Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cunaja

addikt

válasz bghistvan #1497 üzenetére

Szia!
    Megoldásom 10.000 képre és egy halom 4K videóra.
    Egy kicsit macerás, de ennyit WiFi-n átvinni képtelenség, na meg a 4K videó brutál nagy, illetve minden kép RAW-ban is készült. (FZ82)
    Főszereplő Huawei P9. ( Tableton is kell működnie, ha van elég tárhely. )
    Vettem egy USB3-as memóriakártya olvasót és egy 1TB-os usb-s portable hdd-t. Fontos a portable, mert különben a telefon nem tudja rendesen megtekerni. Természetesen ha rengeteg pénzed van, egy TB-s SSD-nél nincs ilyen gond.
    Szóval a HDD-n előre létrehoztam a dátumok szerinti mappákat és azokba másoltam minden nap az elkészült anyagot.
    FZ82-ből SD ki, USB3 olvasóba be, majd azt bedugtam egy USB-C - USB3 átalakítón keresztül a telefonba.
    Ezután anyag bemásol.
    USB3 kártyaolvasó ki, majd HDD bedug és az anyag kimásol. Ezt biztonság kedvéért egy másik adathordozóra is elmentettem. ( Drága az utunk mindig, nem lehet véletlenre bízni semmit, ez másnak is ajánlott. )
    Így napi szinten elmentésre került az anyag és nyugodt is voltam.
    A napi tevékenység kb. 30 és 60perc közötti intervallum. Természetesen közben lehet koktélozni, vagy bármit csinálni.
    Ezt a módszert tabletten is tudod alkalmazni, ha támogatja az OTG-t, ami szerintem tuti.
    Laptop és PC nem volt.
    A képeket este merevlemezről FULL-HD tv-n megnéztük rendszeresen. :)
    Röviden ennyi a PC kizárása a mentésből.
    Bocsi a hosszú szövegért.

Új hozzászólás Aktív témák