- Mini-ITX
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple MacBook
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumos14
nagyúr
tökre jogos a felismerés. és az FZ38 nem csak videókamera, hanem egy tisztességes fényképezőgép is
erre raktak először normális sztereó mikrofont, így a hangja is kellemes. hátránya talán az, hogy a kialakításánál fogva hosszan kézben tartva instabil lehet, bár sztem nem vészes, és nem dönthető a kijelzője, mint a legtöbb videókamerának.
az avchd-t minden normális videó vágó/szerkesztő progi kezeli, nem is baj, hogy nem full hd-ban vesz fel, mert annak a feldolgozása lényegesen jobban leterheli a számítógépet. 16gb-ra kábé pont 2 óra férrá. -
-
Daert
őstag
Igazából a családba szerettünk volna egy videó kamerát,az alsóbb árfekvésben(60-70K)!Egy kolegám említette ezt a fényképezőgépet,hogy milyen szép videókat készít.Erre megnéztem és összehasonlítottam a fent említett árkategóriájú videó kamerák minőségével.Ekkor esett le az állam,mennyivel szebb felvételeket készít a fz38-as.
A felvett anyagot a közismertebb videóvágó-szerkesztő szoftverekkel simán meg lehet munkálni?Valamint ha veszek bele egy 16GB-os Class10-es SDHC kártyát,arra 2 óra felvétel simán rámegy? -
-
rumos14
nagyúr
bár nem vagyok FZ38 tulaj de válaszolgatok.
nagyon szép minőségű, részletgazdag videót készít a tesztek szerint [link]
szerintem az SD felbontásban (max 720*576) rögzítő kameráknál mindenképpen jobb, de megkockáztatom, hogy az olcsó, full HD kamerákkal is felveszi a versenyt az alacsonyabb (720p) felbontás ellenére. komolyabb az optikája, emellett jóval hasznosabb nagylátószöggel rendelkezik. az akksija sztem 2 óra felvételt kibír, de ez csak tipp. legjobb minőségben 1 óra kb. 8gb-ra jön ki, avchd formátumban. -
Daert
őstag
Üdv.
FZ38 tulajoktól kérdezném!
Milyen a filmet lehet a géppel készíteni és mennyire alkalmas hosszabb videó készítésére?
A jutyúbon néztem néhány felvételt,és meglepődtem milyen szép tiszta a videó.Jobb minőségben készít mint a hasonló árú videó kamera.Az aksija mennyit bír egy huzamban?Milyen formátumban rögzít és mennyi a helyigénye? -
vendingo
veterán
Szeretnék venni egy polár szűrőt FZ45-re.
Kicsit elvagyok veszve a kínálatba.
Mi a különbség a PL (lineáris), és a PL-CIR (cirkuláris) között?
Láttam, hogy vannak többféle árban is, mi az eltérés közöttük? -
benvolio
őstag
Beszereztem egy adaptertubust és hozzá 55mm-es polárszűrőt. Az a baj, hogy teljes nagylátón belelóg a tubus széle a képbe, így szerintem a közvetlenül rárakható 46-os polár ami jobb neki. A tubus a Raynox DCR-250-eshez viszont szükséges. Aki csak polárszűrőt akar, szerintem a 46-ost vegye. /FZ28 de a 38-as ua./
Üdv! -
_stick_
őstag
Fz38-as gépem van.
Ti hogy vettétek észre, az 1-es, a 2-es vagy auto módban hatékonyabb a stabilizátor?
Én úgy látom, hogy általában a 2-essel hatásosabb, de volt már, hogy auto-n sikerültek a jobb képek.
Van valakinek tapasztalata, hogy milyen körülmények közt melyiket érdemes választani? -
rumos14
nagyúr
urak, akiknek FZ38-uk van, lécci próbáljátok ki a következőt:
olvasom, hogy sorozatban max felbontáson 3/5 kép készíthető csak (képminőségtől függően), mielőtt betelik a puffer.
kérdéseim?
1. ha betelt a puffer, mennyi idő múlva lehet újra elkezdeni egy sorozatot?
2. ha az ember kisebb képméretet választ (8 vagy 5 mpixel) több képet tud ellőni egy sorozatban? -
rumos14
nagyúr
-
benvolio
őstag
Én ezt találtam.
-
scarabaeus
őstag
Keress rá az FZ38 "car charger"-re, lesznek találatok.
Annak idején én Hongkongból rendeltem egyet az FZ20-ashoz, van a töltő és van hálózati illetve szivargyújtós adapter hozzá. Később a kis EX1-hez rendeltem, aztán küldtek egy ugyanolyan szettet, csak az akkuhoz illeszkedő része volt más, kábelei mind jók voltak a régiről is, így gyártják ezeket mindenféle gépekhez, egy sémára. -
THSA
csendes tag
Sziasztok!
FZ38-ashoz keresek szivargyújtós töltőt,amit vagy a fényképezőhöz vagy a normál töltőhöz csatlakoztathatok, de nem találok sehol. Tudna nekem valaki valami tippet adni, hol kaphatnék ilyet. Köszönöm
TH
-
scarabaeus
őstag
Nem lehet.
De ha lehetne se rontsd el a képeidet. Utólag nehéz lenne leszedni a dátumot, ha már az apparáton belül tönkrevágja vele. Hiába vannak ügyes programok, amelyek megpróbálják ezt automatizálni, a kitakart rész valódi tartalma örökre elveszett.
Számítógépre rátöltve kismillió program kötegelve akár sokezer képre elvégzi ezt a feliratozást, úgy, hogy az eredetit meghagyja, és külön könyvtárban ott lesznek a dátumos képek, amelyeknél a dátum helyét, betűtípusát, betűnagyságát, színét, áttetszőségét, esetleges háttértéglalap színét-áttetszőségét-nagyságát magad állítod olyanra, amilyenre kívánod, adatvesztés nem történik, megmarad az eredeti kép. Az is beállítható, hogy a különböző felbontású képeken arányosan kisebb-nagyobb feliratok legyenek.
Az, hogy fényképező rakja rá a dátumot a képekre, semmi előnyt nem jelentene, az is úgyis azt ír rá dátumként, amit épp beállít az ember a fényképezőn, semmit sem bizonyít.
A képek elkészültének időpontjánál jóval több körülményt rögzítenek a fényképezők az EXIF-be, ez minden képről kiolvasható. Sosem próbáltam, de ezek már mind támogatják a pictbridge-et, így nyomtatás kérhető képre rakott dátummal fényképezőről is, már ha valaki használja azt a dolgot egyáltalán.
-
athomi
veterán
üdv!
Létezik, hogy egy Panasonic dmc-fz30eg gépen nem lehet úgy elkészíteni a képet, hogy nem írja ki a dátumot és az időt a képre? A gépen a képeket visszanézve ki lehet íratni ezt, de ha felteszem a számítógépre a képeket, a képeken már nem jelenik meg a dátum.
-
_stick_
őstag
Én is vaciláltam a kettő között (38 vs 45), de győzött az ár, nekem a 15-20 ezer Ft-ot nem érte meg a 45-ös. Sok tesztképet nézegettem, ahol a 38-45-100 -as géppel készült képeket hasonlítják össze, sztem a legkevésbé zajos képeket a a 38-as csinálta. Bár -ahogy feljebb írtam én egy kicsit csalódtam a gépben, mert zajos képeket készít lakásba lámpafénynél.
-
Pribi
senior tag
Sziasztok!
Tavaly márciusban vettem egy Fz38-as gépet, amit most egy betörés alkalmával elloptak. Hogy törne le a kezük. A kérdésem az lenne, hogy a 45-ös ér e annyival többet mint amennyivel többe kerül, hogy az FZ100-ról már ne is beszéljünk. Azt olvastam, hogy a zaj nagyobb vele, de ez szinte törvényszerű is. A 38-assal tökéletesen meg voltam elégedve, olyannyira, hogy videokamerának is csak az használtuk, mert annyira jó felvételeket csinált. Mellesleg elvitték a kameránkat is, mondjuk az utóbbi időben nem használtuk, de eldöntöttük, hogy azt nem fogjuk pótolni, pont a fényképezőkép miatt.
A válaszokat előre is köszi: Pribi
-
THSA
csendes tag
Sziasztok!
Ultrazoom-os gépet szeretnék vásárolni és a véleményeteket szeretném kérni. Az FZ38-ast
néztem ki, de másik lehetőség a Fuji hS10, bár a Fujiról olvastam jó pár rosszat. Vajon érdemes megvárni a HS20-ast, vagy maradjak az FZ38-nál? Ennél az árnál kapok jobbat vagy megéri a Panasonic, annak ellenére, hogy lassan 2 éves fejlesztés? KöszönömTH
-
scarabaeus
őstag
válasz
róbert gida #615 üzenetére
"Viszont akárhogy állítgatom a gépet akármilyen témát választok nem vettem még észre a különbséget a szűrős vagy a nélküli képek között."
Alapból nem is kellene, ha UV szűrő - nélküle is alig jut UV a szenzorra.
Aminek látványos hatása van, az a polárszűrő (ott, akkor, és úgy alkalmazva, ahogy kell), az viszont levesz a fényerőből, nem szokták rajtahagyni a gépen. -
andrasferenc
tag
Panasonic DMW-CZA30 bőrtokot keresek megvételre.
-
róbert gida
tag
Valóban jó volt a tipp én is vettem egy szűrőt (hála neked és a topicnak) ennyiért ez valóságos lopás volt
.Viszont akárhogy állítgatom a gépet akármilyen témát választok nem vettem még észre a különbséget a szűrős vagy a nélküli képek között.De lencse védőnek is tökéletes.Egyébként nekem FZ28-am van és nagyon meg vagyok vele elégedve !
De csak most tanulgatom a fotózást és főleg madarakat és természetet szeretek fotózni. -
-
benvolio
őstag
Először is köszi a photohall-os tippet, megvettem én is ezt az UV-szűrőt. Teljesen jó hozzá. Egyébként ha nem tudom megszerezni jó áron az adaptertubust, akkor lehet én is megveszem 46-osba ezt a Soligor polárszűrőt. Majd meglátjuk, hogy alakul, de jobb szeretném tubussal.
Én beltéri képeknél is ISO100-at használok, vaku-fehéregyensúllyal. Ha nem lenne jó akkor az EV-t is lehet emelni, vagy a vaku fényerőt feljebb venni. De egyébként otthoni/szobai körülmények között még nem volt problémám, hogy ne legyen jó. Nagyobb helységbe, terembe kevés az ISO100 és a vakuja az biztos. -
_stick_
őstag
válasz
benvolio #611 üzenetére
Karácsonyra vettem a gépet olvastam, hogy hasznos az UV szűrő, egyelőre nem veszek más előtét lencsét, de láttam képeket polár szűrővel és anélkül később biztos be fogok ruházni egyre, meggondolom ezt az adaptertubus témát.
Más téma, lőttem már vagy 800 képet, elég zajosnak találom azokat, beállítottam, hogy 200 legyen a max ISO, így még lakásban nem lesz sokkal sötétebb a kép, mint pl ISO 100-nál. Mindenesetre egy kicsit fura hogy az előző gépemnél ami egy 6 éves Canon Powershot A75 nem találtam ilyen zajosodást. Mitől lehet ez? Ez lenne a sok megapixel ára? -
benvolio
őstag
Persze, ha jó rá, lehet le-fel csavargatni, de azt olvastam, hogy nem tesz jót neki. Ugyebár van súlya ami "plusz teher" a mozgó optikának és ehhez hozzá jön az állandó cserélgetés. Valamint a polárszűrőt az neked is forgatni kell majd a fényképezésnél, hogy a legjobb hatása legyen. De ismétlem, hogy használható így is.
Egyébként régebben én is ezeket néztem ki,...azt az UV szűrőt holnap megnézem, hogy nálunk a boltban árulják e.
Én polárszűrőhöz megvenném inkább az adaptertubust /persze akkor már ahhoz az 55mm-es szűrő kell/, és ha még egy jó makro lencsét akarsz /pl.Raynox DCR-250/ akkor azt is rá tudod tenni. -
benvolio
őstag
A 46-os közvetlenül rácsavarozható a lencse elé, de csak olyat amit kifejezetten ehhez a típushoz ajánlják, hogy a menetemelkedés is megegyezzen. A legjobb a gyári: [link]. Minden más szűrőhöz, lencséhez kell azt az adaptertubust beszerezni, hogy ne okozzon kárt esetleg az objektív mechanikájában az állandó fel-le csavargatás. Az UV szűrő viszont az rajta maradhat a lencse előtt mint egyfajta védelem.
-
_stick_
őstag
Üdv!
Fz38-as gépemhez szeretnék UV szűrőt. Olvastam, hogy kell hozzá adaptergyűrű.
~46mm-t mértem, vagyis 46-os adaptergyűrű kellene, de az mindegy, hogy mekkorára alakítja át, vagy ehhez kell majd vennem az UV szűrőt?
Homályosítson fel valaki légyszíves -
Dirtyz
őstag
Sziasztok!
FZ30-ra szeretnék vakut, milyet ajánlotok?
-
Háát.. ez mondjuk érdekes. Ha feltölti, és mégse megy.
Illetve hogy púpos, de mégis fel lehet tölteni. Hogy púpos?
Nem tudsz esetleg képet csinálni róla?utángyártott akksi: háát nem is tudom.. eleinte amikor még figyeltem, úgy vettem észre,hogy talán kevesebb ideig bírja mint a gyári. De a fene tudja..
Már nem is figyelem. Feltöltöm őket, aztán ha lemerül csere.. -
cudarz
tag
Köszi a választ. Igen, a gyári töltőjével fel is tudtam tölteni, de a gépbe berakva semmi sem történik. Én arra gyanakszom, hogy mivel az akku púpos lett, ezért nem érintkezik megfelelően. Ezt tudná alátámasztani, hogy amikor sok ideig hideg helyen van az akku, akkor érezhetően a púpok kicsit visszasimulnak, kvázi visszaáll az eredeti méretére, és így, ha csak egy pillanatra is, de be tudom kapcsolni.
Az utángyártott akkukról mi a véleményed? -
Halli!
Nekem ugyan FZ50-esem van, de..
Ha nem folyt ki semmi az akkuból(nem tudom, ezekből tud-e még egyáltalán), akkor nem hinném,hogy bármi bajt okozott volna a készülékben.
Viszont az akksi úgy gondolom igencsak elfáradt.
Tölteni már próbáltad egyébként?utángyári olcsó akksi: én is azt vettem a gépembe a gyári mellé, nincs vele semmi baj. Max. ha olyat fogsz ki, talán nem bírja addig, mint a gyári.
-
cudarz
tag
Sziasztok!
Kb. 2 évig nem használtam a Panasonic FZ4 típusú fényképezőmet, és balga módon benne felejtettem az akksit. Most, hogy újra használnám, persze nem működik, púpos is lett az akkumulátor .A kérdésem az lenne, hogy mekkora annak az esélye, hogy a fényképezőgép is megsérült. Amikor tartósan hideg levegőn tartom az akkut, és berakom a kamerába, akkor egy pillanatra bekapcsol a gép, de utána azonnal kikapcsol. A másik kérdésem pedig az lenne, hogy származhat-e hátrányom abból, ha olcsó, 2-3ezer forintos utángyártott akksit veszek a régi helyett?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest