- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ASUS ROG Ally
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
attyspocak
aktív tag
-
attyspocak
aktív tag
válasz
Zozzant #1388 üzenetére
Oké, hogy elsüti, de vajon a beállítások terén mennyivel változik a dolgom? Gondolom - ami nem magy gáz hiszen akkor nem FZ30-at vettem volna annakidején - az automata üzemmód kiesik.
Ez oké, de mégis hogy kell a vakuhoz korrigálni a beállításokat, hiszen ez ugyen nem TTL gép. Nem lövi be magához a vakut.
Valaki ismeri a Solignor SB 50 vakukioldó markolatot?
-
ferry1111
csendes tag
válasz
Zozzant #1383 üzenetére
Köszönöm a segitséget, feltettem egy másik képet ez talán segít a hiba kivesézésében.Várom észrevételeiteket Hali Feri
url=http://photohost.extra.hu/up/gallery.php?entry=images/1195815177.jpg][img]http://photohost.extra.hu/up/images/thumbs/thumb_1195815177.jpg[/img][/url]
-
attyspocak
aktív tag
-
BEE
addikt
válasz
Zozzant #1333 üzenetére
A gyári széleslátó előtét sokkal jobb, minr a Raynox.
Ha visszakeresel ebben a topikban, valamikor augusztusban tettem ide
összehasonlító képeket.
A DCR-250 nagyon ajánlott a géphez, pazar makrókat készíthetsz vele
akár kézből is, ha vakuzol.
Polárszűrőm van, de szinte soha sem használtam, mert nem éreztem szükségét.
Szűrőből hasznosnak találtam a skylight 1B jelű,
enyhén rózsaszín darabot.
BEE -
gyuri10
tag
válasz
Zozzant #1239 üzenetére
Koszi szepen, de nem ez volt a kerdes
.
Hanyszoros a maximum nagyitasa az optikanak, azaz egy 1cm-es targy-at mekkoranak vetit le az erzekelo kepsikjaban. A makro obik 1:1-es lekepezest tudnak, tehat pont akkora targy tolti ki a maximalisan a fenykepet mint az erzekelo fizikai merete. Zoom obikra 1:2 - 1:6 koruli nagyitas (pontosabban kicsinyites) jellemzo. Ahhoz, hogy osszehasonilithassam az FZ30 obijat (amit nagyon jonak mondanak) dslr obikkal, jo lenne tudni a maximalis nagyitasat. -
Zenebohoc
tag
válasz
Zozzant #1232 üzenetére
Logikus a kérdésed, DE ez Windows. Néhány tömör oldalban ecsetelem, miért történt így a kiosztás.
Meg nem mondom most, mert otthon van a gép. Az alaplap egy AT/ATX. Van rajta 1.0 USB. Ezen a pendrive ( 98-at használok a hangprogijaim miatt) hektikusan viselkedett. Kedve volt írt-olvasott, majd minden ok nélkül fagyí stb.....
Jött az ominózus USB kártya. Rádugtam a PANA-t (alaplapra meg sem próbáltam) és működött. A pendrive még mindeig nem. 98 mellé feltettem az XP-t csak azért, hogy a pendrivet használni tudjam. Ment is, de csak akkor ha az XP indítása előtt rádugtam a gépre. Így békés nyugalomban teltek a napok, míg meg nem érkezett az mp3. Az USB-kártyáról nem volt hajlandó működni sem 98, sem XP alatt. Működött viszont az alaplapi portról. Tegnap a nevezetes 13.-a jót tett a gépemmel. Még rá sem dugtam semmit, de az okos Windows jelezte, hogy új hardver van a bugyrában és mindenképpen installálni akart. Rengeteg drivert kapott már, egysem volt jó neki (gyáriak sem), nem értettem miért hőbörög. Megengedtem neki, de nem adtam meg elérést, csak azt engedtem meg, hogy a saját adatbázisában kutakodjon. Láss csodát! Lát mindent és úgy ahogy kell.
Van egy port ahonnan biztosan megy az mp3 és a pendrive és van egy másik ahonnan a PANA. -
hattorihanzo
aktív tag
-
hattorihanzo
aktív tag
Ma a Margitszigeten sétálgattunk,közben fényképezgettem.
Majdnem az összes képen beégett az ég,kék helyett vakító fehérséget sikerült csinálni.Ellenfénykompenzációval mégjobban beégett.
Sikerült sötét képeket is készíteni,a kezelési könyv tanácsára nagyobb blendét állítottam be,az eredmény ugyan az.
Az élességet továbbra is hiányolom sok képen.Legalább is azt a ''pengeéles''-séget.Ez a gép alkalmatlan erre?Mert az,hogy beég vagy sem,sötét vagy világos azt belátom,lehet a fotós képzetlensége is,de az élesség . . .?Én penge éles képeket vártam ettöl a géptől, de eddig úgy néz ki,hogy a 110 eFt-tal olcsóbb Olympus C-370 ''beszállómodellel'' is csináltam ilyen képeket.Azért vettem ezt,mert jobbat akartam.
Íme néhány példa:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Az utolsó az ellenfénykompenzáció eredménye.
Na,hát ezek után nagyon elment a kedvem ettől a géptől.
Ja,azokat amiből kettő van különböző blende és záridő beállításokkal csináltam,pontosabban az elsőt automata módban a következőnél állítottam a blendét.Ennek ellenére azonos képeket kaptam.Nem tudom mennyire lehetséges ez?
[Szerkesztve] -
hattorihanzo
aktív tag
Köszi,de újabb falakba ütköztem.
Sajnos a kezelési utasítás nem tanít meg fényképezni,így fogalmam sincs,hogy mi a jó beállítás:
1. Ha a kép egész felületén méri?
2. Ha középen elhelyezkedő témára mér?
3. Vagy ha egyetlen pontban mér?
És nem értem a fókusz lehetőségeket sem,leginkább a ''9 tartomány élesre állítása'' funkció homályos,hogy lenne képes 9 helyen figyelni az élességre?Vagy az azonos síkban lévő tárgyakat állítja élesre?Akkor meg mi értelme van?
De találtam itt egy olyat is ,hogy ''ellenfény kompenzáció''.
Ez segíthetne ilyen körülmények között,vagy inkább beltérre korlátozódik a használhatósága?
Köszönöm. -
ptarjan
csendes tag
Mindent kijelez? Az azért túlzás.
A zoomgyűrű forgatására csak azt írja ki, hogy éppen hányszoros zoomnál tartasz, ami egy tökéletesen érdektelen információ. Ehelyett írná ki inkább a fókusztávolságot, akár a fizikait, akár a 35mm-ekvivalenst.
A manuális élességállításnál pedig éppen nagyon hiányzik az, hogy kiírja, hány méterre van fókuszálva. Ha mellé vagy fókuszálva, csak azt látod, hogy életlen, de azt nem, hogy merre kéne forgatni ahhoz, hogy élesebb legyen. Sokat segítene a gyors fókuszálásban: ránézel a tárgyra, egy pillantással megsaccolod, milyen messze van, egy gyors tekeréssel kábé odaviszed az élességet, aztán jöhet a finomhangolás. Szerintem ezzel sokszor másodperceket lehetne spórolni, és van olyan téma, aminél ez kritikus.
Üdv,
Pedro -
hattorihanzo
aktív tag
Sziasztok.
Hát ez tényleg csodaszép.
Csináltam tegnap az erkélyről én is 1-2 képet,és jó fényviszonyok között egész jó.
Ja,az a képzaj vagy pöttyök nem zavaróak?Leszűrtem Neat image-dzsel és Noiseware-rel,eltérő eredménnyel(nekem a Noiseware-es jobban tetszik).Noise ninja-t nem tudom használni.Egy kicsit elmossa az egészet,de ha nincs mellette az eredeti,fel sem tűnik.
Tényleg szép. -
hattorihanzo
aktív tag
Szia.
Örülök,hogy nem sértődötten reagáltál az észervételemre.
Többek között a te képeidre is gondoltam.És bár nem tagadod,hogy utómunkával javítasz a képeid minőségén,de most sem ejtettél szót arról,hogy mivel csinálod,igazábol egy egyszerű átméretezéssel magyaráztad,ami lássuk be, nem javítja ennyire tökéletesre a képet(mondjuk szerintem semmitb sem javít,a logikádból kiindulva''a méret csökkentés már eleve
képminőségi javulással jár,''arra lehet következtetni,hogy azonos körülmények között egy 3,2 MP-es kamera jobb képeket csinál,mint egy 8 MP-es.).
Bevallom őszintén,mikor megláttam a képeidet biztos voltam benne,hogy nem FZ30-sal készültek,de aztán letöltöttem és kielemezgettem:láss csodát(mármint én),valóban azzal.
A kérésem az lenne,hogy avassál be légyszíves a titkaidba,ha nem itt a fórumon akkor emailben.
Én már rengetegszer elétkoztam azt a napot,amikor megvettem az FZ30ast.
Önállóan (tehát nem összehasonlítva más képpel) nézegetve nincs sok kifogásom a vele készített képekre,de amint a neten meglátok pl. a tieidhez hasonló éles,színes,kontrasztos képeket,legszívesebbn ugrálnék a gépemen.Mert azért mégis csak disznóság,hogy egy ilyen drága gép még nem tud fényképeket csinálni.
Az igazsághoz hozzátartozik,hogy amióta megvettem gyakorlatilag természetes fényviszonyok között szép időben nem használtam még,csak beltérben. -
vadkörte
addikt
Az amerikai professzor úrnak kétségkívűl igaza van. Egy nem elhanyagfolható apróságot azonban elfelejtett közölni Az említett Nikon konverter nemcsak képminőségben közelíti meg a ''profi'' objektíveket, hanem árban is...
Ha emlékeim nem csalnak 168.000 Ft-ba kerül MOST.Az Olympus TCon 17 kb 28-30.000
[Szerkesztve] -
Jah
csendes tag
Tetszik a teknőcös kép. Jók a színek.
Ma a garázsban az ablakon egy légy mászkált. Utána jött elő, hogy befűtöttem egy kicsit, mert bütykölni akartam valamit az autón.
A lányommal adtunk neki cukros vizet, amit jóízűen falatozott, így le is fényképezhettük.
A dologban az az érdekes, hogy fél óra múlva feldobta a talpát. Lehet, hogy abból a cukorból nekünk sem kellene enni?
[link] -
Jah
csendes tag
Nekem tetszik! Legjobban az utolsó kép.
Úgy látom ezek a makró lencsék nem hagynak pihenni bennünket.
Én is dolgoztam még egy kicsit.
Az elsőn a nap csillanását akartam fényképezni.
[link]
A másodiknál megtetszett ahogy a sáros földből valamilyen növény próbál kibújni.
[link]
A harmadik orgona rügy.
[link] -
vadkörte
addikt
Hmmm... Már ideje lenne. Szerecsétlen modell-legyem már nagyon unhatja az állandó baszogatást. Igaz elég türelmes fajta. Lévén kb. 2 éve deglett... 1-2 tartozékát már el is hagyta, de a szemei még megvannak.
Mondjuk én nemcsak a bogarakra várok, a kedvenc keresztespókjaim is előbújhatnának már a vackukból, meg lehetne rügyfakadás, virágba borulhatnának a mezők...
A fene enné már meg ezt a rohadt nyálkás időt. Makrózni AKAROOOOK!!!!!!! -
-
vadkörte
addikt
Hali
Látom már válaszoltak, de nem baj, elmondom én is.
Vigyázz a DCR-ekkel. Mivel kissebb a frontlencséje, mint az FZ20/30-aknak, ezért nagylátószögnél, és enyhe zoomolásnál, erősen vignettál (betakar).
Mind a 150, mind a 250 3-4x zoomig ''használhatatlan'' Ez felett kezdődik el az ''őrület''. Makróra inkább a 150-es a jobb. Szerintem.
A 250-es inkább a mikrofotózást kedvelőknek jó. Szerintem még a papucsállatkák nemi életét is le lehetne vele fotózni...
Itt az egyik első próbálkozásom, hogy megfogjam ész_ventúrát. Igaz Tőle még távol állok...
ekv. 432 mm-es képből crop
[link]
[Szerkesztve] -
sanya_67
tag
Örülök, hogy megjött a kedved.
Lehet, hogy én is a DCR-150-et fogom megvenni a DCR-250 helyett, mert azzal még nehezebb dolgozni. Kiváncsi leszek a képekre. Majd lécci egy 1Ft-ost is és egy vmi rovart is tegyél ide be nekünk.
Ja és próbáld ki nyugodtan MF-nél, hogy az obi oldalán levő gombbal fókuszálsz (AF)! -
vadkörte
addikt
Remélem ezt a kérdést nem gondoltad komolyan...
Egyértelműen a Raynox. DE! A DCR-250 egy vadállat. Miutáán megvette 100 emberből átlag 90 az első napokban szepukut követ el.
Egyébként itt: [link] a DCR-250 kifejezetten olcsó. Nekem a kaposvári futárdíjjal együtt kb. 11.000 Ft-omban van. Félelmetes amit az FZ20-ammal összepározva művel.
Ez az egyik első próbálkozásom vele: [link]
Kezdőknek viszont inkább a 150-est ajánlom a 250-es helyet. Hiába kissebb a nagyítása, a mélységélességet nem szűkíti be annyira. És állvány nélkül is nagyobb eséllyel tud jó képeket lőni. Mellesleg a 250-esen dobozán, az szerepel, hogy 110 mm-es ekvivalens fókusztávolságnál (kb. 4x-es optikai zoom) 6,4x-es a nagyítása. Okos emberek kiszámolhatnák, hogy mekkora 430/420 mm ekvivalens fókusztávolságnál. (FZ20/FZ30) -
sanya_67
tag
Soligort felejtsd el.
Táskát állványt szabad venni belőle de pl. lencséket vakut nem ill. kipróbálás után.
Nekem viszont van egy soligor vakukioldó nyelem, megadható hanyadik villanás után süsse el a rátett vakut.
Ha netán mégis lesz Sunpak PZ 5000AF vakum, akkor ez is eladó, 6-7 ezerért! -
sanya_67
tag
Az FZ30-ba nem kell ennyire gyorsz kártya, mert az írási sebessége kb 6-7 MB/s. Pl. a 23 megás rawot 3,6 mp alatt írja ki, azaz 32:3,6=~6,4
Szóval elég a Kingstonnak a gyorsabb kértyája is.
Táskában én Samsonite Trekking 200 vagy 210 típusút ajánlok. A kettő tök egyforma csak a 210-eshez lehet egy póttáskát illeszteni vhogy.
Ebbe belefér a gép, a töltője a napellenző, pótakksi és egy Metz 36 c-2 vaku.
Tényleg úgy néz ki lesz egy még erősebb vakum (egy nikon talpas Sunpak PZ 5000AF) esetleg érdekel vkit a Metz, éppen most járt le a garija, abszolút új állapotban???
Pótakksit pedig a Wormsign Kft-nél kell venni 4800 pénzért: www.wormsign.hu
DCR-250 makrólencsét pedig a CCS-ben kell venni épp 10000 alatt van aza ára:
http://www.ccswebshop.hu/web/index.php
Meg vagytok velem elégedve???
Egyébként úgy néz ki, hogy talán mégis lesz ugyanolyan vakum csak Nikon talppal, mint amiről lecsúsztam! -
BEE
addikt
Ilyen lencsekészletem van nekem is, csak mindenütt
+1, +2, +3 dioptriásnak hirdetik,
az enyémben mégis +4D a legnagyobb.
[link]
Ha visszakeresel ebben a topikban, találsz velük készült képemet.
Persze a Raynox ehhez képest profi cucc, de a felhasználási
lehetősége is sokkal szűkebb. Meg drágább is !
BEE
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
vati
senior tag
''A kérdésem az lenne, hogy valaki tudja-e, mennyi lehet a fényképezőnek
az SD kártyára írási és kártyáról olvasási sebessége.''
Az olvasási sebesség kevéssé számít, csak abban hogy pl. milyen gyorsan tudod lehozni USBn az adatokat a kártyáról.
Az írási jóval fontosabb, elsősorban akkor, ha RAW módban fényképezel ill. videót veszel. A dpreview 9-10 MB/s-os empirikus becslést ír a használt max. írási sebességre, ezt én is nagyjából reálisnak tapasztaltam.
Extrememory 20MB-os írási sebességű kártyám van, és nem volt sebességgondom, se írással, se olvasással. (ez tkp egy noname kártya)
De, a kártyák névleges sebessége nem feltétlenül egyezik a ténylegesen elérhetővel, így mégis érdemesebb a gyorsabbat venni, ha nem nagyon szűk a keret..
Az engem is érdekelne, a ''hivatalos'' (és jó drága) saját, Panasonic márkás kártyának mennyi a tényleges sebessége? kimérte valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen széket vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Escape from Tarkov
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest