor ismét megpróbálni szétkapni a partíciókat.és mehet a kívánt rendszer a kívánt partícióra. -
Scytha
tag
A hibaüzenet az, hogy: ''érvénytelen partíció tábla''
Én úgy szoktam újratelepíteni, hogy törlöm a rendszerpartíciót és létrehozom ugyanazt a partíciót, amit töröltem és arra telepítem. Formázással, hogy kéne? (A biosba nálam, ha jól emlékszem, csak 1 cd boot van nincs 2.)
Biztos nem lehet a vinyónak vmi baja? -
Morris
veterán
milyen hibát ír ki?
remélem formázni szoktad a vinyót xp telepítés előtt!!!
próbáld meg így: boot1 cd-rom, boot 2 cd-rom stb (lényeg hogy ne vinyórol bootoljon semmiképpen)
xp cd/dvd-ről elindul a telepítő
kiválasztod a partícionálást (bár mondjuk nem mindegyik xp engedi, hogy parizzuk a vinyót, láátam ilyet, nagy szar)
rendszermeghajtó és fromáz NTFS teljes formázás.
majd ha újraindul, akkor bios és rakd át boot hdd0-ra.
(remélem segítettem)
jah még azt elfelejtettem, hogy töröld a rendszerpartíciót, majd újralétrehozod és formázod
[Szerkesztve] -
Scytha
tag
Sziasztok!
A probléma a következő: XP telepítésnél van egy olyan rész, amikor visszaszámol, hogy újraindul és 15 mp múlva meg is teszi. Újraindítás után elvileg folytatnia kéne a telepítést, de nekem elkezdi elölről az egészet. Az a probléma, hogy fel sem ajánlja, hogy a lemezről való indításhoz nyomjak egy gombot (ahogy egyébként szokta), hanem kapásból onnan bootol. És azért írtam ide, mert ha átállítom hdd-re az elsődleges bootot, akkor azt írja ki, hogy ''érvénytelen partíció tábla''. Hol lehet a hiba?? Fogalmam sincs mit leheta hiba...a vinyót felismeri az alaplap sőt xp telepítésnél a partíciókat is (2 van az egyik a rendzserpartíció, amire ugye hibát ír), de a másiknál még azt is látja, hogy mennyi szabad hely van, milyen fájlrendszer, szóval nem mutatja semmi, hogy vinyó hiba lenne.
[Szerkesztve] -
kenesevas
csendes tag
Üdv .
Winfost szeretnék telepíteni , 80g samsung új vinyóra , de miután betölt a lemez , kékhalál , és ezeket írja:page fault in nonpagedareaarea , irql not ressor equal
Valami ötlet? -
gizu
csendes tag
Hello
Az lenne a kérdésem hogyan tudnék formázni egy vinyót win cd nélkül mert azzal valamilyen oknál fogva nem lehet .
Az op rendzser (nem tom hány van most mert valamit nagyon elszúrtam ) xp sp2 és angol minden frissítés stb.
Szoval hogyan tudnám formázni úgy hogy utánna tudjak rá telepíteni egy normális windows-t
Köszi előre -
misu
senior tag
válasz
Sanci.Bara #92 üzenetére
Hy!
PM 8.0-val próbálkozom én is, de nincs sok értelme....
Én jobb szeretem az NTFS-t és ezért kellene...
Amúgy van egy másik ugyanilyen (egyébként mindkettő slim!) vinyám és azon xp van, teljesen hibátlan...
Csak azt nem értem, hogyha nincs rajta bad és linx is szépen felcsücsül rá, akkor miért nem jó?
Lehet, nem ide kellene írnom, hanem a másik vinyósba..
Köszi szépen!
Bye! -
Sanci.Bara
csendes tag
Hello!
A 91-es felvetesre!
Ha szabad megkerdeznem, hogy mi a fenenek neked 20 GB wincsire NTFS? Ha formazza a Win XP Fat32-re alj ra es nincs problema.Egyebkent meg csak annyit, hogy a MAxtorok ronda egy lacafacas HDD-k.Ha mindenaron NTFS-t akarsz probald meg Partiton Magic 8.0-val vagy magasabb verzioval, de kapcsold ki benne a hibaellenorzest erre a Maxtorr wincsire. Tobb mint vloszinu, hogy sok lassu szektorja van vagy + egyeb baja... -
misu
senior tag
Hy!
Van egy kérdésem..
Egy 20 gigás Maxtorral szívok..
(tudom, tudom, bezsírozni, becsomagolni aztán eldob messzire..)
A bajom az, hogy FAT32-re formázni oké...
Viszont NTFS-re nem tudom, mert hibaüzzel kidob...kb 60%-nál...
Konvertálni nem tom...
Formázni UHU Linx-al oké, felteleül meg minden, no bad, hibátlan a lemez.
Win2000, XP telepítő már nehezen formázza...(kb 10 perc/1 % !!!!) hát nincs ember aki kivárná...
A kérdés: Mi van ezzel?..
Köszi előre is!
Szép napot!
Bye! -
Paulo81
aktív tag
Sziasztok!
Milyen programot ajánlotok egy új sata-s 320gb-os vinyó partícionálására?
Fontos, hogy legyen rajta egy kb. 200gb-os fat32 partíció!!!!!
Úgy tudom, hogy lehet ilyet csinálni, csak nem aktív partíciónak, ami nekem jó is lenne.
Szóval mit ajánlotok? -
Overmind
aktív tag
Üdv all!
SD karit sikerült már valakinek partícionálni?
Ha megfeszülök se tudok több partíciót csinálni.
Csak 1 db partíció kap kötetet, a többi nem. Úgyhogy meg sem jelenik pl a saját gépben. Van valami trükk memóriakártyáknál? Hogy az egyik partíciót azt mappának kell álcázni és onnan elérni vagy... valami ilyesmi? -
lazydog
addikt
válasz
hülyegyerek #75 üzenetére
Kisbaltával megoldható a feladat, vagy ezzel is. [link]
-
hülyegyerek
addikt
Üdv emberek!
Láma kérdés,de hogy tudok egy komplett vinyót úgy letörölni,hogy semmi ne maradjon rajta,és ne is lehessen visszahozni az adatokat? -
Shadows
senior tag
azért mert van egy olyan winyó amit ha usb-n ha sata-n akárhogy csatlakoztatsz akkor széttolja a win indíását. de a bios felismeri és nincs itthon a floppy-s pqmágikusom. de hála istennek a simplycity megint kisegített és megoldott a bajt és már itt duruzsol a vasba a jó kis 120gb-s seagate
[Szerkesztve] -
Shadows
senior tag
valami progi kéne amivel lehet dos alatt formázni
-
rétisün
veterán
én pl. nem tudtam a vista partícióját átméretezni vele (sata2-es vinyón), de ez sztem nem olyan nagy gond. paragon partition magic-el viszont sikerült. megbizhatóságrólannyit, hogy nekem még nem cseszett el semmit, nem volt adatvesztésem, használhatatlan partícióm miatta.
-
Caniggia
tag
Srácok, Norton Partition Magic 8 jó és megbízható progi sata2-es winyóhoz?
-
lazydog
addikt
válasz
Neurotoxin #60 üzenetére
Ha nemcsak XP alatt használod, akkor FAT32, egyébként NTFS.
szerk: kicsit elkéstem
[Szerkesztve] -
Neurotoxin
őstag
Thx, megvagyok, végül NTFS lett
-
lazydog
addikt
válasz
Neurotoxin #58 üzenetére
Elsődleges legyen.
-
Neurotoxin
őstag
Az a problémám, hogy win alatt elkezdek partícionálni és megkérdezi, hogy elsődleges vagy kiterjesztett legyen?Ezt rackban fogom használni, tehát elsődleges?vmi szaki segítsen gyorsan
-
LvK
csendes tag
Helló!
A kérdésem az lenne, hogy melyik programmal lehet dos-os kezelőfelület alól partícionálni? Olyanra gondolok, ami elfér egy boot disken, és vmivel többet tud, mint a régi mezei fdisk. A lényeg az, hogy rendszerpartíciót akarok formázni, de a Win XP install cd-jén levő partícionálótól egyenként tépem ki a hajszálaimat. -
mr_ricsi
veterán
Milyen op.rendszert használsz?
-
kutga
félisten
Sziasztok!
A következő a helyzet: van egy régebbi 40 GB-os Maxtor vinyóm. Négy részre partícionáltam, 2X 5-5 GB, és 2X 15-15 GB. Namost viszont mivel lecseréltem egy nagyobbra, azt szeretném, hogy a négy partíció eltűnjön. A kérdésem: hogyan lehet a vinyót úgy leformázni, hogy megint egyben meglegyen a 40 GB? -
neduddgi
aktív tag
Amennyire én tudom, a 136 Gb-nál nagyobb wincsikhez ATA 133-as vezérlő szükséges. Fdisk a Win98-ig max 64 GB-ot tud megcímzni egyben. Pl 120-at mondjuk Milleniummal, vagy későbbivel 2x60-ra osztva, a W98 már jól elboldogul vele. A W98 Fat32 max 32 kb-os clustereket tud létrehozni, ME, W2k, ill Wxp akár 64,128,256 kb-os clustert is. De nem ez az alapértelmezett, ezt akkor külön kérni kell a formázáskor. /? help kiírja. A cluster szám változatlan, tehát pl WXP 8x64=512 GB-os FAT32-t tud max egybefüggően kezelni. EFDISK-et még nem használtam, nem ismerem.
-
Kain
senior tag
Up!
-
Kain
senior tag
Hali!
Van 1 zsir új,200Gb-s maxtor vinyóm,és istenért se tudom szétszedni és/vagy megformázni.Xp látja a lemezt,PQ 8 is,de nem tudja normálisan megcsinálni semekorra méretben (még 1gb-s se :S ) ,kérdésem az h én vagyok a béna,vagy télleg xara vinyó? -
arpi6k
addikt
válasz
TrollBalint #45 üzenetére
Ok köszi.
-
TrollBalint
addikt
Az én 160osnál úgy volt, hogy kellett a havernak adatmentésre. Megjött a vinyo oda is adtam neki egyből. Ő felosztotta particiókra, hogy nekem már ne kelljen vele szenvedni, rámásolta amiket akart, feltette újra a rendszert és mikor le akarta másolni vissza a dolgokat, akkor eltünt az összes partició... meg adat, meg minden. És máhol is hallottam már ilyet, és azt ajánják, hogy amikor teszed fel rá a rendszert akkor csinálsz ugye neki egy particiót és mikor már rajta van a windows, utánna oszd fel további részekre, énigy csináltam, és azóta frankón megy
-
arpi6k
addikt
válasz
TrollBalint #43 üzenetére
Kösz a gyors választ. Természetesen nem egyben akarom hagyni. Úgy szeretném hogy lesz egy 10gigás boot bartíció, arra menne a win meg még pár cucc. A maradékot meg még legalább kettőbe szeretném. Szóval így azt mondod működni fog a FAT32. Király. Hogy érted hogy előbb tegyek rá rendszert?
-
TrollBalint
addikt
Szerintem úgy értette a haverod, hogy egyben nem lehet fat 32-re formázni, ami igaz is mert van egy max limit. Ezt nem tudom most mennyi pontosan, de 33 gigát még bír az biztos.
Felosztani meg az XP is fel tudja, vezérlőpult/felügyeleti eszközök/számítőgép kezelés/ baloldali menüben a lemezkezelés menüpont. Eléggé hasonlit is a particion magicre...
Egy jó tanács, előbb tegyél rá rendszert és utánna particionáld, mert én már 2x úgy jártam, hogy csak adattárolásra akartam használni a vinyot (még új volt, egyik 120 gigás, másik meg 160 gigás.) És miután felosztottuk és megformáztuk fel is másoltuk rá az adatokat, jött az újra inditás és elvesztek a particiók
persze adatmentő progik látták simán, csak a windows nem...
Jaa, és ha nincs fent sp1 az xp-n akkor csak 139-nek fogja látni -
arpi6k
addikt
Hali!
Tervbe vettem egy 200Gb-os vinyó beszerzését. Az egyik haverom azt mondta hogy ezeket a nagyobb vinyókat már nem lehet FAT32-re formázni, csak NTFS-re. Nekem pedig szükségem lenne erre. Ez igaz? Másik kérdésem: Fel szeretném osztani, ehez kéne nekem valami jó kis program. PM8-on kívül mivel lehet megcsinálni? A válaszokat előre is kösz! -
Hequila
őstag
Azóta megoldódott: ParticionMagic 8-al tudtam megcsinálni. EFDISK valamit nem csinál jól, vagy én vagyok nagyon béna. MBR-ba a MaxBlast csinált valamit, és így kiadott a gép indításakor mindig egy csúny kék ablakot, ami nekem nem tetszett, így ürítettem az MRB-t. De most rengeteg próbálgatás meg káromkodás után müxik. Hogyan lehet megcsinálni azt, hogy az EFDISK -el csinált aktív partícióról is lehessen bootolni?
Nekem nem pofázik semmit a 3 elsődleges partíció miatt! -
ggx
tag
és van már valami a MBR-ben (master boot record)
mert hát a partícionálástól még nem repül fel valamilyen rendszer a vinyóra, ami be tudna bootolni...
más:
nekem a partition magic 8 beugatott, ha több primary partíciót csináltam, szvsz legjobb módszer:
pl 120GB esetén
-vinyó legelején a linux 5GB
-utána egy aktiv primary partición winxp 5GB
-ezután egy 110GB-os kiterjeszetett partició
-és ezen belül annyi és akkora logikai meghajtó, amennyire szükség van
szerintem ez egy ideális felosztás, ha linux+winxp oprendszerek kellenek -
Hequila
őstag
Na, valaki? Fontos lenne!
-
Hequila
őstag
Na még egy!
EFDISK-el csináltam a 120-as vinyóra 3 db FAT32 LBA partíciót. Csakhogy nem tudom bootoltatni erről a vinyóról, pedig aktívra van állítva az első partíció rajta (ott van mellette a 2 kis csillag). Amikor bootolna, kiírja, hogy
verify DMI pool data............
és nem megy tovább. Ez most a vinyó (fizikai) hibája, vagy én b@sztam el valamit? -
Mag
senior tag
Nekem annyira lenne szükségem hogy egy 10 GB os particio a windóznak,és a maradék meg adattárolásra.
http://grabo.fpn.hu/efdisk.jpg -
Mag
senior tag
EFDISK -az a win98 as inditolemezen rajta van ?
-
Mag
senior tag
Sima fdisk-kel hogy kell 2 particiot létrehozni ?
Magyar win98 as inditolemez.
Sorban vki fel tudná sorolni miket kell nyomni ? -
rdi
veterán
Nálam az utolsó partíció betűjele a 'H' és még félre van téve egy partíció a valamikori linuxnak, + van egy rejtett partícióm...
-
karib
addikt
EFDISK négy partíciót tud létrehozni egy HDD-n, más program talán tud többet is. Természetesen a primaryk is látják egymást, és bootolni is könnyű bármelyikről, még akkor is, amikor akár az ''első'' primaryt legyalultad. Mivel ez nagyon jól müx, nem merültem el az extended partíciók és logikai meghajtók világában.
FAT32 LBA a 32 gigánál nagyobb partíciókhoz kell asszem - én mindig ezt használom, vagy az NTFS-t. -
Kepe
aktív tag
Üzenet a témanyitónak:
A biosban a virus ellenőrzést kikapcsoltad?
Mert lehet ez miatt nm enged partícionálni!
Üdv: Kepe! -
Raymond
titán
válasz
bitfarkas #26 üzenetére
Azt hiszem ez kell neked:
http://www.ranish.com/part/ -
bitfarkas
őstag
Kérdés!
Vinyón Xp installálva. Lehet-e valami ingyenes progival, vagy magával az op-vel úgy partíciókat létrehozni a vinyón, hogy ne szálljon el a telepítés.
Ha nem, akkor egy másik, a gépben levő, már partícionált vinyóra hogyan tükrözhető át a telepített rendszer úgy, hogy azt rendszerlemeznek is lássa a gép?
Az okosságokat köszönve: bitfarkas -
rdi
veterán
Miért nem mondod?
Pl. a Vörös Sipkánál is igen jó a partícionáló és végül is akár új partíciók létrehozására is jó,a meglévő windows mellett. Én ugyan lustaságból még a potatónál leragadtam, aztán az új gépen meg már nincs is, de mára már biztosan ismeri az nfts -est is.
Más a fat 232 lba az nem a 4 gigánál nagyobb fat ? -
karib
addikt
Ha kedvesek az adataid, akkor nem tárolod őket RAID 0-n. Bármelyik HDD behal, buktad az összes adatod. Pláne a mai Maxtorokkal sajnos sok gond van
A sebességnövekedés pedig desktop felhasználásnál elenyésző. Ha bővebben érdekel, nézz át ide:
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=31658
Tényleg alaposan gondold át a RAID dolgot, mert a stripe-olással nagy biztonsági kockázatot vállalsz némi, csak néha jelentkező sebességnövekedésért. -
Matr x
aktív tag
Eddig két érdekes esetem volt.
Első: (fdiskkel) Maxtor, 30 Gb, feloszt egy 5gb, egy maradék, belefagy, újrakezd. Kezd egy 5gb, formázni meg egy 27gb-t lát. meg egy maradék, ami vagy 26gb - és végigformázza. Egy hét után megadta magát, lemászott mind2 partició. Minden adattal (akkori egyetlen vinyóm) Most is hűséggel szolgál egy rack-ben, azóta semmi gondja.
Második: Maxtor, 80gb. feloszt 5gb, maradék, formáz. Kattanás belülről. Az új vinyó. Azután már nem látja. A bios se. Vissza a boltba másnap, 2 hét, gariban csere.
Azóta se tudom, hogy történtek, de ez lett, kérek ötleteket -
Hequila
őstag
válasz
agrarfiatal #18 üzenetére
Ez nekem szólt volna? Mert ha igen, akkor az esetleges félreértést tisztázni próbálom: Miben jobb/rosszabb 3 elsődleges partíció, mit 1 elsődleges, 1 másodlagos, és a másodlagoson belül 1 logikai?
-
agrarfiatal
senior tag
partricion magic 8
-
Hequila
őstag
Nemrég vettem 1 120 gigás vinyót. FDISKel próbáltam először partícionálni (ezzel szoktam a HDD-ket mindig), de most csak 54 gigát ismert fel. Ezután kipróbáltam az EFDISK-et, ami már jól működött. Ezzel viszont csak 3 elsődleges partícióra tudtam felosztani az eredeti elképzelésemmel szemben, miszerinte az FDISKkel csinálom, éscsinálok 1 elsődleges, egy másodlagos, és a másodlagos partíción belül egy logikai meghajtót. Tehát a kérdésem az lenne, hogy mivel jobb/rosszabb 3 elsődleges partíció, mint 1 elsődleges, 1 másodlagos, és a másodlagoson belül egy logikai meghajtó.
-
rdi
veterán
nem fdisk használ, hanem efdisk !!
-
gabe_
őstag
Gratulálok kvázi testvér. -
JaniS
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #3 üzenetére
Scandisk-kel partícionálni... Ez nekem új
JaniS -
Beast_
tag
Hi
Vennék 2 maxtor Sata 120GB winyót Természetesen Raid0 -ba menne.
Kérdés lehet ezt ugyanugy particionálni mint a sima winyókat?
3 részre menne szét:
C: -> Rendszer
D: -> Game
E: -> Tárolás /minden egyéb / -
Chris82
senior tag
Zsír új winchester. Most vettem. Win98-as oprendszerhez tartozik. A 80 Gb-os vinyómat is ezzel csináltam.
-
Chris82
senior tag
Csátok!
Adott egy Seagate 40Gb-os vinyó, és az Istenért sem tudom partícionálni. Fdiskkel próbáltam, de amikor partíciót létrehozná, egy hibaüzenettel kilép. Pl: írási hiba. Az alaplap megtalálja a vinchestert. Elvileg működik.
HA vaéaki tud segíteni, az szóljon hozzá!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Hozz a Nyuszi Tárolót! Seagate IronWolf 4TB (ST4000VN006) INGYEN FOX-al Érdekel?
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- WD Black SN850X 2TB - garancia 2028-ig
- Western Digital Elements 1TB HDD alig használt!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest