- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
imi123
őstag
válasz
Piftuka #8296 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen az infót.
Ha esetleg Te előbb szerzel be egyet szívesen meghallgatom a tapasztalataidat.
Én még lehet hogy teszek egy próbát az ALZA-nál az LG TV-m gariztatásával. Valószínűleg elhajtanak vele úgy hogy kénytelen leszek jóval áron alul eladni. Szégyen hogy egy Tv-nek nem egészen 2 év alatt ennyit romlik a képminősége. -
Piftuka
veterán
Éppen erről kérdezek én is eggyel feletted.
(Mivel sajnos ezt még nem tudtam személyesen letesztelni.)
Egyébként nem kifutó modell. Éppen ellenkezőleg! Nyáron jelent meg nálunk.
Hogy egyedül a Media Markt-ban lehet kapni, annak egy oka lehet:
- Ez a modell ún. "Media Markt exkluzív" típus (minden évben van náluk ilyen készülék a SONY, LG, Panasonic, Samsung, stb. kínálatából)
Egyébként mindettől függetlenül a Panasonic a "nagy gyártók" közül kis hazánkban a "legkisebb szeletet" birtokolja a piacról.
Jellemzően csak a Media Markt-ban lehet kapni a készülékeit nagyobb választékban, illetve az Edigital webáruházában, valamint a rég óta hivatalos Panasonic partner, a Videopart üzleteiben.
(A készleten tartott darabszámok is jóval kisebbek. Nem véletlen, hogy a szokásos évi "típusváltás" idején a Panasonic készülékek fogynak el leggyorsabban, minden üzletből. Míg pl. egyes, 2017-es LG, Samsung vagy SONY készülékeket még mindig lehet kapni.)
A többi nagyobb áruházláncnál általában csak "hébe-hóba", egy-két típust forgalmaznak mindössze. Nem véletlen, hogy az üzletek zömében Samsung, és LG készülékeket látsz a legnagyobb arányban. A többi "nagy" márka, és a "no name" termékek együtt osztoznak a bemutató terület, és a kínálat fennmaradó, kis részén.
Hozzáteszem még, hogy én nagyon rég óta mondom itt a fórumon is, hogy televízió készüléket csak hivatalos forgalmazónál vásárolnék; Media Markt, márkabolt sorrendben. (Esetleg, ha nincsen más opció, akkor Euronics, vagy Auchan, vagy Tesco.)
Ezeknél lehetsz biztos abban, hogy egy esetleges garanciális ügyintézés során a legkevesebb kellemetlenséggel találkozol. -
imi123
őstag
Sziasztok!
Tervezek vásárolni egy Panasonic TX-40GX830E Tv-t.
Csak egy helyen találtam.Ez már kifutó modell azért nem lehet kapni?
Előre is köszi az infót. -
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Hát bizony ide is régen írtam már.
A segítségeteket kérem! Az alábbi hozzászólásban ismertettem a lényeget.
Természetesen itt most a Panasonic szóba jöhető modelljei a kérdésesek. (Az EX-et sajnos már nem lehet kapni, az FX-et pedig nem ajánlanám szívesen.)Jelen esetben az a kérdés, hogy mi a véleményetek a PANASONIC TX-40GX830E készülékről?
Megfelel az említett kritériumoknak?
Ugyanez a kérdés a PANASONIC TX-40GX700E kapcsán.
Milyen tapasztalataitok vannak ezekkel a készülékekkel?Köszönettel: Piftuka
-
brucelee01
csendes tag
hidd el értek hozzá
szemből néztem, és ugyanazokkal a beállításokkal! Technikailag ugyanaz a panel 8+2 FRC VA panel, csak valószínű az AG coating más rajta. Ilyen különbség volt anno az EX700 és EX750 között is, az EX700 tisztább bevonata volt az EX750 kicsit fátylasabb. Én ezért küldtem vissza igen a 810-et mert kicsit mosott, grízes volt a képe mint anno a régi Dell IPS monitoroknál, a 830 nem ilyen!
Bevilágítás csak akkor látszik ha kikapcsolod az adaptív háttér világítást, ha közepes beállításon is látszik az gáz..
Amúgy a bevilágítás majdnem tökéletes a 830-on jobb mint a 810 volt, viszont a 830 homogenitása gáz eléggé. Bár az a 810-en sem volt tökéletes.. -
YxVs
senior tag
válasz
brucelee01 #8291 üzenetére
Hogy volt neked mindkettő? Visszavitted a 810-est, mert nem tetszett? És hoztál helyette egy 830-ast? Egyébként nem hinném, hogy más panel lenne bennük. Valószínű mások voltak a képbeállítások, vagy nem pont szemből hasonlítottad össze a kettőt.
Nekem 810-es van, még 14 napon belül vagyok. Én is gondolkozom, hogy visszaviszem, de én a bal alsó sarokban fekete tartalomnál, messziről is látható bevilágítás miatt. Neked ilyen nincs? -
brucelee01
csendes tag
Üdv!
Lehet valakinek segítségére lehet ez az info, nekem volt GX810-es és GX830-as panam.
A 2 tv csak kinézetben hasonló! Teljesen más panel van bennük a 810-es valóban ahogy a PH cikk írta kicsit fakó színek, és "fátyolosság" jellemző rá ellenben a 830-nak éles képe van!
58" képátmérő mindkét modell -
Kisbatyu75
tag
Pana okos tévéken a YouTube alkalmazásban lehet használni vezetéknélküli billentyűzetet? Ha igen ki milyet használ?
-
junior11
veterán
Esetleg itt van a 810-es tesztje , hátha segít.
-
junior11
veterán
Szia, a GX810-esről nemrég volt itt a ph-n teszt, a GX700-ast nemrég láttam a NAY áruházban kiállítva, lehet, hogy a 810-es is már van nekik, ha van rá lehetőséged, nézd meg őket élőben, különböző beállításokkal. Ha nem sürgős a vásárlás, a későbbiekben szerintem még tovább fog csökkeni az áruk, és spórolhatsz is akár vmit.
-
alexka79
csendes tag
Sziasztok,
Egy Panasonic TX okostévén fordul elő mostanában (egyre gyakoribb), hogy nem reagál a távirányítóra. Csak a kikapcsoló gombra. Kikapcsolás után kb. fél perc múlva elkezd villogni a zöld LED és visszakapcsol. Utána minden rendben egy darabig.
Gyári beállítosok, reset megvolt. Továbbra is előjön.
Mi lehet a gond, szerelő tud ilyennel foglalkozni?
Köszi! -
BK87
senior tag
Sziasztok. TV vásárlás előtt állok, jelenleg két Panasonic modellen gondolkodom:
TX-50GX700E, illetve a TX-50GX810E [link] . A kérdésem az lenne, hogy a 810-es megéri-e a 120 eurós (Szlovákiából vagyok) felárat. Esetleg valami jobb alternatíva ezeken kívül? Előre is köszönöm a segítséget. -
YxVs
senior tag
Sziasztok,
SMB megosztást hol lehet a Pana tévéken beállítani? (AS640, GX810).
Pc-ről szeretnék filmeket lejátszani. -
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Hdr kérdésem lenne.
Adott egy Panasonic tx-50ex700e tv lassan 2 éve és a kábelezés minősége is megfelelő. Ps4 pro (4k hdr képes) van rákötve egy denon erősítőn (szintén 4k hdr képes) keresztül. Elméletileg a beállítás (tv-n, ps-en) is a leírásoknak megfelelő, ezért sem értem, hogy pl. a hdr-re képes játékok egy részénél szép gazdag a színvilág, viszont van olyan játék, ahol szürke árnyalatú az egész kép.
Van egy HDR10 megnevezés a tv leírásában, amiről sok mindent lehet olvasni a neten. Én azt szűrtem le, hogy egy középjó megoldás HDR szempontból.
Esetleg a tv beállításánál van valami trükk? Van esetleg a neten valahol egy segédlet, aminek segítségével profin beállítható a képminősége?
-
junior11
veterán
válasz
Vini011 #8279 üzenetére
Hát nézd, a 100Hz-es jobb mozgásmegjelenítéssel bír, de lehet, hogy a te szemednek az 50Hz-esnél sem lesz gond az elmosódással, ha van rá lehetőség, próbáld ki a tévét élőben. Ha a vásárlás nem sürgős, az idei tévéknek a későbbiekben még jócskán eshet az ára, év vége felé már lehet, hogy olcsóbb lesz.
-
Vini011
csendes tag
-
junior11
veterán
válasz
Vini011 #8277 üzenetére
Szia, itt a ph-n tesztelték nemrég a Panasonic GX810-et, hátha segít.
-
Vini011
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Panasonic VIERA Tx-50GX830E készülékről? VA paneles 50 HZ.
Visszaolvastam hosszasan a fórumot IPS v VA panel, betekintési szög, kontraszt, fekete szín stb tekintve, és értem is hogy nyilván mindenkinek az igénye szerint kell válasszon a típusok közül ...
Én lehet túl laikusként de az idei modelleket néztem amik dolby vision támogatást nyújtanak ezért érdeklődnék e típus iránt akinek van tapasztalata.
Köszönöm! -
cl.aci
aktív tag
válasz
Kisbatyu75 #8275 üzenetére
Szia. Mind a két helyen megnézted a menüben a frisítést, nekem is ilyen tv-m van, de a gyerek szerint már két héttel ezelött megjött rá a frisítés.
-
Kisbatyu75
tag
Sziasztok!
Nekünk egy TX-49FX700E TV készülékünk van, ezen most nem jött szoftverfrissítés.
Van arra mód, hogy ha a DVB-T tuneren a mindigtv extrát nézzük a csatorna léptetésből bizonyos csatornákat kivegyek? Nics előfizetés minden csatornára és így megakad az előfizetés nélküli csatornáknál. -
gorje
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Panasonic VIERA TX-49FX600E készülékről? Gondolom páran vásároltak a Telekomos akció keretein belül. Én is vásároltam és most nézegettem a tv-ket. Milyen kategóriába raknátok? Gondolkozok a váltáson csak azt nem tudom hogy ez a tv, egy most kapható egy 150-170e Ft-os készülékhez képest hol helyezkedik el.
Tetszik összességében, meg nem is. Samsung H6400-es készülékről váltottam és a VA panel jobb lenne nekem, úgy érzem. Konzolhoz nagyon jó az tuti. Kevés input lag és 4K-ban is kellemes. Más ez, szeretem is meg nem is.Aki esetleg ilyen készüléket annak kiváncsi lennék a kép beállítására is.
-
kezo0
addikt
Eleve fura, hogy a menüben két helyen is van szoftverfrissítési lehetőség, nem? És nálam is mindig az van, hogy az egyik helyen ha rákattintok, csak teker, csak teker, csak teker, és hosszú ideig nem történik semmi, a másik helyen pedig egyből megtalálja a frissítést, ha van.
-
kezo0
addikt
-
marilllyo
veterán
Jött valami soft update.. De még nem találtam róla infót. (Ex780)
Jul. 30, 2019
Ver. 3.231
Improve network applications. -
hetn
tag
Sziasztok
Panasonic tx-50ex780 készülékem van . 2 kérdés:
1 A menüpontok közül van egy olyan amivel készenléti üzemmódban ki lehet kapcsolni az USB portról a tápfeszültséget, azaz nem töltené a telefon ha ez a "kapcsoló" KI állásban van. Nekem bármilyen állapotban tölti a telefont.
Rosszul értelmezem a "készenléti üzemmódot" vagy nem működik ez a menüpont korrektül?2. TV-hez csatlakoztattam egy 1T HDD-t. Ha bekapcsolom a fájlmegosztást akkor a számítógépen (Win10, WiFi kapcsolattal) látok egy Public mappát. Ebbe hogyan tudok fájlokat (pl képek) írni? A "Beillesztés" szürke marad, Ctrl+V nem működik.
Mit kell beállítanom, hogy tudjam használni ezt a funkciót? -
MrLATEX08
csendes tag
Üdv.
Hosszas filózás/utánajárás után ma végül megvettem a Panasonic TX - 50GX810E modellt.
A pontos felhasználási cél leginkább monitorként való használat. Illetve PS4 PRO megy még róla. Az első dolgom volt játék módba rakni a képet, illetve beállítani a Low Latency Mode-ot, illetve bekapcsoltam a Windows-ban a HDR-t. Így máris tökéletes lett az input lag. Nem húz csíkot maga után az egerem, nem késik stb...
Két kérdésem lenne.
1.: Egy 2-3 évvel ezelőtt vásárolt HDMI kábel-el van most rádugva a PC-re. Valamilyen Hama márkájú, pontos típusról fogalmam sincs. A HDR10+ kihasználásához kéne nekem egy másik, jobb minőségű, jól gondolom? (HDMI 2.1?)
2.: Teljesen alap beállításon fut a képernyő. Tudnátok-e segíteni esetleg, hogy milyen értékeket kéne beállítani(fényerő,kontraszt stb...) hogy a legkiválóbb képet kapjam?
Köszönet előre is.
-
AL
addikt
Szia ! Ez már 5 éves, régi készülék, valószínűleg valami Outletben, vagy használtan vetted.
Outletekben legtöbbször javított készülékeket árulnak és az a baj, hogy nem márkaszervizbe szól a garancia, hanem Ők javítják, de így frissen ( 3 napon belül ) vissza kell venniük meghibásodás esetén.
Holnap vissza kell vinni az üzletbe. Ha van kezelési utasítás az ír a hibaüzenetekről, nézd meg azt is. Üdv. -
zsegif
csendes tag
Sziasztok. Ma vettem egy tx-50cx670e tévét. A problémám hogy kb. 2 percenként kikapcsol és villog a készenléti lámpa. Bekapcsolni csak a főkapcsoló ki/be vagy áramtalanítás után tudom. Mi lehet a gond?
-
Pharaoh
aktív tag
Sziasztok!
Van egy panasonic fx 630 tvm és afelől érdeklődnék hogy a kedvencekben lehet e a csatornák számozásat atallitani? A sorrendet hiába állítom, ha a csatorna hely nem változik szám alapján. Van egy régebbi st60 plasmam is, ami meg simán 1,2,3 sorrendet ad a kedvencekbe rakott csatornákanak.
Köszi. -
tutuhawer
őstag
Szevasztok. Panasonic txl32b6e tv-n próbálok firmware-t frissíteni. De ha ez nagyon nem okos tv, akkor hogy megy ez? Letöltöttem usb pendrive -ra a szükséges fájlt, és hogyan tovább? Hogy kell ezt frissíteni a 2013-as, legfrissebb verzióra?
Előre is köszönöm a segítséget! -
gorje
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Panasonic TX-49FX600E készülékről? Valaki használ ilyet? Most állítgatom és kicsit idegen még. Mit érdemes belőni rajta? HDR esetén mire kell figyelni?
-
IP1954
aktív tag
válasz
Downsampling #8252 üzenetére
Update:
A W10 SMB 1.0 beállításai után felvehetőek és elérhetőek maradnak a megosztások, de a kék gombos keresővel továbbra sem találja.
Gépház
Alkalmazások
Programok és szolgáltatások
Windows szolgáltatások be és kikapcsolásaA linux alapú Asus Rooter (Samba / USB 3 / SSD) mini NAS-ok továbbra is csak vendégként jelszó nélkül érhetők el a Panasonic tévével. Próbáltam direktben felvenni, de nem sikerült, csak a kék gombos keresővel. Médialejátszókkal jelszavasan is elérhetőek. Erre esetleg valamilyen ötlet?
-
faresz89
csendes újonc
Valakit nem érdekel esetleg egy 55fx780 január végén mmben vásárolt kiterjesztett garanciával így még több mint 4és fél év van rajta. Hibátlan állapotban Kecskeméten ki is lehet próbálni. Az eladás oka nagyobbra illetve oledre váltás. Az ára 220ezer
-
Downsampling
senior tag
Nem védeni akarom az igazam, illetve a Panasonicot, de még sosem találkoztam az ilyen problémával. Holott az elmúlt hetekben különösen sokszor használtam a beépített lejátszóját (van olyan formátum, amit a médiajátszóim nem ismernek, ellenben a tévében lévő igen). 5GHz-es wifivel csatlakozik a hálózathoz a tévém (EX700) és mind a hálón lévő NAS-t, mind a routerre kötött és megosztott 3 HDD-t látja, mindig. Ezekről mindent elértem még vele mindig.
Lehet, hogy ez valami rejtélyes Pana-hiba, de még sosem futottam bele, szóval, így nehéz lenne nyomozni utána.Ja, és persze a tévére dugott HDD-vel sincs gond, igaz az már nem is hálózatos elérés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest